Prajitura cu mere dietetica

Cei care sunt la regim si nu numai, atentie la aceasta reteta superba - foarte, foarte sanatoasa, usoara si repede de preparat. Este un fel de variatie  dietetica la Prajitura cu mere - doar ca o puteti manca fara grija pentru talie si sanatate. Mai ales este buna pentru copilasii mofturosi, care nu prea vor sa manance cereale dar prefera dulciuri.

Ingrediente

Oua
4 buc
se folosesc doar albusurile
Fulgi de ovaz
1 pah
de 300ml
Mere
4 buc
Zahar
150 g
puteti folosi zahar de trestie, este mai sanatos
Faina
1 linguri
Praf de copt
0.25 lingurite
1/4 de lingurita
Unt
1 lingurite
Pesmet alb/galben
1 linguri

Pasi de urmat

1

Ungeti o tava pentru cuptor cu unt (eu am folosit una de 28 cm rotunda cu borduri care se scot )  si presarati pesmet pe fundul si peretii tavii.

2

Merele se spala, se curata si se taie bucatele mici. Le puneti in tava in strat uniform si le presarati cu o lingura de faina.

3

Albusurile le separati de galbenusuri si le bateti spuma tare, adaugati zaharul si mai bateti putin.

4

Adaugati fulgii de ovaz la albusurile batute.

5

Apoi praful de copt si amestecati atent compozitia - cu miscari de sus in jos, ca sa nu se aseze albusurile.

6

Puneti aluatul peste mere, uniformizati si dati la cuptor la temperatura medie de 180-200 grade.

7

Prajitura este gata cand se rumeneste usor deasupra, o scoateti si lasati sa se raceasa complet.

8

Inainte s-o seriviti o presarati cu putina ciocolata neagra data prin razatoare, este optional.

Va spun acum impresiile de la prajitura:

- cand a fost calda, era bunicica

- cand s-a racit a fost buna, buna

- a 2-a zi dimineata (eu am preparat-o seara) a fost super buna

Deci aveti grija sa o lasati sa se raceasca bine si sa mai stea, ca sa absoarba fulgii de ovaz sucul din mere si sa se inmoaie un pic.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (3 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

filip
filip 28 aug 2015, 22:03

Buna seara. Apreciez foarte mult retetele din site. Unele le-am si incercat cu succes. Insa aveti in categoria dietetice foarte multe retete care nu au treaba cu dietetic. Ar fi corect spre ajutorul unor oameni care chiar cauta retete dietetice si nu stiu foarte multe, sa nu fie dezorientati. Nu o luati ca un afront, ci ca un sfat.

lena
Elena (lena) 08 iul 2014, 00:08

Nu am incercat, dar puteti incerca orice fructe, cate putin.

taniulya
taniulya 07 iul 2014, 23:31

Lena, se pot folosi aici si alte fructe? Ai incercat? Poate ceva de genul caiselor sau piersici, visine, ce parere ai? Banuiesc ca zmeura s-ar inmuia prea tare... Merci anticipat!

Nota mea pentru reteta:
venus
venus 05 iul 2014, 15:38

buna.azi am vazut reteta si, pentru ca aveam 2 mere mari m-am gandit sa o fac si eu...am completat cu gutui din compot.a iesit DE-LI-CIOS.Gutuile dau o aroma deosebita.

Alinutza SDK
Alinutza SDK 01 nov 2013, 22:56

Am incercat reteta aceasta de mai multe ori, sub diverse variante: fara praf de copt ori cu scortisoara sau cu mai putin zahar, in ultima varianta am mixat cu o parte din fulgi putine fructe de padure si am asorata cu capsuni. De fiecare data a iesit gustoasa ;)

 

Iar ca timp de preparare eu zic ca sunt suficiente 20 de minute ;)

 

 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 23 oct 2013, 17:32

Cred ca poti, poate pui macar 1 lingura de amidon,daca ai.

tatinela
tatinela 21 dec 2012, 15:59

am batut si eu albusurile tinind sont de sfaturile tale,si a iesit o spuma tare tare)))

serafima
tcaci (serafima) 30 sep 2012, 17:20

Imi pare rau ca nu pot sa vin la al tau Atelier, dar sa stii ca de aceasta data ( am inceput sa prepar dulciuri cam de un an) chiar mi-a iesit spuma. Sa ma fi vazut ce bucuroasa eram. Mult. inca o data. Pe viitor poate si pandispanul imi va iesi asa cum scrie in carte.

lena
Elena (lena) 27 sep 2012, 15:07

Inteleg problema, am avut-o si eu candva :)

Deci albusurile ar fi bine sa fie reci, si se bat bine chiar si cu telul daca ai rabdare si urmezi pasii:

- bolul si paletele mixerului cu care le bati sa le ungi cu suc de lamaie(pt degresare - eu tai lamaia in jumate si cu acea sectiune ung totul)

- incepe sa le bati fara zahar

- ai rabdare sa ajungi pana la o spuma mai tare si isi maresc volumul vizibil

- abia atunci incepu usor si cate putin sa introduci zaharul

- daca nu-ti iese nici asa sa vii la urmatorul Atelier si le batem impreuna, asta daca esti din Bucuresti :)

amalia80
amalia80 15 sep 2010, 10:03

Oare pot taia merele rondele? Am achizitionat super razatoarea care face rondele subtiri si cred ca ar iesi ceva. Ce zici? Cam cat e timpul de coacere a bezelei? Se vor zdrobi prea tare???

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile