Quiche(Tarta) cu pui, ciuperci si broccoli

Aceasta tarta planificam demult s-o pun pe site, tot amanam si ieseau altele in fata. Dar saptamana trecuta am avut musafiri si a fost ocazia perfecta sa o fac si pentru site. Este foarte gustoasa, satioasa, arata bine si apetisant  - chiar va recomand sa va procurati si o tava pentru tarte cu aceasta ocazie, desi nu neaparat sa o faceti in tava de tarta, dar va spun ca este mai bine asa. Am facut-o si in tavi de pizza, si in tava rotunda de pandispan, la gust nu se schimba, dar arata mult mai bine in tava de tarta.

De fapt denumirea clasica a tartei este - Quiche Lorraine - o tarta clasica frantuzeasca, servita ca aperitiv, si se poate face cu orice alta umplutura, este mult loc de improvizare aici. Retete sunt multe, aceasta mi s-a parut una foarte reusita, asa ca recomand cu incerdere.

Ingrediente

Piept de pui
1 buc
il fierbeti 30 de min si lasati sa se racoreasca
Ciuperci proaspete
400 g
sau conservate
Broccoli congelat
200 g
Ceapa alba
2 buc
Unt
50 g
Oua
3 buc
2 pt umplutura si 1 pt aluat
Apa
3 linguri
Faina alba calitate superioara
200 g
Smantana dulce 32%(Dorna/Milli)
200 ml
ma gandesc ca se poate inlocui la nevoie si cu lapte simplu - dar nu am incercat
Cascaval clasic
150 g
Sare
1 lingurite
Ulei de floarea soarelui
3 linguri

Pasi de urmat

1

Fierbeti pieptul de pui 30 de min, il lasati sa se racoreasca. In acest timp pregatim umplutura.

Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se caleste in putin ulei pana este usor roz.

2

Apoi adaugati la ceapa ciupercile spalate si taiate marunt. Daca folositi ciuperci din conserva doar le scurgeti bine de apa. Amestecati si lasati 10-15 min (de fapt pana scade apa care vor lasa ciupercile) sa se caleasca impreuna.

3

Apoi urmeaza pieptul de pui, rupt sau taiat bucatele mici. Amestecati si mai lasati 5 min.

4

Si la urma puneti broccoli decongelat, amestecati bine, sarati si piperati dupa gust. Mai lasati 5 min sa se caleasca totul impreuna apoi stingeti focul si lasati sa se racoreasca. Aceasta va fi umplutura pt tarta.

5

Acum pregatim aluatul pentru tarta.

Amestecati 1 ou cu untul moale(50g), nu trebuie cu mixerul, amestecati usor cu o lingura, adaugati 0.5 lingurita de sare si 3 linguri de apa, iarasi amestecati.

6

Apoi adaugati faina si amestecati bine cu o lingura sau cu mainile pana va iese un aluat moale si foarte placut.

7

Il mai framantati usor pe masa, inveliti intr-o folie de plastic si puneti la frigider 30 de min.

8

Dupa 30 de min, ungeti tava de tarta cu putin unt. Intindeti aluatul si il puneti in tava, presati usor cu degetele ca sa faceti bordurile si sa fie uniform distribuit aluatul.

9

Puneti toata umplutura peste aluatul din tava, distribuiti uniform.

10

Acum pregatim sosul pentru tarta.

Se amesteca 2 oua cu smantana lichida.

11

Apoi adaugati cascavalul dat prin razatoare cea mai mica. Amestecati bine, sarati putin si dupa preferinta puteti adauga putina nucsoara macinata.

12

Turnati uniform acest amestec peste umplutura din tarta. Cascavalul este mai greu sa-l distribuiti pentru ca ramane la suprafata - il intindeti uniform cu o furculita pe toata suprafata tartei.

Puneti tava la cuptor, timp de aproximativ o ora, pana se rumeneste, la 180-200 grade.

13

Dupa ce se rumeneste, o scoateti si lasati putin sa se racoreasca. Apoi o scoateti din tava si serviti ca aperitiv sau ca mancare.

Pe viitor voi pune si alte variante de quiche, dar cam asta ar fi reteta de baza orientativa. Cu umplutura puteti impoviza oricum, daca nu va palce broccoli nu o puneti, la fel pieptul de pui se poate inlocui cu ceva din mezelurile preferate.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 buc (6-8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (12 voturi)
Sursa: say7.info

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 30

anca2015
anca2015 17 aug 2015, 18:59

Mostra 

Poza mea pentru reteta:
anca2015
anca2015 17 aug 2015, 18:56

An facut.o pt copil. E neasteptat de gustoasa. Sigur o mai fac!

Nota mea pentru reteta:
nicma
nicma 06 apr 2015, 15:47

Am incercat si o alta varianta de umplutura, praz si kaizer si a iesit un rezultat aproape la fel de bun. Ciupercile, pieptul de pui si broccoliul raman totusi combinatia ideala ;)

Stanca
Stanca 08 mar 2015, 02:52

Iată şi tarta mea... mi-a ieşit bine din prima ;)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
denilu
denilu 07 ian 2015, 15:39

Buna, Lena. Am inceput sa gatesc prajituri si mancaruri dupa retetele tale si vreau sa-ti spun ca mi-au iesit toate chiar din prima. As dori sa-ti multumesc foarte mult pentru ceea ce faci, pentru sfaturile de la inceput si pentru prezentarea pe care o faci. Nu credeam ca voi gati vreodata atat de mult si ca imi va placea. Ma bucur ca pot experimenta retete noi, specifice altor tari, dar si retete traditionale. Acum pot spune ca gatesc cu placere. Multumesc inca o data! Si "La multi ani"!

Reteta pt. quiche este delicioasa si intreaga familie s-a bucurat de ea!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
flora
flora 11 mar 2013, 12:29

Am incercat reteta ieri , a iesit super gustoasa , am inlocuit puilul cu piept de curcan si am folosit lape in loc de zmintina lichida si ciuperci si brocoli proaspete , super pufoasa si buna , multumesc Lena , astept retete noi 

 

 

Nota mea pentru reteta:
Karisha
Karisha 23 nov 2012, 11:48

Леночка, mersi mult! Tarta e super delicioasa!

Poza mea pentru reteta:
camelia dobre
camelia dobre 18 feb 2012, 23:48

dementialaaaaa

Poza mea pentru reteta:
mita
mita 01 sep 2010, 23:35

Gustoasa si foarte satioasa.

Nota mea pentru reteta:
igorbt
Igor Butuc (igorbt) 20 aug 2010, 13:24

Mmm, mi-am adus aminte ce gust avea... E super! E ca o pizza cu multa umplutura gustoasa.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile