Salata "Poiana cu ciuperci"

Inca o salata super gustoasa, foarte consistenta si aspectuoasa - desi eu un pic am gresit, dar pana la urma am infrumusetat-o si a aratat bine. Chiar merita s-o faceti, doar aveti grija sa luati ciuperci marinate suficiente, cam 3 borcane pt asa o dimensiune ca a mea, sau 2 borcane pt una mai mica.

Puteti vedea aici cum ar arata daca puneam suficiente ciuperci deasupra. O varianta cu ceapa verde aveti si aici.

Semipreparate

Ingrediente

Ciuperci marinate
500 g
le cumparati sau le preparati singuri dupa reteta de pe site, de ciuperci marinate
Ceapa alba
1 buc
sau ceapa verde
Morcovi
2 buc
2 morcovi mai mici, sau 1 mai mare
Castraveti murati/in otet
2 buc
Piept de pui fiert
200 g
sau orice alta carne preferati
Branza topita Hochland
2 buc
le puneti la congelator sa fie tare
Cartofi rosii
2 buc
Oua
3 buc
Otet
100 ml
daca puneti ceapa alba, va trebui s-o marinati cu otet si apa - 1:1

Pasi de urmat

1

Spalati morcovii si cartofii, le puneti la fiert pentru 40 de min, Apoi le clatiti cu apa rece si curatati de coaja. Lasati sa se raceasca bine.

Puneti la fiert si carnea, o fierbeti pana este moale si apoi o racoriti.

2

Fierbeti ouale sa fie tari. Le curatati apoi si lasati sa se raceasca.

3

Ceapa alba o curatati, taiati marunt si o marinati cu 100ml de otet amestecat cu 100ml apa si lasati aproximativ 1 ora, pana pregatiti restul ingredientelor.

Daca folositi ceapa verde, treceti peste acest pas.

4

Pentru a monta salata aveti nevoie de o cratita sau o tava de sticla (eu am folosit din aia pentru cuptor). O ungeti cu ulei si asterneti cu folie alimentara, asa ca sa acopere si bordurile bine.

5

Nu am avut timp sa marinez ciuperci si am luat din comert ciupercile de la Lutece, cele marinate. Dar as recomanda sa le marinati singuri daca aveti timp, sunt mult mai bune.

Deci, ciupercile le scurgeti bine de marinada.

6

In tava pregatita la pasul 4, puneti primul strat de ciuperci, cu capurile in jos. Peste el distribuiti ceapa marinata, scursa bine de apa si otet, sau ceapa verde.

7

Apoi dati morcovul prin razatoare si il distribuiti peste stratul de ceapa, ungeti bine cu maioneza.

8

Apoi urmeaza un strat de castraveti in otet, taiati rondele - dupa el carnea tocata marunt si iarasi ungeti bine cu maioneza.

9

Aici am facut o poza la branza topita de care aveti nevoie, din aia care nu este chiar lichida, dar nici cascaval clasic. Neaparat s-o tineti la congelator, ca sa o puteti da prin razatoare.

10

Dati prin razatoare branza topita, aveti grija sa va miscati repede ca se topeste si nu prea o mai puteti rade.

In alt caz as recomanda sa folositi un cascaval simplu, dar mai moale.

11

Urmeaza stratul de cartofi dati prin razatoare,il ungeti cu maioneza.

12

Si ultimul strat este cel de oua fierte date prin razatoare. Il ungeti bine cu maioneza si dati bolul cu salata la frigider pentru 8-10 ore, adica perfect ar fi sa-l faceti seara si sa-l serviti a 2-a zi.

13

Inainte de a-l servi faceti urmatoarea procedura:

Intoarceti cratita/bolul cu salata pe o farfurie pe care va fi servit, scuturati bine pana se desprinde de peretii tavii. Scoateti folia alimentara si infrumusetati salata.

14

Eu am infrumuseta-o in stilul la o poienitza verde - cu ceapa verde prin parti si frunze de patrunjel deasupra.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (12 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 90 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

sylvia.filo (31 March 2010, 16:36)

Imi pare ca arata mai bine decat in reteta originala:D.

armisa (02 April 2010, 23:41)

yammy yammy tre sa incerc io fac o altfel de salada cu imitatia de creveti dar orice nou merita incercat.te pup paste fericit

katomika
katomika (03 September 2010, 23:43)

e buna

MariaP (07 September 2010, 11:25)

O fac de obicei la mese festive si n-am dat gres niciodata cu ea! O recomand cu caldura tuturor! Trebuie s-o incercati macar o data!

Ellena
Ellena (14 November 2010, 20:58)

F.bine arata poienita ta,cred ca e si f.buna si gustoasa,imi vine apa in gura de cate ori trec si ma uit peste retele tale si ma apuc si iau caietul de retete si mai scriu cate una...

Ellena
Ellena (25 December 2010, 15:28)

Minunta,Minunata aceasta salata!f.legera si f.buna! am preparato pentru Craciun! am sa pun si poze cu poienita mea

LAURA T. (12 November 2011, 19:54)

De cand am descoperit aceasta reteta ,eu o fac mereu.Am facut-o chiar azi din nou.E delicioasa.

 

crismi (03 February 2012, 16:34)

Am facut  si eu aceasta salata, cu mici modificari: la stratul de ceapa verde am adaugat si marar,nu am folosit cascaval sau branza topita, iar ca sa fie mai dietetica, am pus in loc de maioneza  smantana,la care am adaugat sare si piper. A iesit foarte gustoasa. De asemenea am marinat singura ciupercile,dupa reteta Lenei.

tiki
tiki (30 September 2013, 15:44)

Buna. Nici nu stiu ce sa scriu,asa sunt de mirata de aceasta reteta .NEMAIPOMENITA. Am respectat-o intocmai.Si maioneza,si branza care trebuie,congelata,tot. Dar totusi ma gandesc la stratul de deasupra sa fie ceva mai solid,nu maioneza, -care va ajunge jos-că tragând paleta de servit se ia si maioneza. Poate tot ciuperci. Vad io cand mai fac. Toti au fost impresionati. BUNA RAU DE TOT. Miiiiiii de pupici.

tiki
tiki (02 March 2014, 12:08)

                Buna.Mi-e si jena sa apar tot eu,de parca as fi cea mai gurmanda. Parca imi place cum arata cu ciupercile puse mai rar,sa se vada si stratul de dedesubt, nu ca la mine,dar asta e. A fost un pamant mai bun si au iesit una langa alta.:)).Pupici.

elena niculescu (10 May 2014, 17:36)

 daca am musafiri a doua zi, o pot face de seara? cu siguranta o voi incerca

lena
lena (10 May 2014, 19:00)

Da, cu siguranta.