Ciorba de pui cu taitei de casa

Este o ciorba clasica si foarte gustoasa, reteta am invatat-o de la mai multe persoane si sunt sigura ca o sa va placa.

Semipreparate

Ingrediente

Pui intreg
1 kg
Ceapa alba
3 buc
Ardei gras
2 buc
Rosii
2 buc
Cartofi
3 buc
Morcovi
1 buc
Frunza de dafin
2 buc
Patrunjel verde
1 buc
Adica o legatura
Bors acru
0.5 l
Sare
1 linguri
Radacina patrunjel(Albitura)
200 g

Pasi de urmat

1

Puiul se taie bucati, se spala bine. Aranjati bucatile de pui intr-o cratita de 4-5 litri si turnati apa ca se le acopere bine.

Se pune la fiert.

2

Pana incepe sa fiarba carnea curatati 1 ceapa, 1 ardei gras. Le taiati marunt, inclusiv si rosiile(aici am folosit rosii din conserva). Pregatiti frunza de dafin.

3

Cand incepe sa fiarba carnea, strangeti spuma, sau schimbati apa si lasati din nou sa fiarba.

4

Cand incepe iarasi sa fiarba carnea se adauga legumele pregatite si frunza de dafin. Se lasa sa fiarba la foc mic 40-45 min.

5

Se curata si taie marunt morcovul, albitura si ardeiul gras.

6

Se curata si se taie cuburi cartofii si ceapa.

7

Dupa ce a fiert carnea, se adauga legumele pregatite si se lasa sa fiarba totul inca 20-25 min, pana au fiert legumele.

8

Intre timp se poate scoate carnea si sunt 2 posibilitati de a o folosi in continuare:

1. Faceti un sos cu smantana. Vezi reteta "Pui cu smantana"

2. Se scoate carnea de pe oase, se marunteste si se pune inapoi in ciorba.

9

Dupa ce au fiert legumele se adauga borsul si se lasa sa fiarba 5 min.

10

Se taie marunt patrunjelul si o ceapa.

11

Ciorba se potriveste de sare, se adauga patrunjelul si ceapa, se stinge focul si se lasa sa ciorba aproximativ 15-20 min sa se patrunda toate aromele.

12

Taiteii se fierb separat, se scurg de apa si se clatesc cu apa rece. Se ung cu putin ulei rafinat.

Atunci cand se serveste ciorba, taiteii se adauga in farfurie. Daca ii fierbeti impreuna cu ciorba, ei se inmoaie prea mult si ciorba se face urata a 2-a zi. Se pot pune in ciorba si reci, pastrati la frigider.

Ciorba se serveste cu smantana sau fara.

Pofta Buna!

Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 4 (10 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 34

Gabriel N
Gabriel N 03 dec 2014, 22:36

O reteta ok dar observ totusi ca nu parliti puii inainte de gatit. Stau si ma intreb, nu isi iau zborul din farfurie?

Nota mea pentru reteta:
cristi29
cristi29 15 oct 2013, 18:50

Inca o ciorba super reusita

Nota mea pentru reteta:
olgatarus
olgatarus 08 oct 2013, 20:10

mmmm,nici nu m-am asteptat sa iasa atat de buna! dar bine,e cu carne de la tara...hmmmmm

irinutza
irinutza 17 nov 2012, 11:47

Lena,multumim pentru recetele delicioase pe care le impartasesti cu noi!!! Eu locuiesc in alta tara si aici nu gasesc bors acru dar eu inacresc ciorba cu zeama de lamie,e foarte bun.

Poza mea pentru reteta:
TatianaD
TatianaD 02 feb 2012, 16:06

Aceasta ciorba a devenit preferata familiei mele! Sa ne traiesti Lena! O recomand tuturor ! Am facut asta ciorbita si cu cocos si a iesit exceptionala! Merita sa o incercati!

Poza mea pentru reteta:
amalia16
Amalia (amalia16) 03 ian 2012, 19:16

Portia mancata de mine, merge perfect dupa sarbatori.  

Poza mea pentru reteta:
amalia16
Amalia (amalia16) 03 ian 2012, 19:15

Si ciorba cu taiteii de casa, bun bun  

Poza mea pentru reteta:
TatianaD
TatianaD 02 iul 2011, 11:52

DELICIOS! Am reusit in final sa fac ciorbita, si a fost delicioasa. Din lipsa de timp in loc de taitei de casa am pus fidea, fiarta separat. Gustul exceptional, ador aceasta ciorba! Multumesc frumos, Lena, pentru postare si impartasirea secretelor tale!!! Multa sanatate!!!

Nota mea pentru reteta:
desyre
desyre 27 sep 2010, 23:05

cred ca aceasta ciorba nu am mai mancat-o de ..10 ani, de cand ma duceam pe la bunica, in vacanta. Numai ea mai facea taietei de casa. Buna mai era.

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 27 sep 2010, 08:52

nimic nu se compara cu taiteii de casa si ne place mult dreasa cu ou........................

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile