Prajitura inteligenta cu branza

Prajitura inteligenta cu branza

Inca o descoperire recenta, foarte simplu si repede de preparat, delicoasa (greu sa strici o prajitura cu branza :) ). Este "inteligenta" pentru ca se pun impreuna aluatul pentru blat si branza de vaci, branza fiind mai grea se lasa in jos, si aluatul o cuprinde formand deasupra si dedesubt un pandispan delicios.

Va recomand sa cititi atent instructiunile si s-o incercati cat mai repede - este atat de buna, nici nu veti observa cum se mananca.

Ingrediente

Oua
4 buc
2 pentru aluat si 2 pentru branza
Zahar
1 pahar
de 250 ml
Smantana
250 ml
Unt
2 linguri
unt topit
Faina
1 pahar
de 250 ml
Praf de copt
0.5 lingurite
sau bicarbonat de sodiu
Branza de vaci
500 g
Gris de grau
1 lingura

Pasi de urmat

Pas 1

Amestecati bine ouale cu jumatate de pahar de zahar - mai bine si mai repede sa folositi un mixer.

Prajitura inteligenta cu branza - Pas 1
Pas 2

Apoi adaugati smantana si 2 linguri de unt topit. Amestecati bine.

Prajitura inteligenta cu branza - Pas 2
Pas 3

Apoi adaugati faina si praful de copt, amestecati bine - acesta va fi blatul pentru prajitura.

Prajitura inteligenta cu branza - Pas 3
Pas 4

Amestecati branza cu jumatate de pahar de zahar, 2 oua, grisul de grau. Aveti grija ca branza sa nu fie de consistenta lichida, fiindca nu va fi suficient de grea ca sa se aseze sub blat - bineinteles nu va strica gustul, dar este mai frumos sa va iasa bine.

Optional aici puteti adauga stafide sau orice fructe preferate.

Prajitura inteligenta cu branza - Pas 4
Pas 5

Ungeti o tava adanca de cuptor (de 26-28 cm diametru) cu unt si presarati pesmet, sau puteti sa puneti hartie de copt.

Prajitura inteligenta cu branza - Pas 5
Pas 6

Turnati aluatul in tava, apoi cu o lingura puneti compozitia de branza in mijlocul tavii, o uniformizati putin si dati la cuptor la 180-200 grade pana se rumeneste.

Prajitura inteligenta cu branza - Pas 6
Pas 7

Dupa ce s-a copt o lasati sa se racoreasca bine. Apoi o portionati si serviti.

Sa nu va sperie daca prima data nu se vor delimita straturile (eu am gresit din prima, am facut branza prea lichida), prajitura oricum este gustoasa.

Pofta Buna!

Prajitura inteligenta cu branza - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 portii)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (17 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Natali
Natali 21 May 2010, 14:13

Interesanta reteta! nu stiam ca exista prajitura inteligenta si cu brinza, o stiam pe aia simpla.

eli
elena teodoru (eli) 21 May 2010, 20:08

 cu siguranta am sa o incerc si eu,mai ales ca ai mei sunt mari devoratori de prajituri sau placinte cu branza.Poate chiar maine...Ai nota 10 de la mine pentru toate retetele gustoase si sanatoase pe care ni le expui.

eli
elena teodoru (eli) 21 May 2010, 20:10

felicitari!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 21 May 2010, 20:12

Multumesc Mult eli!

mioara
mioara 21 May 2010, 20:57

complimenti

Nota mea pentru reteta:
alisa
alisa 25 May 2010, 09:24

Arata super bine prajitura,si nu este nici greu de facut!

Felicitari

Nota mea pentru reteta:
mioara
mioara 25 May 2010, 17:29

super buna am facuto si eu

arissa
arissa 27 May 2010, 10:58

Felicitari!. Abia astept sa o incerc.Banuiesc ca smantana e fermentata si nu dulce?!. Multumim pentru retete.Astazi fac painicile integrale cu seminte :)

olga
olga 27 May 2010, 14:24

foarte buna, am facut-o si a iesit perfecta. Intr-adevar, simplu de preparat, in schimb gustul este de parca ai fi stat 2-3 ore in bucatarie. Chiar merita facuta!

saramaria
nechita vasilica (saramaria) 27 May 2010, 15:36

cred ca e deliceosa cher acum ma apuc sa o fac va multumesc

deca
greti serban (deca) 01 Sep 2010, 16:54

m-ai facut curioasa asa ca o sa incerc sa o fac.

Nota mea pentru reteta:
dianatimbus
Diana Timbus (dianatimbus) 01 Sep 2010, 22:28

Eu am facut-o si pe asta. E chiar inteligenta. Cand i-am spus mamei mele despre reteta nu a  avut incredere ca o sa iasa ceva bun de acolo.....insa cand am scos-o din cuptor nu i-a venit sa creada. Am savurat-o cu totii intr-un timp foooarte scurt, cum de altfel se intampla de fiecare data cand mai gatesc ceva de aici de la tine din "casuta".Multumesc Lena.

bocsa
gabriela (bocsa) 04 Sep 2010, 22:46

Am incercat si eu odata o prajitura inteligenta;se laudau colegele mele cu reteta.Mie nu mi-a iesit, nu s-a separat nimic.De atunci mi-e frica sa m-ai incerc "prajituri inteligente".

MariaP
MariaP 14 Sep 2010, 08:05

Foarte interesanta! Cu siguranta am s-o incerc si eu! N-am stiut ca exista si o "inteligenta" cu branza, o stiu pe cea clasica, prezentata si aici www.lalena.ro/196-reteta-prajitura-cremes-inteligent.html

Crista
Cristina Sabau (Crista) 17 Sep 2010, 11:36

bocsa draga .... citeste cu mare atentie reteta .....ai fi omis vreo etapa , fara sa-ti dai seama si sigur de aceea nu ti-a iesit ! nu fi asa pesimista .....mai incearca , si fi mai optimista !

nona
nona nona (nona) 23 Oct 2010, 07:58

as dori sa stiu daca se poate si cu urda?

eu am facut aceasta prajitura si este delicioasa, dar am urda in cada si nu se consuma , as incerca ceva de genul

nona
nona nona (nona) 23 Oct 2010, 07:58

in casa scz

lena
Elena (lena) 23 Oct 2010, 08:52

Daca urda este sarata, nu stiu daca merge - nu prea am gatit cu urda

Dana37
Dana37 22 Nov 2010, 15:34

Buna!Prajitura mea e in cuptor,acusi e gata......trebuia unsa cu ou deasupra??????Se rumeneste cam greu.....

rumsay24
Ramona Girboan (rumsay24) 09 Mar 2011, 08:51

buna Lena!am facut ieri prajitura ,in plus am adaugat la branza 2plicuri zahar vanilat si 100 gr.stafide.A iesit super buna!!!

Nota mea pentru reteta:
rodik
barbu (rodik) 05 Apr 2011, 17:49

imediat ce am vazut reteta m,am si apucat de ea. Acum este in cuptor, abia astept sa mananc. msk pt retete

Nota mea pentru reteta:
rodik
barbu (rodik) 06 Apr 2011, 15:35

draga lena,prajitura mi,a iesit super buna,ffff delicioasa. cand a venit sotul de la servici mi,a mankt jumate de tava!

lena
Elena (lena) 06 Apr 2011, 15:38

Ma bucur Rodik, sa va fie de bine

reina
reina 12 May 2011, 10:36

buna lena!merge si branza sarata de vaca?se poate si fara smantana?

lena
Elena (lena) reina 12 May 2011, 13:14

Merge si cu branza sarata, cred - de smantana, nu prea merge altceva.

Karen
Karen 26 May 2011, 13:14

Am facut prajitura acum vreo 2-3 sapt,mi-a iesit super!!!! pana si sotul care e un mofturos cand aude de branza dulce  a mancat jumaate din ea.E delicioasa!!! merita incercata

PS.Lena am mai scris mesaje si cand sa postez nu merge ceva...si nici nu raman logata,o fi netul meu de vina?? chiar daca am bifat casuta ,,pastreaza-ma logat,nu ramane salvata

Nota mea pentru reteta:
anisoara
anisoara 01 Jul 2011, 15:08

absolut senzationala prajitura!!! si cit de usor de facut. am cucerit-o si pe soacra-mea cu ea!!! 

Nota mea pentru reteta:
lolita
lolita ** (lolita) 21 Jul 2011, 22:02

am facuto!!!!!mia iesit perfect,,,e super de gustoasa,,,,mersi mult Lena,,,eu sunt noua pe aici pe la voi,,,dar mia placut enorm ,aveti niste retete delicioase!  mersi 

Nota mea pentru reteta:
Madalina01
Madalina (Madalina01) 21 Oct 2011, 23:02

Buna Lena! buna feteleor,mamicilor si doamnelor.eu sunt  noua pe aici si ma bucur fff mult ca am dat de acest site :)ma ajuta enorm.As avea si io o mica intrebare legata de aceasta reteta:) Sepoate pune margarina in loc de unt?

lena
Elena (lena) Madalina (Madalina01) 23 Oct 2011, 20:58

Salut Madalina, cred ca poti sa pui si margarina

Madalina01
Madalina (Madalina01) 24 Oct 2011, 13:15

mss frumos lena pt raspuns:* pana la urma am cumparat unt :) dat prajiturica nu a iesit asa cum ar fi trebuit din prima :( branza a ramas deasupra ..dar a fost gustoasa si asa

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 14 Feb 2012, 01:23

Buuuuuna! Asa a exclamat sotul meu care nici nu si-a dat seama ca nu e cu foetaj :) Am adaugat si stafide si are gust de adevarata placinta. Mmm!

Poza mea pentru reteta:
Elizabeth
Elizabeth 30 Oct 2012, 21:17

Super delicioasa prajiturica.nota 10

Poza mea pentru reteta:
ioanaaf
Ioana (ioanaaf) 06 Apr 2013, 11:14

e geniala... acum o fac a doua oara, ne plaaaaaaace tare mult, data trecuta nu s-a acoperit perfect.. dar de data asta o sa iasa cum trebuie, branza e putin mai tare... http://dincoldetot.blogspot.ro/2013/02/prajitura-cu-branza.html

taniulya
taniulya 01 Jul 2014, 16:31

Lena, ce parere ai daca adaug niste fructe pe ici colo? Ar fi prea moale aluatul? Merci

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) taniulya 01 Jul 2014, 16:55

Da, sigur ca merge, dar nu f.multe.

taniulya
taniulya 07 Jul 2014, 23:23

Lena, am facut prajitura si am o intrebare: la tine compozitia din brinza este mai lichida, pentru ca eu am avut brinza de vaci de casa din acea scoapta bine si nu s-a acoperit cu stratul de la margine, adica era o compozitie mai consistenta?! Oricum a iesit bine, pentru ca semana cu o pasca foarte gustoasa. La tine in poza 6 imi pare compozitia cu brinza mai lichida, daca e asa, ce trebuie sa adaug la brinza sa fie asa ca la tine, poate inca un ou sau niste smintina??

lena
Elena (lena) taniulya 08 Jul 2014, 00:09

Nu e bine sa fie prea lichida umplutura, mai mult de inca 1 ou nu adaugati la ea - pozele cateodata nu sunt cele mai reprezentative.

criscos2001
criscos2001 28 Nov 2014, 22:11

Am incercst si eu prajitura acum oam la cuptor.sper sa iasa bine .multumesc pt reteta

dolce
dolce 23 Jan 2015, 20:46

cred ca e o bunatate,dar cu ce se poate inlocui grisul de griu? :( sau ce este de fapt,eu locuiesc in Belgia,poate gasesc ceva asemanator,multumesc mult

lena
Elena (lena) dolce 24 Jan 2015, 21:52

Puteti inlocui cu amidon sau niste pesmet.

Vasilescu Florentina
Vasilescu Florentina 27 Jul 2015, 13:20

ce-a mai buna prajitura cu branza, Felicitari ai un sait super si explici foarte bine retetele.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Andreea00
Andreea00 03 Aug 2015, 14:26

Tocmai ce am scos prajitura din cuptor,are un miros exceptional si un gust si mai.A fost foarte usor de preparat,cu toate ca branza nu s-a dus complect la fund,a ramas putin la suprafata dar o sa stiu data viitoare cum s-o prepar sa iasa perfect,multumesc mult de reteta.

Poza mea pentru reteta:
adeia
adeia 18 Jan 2016, 02:48

Extraordinara!!!ador prăjiturile cu brânză! :-)

Nota mea pentru reteta:
alinutza7
alinutza7 17 Feb 2016, 00:59

Foarte buna prajitura❤️😋 Multumesc mult pentru reteta! 😘

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
TanDi
TanDi 13 Mar 2016, 20:17

Lena, crezi ca merge acest aluat pentru briose cu branza? Fetele mele nu prea mananca branza si incerc sa le pacalesc cu briose improvizate, gen branza de vaci cu nuca de cocos, unt, oua, praf de copt, zahar, faina, dar se pleostesc dupa ce le scot din cuptor. Daca ai vreo reteta verificata de acest gen, ne-ar fi de mare mare ajutor. Multumesc frumos !

lena
Elena (lena) TanDi 14 Mar 2016, 11:54

Vezi reteta de chec cu branza si ciocolata, iese foarte bine si branza nu se simte. Poti sa nu pui cacao si sa le faci briose.

TanDi
TanDi 20 Mar 2016, 17:22

Multumesc frumos!

HDorina
HDorina 01 Jul 2016, 12:10

Deci la branza punem doua oua in afara de cele patru de la blat?

HDorina
HDorina HDorina 01 Jul 2016, 12:13

Aauu, scuze. Am citit mai bine.

HDorina
HDorina 01 Jul 2016, 18:17

Foarte gustoasa si rapida.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AnaMariaChitulescu477
Ana Maria Chitulescu (AnaMariaChitulescu477) 16 Jul 2016, 13:02

Nu mi-a iesit. Branza a ramas la suprafara,iar coca nu s-a facut. Iar faza cu lasati la cuptor pana se rumeneste nu functioneaza. Sunt foarte dezamagita. Nu o recomand.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Ana Maria Chitulescu (AnaMariaChitulescu477) 16 Jul 2016, 13:27

Si cat a stat la cuptor prajitura? Ce consistenta avea branza inainte de a o folosi la prajitura?

Chestia cu rumenitul este orientativa, depinde de cuptor si preparat.

GaliaMihai944
Galia Galia (GaliaMihai944) 04 Oct 2016, 17:42

super reteta 😊 am facut o si e foarte placuta la gust, piciului meu de 1 an si 10 luni i a placut la nebunie! singura minune a fost branza...nu s a lasat la fund, dar s a copt frumos in interior.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
RitaDanCarausan232
Rita Dan Carausan (RitaDanCarausan232) 11 Dec 2016, 16:52

Supeeeer!!! Chiar si fiica mea a mancat muult din ea(de obicei nu vrea prajitura cu branza) F.buna reteta! Felicitari!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Rita Dan Carausan (RitaDanCarausan232) 12 Dec 2016, 22:37

Ma bucur mult, sa va fie de bine :)