Couscous cu ciuperci

Couscous-ul este un tip de paste, dar de marime foarte mica, facute de obicei din grau dur, sau grau dur integral (foarte bune in regimuri de slabire si nu numai). Am postat si Cum fierbem couscous pentru ca se poate folosi in mai multe mancaruri sau simplu ca si garnitura.

Avantajul este ca se fierbe foarte repede, este gustos si sanatos, il puteti combina cu orice va place.

Aici am pus combinatia de couscous cu ciuperci, una foarte reusita si rapida.

Semipreparate

1 pah
Fierbeti un pahar de couscous asa cum scrie in reteta

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
500 g
sau ciuperci conservate in apa
Ceapa alba
1 buc
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Sare
0.5 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Puneti la fiert couscous dupa metoda de aici.

In acest timp pregatim repede amestecul de ciuperci. 

Ceapa se curata, spala si se taie marunt. O puneti la calit in putin ulei.

2

Cat se caleste ceapa taiati bucatele medii ciupercile spalate si curatate. Cand ceapa se inmoaie si incepe usor sa se rumeneasca adaugati ciupercile, amestecati bine si lasati sa se caleasca impreuna la foc mediu.

3

Amestecati periodic, cand observati ca ciupercile au scazut bine si incep sa se rumeneasca atunci este gata. Adaugati putina sare si piper, amestecati si luati de pe foc.

4

Adaugati ciupercile la couscous, care a fiert in acest timp.

5

Amestecati bine si lasati 10 min sa se patrunda toate aromele.

6

Asa o mancarica poate fi si garnitura si mancare de baza, depinde cum va place. Se serveste calda.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Publicata:
Nota: 5 (7 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 24

anca2015
anca2015 05 sep 2015, 18:01

A iesit ft gustos. Multumesc pt efortul pe care il depui cu siteul.

Eu tot couscous Baneasa am luat. Am folosit aceleasi condimente pt apa, dar a trebuit sa respect instructiunile de pe ambalaj astfel incat sa se umfle. Am folosit mai multa apa si a trebuit fiert. Dar la final ft bun. Am sa incerc si varianta bio si mai marunta ☺

Poza mea pentru reteta:
Ekaterinka
Ekaterinka 18 feb 2015, 22:47

couscous-ul e aceasi chestie cu crupa de mei?

lena
Elena (lena) Ekaterinka 21 feb 2015, 22:45

Nu, nu, meiul este o alta cereala, couscous-ul este din grau. De fapt sunt yn fel de paste foarte marunte, ca niste crupe.

martinadrian
martinadrian 23 oct 2013, 22:00

Multumesc pt reteta a fost extraordinara de buna  si a iesit un cus cus delicios 

dianushka
dianushka 19 iun 2012, 00:27

Reteta e super! A reusit sa impresionez oaspetii invitati la o cina! Cind totul a fost gata am taiat patrunjel verde si am amestecat totul impreuna, arata foarte frumos si tuturor le-a fost interesant ce fel de mincare e asta! Nota 10 pentru acest site! Toate retetele sunt simple de gatit,explicate foarte clar si nu sunt din produse scumpe! Multumim ca existi si ca te imparti cu ceilalti cu retetele si cunostintele talein acest domeniu!

Nota mea pentru reteta:
Pau Buli
Paula Buliga (Pau Buli) 30 aug 2011, 23:41

Imi place! Cus-cus-ul meu a mai vrut apa ca sa se umfle dar s-a rezolvat.

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 27 sep 2010, 18:09

Buna idee! Chiar n-am mai facut de multa vreme couscous...

Nota mea pentru reteta:
claudia1976
claudia1976 08 sep 2010, 14:30

Demult n-am mai mancat couscous. Mi-am amintit de vremea copilariei...Multumesc

Nota mea pentru reteta:
crissy
Cristina Crissy (crissy) 24 feb 2010, 09:39

Eu nu curat ciupercile champinion, le spal foarte bine si le  gatesc asa. Foarte buna reteta, mai ales acum de post. Mersi !!!

Nota mea pentru reteta:
eli
elena teodoru (eli) 23 feb 2010, 20:22

In Maroc, couscous-ul se consuma alaturi de legume fierte la abur si carne cu un sos condimentat si este o mancare traditionala a lor.Prima data cand am mancat nu prea mi-a placut dar acum am inceput sa ma obisnuiesc.Nu stiam ca merge si cu ciuperci,trebuie sa fie buna combinatia,am sa incerc si eu,felicitari pt toate deliciile pe care ni le expui!

Nota mea pentru reteta:
igorbt
Igor Butuc (igorbt) 23 feb 2010, 12:41

Initial couscous-ul mi s-a parut ceva exotic si eram sceptic. Dupa ce am gustat am crezut ca e un fel de cereala, nu mi-am dat seama ca sunt paste :).

Acum couscous-ul este ceva obisnuit pe masa noastra si este una dintre mancarurile mele preferate.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile