Pui cu smantana

Reteta mea preferata de mic copil. Sunt mare amatoare de pui cu smantana.  Dar cine nu este?

 

Ingrediente

Pui intreg
1 kg
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Ceapa alba
2 buc
Smantana
500 g
Faina alba calitate superioara
1 linguri
Sare
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Carnea se fierbe aproximativ 30-40 min sau se foloseste carnea fiarta pentru ciorba de pui.

Se scoate din apa si se lasa sa se scurga de apa.

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se caleste carnea pe amandoua parti.

2

Carnea prajita se lasa intr-o farfurie, si intre timp se pregatesc urmatoarele.

3

Se taie ceapa marunt.

4

Ceapa se caleste in ulei, pana se rumeneste putin.

5

Se adauga apoi 1 lingura de faina si se lasa sa se prajeasca impreuna.

6

Se caleste putin ceapa impreuna cu faina, vreo 3-5 min.

7

Apoi se adauga smantana, si se amesteca continuu.

8

Sosul se potriveste de sare si se lasa sa fiarba 5 min. Daca este foarte dens, mai adaugati putina apa sau supa de pui.

 

9

In sos se adauga carnea prajita si se mai lasa sa fiarba totul impreuna inca 5-10 min.

10

Se serveste cald si cu mare pofta:)

Pofta Buna!

Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (20 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

giulaya
giulaya 09 feb 2009, 11:36

am sa incerc si eu sa vad dak imi reuseste dupa cum arata e super ,,,,,,,,

naciualina
alina naciu (naciualina) 16 feb 2009, 13:53

si eu vreau

ione
Ionela Macovei (ione) 21 feb 2009, 23:54

Am facut si eu in seara asta si a iesit super bun faine retetele am sa mai fac mersi

 

Nota mea pentru reteta:
Adriana Nagy
Adriana Nagy 20 mar 2009, 11:19

Arata fffff bine, si eu trebuie sa incerc

marisa
marisa 02 iun 2009, 14:24

foarte bun

Nota mea pentru reteta:
Galia
Galia 03 sep 2009, 12:06

Ador puiul cu sos de smantana,fffff buuuun!!!!

Nota mea pentru reteta:
Adriana Nagy
Adriana Nagy 03 sep 2009, 16:21

este foarte gustoasa si consistenta

marisa
marisa 03 sep 2009, 16:22

super multumesc pt pont

balan
balan 21 sep 2009, 14:09

am probat eu reteta si este foarte gustoasa, va multumesc

haules
haules 16 oct 2009, 18:40

trebuie sa incerc si io maine,arata foarte bine.

vladut
Vlad (vladut) 19 oct 2009, 19:16

Buna seara.Sunt student si recunosc k sunt un pic gurmand :).Am sa incerc si eu reteta pentru prietena mea care tocmai m-a sunat de la fac spunandu-mi k ii este foame.sper sa imi iasa.

Kable
Robert (Kable) 04 nov 2009, 20:45

in aceasta seara voi incerca si eu , numai ca voi folosi si un ardei ( incercam ceva nou  cine a vizionat Ratatouille stie )

crifeli
crifeli 11 dec 2009, 17:45

foarte bun

 

crifeli
crifeli 11 dec 2009, 17:46

Nota mea pentru reteta:
zooni
zooni 14 dec 2009, 04:03

Buna Lena!Am facut si eu aceasta reteta,iubitul meu adora puiul cu smantana,dar as vrea sa adaug ceva,daca imi permiti.Reteta facut de d-voastra e foarte buna,dar m-am consultat cu bunica mea si reteta e si mai buna .Astept permisiunea d-voastra de a adauga ceva.Va multumesc. La cat mai multe retete si inspiratii culinare.

lena
Elena (lena) 14 dec 2009, 09:31

Salut! Astept reteta pe forum, la Reteta Ta, sunt sigura ca variatii de pui cu smantana sunt foarte multe - eu am pus-o pe aia invatata de la bunica,reteta pe care o mananc de cand a stiu. Daca nu este mare diferenta intre retete, poti pune si ceva sugestii in comentarii.

zooni
zooni 14 dec 2009, 15:31

Buna Lena! Cu privire la reteta aceasta, conform retetei bunicii, nu am mai pus 2 cepe,ci doar una mica,am pus 2 linguri de faina atc cand calesti ceapa,,dupa aceea am pisat 4 catei de usturoi si am amestecat cu zeama de la carne, iar aceasta zeama am pus in tigaia cu sos(ceapa calita+faina+smantana) si iese mai delicios atunci cand in sos pui piper si delicat de pasare.Acest sos l-am facut un pic mai subtire,dar asta in functie de preferinte.Cam atat!

Multumesc si o zi buna. . . si SARBATORI FERICITE!

 

 

 

lena
Elena (lena) 14 dec 2009, 15:37

Da, sunt bune propunerile, doar am o mica sugestie - nu mai folosi delicat, este o adevarata bomba de E-uri si creeaza dependenta, mi-a luat 1 an sa scap de ea. Dupa asta sa vezi ce bine simti gustul adevarat al alimentelor - dar este doar o sugestie, stiu ca se consuma mult si din obisnuinta si pt ca este mai simplu asa.

zooni
zooni 14 dec 2009, 15:55

Aham...si ce sa folosesc in loc? ...Eu sunt dispusa sa schimb condimentele....Multumesc frumos ptr sugestie.

lena
Elena (lena) 14 dec 2009, 15:59

Pai la aceasta reteta sunt suficiente ingrediente pentru a da un gust foarte bun - smantana, ceapa, usturoi(in varianta propusa de tine), piper, verdeata uscata. Poti sa folosesti legume deshidratate de la plafar, dar ai sa vezi ca la inceput ti se pare mancarea fara gust, apoi incet-incet iti revin senzorii. Te pup si succes!

zooni
zooni 14 dec 2009, 23:43

Multumesc frumos ptr sfaturi.Si eu va pup si mult succes in continuare.

alex.a
alexandra (alex.a) 05 ian 2010, 14:41

Foarte bun! mmm am incercat si eu.

Imi place mult acest site, si cam totul se datoreaza imaginilor. Chiar te ajuta foarte mult.

 

giorgia
carmen (giorgia) 11 feb 2010, 15:48

buna ziua tuturor! super fain site-ul asta. datorita pozelor si descrierii detailate am inceput sa iubesc "bucataria" si sa am incredere in propriile forte. multumeeeeeeeesc! :)

DoamnaV
DoamnaV 20 feb 2010, 20:22

Cred ca este reteta pe care o tot caut..

Nota mea pentru reteta:
TaniaA
TaniaA 11 mar 2010, 19:46

este absolut delicios! 

donnamarton
donnamarton 29 apr 2010, 00:52

pui cu smantana si mamaliguta supeeeer

saravasi
saravasi 28 mai 2010, 17:06

eu am facut dar era  alt fel retete dar azi am sa oincerc pe asta cred ca e mai buna

 

Nota mea pentru reteta:
Karen
Karen 23 iun 2010, 08:25

Tocmai am servit-o la cina cu sotul meu care si-a pus in farfurie de 3 ori ,bine ca am facut multa...ma gandeam sa ajunga si pt maine dar se pare ca maine gatesc altceva la felul 2

multumim de reteta,e delicioasa! am servit-o alaturi de o mamaliga :)

leyla
leyla 27 iun 2010, 12:20

bna e foarte buna''''

Karen
Karen 27 iun 2010, 23:40

Am uitat sa adaug inca ceva: eu nu am mai fiert carnea, doar am prajit-o pt ca e din magazin si e fff frageda ,nu se compara cu cea de acasa, dar nu am de ales... Mi-au trebuit cativa ani sa ma obisnuiesc cu gustul de la carnea cumparata... :( Mi-e dor de o carne de la bunici, dar fiind foarte departe de Romania.... ii duc dorul.Multumesc Lena inca o data pt reteta!

Nota mea pentru reteta:
gordon
gordon 04 iul 2010, 11:26

da ,dar cred ca faina aia nu este prea indicata,mai este si prajita.

Karen
Karen 04 iul 2010, 12:40

Imi permit eu sa raspund pt mesajul de mai sus,sper sa nu se supere Lena ...

Nu trebuie sa prajesti faina,amesteca faina cu putina supa de la carne sau cu smantana, e la fel de buna! Este importanta baza la o reteta si de aici fiecare cu ,,simtul,, bucataricesc...incet incet se invata.

Dorinald
Dorinald 06 iul 2010, 21:30

Multumesc!Si fata mea este mare amatoare de pui cu smantana asa ca doresc sa o prepar pt ca spre rusinea mea...am uitat detaliile prepararii.

dasca
... (dasca) 11 iul 2010, 18:05

abia acum fac aceasta receta apetisanta, vom vedea ce va iesi!

Nota mea pentru reteta:
alinatamasi
alinatamasi 21 iul 2010, 21:43

interesant...o sa incerc si eu

Nota mea pentru reteta:
alinatamasi
alinatamasi 21 iul 2010, 21:45

mmmm...o bunatate

roxynarcis
roxynarcis 10 aug 2010, 09:53

Sa va dea Dumnezeu sanatate si cat mai multa inspiratie si retete bune.am un baietel de 6 ani si nu manca pui cu smantana niciodata pentruca nu ii placea la aspect(intradevar nu era ceva aspectuos dar era bunisoara la gust)dar tot efortul meu de a-l convinge sa manance pui cu smantana a luat sfarsit cand am facut aceasta reteta.Va multumesc

amalia80
amalia80 20 sep 2010, 14:42

La final presaram putin patrunjel proaspat care completeaza perfect toate aromele.

Nota mea pentru reteta:
desyre
desyre 26 sep 2010, 09:49

E prima data cand vad aceasta reteta. Am mancat ceva la mare asemanator doar ca mai avea cateva ciuperci putin calite si alaturi mai era si orez fiert ( garnitura nu pilaf).

Nota mea pentru reteta:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 29 sep 2010, 12:25

cu putin usturoi cred ca ar fi delicos !

Nota mea pentru reteta:
roxana123
roxana123 29 oct 2010, 13:10

DELICIOS!INCERCATI SI FACETI CAND NU STITI CE SA  MANCATI.E O RETETA SUPER.DE NOTA 12.

Nota mea pentru reteta:
pop simona
simona pop (pop simona) 14 dec 2010, 16:36

si eu l-am facut este delicios

voichy
voichita bodea (voichy) 18 ian 2011, 17:39

din gresala am dat peste acest sait cautam reteta (crema de zahar ars), si vam zis am dat de d-voastra, de 3 ore tot citesc retete si nu ma mai opresc ,tin sa o felicit pe d-na lena pt tot ce face pt.noi si  maine am sa incerc aceasata reteta, o sa va tin la curent .....bafta

Nota mea pentru reteta:
miha77
miha77 01 feb 2011, 10:56

Arata foarte bine si e foarte gostos, am facut si eu!!

Stepa A.D.
Stepa A.D. 28 feb 2011, 16:54

Un sos extraordinar!

Dianna
Diana Pascal (Dianna) 23 apr 2012, 18:26

Extrem de gustos, eu am adaugat si ciuperci, si a fost yummy 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
dianagabriela
Diana (dianagabriela) 06 mai 2012, 14:46

ciupercile le calesti impreuna cu ceapa?

 

 

marcus
sorina (marcus) 20 ian 2013, 20:56

L-am incercat pana acum de 3 ori,chair in acest moment il gatesc di nou....d fiecare data mi-a iesit ff gustos...multumim pt aceste retete minunate

tanicelu
tanicelu 08 iun 2013, 13:00

soacra mea adauga marar tocat in aceasta reteta. mararul ii da un gust specific

Nota mea pentru reteta:
Lianulia
Lianulia 19 iun 2013, 16:02

Bun. Eu n-am mai prajit pulpele (din motive... practice, dar sigur e mai gustos si cu putina prajeala). Mi-a iesit cam acrisor sosul, poate ca n-am pus suficienta sare, sau o fi fost ceva cu smantana. Dar merge, ne-a placut :). Iar supa ramasa am bagat-o imediat intr-un risotto, folosit ca garnitura.

Nota mea pentru reteta:
adybutterfly
adybutterfly 02 oct 2013, 18:53

de asemeni si la mine a iesit un pic acrisoara , dar buna cu draci 

Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 02 iun 2014, 09:15

Buna. Eu am avut o gainusa de casa si am facut supa (si de taitei si de galuste),iar carnea am facut-o exact dupa aceasta reteta si a fost nemaipomenita. F.f. buna. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MadiF
MadiF 12 iul 2014, 15:39

Am o intrebare. Mie mi s-a imbranzit smantana.. am urmat exact reteta ta. O fi fost prea slaba smantana ?!

 

lena
Elena (lena) 12 iul 2014, 20:59

Da, intra-devar se branzeste de la smantana fermentata din comert, mai ales cea pana in 20% grasime.

Nu se branzeste doar cu smantana de tara(am incercat cu cea de la mama) sau cu smantana de gatit dulce.

Marius Popescu
Marius Popescu 25 aug 2014, 15:40

Ce trebuie facut ca smantana sa nu se mai branzeasca ?

lena
Elena (lena) 25 aug 2014, 15:41

Cititi comentariul anterior dvs.

Maura1
Maura1 15 oct 2014, 16:21

Cu Santana din comert trebuie sa iei de pe foc togaia, lasi un pic sa nu mi fiarba sa se linisteasca apoi pui smantana intr-un bol si adaugi din tigaie cate o lingura din ce e acolo pana se incalzeste si smantana. Apoi pui totul in tigaie. Daca iei smantana din frigider direct poti Pune bolul in micro unde cateva secunde. Sper sa-ti iasa. Asta este secretul smantanii in orice mancare faci chiar si ciorba radauteana . Pofta mare

Alina Heering
Alina Heering 05 nov 2014, 22:07

Lenaaaa primul fel de mancare reusit! iupyyyyyy e bestial,sosul cel putin te lasa fara cuvinte eu am bagat si cativa catei de usturoi. Iti ofer o floare virtuala  te pup

vali stef
vali stef 10 feb 2015, 11:05

buna lena...am o intrebare la pui cu smintina...se poate folosi sana in loc de smintina ? multam

 

lena
Elena (lena) 10 feb 2015, 11:06

Nu se poate Sana, se va branzi tare.

Ioana Bianca
Ioana Bianca 01 iun 2015, 18:25

Am incercat-o si a ieșit bunicica. Nu m-a prea pricep in ale bucătăriei dar cu ajutorul dvs reușesc si eu câte un preparat. Mulțumesc! 

Poza mea pentru reteta: