Rulada din piept de pui cu omleta si masline

Reteta este o improvizatie, dupa ce am vazut mai demult la TV metoda de a pune maslinele in rulada - se pun pe betisoare din alea pentru frigarui si asa se ruleaza si se coace rulada. Am zis sa incerc si eu, si mi-am dat seama ca este metoda perfecta de a face ruladele cu ajutorul acestor betisoare -  rulada se poate modela si rula foarte usor, chiar daca nu puneti masline tot recomand sa le folositi.

De rulada pot spune ca este foarte buna, dar cu aceste ingrediente nici nu are cum sa fie altfel :)

Ingrediente

Piept de pui
1 buc
Oua
2 buc
Lapte
50 ml
Masline verzi, fara samburi
200 g
sau cu umplutura
Cascaval clasic
100 g
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Ouale se bat bine cu laptele si cu un pic de sare.

2

Apoi din aceasta cantitate de oua cu lapte faceti 2 omlete. Le prajiti bine pe tigaie cu ulei incins, sa se rumeneasca bine.

3

Pieptul de pui se taie in 2 bucati (daca trebuie il dezosati si scoateti pielea), apoi puneti peste fiecare o bucata de folie alimentara si le bateti atent pana se fac subtiri si rotunde. Folosirea foliei este obligatorie, altfel pieptul de pui se rupe.

4

Apoi le sarati, piperati si puneti omleta.

5

Maslinele le puneti pe un betisor pentru firgarui si le aranjati pe omleta.

6

Apoi dati un pic de cascaval prin razatoare si il presarati peste masline.

7

Rulati pieptul de pui, veti observa ca ajutandu-va cu aceste betisoare de frigarui este mult mai usor s-o manevrati.

8

Apoi il legati cu ata de bumbac de jur imprejur, asa se face sa sa tina forma rulada, sa nu se deformeze la prelucrarea termica. Daca nu aveti ata de bumbac, puteti sa inchideti cu scobitori, dar este mai greu si poate iesi umplutura.

9

La fel montati si a 2-a rulada,  apoi le rumeniti pe o tigaie cu putin ulei.

10

Apoi le puneti intr-o tava si lasati la cuptor aproximativ 40-50 de min la temperatura medie, de 150-180 grade.

O alta varianta ar fi de coacere a ruladei  - una mai dietetica - nu o mai prajiti, o puneti direct in folie de aluminiu, o inveliti bine si lasati la cuptor aproximativ o ora. In acest caz nu va fi rumenita dar la fel de buna.

11

O lasati sa se raceasca complet, scoateti  ata de bumbac si betisoarele si lasati la frigider aproximativ 1-2 ore mnim, ca sa o puteti taia usor. O puteti servi ca aperitiv cu alte rulade sau legume.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (2 rulade)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Natali (24 April 2010, 13:23)

Ce idee interesanta cu maslinele, foarte ingenios!

ANYSYA (24 April 2010, 15:51)

Ma bucur nespus de mult ca ne daruiesti cu atata dragoste o multime de retete minunate!Sa ai parte si de multa fericire vesnica!Cu mult respect si dragoste,ANISIA.VA PUP,SA AVETI GRIJA DE VOI!

roxynarcis (26 July 2010, 12:58)

eu am facut si si cu masline negre si a iesit la aspect super. 

Emma (28 September 2010, 10:50)

Ideea ce betisoarele pentru frigarui mi se pare grozava! Caut acum o rulada pentru o cina semifestiva si cred ca asta este si gustoasa si aspectuoasa. Multumesc pentru idee!

MariaP (28 September 2010, 14:52)

E nemaipomenita ideea cu betisoarele pentru frigarui, de rulada nu mai spun! Am s-o pun si eu in aplicare!

claudia1976 (07 October 2010, 15:24)

Nu-mi plac maslinele, asa că le voi inlocui cu roşii. O retetă sătioasă. O voi pregăti maine dimineata.  

amalia80 (17 November 2010, 12:02)

Am facut una cu masline si una cu cabanos, sa para ca am muncit din greu la 2 rulade.  Au iesit super delicioase.  Oare pot inlocui laptele proaspat cu smantana?

lena
lena (17 November 2010, 12:20)

Cred ca da, oricum este omleta.

mirela marc
mirela marc (21 December 2010, 18:07)

am facut reteta si a iesit super buna musafirri mei au fost f incantati multumesc

irisha
irisha (21 December 2010, 23:39)

Cel mai delicios site :) Felicitarile mele!!
Cit despre rulada,arata extraordinar ;) Sunteti o sursa nemaipomenita de inspiratie...deja stiu cum sa-mi impresionez sotul la orice masa
Sper sa va gasesc aici mereu SARBATORI FERICITE!!!

Mery75
Mery75 (22 January 2011, 22:55)

de unde se ia ata de bumbac?

lena
lena (22 January 2011, 23:23)

La magazine sau la mercerie. Eu am gasit la Cora.

Mery75
Mery75 (22 January 2011, 23:29)

mersi mult lena esti o draguta te sarut

claudia1976 (23 January 2011, 09:39)

Imi lasa gura apă numai când mă gândesc. Mulţumim , Lena,  pentru tot !

vio2011
vio2011 (02 March 2011, 12:01)

TREBUIE SA FIE UN DELICIU!

adelaida
adelaida (07 May 2011, 00:25)

buna seara,de aici din spania.am descoperit recent acest bloog,si ne bucuram nespus.eu si sotul meu,bucatar desavarsit.esti o minune ptr noi toti cei plecati afara.am pregatit multe din retetele tale si ne-au iesit super savuroase.multumim ptr timpul care il acorzi ptr a ne da un pic de veselie si culoare in bucatariile noastre.am inteles din comentariile lasate ca ai o fetita.felicitari.sa-ti traiasca.cel mai mult m-a impresionat cand povestesti despre ea ca mananca aproape tot ce gatesti ptr asta DA felicitari.noi mai greu.in curand o sa-ti trimit multe retete de aici.si spaniolii au mancare buna.pupici.

lena
lena (07 May 2011, 08:15)

Multumesc mult Adelaida de apreciere si urari Astept neaparat retetele - mi-ar placea sa cunosc cum gatesc si alte gospodini.

NadrArt
NadrArt (02 January 2012, 22:54)

foarte simplu de facut si foarte buna, atat calda cat si rece!

vicusha
vicusha (17 January 2012, 16:05)

Am pregatit rulada anul trecut de ziua sotului, insa am inlocuit maslinele verzi cu cele negre, am mai facut o rulada cu ciuperci marinate si alta de porc cu prune uscate. Consider ca e o alternativa perfecta la salamurile cu E-uri.

Nina-Andreea
Nina-Andreea (15 February 2012, 20:50)

Demențiaaalăă!! Am avut puține emoții că nu am avut ață să o leg, dar am prins-o bine cu scobitori!  Pentru că era cam fragilă, nu am mai prăjit-o în tigaie, am pus-o direct la cuptor! La final am lăsat-o 10-15 minute fără folia de aluminiu. A ieșit perfect (apreciez eu). E prima mea ruladă (cu excepția celor din categora dulciurilor)!

Nina-Andreea
Nina-Andreea (25 February 2012, 17:22)

Am făcut din nou această ruladă de pui, dar am înlocuit măslinele cu castraveți murați.

Nina-Andreea
Nina-Andreea (18 June 2012, 11:36)

blavinia (08 September 2012, 01:51)


 

Buna, Lena! Vroiam sa te intreb daca merg puse si la cuptor, pentru a evita prajeala. 

 

blavinia (08 September 2012, 01:52)

 Awwwww scz. De la oboseala nu am fost f atenta cand am citit. Mi-am raspuns singura la intreba.Scuze

 

tiki
tiki (10 November 2013, 11:39)

      Buna. Foarte de efect si gustoasa aceasta reteta. Dar nu stiu ce s-a intamplat, ca la taiere imi ieseau-cadeau maslinele din rulou !!!. Asta e.

lena
lena (10 November 2013, 14:40)

Trebuie sa strangi mai bine ruloul si ai putea pune cascaval mai mult in mijloc, se topeste, cuprinde maslinele si le tine impreuna.

DorinaB
DorinaB (09 November 2014, 00:18)

Mi s-a cerut si reteta la aceasta rulada si am trimis o indicatie la site-ul extraordinarei Lena!!!!!!!! m-ai facut o gospodina adevarata, poate nu imi ies perfect la aspect dar gustul e... neimaginabil! am facut cu masline negre, de alea aveam! M-am indragostit de site tau! Si as vrea sa postezi si poze cu tine sa te vedem! Cea care ne usurezi munca in bucatarie!!!!

DorinaB
DorinaB (09 November 2014, 00:22)

In platou le-am pus cu catlete, asa le spune la noi si morcov coreean(tot asa i se spune in R. Moldova si in magazine si oamenii asa ii spun)

lena
lena (09 November 2014, 21:55)
Multumesc Dorina de comentarii si apreciere, ref la poze, sunt cateva pe pagina de facebook a site-ului :)