Prajitura cu mere dietetica

Nota 5 (3 voturi)
*****

Cei care sunt la regim si nu numai, atentie la aceasta reteta superba - foarte, foarte sanatoasa, usoara si repede de preparat. Este un fel de variatie  dietetica la Prajitura cu mere - doar ca o puteti manca fara grija pentru talie si sanatate. Mai ales este buna pentru copilasii mofturosi, care nu prea vor sa manance cereale dar prefera dulciuri.

Ingrediente

Oua
4 buc
se folosesc doar albusurile
Fulgi de ovaz
1 pah
de 300ml
Mere
4 buc
Zahar
150 g
puteti folosi zahar de trestie, este mai sanatos
Faina
1 linguri
Praf de copt
0.25 lingurite
1/4 de lingurita
Unt
1 lingurite
Pesmet alb/galben
1 linguri

Pasi de urmat

1

Ungeti o tava pentru cuptor cu unt (eu am folosit una de 28 cm rotunda cu borduri care se scot )  si presarati pesmet pe fundul si peretii tavii.

Prajitura cu mere dietetica - Pas 1
2

Merele se spala, se curata si se taie bucatele mici. Le puneti in tava in strat uniform si le presarati cu o lingura de faina.

Prajitura cu mere dietetica - Pas 2
3

Albusurile le separati de galbenusuri si le bateti spuma tare, adaugati zaharul si mai bateti putin.

Prajitura cu mere dietetica - Pas 3
4

Adaugati fulgii de ovaz la albusurile batute.

Prajitura cu mere dietetica - Pas 4
5

Apoi praful de copt si amestecati atent compozitia - cu miscari de sus in jos, ca sa nu se aseze albusurile.

Prajitura cu mere dietetica - Pas 5
6

Puneti aluatul peste mere, uniformizati si dati la cuptor la temperatura medie de 180-200 grade.

Prajitura cu mere dietetica - Pas 6
7

Prajitura este gata cand se rumeneste usor deasupra, o scoateti si lasati sa se raceasa complet.

Prajitura cu mere dietetica - Pas 7
8

Inainte s-o seriviti o presarati cu putina ciocolata neagra data prin razatoare, este optional.

Va spun acum impresiile de la prajitura:

- cand a fost calda, era bunicica

- cand s-a racit a fost buna, buna

- a 2-a zi dimineata (eu am preparat-o seara) a fost super buna

Deci aveti grija sa o lasati sa se raceasca bine si sa mai stea, ca sa absoarba fulgii de ovaz sucul din mere si sa se inmoaie un pic.

Pofta Buna!

Prajitura cu mere dietetica - Pas 8
Cantitate: 1 kg (8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Natali (22 April 2010, 10:29)

Cool, am s-o fac si eu, taman aveam niste albusuri in congelator din secolul trecut, si nu stiam ce sa fac cu ele. O sa incerc fara zahar, am mere f dulci, sau sa pun fructoza. Iar in loc de uns tava, sa folosesc hirtie de copt.

lena
lena (22 April 2010, 10:33)

Nu recomand sa folosesti hartie de copt la aceasta prajitura, merele se vor lipi si o vor inmuia  rau si ai rsicul sa mananci prajitura cu ramasitze de hartie. 1 lingurita de unt nu este asa mult la opt portii de prajitura. Dar poti incerca, si ne spui cum te-ai descurcatDa, si de zahar - incearca fructoza, ideea este ca acea bezea sa fie un pic mai crocanta, eu am pus mai putin zahar si a fost cam umeda prajitura, nu avea acelasi gust si textura - zaharul face bezaeaua crocanta.

ELLA
ELLA (22 April 2010, 13:29)

Buna.AS PUTEA INLOCUI ZAHARUL CU MIERE?MULTUMESC.

lena
lena (22 April 2010, 13:30)

Nu poti, nu va fi bezeaua tare, mai bine inlocuieste-l cu zahar de trestie.

anutza (23 April 2010, 19:41)

pot sa o fac in tava patrata nu?

lena
lena (23 April 2010, 19:44)

Da, sigur, dar sa nu fie mare, sau dublezi ingredientele.

*****
amalia80 (15 September 2010, 10:03)

Oare pot taia merele rondele? Am achizitionat super razatoarea care face rondele subtiri si cred ca ar iesi ceva. Ce zici? Cam cat e timpul de coacere a bezelei? Se vor zdrobi prea tare???

lena
lena (15 September 2010, 10:11)

Da, sigur ca se fac bine, le poti taia cum vrei.

serafima (27 September 2012, 15:02)

Lena, am si eu nevoie de un sfat, sugestie. Mie albususrile nu-mi ies niciodata spuma, fie ca-s 4 sau 6, fie ca le bat cu mixerul sau alt instrument. Cre sa fie cauza? Mult.

lena
lena (27 September 2012, 15:07)

Inteleg problema, am avut-o si eu candva :)

Deci albusurile ar fi bine sa fie reci, si se bat bine chiar si cu telul daca ai rabdare si urmezi pasii:

- bolul si paletele mixerului cu care le bati sa le ungi cu suc de lamaie(pt degresare - eu tai lamaia in jumate si cu acea sectiune ung totul)

- incepe sa le bati fara zahar

- ai rabdare sa ajungi pana la o spuma mai tare si isi maresc volumul vizibil

- abia atunci incepu usor si cate putin sa introduci zaharul

- daca nu-ti iese nici asa sa vii la urmatorul Atelier si le batem impreuna, asta daca esti din Bucuresti :)

serafima (30 September 2012, 17:20)

Imi pare rau ca nu pot sa vin la al tau Atelier, dar sa stii ca de aceasta data ( am inceput sa prepar dulciuri cam de un an) chiar mi-a iesit spuma. Sa ma fi vazut ce bucuroasa eram. Mult. inca o data. Pe viitor poate si pandispanul imi va iesi asa cum scrie in carte.

tatinela (21 December 2012, 15:59)

 am batut si eu albusurile tinind sont de sfaturile tale,si a iesit o spuma tare tare)))

crazy (23 October 2013, 17:28)

 se poate face si fara lingura de faina???

tocmai am constatat ca faina mea a luato la fuga si a lasat punga in urma deci am ramas cu o punga goala de faina... si am taiat deja merele:((((

 

 

 

 

 

lena
lena (23 October 2013, 17:32)

Cred ca poti, poate pui macar 1 lingura de amidon,daca ai.

*****
Alinutza SDK (01 November 2013, 22:56)

 Am incercat reteta aceasta de mai multe ori, sub diverse variante: fara praf de copt ori cu scortisoara sau cu mai putin zahar, in ultima varianta am mixat cu o parte din fulgi putine fructe de padure si am asorata cu capsuni. De fiecare data a iesit gustoasa ;)

 

Iar ca timp de preparare eu zic ca sunt suficiente 20 de minute ;)

 

 

venus (05 July 2014, 15:38)

buna.azi am vazut reteta si, pentru ca aveam 2 mere mari m-am gandit sa o fac si eu...am completat cu gutui din compot.a iesit DE-LI-CIOS.Gutuile dau o aroma deosebita.

*****
taniulya (07 July 2014, 23:31)

Lena, se pot folosi aici si alte fructe? Ai incercat? Poate ceva de genul caiselor sau piersici, visine, ce parere ai? Banuiesc ca zmeura s-ar inmuia prea tare... Merci anticipat!

lena
lena (08 July 2014, 00:08)

Nu am incercat, dar puteti incerca orice fructe, cate putin.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena