Salata cu paste si ton

     Salata foarte gustoasa, este buna si la o masa festiva si ca o mancare in orice zi. Se prepara foarte repede si usor cu ingredeinete simple. In varianta de post, la dezlegare de peste, puteti folosi maioneza de soia, iar in varianta mai dietetica inlocuiti jumatate din cantiatatea de maioneza cu iaurt.

Ingrediente

Paste
250 g
Folositi pastele care va plac mai mult - aici am folosit mini-farfale. Dar obligatoriu sa fie din grau dur, pentru ca isi pastreaza forma si nu se fac terci cand amestecati salata.
Porumb conservat
1 buc
Ton la conserva
300 g
Castraveti murati/in otet
4 buc
Maioneza
200 g

Pasi de urmat

1

Pastele se fierb confrom instructiunilor de pe pachet - aveti grija sa respectati timpul de fierbere, sa nu se inmoaie prea tare pastele. Dupa ce au fiert le scurgeti de apa, clatiti cu putina apa rece si adaugati 2-3 linguri de ulei in ele. Lasati sa se racoreasca.

2

Scurgeti porumbul conservat de apa si adaugati la paste.

3

Scurgeti tonul de ulei sau sucul propriu si adaugati la restul ingredientelor de mai sus.

4

Castravetii se taie cubulete mici si se adauga la salata.

5

Adaugati maioneaza.

6

Si amestecati bine. Perfect ar fi sa o lasati o jumate de ora sa se patrunda dar este buna si asa, puteti s-o mancati si imediat dupa preparare.

7

Este una dintre salatele pe care le fac foarte des, cu si fara ocazie. Va recomand s-o incercati.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

TaniaA (10 March 2010, 11:36)

este una din salatele noastre preferate. numai ca noi punem ceapa rosie in loc de castraveti.  o sa incerc si in varianta asta, cred ca o sa fie foarte buna!

lena
lena (10 March 2010, 11:39)

Tania, din ce imi aduc aminte, prima data am gustat la tine combinatia de paste cu ton, inca pe timpuri... si asta de fapt era o improvizatie de atunci, o sa incerc si eu cu ceapa rosie, trebuie sa fie buna

marisan (10 March 2010, 17:33)
  • foarte buna
catiana (12 March 2010, 15:39)

excelenta reteta.Multumesc prietenei   LALENA - care mereu ne incinta cu retete minunate.

lena
lena (12 March 2010, 15:52)

Cu mare placere, va pup

elenyena (16 March 2010, 23:28)

super reteta ........yami ami plac la nebunie pastele!!!

reea (08 July 2010, 18:30)

Saluti! Ma bucur mult ca "te-am gasit" Lena! Esti extraordinara si datorita tie il surprind placut pe sotul meu de fiecare data cand gatesc! Pastele cu ton au fost dementiale!!!

nicol21
nicol21 (10 August 2010, 03:00)

Buna! azi am facut paste cu ton numai ca in loc de porumb am pus masline negre pentru ca nepotica mea nu prea agreaza porumbul in mancare.Sincer sunt super bune..consistente ..super delicioase si se poate servi ca un aperitiv sau la petrecerea in pijamale dintre fete:)));) e super! si puiul cu smantana si  unele deserturi care le-am incercat mi-au iesit.Bravo esti cea mai tare.urmeaza parizienele cu mere pe lista! va pup si incercati orice reteta care va atrage atentia pt ca va iesi cu siguranta:*

Lavi
Lavi (08 September 2010, 11:25)

la aceasta salata eu mai pun niste ceapa rosie taiata solzisori si  masline!

amalia80 (16 September 2010, 16:35)

De multe ori inlocuiesc maioneza cu iaurt crema pentru a fi preparatul accesibil alimentatiei copiilor iar rezultatul num-a dezamagit niciodata. Incercati si veti manca mai light!

andreea ada (23 September 2010, 12:02)

super buna salata..........numai ca eu am pus macrou an sos de mustar si maioneza,  dar am sa ancerc si cu ton cat de curand

Crista
Crista (28 September 2010, 19:06)

lena draga vreau sa-ti spun ca am facut aceasta salata cu ton acu vreo 2 sau 3 luni, uitasem sa-ti spun ,  a fost un deliciu ! imi place mult combinatia de paste cu porumb si ton, si au am mai adaugat si kaizer prajit in putin ulei .... recomand sa incercati

Lavi
Lavi (29 September 2010, 09:15)

Crista, ai pus doar kaizer, sau ai combinat ton cu kaizer?

Crista
Crista (29 September 2010, 09:38)

pai am facut si combinat cu ton, si fara ! ambele au fost delicioase!

Crista
Crista (29 September 2010, 09:41)

si daca inlocuim maioneza clasica cu cea TUPPERWARE ..... HMMMM  ii va da un gust la special    cred eu, nu???

Lavi
Lavi (29 September 2010, 09:41)

am sa incerc si eu combinat cu peste...........niciodata n-am asociat pestele cu alt tip de carne!

Crista
Crista (29 September 2010, 09:55)

Lavi incearca .... si spune-ne daca ti-a placut

Lavi
Lavi (30 September 2010, 08:24)

Crista, am incercat aseara si sincer, nu prea mi=a placut, a acaparat tot gustul de peste.

 

Crista
Crista (30 September 2010, 08:41)

Lavi imi pare rau ca nu ti-a placut   ...depinde de gusturi ..... noua ne-a palcut

 

Crista
Crista (30 September 2010, 08:43)

data viitoare incearca atunci fara ton ..... poate atunci va fi pe gustul tau ....

vicusha
vicusha (24 February 2012, 19:31)

Am pregatit aceasta reteta cel putin de 10 ori, de data aceasta am inlocuit maioneza cu sos francez de mustar, mmmmmm......... excelenta!

tantzi (10 October 2014, 18:27)

 Vicusha,spune-mi te rog cum se face sosul francez de mustar.....multumesc !