Rulada din piept de pui cu omleta si masline

Reteta este o improvizatie, dupa ce am vazut mai demult la TV metoda de a pune maslinele in rulada - se pun pe betisoare din alea pentru frigarui si asa se ruleaza si se coace rulada. Am zis sa incerc si eu, si mi-am dat seama ca este metoda perfecta de a face ruladele cu ajutorul acestor betisoare -  rulada se poate modela si rula foarte usor, chiar daca nu puneti masline tot recomand sa le folositi.

De rulada pot spune ca este foarte buna, dar cu aceste ingrediente nici nu are cum sa fie altfel :)

Ingrediente

Piept de pui
1 buc
Oua
2 buc
Lapte
50 ml
Masline verzi, fara samburi
200 g
sau cu umplutura
Cascaval clasic
100 g
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Ouale se bat bine cu laptele si cu un pic de sare.

2

Apoi din aceasta cantitate de oua cu lapte faceti 2 omlete. Le prajiti bine pe tigaie cu ulei incins, sa se rumeneasca bine.

3

Pieptul de pui se taie in 2 bucati (daca trebuie il dezosati si scoateti pielea), apoi puneti peste fiecare o bucata de folie alimentara si le bateti atent pana se fac subtiri si rotunde. Folosirea foliei este obligatorie, altfel pieptul de pui se rupe.

4

Apoi le sarati, piperati si puneti omleta.

5

Maslinele le puneti pe un betisor pentru firgarui si le aranjati pe omleta.

6

Apoi dati un pic de cascaval prin razatoare si il presarati peste masline.

7

Rulati pieptul de pui, veti observa ca ajutandu-va cu aceste betisoare de frigarui este mult mai usor s-o manevrati.

8

Apoi il legati cu ata de bumbac de jur imprejur, asa se face sa sa tina forma rulada, sa nu se deformeze la prelucrarea termica. Daca nu aveti ata de bumbac, puteti sa inchideti cu scobitori, dar este mai greu si poate iesi umplutura.

9

La fel montati si a 2-a rulada,  apoi le rumeniti pe o tigaie cu putin ulei.

10

Apoi le puneti intr-o tava si lasati la cuptor aproximativ 40-50 de min la temperatura medie, de 150-180 grade.

O alta varianta ar fi de coacere a ruladei  - una mai dietetica - nu o mai prajiti, o puneti direct in folie de aluminiu, o inveliti bine si lasati la cuptor aproximativ o ora. In acest caz nu va fi rumenita dar la fel de buna.

11

O lasati sa se raceasca complet, scoateti  ata de bumbac si betisoarele si lasati la frigider aproximativ 1-2 ore mnim, ca sa o puteti taia usor. O puteti servi ca aperitiv cu alte rulade sau legume.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (2 rulade)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (11 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 29

lory09
lory09 10 feb 2015, 17:29

Mulțumesc ! :*

lena
Elena (lena) 09 feb 2015, 16:42

Multumesc Lory :)

Cam 5-6 rulade ti-ar ajunge, din 3 piepti de pui.

lory09
lory09 09 feb 2015, 07:07

Bună, Lena! Te-am descoperit acum un an și tocmai acum mi-am făcut cont. Am facut multe rețete, au ieșit demențiale. Vreau să fac rulada pentru botezul fetiței mele și am aproximativ 40 de persoane.Cate ar trebui să fac? Mulțumesc ! :*

Nota mea pentru reteta:
DorinaB
DorinaB 09 nov 2014, 00:22

In platou le-am pus cu catlete, asa le spune la noi si morcov coreean(tot asa i se spune in R. Moldova si in magazine si oamenii asa ii spun)

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 10 nov 2013, 11:39

Buna. Foarte de efect si gustoasa aceasta reteta. Dar nu stiu ce s-a intamplat, ca la taiere imi ieseau-cadeau maslinele din rulou !!!. Asta e.

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 25 feb 2012, 17:22

Am făcut din nou această ruladă de pui, dar am înlocuit măslinele cu castraveți murați.

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 15 feb 2012, 20:50

Demențiaaalăă!! Am avut puține emoții că nu am avut ață să o leg, dar am prins-o bine cu scobitori!  Pentru că era cam fragilă, nu am mai prăjit-o în tigaie, am pus-o direct la cuptor! La final am lăsat-o 10-15 minute fără folia de aluminiu. A ieșit perfect (apreciez eu). E prima mea ruladă (cu excepția celor din categora dulciurilor)!

Poza mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 17 ian 2012, 16:05

Am pregatit rulada anul trecut de ziua sotului, insa am inlocuit maslinele verzi cu cele negre, am mai facut o rulada cu ciuperci marinate si alta de porc cu prune uscate. Consider ca e o alternativa perfecta la salamurile cu E-uri.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
irisha
Irina (irisha) 21 dec 2010, 23:39

Cel mai delicios site :) Felicitarile mele!!
Cit despre rulada,arata extraordinar ;) Sunteti o sursa nemaipomenita de inspiratie...deja stiu cum sa-mi impresionez sotul la orice masa
Sper sa va gasesc aici mereu SARBATORI FERICITE!!!

Nota mea pentru reteta:
claudia1976
claudia1976 07 oct 2010, 15:24

Nu-mi plac maslinele, asa că le voi inlocui cu roşii. O retetă sătioasă. O voi pregăti maine dimineata.  

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile