Salata a la Russe sau Olivie

Nota 5 (4 voturi)
*****

      Salata copilariei mele, nu stiu de ce dar pe atunci nu se faceau atatea tipuri de salata, la orice ocazie de baza era aceasta salata, careia rusii de fapt ii spun Olivie. Este salata care obligatoriu se pregateste de Revelion, fiind una din principalele mancaruri festive.

Cred ca din cauza ca am mancat prea mult din ea in copilarie, nu am mai facut-o de vreo 5 ani, dar in ultimul timp aveam pofta, am preparat-o si iarasi m-a cucerit - mi s-a parut atat de buna :). Salata cred ca o stie toata lumea, doar ca aici va spun reteta asa cum mi se pare, cea mai gustoasa, si asa cum o fac rusii.

Metoda de prezentare nu este obligatorie, doar ca am vazut-o mai demult pe un grup de discutii culinare si cred  ca se potriveste cu aceasta salata :)

Semipreparate

300 ml
ca sa fie mai sanatoasa salata recomand sa dizolvati maioneza cu iaurt, puneti 50% la 50%

Ingrediente

Cartofi rosii
3 buc
Morcovi
3 buc
Oua
5 buc
Carne
300 g
luati cotlet de porc sau pulpa de vitel, de fapt atunci cand nu vreti sa va complicati puteti pune parizer sau sunca
Mazare verde la conserva
300 g
Castraveti murati
4 buc
Piper negru
0.5 lingurite
Sare
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Puneti la fiert carnea, cand incepe sa fiarba luati spuma si faceti focul mic. Eu am fiert mai multa ca sa fac si ciorba din supa de carne. Lasati 1.5 - 2 ore pana fierbe bine si se face moale.

Salata a la Russe sau Olivie - Pas 1
2

Cartofii si morcovii se spala bine si se pun la fiert. Faceti focul mic cand incep sa fiarba si lasati 30-40 de min.

Salata a la Russe sau Olivie - Pas 2
3

Firbeti ouale 10 min si apoi le puneti in apa rece pana vor fi gata celelalte ingrediente.Aici am fiert 6 oua, 5 pentru salata si 1 pt maioneza.

Salata a la Russe sau Olivie - Pas 3
4

Carnea se scoate si se lasa un pic sa se racoreasca, legumele si ouale le curatati de coaja si lasati un pic si ele  sa se raceasca.

Salata a la Russe sau Olivie - Pas 4
5

Acum trecem la partea cu taiatul - toate ingredientele de mai sus se taie cubulete medii si se pun intr-o cratita mai mare sau bol de salata mai mare, sa aveti loc de amestecat.

Salata a la Russe sau Olivie - Pas 5
6

Apoi scurgeti mazarea de apa si adaugati la salata.

Salata a la Russe sau Olivie - Pas 6
7

Taiati cubulete si castravetii murati, adaugati la restul ingredientelor.

Salata a la Russe sau Olivie - Pas 7
8

Adaugati maioneza, piperul si sare, dar atent cu sarea daca maioneza este suficient de sarata mai bine o adaugati dupa ce amestecati si gustati salata.

Asta-i cam toata procedura, puteti s-o serviti si intr-un bol simplu sau intr-un cosulet ca in poza, dupa metoda de la urmatorii pasi.

Salata a la Russe sau Olivie - Pas 8
9

Acum sa va arat repede cum se face acel cosulet in care am pus salata, nu este obligatoriu sa-l faceti, dar asa pentru informare sa va explic cum se face.

Pe o farfurie puneti 1-2 bucati de paine taiate mai gros, in ele infigeti niste sticks-uri sau grisine.

Salata a la Russe sau Olivie - Pas 9
10

Apoi treceti firele de ceapa, alternand de fiecare ordinea in care incepeti sa le puneti. Asa conitnuati pana ajungeti la inaltimea dorita a cosului.

Salata a la Russe sau Olivie - Pas 10
11

Apoi ascundeti cu salata verde baza cu painea si gata. Arata frumusel cosuletul, merita sa incercati o data sa-l faceti, cand aveti chef de ceva mai deosebit.

Pofta Buna!

Salata a la Russe sau Olivie - Pas 11
Cantitate: 2 kg (10 portii sanatoase)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

alegrutza (25 March 2010, 10:10)

super cosuletul din ceapa verde!

Natali (25 March 2010, 10:24)

Prezentarea este intr-adevar inedita, bravo!

Vera (25 March 2010, 12:02)

Foarte tare cosuletul!!!

Lilicica (25 March 2010, 12:39)

Si mie imi place in special cosuletul. Superb!!!

*****
mioara48 (25 March 2010, 17:05)

se poate fara mazare eu as pune telina

lena
lena (25 March 2010, 20:05)

Dap, poti sa pui dar nu va fa mai fi Salata a la Russe, dau mana la taiat ca in salata originala nu se pune telina. In acest caz ar fi mai mult Salata de boeuf

scumpy65 (26 March 2010, 09:09)

super,esti foarte inventiva,abia astept sa-mi uimesc invitatii!!

Multam fain!

olguta (26 March 2010, 14:43)

o fac de Paste

 

amelittat (26 March 2010, 16:29)

ce buna idee Lena, chiar azi o sa o fac, o zi minunata iti doresc

pansy (29 March 2010, 03:16)

grozava prezentarea,mi-a placut foarte mult.daca am timp am s-o incerc acum de sarbatori

sarah
sarah (15 April 2010, 13:07)

interesanta salata si interesant cosuletul.felicitari

sorybella (15 April 2010, 15:22)

eu stiu o alta reteta de salata ruseasca,se pastreaza aproape toate ingredientele,doar ca in loc de castraveti murati se folosesc masline verzi,in loc de carne se foloseste ton din conserva iar mazarea dispare din peisaj.cat despre oua se pot consuma separat sau se folosesc la ornat.

*****
MariaP (07 September 2010, 09:22)

Da, Lena, ai dreptate, toata lumea stie s-o faca, insa ideea de prezentare pentru care tu ai optat e super!   In straie asa smechere arata altfel!

*****
amalia80 (28 September 2010, 08:29)

Eu adaug la fiert impreuna cu cartofii si un pastarnac, iar la acritura doi gogosari si doi castraveti.

Ellena
Ellena (07 November 2010, 19:30)

e f.interesant cosuletul tau,dar in loc de fire de ceapa,se poate inlocui si cu altceva?ms

Ellena
*****
Ellena (20 November 2010, 20:50)

Lena azi am facut si eu aceasta f.buna, numai ca nu am facut cosuletu :( ca nu am gasit ceapa verde...am facut poze si voi pune pe forum! A iesit f.buna!

georgia
georgia (21 January 2011, 20:43)

Cosuletul,,,,da un farmec aparte retetei!Iubesc retetele cu mazare!Eu si la salata de boef pun mazare,asa ca ,te cred,e delicioasa!Inca o data,nota 20!

Roddy (22 April 2014, 22:53)

 Frumos coșulețul !!! Asa mai in graba am ornat ce mi'a venit pe moment , dar la vara sigur încerc si eu acest coșulet;) 

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena