Pui cu smantana

Nota 5 (20 voturi)
*****

Reteta mea preferata de mic copil. Sunt mare amatoare de pui cu smantana.  Dar cine nu este?

 

Ingrediente

Pui intreg
1 kg
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Ceapa alba
2 buc
Smantana
500 g
Faina alba calitate superioara
1 linguri
Sare
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Carnea se fierbe aproximativ 30-40 min sau se foloseste carnea fiarta pentru ciorba de pui.

Se scoate din apa si se lasa sa se scurga de apa.

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se caleste carnea pe amandoua parti.

Pui cu smantana - Pas 1
2

Carnea prajita se lasa intr-o farfurie, si intre timp se pregatesc urmatoarele.

Pui cu smantana - Pas 2
3

Se taie ceapa marunt.

Pui cu smantana - Pas 3
4

Ceapa se caleste in ulei, pana se rumeneste putin.

Pui cu smantana - Pas 4
5

Se adauga apoi 1 lingura de faina si se lasa sa se prajeasca impreuna.

Pui cu smantana - Pas 5
6

Se caleste putin ceapa impreuna cu faina, vreo 3-5 min.

Pui cu smantana - Pas 6
7

Apoi se adauga smantana, si se amesteca continuu.

Pui cu smantana - Pas 7
8

Sosul se potriveste de sare si se lasa sa fiarba 5 min. Daca este foarte dens, mai adaugati putina apa sau supa de pui.

 

Pui cu smantana - Pas 8
9

In sos se adauga carnea prajita si se mai lasa sa fiarba totul impreuna inca 5-10 min.

Pui cu smantana - Pas 9
10

Se serveste cald si cu mare pofta:)

Pofta Buna!

Pui cu smantana - Pas 10
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

giulaya (09 February 2009, 11:36)

am sa incerc si eu sa vad dak imi reuseste dupa cum arata e super ,,,,,,,,

naciualina
naciualina (16 February 2009, 13:53)

si eu vreau

ione
*****
ione (21 February 2009, 23:54)

Am facut si eu in seara asta si a iesit super bun faine retetele am sa mai fac mersi

 

Adriana Nagy (20 March 2009, 11:19)

Arata fffff bine, si eu trebuie sa incerc

*****
marisa (02 June 2009, 14:24)

foarte bun

Galia
*****
Galia (03 September 2009, 12:06)

Ador puiul cu sos de smantana,fffff buuuun!!!!

Adriana Nagy (03 September 2009, 16:21)

este foarte gustoasa si consistenta

marisa (03 September 2009, 16:22)

super multumesc pt pont

balan (21 September 2009, 14:09)

am probat eu reteta si este foarte gustoasa, va multumesc

haules (16 October 2009, 18:40)

trebuie sa incerc si io maine,arata foarte bine.

vladut (19 October 2009, 19:16)

Buna seara.Sunt student si recunosc k sunt un pic gurmand :).Am sa incerc si eu reteta pentru prietena mea care tocmai m-a sunat de la fac spunandu-mi k ii este foame.sper sa imi iasa.

Kable
Kable (04 November 2009, 20:45)

in aceasta seara voi incerca si eu , numai ca voi folosi si un ardei ( incercam ceva nou  cine a vizionat Ratatouille stie )

crifeli (11 December 2009, 17:45)

foarte bun

 

*****
crifeli (11 December 2009, 17:46)
zooni (14 December 2009, 04:03)

Buna Lena!Am facut si eu aceasta reteta,iubitul meu adora puiul cu smantana,dar as vrea sa adaug ceva,daca imi permiti.Reteta facut de d-voastra e foarte buna,dar m-am consultat cu bunica mea si reteta e si mai buna .Astept permisiunea d-voastra de a adauga ceva.Va multumesc. La cat mai multe retete si inspiratii culinare.

lena
lena (14 December 2009, 09:31)

Salut! Astept reteta pe forum, la Reteta Ta, sunt sigura ca variatii de pui cu smantana sunt foarte multe - eu am pus-o pe aia invatata de la bunica,reteta pe care o mananc de cand a stiu. Daca nu este mare diferenta intre retete, poti pune si ceva sugestii in comentarii.

zooni (14 December 2009, 15:31)

Buna Lena! Cu privire la reteta aceasta, conform retetei bunicii, nu am mai pus 2 cepe,ci doar una mica,am pus 2 linguri de faina atc cand calesti ceapa,,dupa aceea am pisat 4 catei de usturoi si am amestecat cu zeama de la carne, iar aceasta zeama am pus in tigaia cu sos(ceapa calita+faina+smantana) si iese mai delicios atunci cand in sos pui piper si delicat de pasare.Acest sos l-am facut un pic mai subtire,dar asta in functie de preferinte.Cam atat!

Multumesc si o zi buna. . . si SARBATORI FERICITE!

 

 

 

lena
lena (14 December 2009, 15:37)

Da, sunt bune propunerile, doar am o mica sugestie - nu mai folosi delicat, este o adevarata bomba de E-uri si creeaza dependenta, mi-a luat 1 an sa scap de ea. Dupa asta sa vezi ce bine simti gustul adevarat al alimentelor - dar este doar o sugestie, stiu ca se consuma mult si din obisnuinta si pt ca este mai simplu asa.

zooni (14 December 2009, 15:55)

Aham...si ce sa folosesc in loc? ...Eu sunt dispusa sa schimb condimentele....Multumesc frumos ptr sugestie.

lena
lena (14 December 2009, 15:59)

Pai la aceasta reteta sunt suficiente ingrediente pentru a da un gust foarte bun - smantana, ceapa, usturoi(in varianta propusa de tine), piper, verdeata uscata. Poti sa folosesti legume deshidratate de la plafar, dar ai sa vezi ca la inceput ti se pare mancarea fara gust, apoi incet-incet iti revin senzorii. Te pup si succes!

zooni (14 December 2009, 23:43)

Multumesc frumos ptr sfaturi.Si eu va pup si mult succes in continuare.

alex.a (05 January 2010, 14:41)

Foarte bun! mmm am incercat si eu.

Imi place mult acest site, si cam totul se datoreaza imaginilor. Chiar te ajuta foarte mult.

 

giorgia
giorgia (11 February 2010, 15:48)

buna ziua tuturor! super fain site-ul asta. datorita pozelor si descrierii detailate am inceput sa iubesc "bucataria" si sa am incredere in propriile forte. multumeeeeeeeesc! :)

*****
DoamnaV (20 February 2010, 20:22)

Cred ca este reteta pe care o tot caut..

TaniaA (11 March 2010, 19:46)

este absolut delicios! 

donnamarton (29 April 2010, 00:52)

pui cu smantana si mamaliguta supeeeer

*****
saravasi (28 May 2010, 17:06)

eu am facut dar era  alt fel retete dar azi am sa oincerc pe asta cred ca e mai buna

 

Karen (23 June 2010, 08:25)

Tocmai am servit-o la cina cu sotul meu care si-a pus in farfurie de 3 ori ,bine ca am facut multa...ma gandeam sa ajunga si pt maine dar se pare ca maine gatesc altceva la felul 2

multumim de reteta,e delicioasa! am servit-o alaturi de o mamaliga :)

leyla (27 June 2010, 12:20)

bna e foarte buna''''

*****
Karen (27 June 2010, 23:40)

Am uitat sa adaug inca ceva: eu nu am mai fiert carnea, doar am prajit-o pt ca e din magazin si e fff frageda ,nu se compara cu cea de acasa, dar nu am de ales... Mi-au trebuit cativa ani sa ma obisnuiesc cu gustul de la carnea cumparata... :( Mi-e dor de o carne de la bunici, dar fiind foarte departe de Romania.... ii duc dorul.Multumesc Lena inca o data pt reteta!

gordon (04 July 2010, 11:26)

da ,dar cred ca faina aia nu este prea indicata,mai este si prajita.

Karen (04 July 2010, 12:40)

Imi permit eu sa raspund pt mesajul de mai sus,sper sa nu se supere Lena ...

Nu trebuie sa prajesti faina,amesteca faina cu putina supa de la carne sau cu smantana, e la fel de buna! Este importanta baza la o reteta si de aici fiecare cu ,,simtul,, bucataricesc...incet incet se invata.

Dorinald (06 July 2010, 21:30)

Multumesc!Si fata mea este mare amatoare de pui cu smantana asa ca doresc sa o prepar pt ca spre rusinea mea...am uitat detaliile prepararii.

dasca
*****
dasca (11 July 2010, 18:05)

abia acum fac aceasta receta apetisanta, vom vedea ce va iesi!

*****
alinatamasi (21 July 2010, 21:43)

interesant...o sa incerc si eu

alinatamasi (21 July 2010, 21:45)

mmmm...o bunatate

roxynarcis (10 August 2010, 09:53)

Sa va dea Dumnezeu sanatate si cat mai multa inspiratie si retete bune.am un baietel de 6 ani si nu manca pui cu smantana niciodata pentruca nu ii placea la aspect(intradevar nu era ceva aspectuos dar era bunisoara la gust)dar tot efortul meu de a-l convinge sa manance pui cu smantana a luat sfarsit cand am facut aceasta reteta.Va multumesc

*****
amalia80 (20 September 2010, 14:42)

La final presaram putin patrunjel proaspat care completeaza perfect toate aromele.

*****
desyre (26 September 2010, 09:49)

E prima data cand vad aceasta reteta. Am mancat ceva la mare asemanator doar ca mai avea cateva ciuperci putin calite si alaturi mai era si orez fiert ( garnitura nu pilaf).

Crista
*****
Crista (29 September 2010, 12:25)

cu putin usturoi cred ca ar fi delicos !

*****
roxana123 (29 October 2010, 13:10)

DELICIOS!INCERCATI SI FACETI CAND NU STITI CE SA  MANCATI.E O RETETA SUPER.DE NOTA 12.

pop simona
pop simona (14 December 2010, 16:36)

si eu l-am facut este delicios

voichy
*****
voichy (18 January 2011, 17:39)

din gresala am dat peste acest sait cautam reteta (crema de zahar ars), si vam zis am dat de d-voastra, de 3 ore tot citesc retete si nu ma mai opresc ,tin sa o felicit pe d-na lena pt tot ce face pt.noi si  maine am sa incerc aceasata reteta, o sa va tin la curent .....bafta

miha77
miha77 (01 February 2011, 10:56)

Arata foarte bine si e foarte gostos, am facut si eu!!

Stepa A.D.
Stepa A.D. (28 February 2011, 16:54)

Un sos extraordinar!

*****
Dianna (23 April 2012, 18:26)

 Extrem de gustos, eu am adaugat si ciuperci, si a fost yummy 

dianagabriela
dianagabriela (06 May 2012, 14:46)

ciupercile le calesti impreuna cu ceapa?

 

 

marcus
marcus (20 January 2013, 20:56)

 L-am incercat pana acum de 3 ori,chair in acest moment il gatesc di nou....d fiecare data mi-a iesit ff gustos...multumim pt aceste retete minunate

*****
tanicelu (08 June 2013, 13:00)

soacra mea adauga marar tocat in aceasta reteta. mararul ii da un gust specific

*****
Lianulia (19 June 2013, 16:02)

 Bun. Eu n-am mai prajit pulpele (din motive... practice, dar sigur e mai gustos si cu putina prajeala). Mi-a iesit cam acrisor sosul, poate ca n-am pus suficienta sare, sau o fi fost ceva cu smantana. Dar merge, ne-a placut :). Iar supa ramasa am bagat-o imediat intr-un risotto, folosit ca garnitura.

*****
adybutterfly (02 October 2013, 18:53)

 de asemeni si la mine a iesit un pic acrisoara , dar buna cu draci 

tiki
*****
tiki (02 June 2014, 09:15)

                Buna. Eu am avut o gainusa de casa si am facut supa (si de taitei si de galuste),iar carnea am facut-o exact dupa aceasta reteta si a fost nemaipomenita. F.f. buna. Multumesc. Pupici.

MadiF (12 July 2014, 15:39)

Am o intrebare. Mie mi s-a imbranzit smantana.. am urmat exact reteta ta. O fi fost prea slaba smantana ?!

 

lena
lena (12 July 2014, 20:59)

Da, intra-devar se branzeste de la smantana fermentata din comert, mai ales cea pana in 20% grasime.

Nu se branzeste doar cu smantana de tara(am incercat cu cea de la mama) sau cu smantana de gatit dulce.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena