Quiche(Tarta) cu pui, ciuperci si broccoli

      Aceasta tarta planificam demult s-o pun pe site, tot amanam si ieseau altele in fata. Dar saptamana trecuta am avut musafiri si a fost ocazia perfecta sa o fac si pentru site. Este foarte gustoasa, satioasa, arata bine si apetisant  - chiar va recomand sa va procurati si o tava pentru tarte cu aceasta ocazie, desi nu neaparat sa o faceti in tava de tarta, dar va spun ca este mai bine asa. Am facut-o si in tavi de pizza, si in tava rotunda de pandispan, la gust nu se schimba, dar arata mult mai bine in tava de tarta.

De fapt denumirea clasica a tartei este - Quiche Lorraine - o tarta clasica frantuzeasca, servita ca aperitiv, si se poate face cu orice alta umplutura, este mult loc de improvizare aici. Retete sunt multe, aceasta mi s-a parut una foarte reusita, asa ca recomand cu incerdere.

Ingrediente

Piept de pui
1 buc
il fierbeti 30 de min si lasati sa se racoreasca
Ciuperci proaspete
400 g
sau conservate
Broccoli congelat
200 g
Ceapa alba
2 buc
Unt
50 g
Oua
3 buc
2 pt umplutura si 1 pt aluat
Apa
3 linguri
Faina alba calitate superioara
200 g
Smantana dulce 32%(Dorna/Milli)
200 ml
ma gandesc ca se poate inlocui la nevoie si cu lapte simplu - dar nu am incercat
Cascaval clasic
150 g
Sare
1 lingurite
Ulei de floarea soarelui
3 linguri

Pasi de urmat

1

Fierbeti pieptul de pui 30 de min, il lasati sa se racoreasca. In acest timp pregatim umplutura.

Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se caleste in putin ulei pana este usor roz.

2

Apoi adaugati la ceapa ciupercile spalate si taiate marunt. Daca folositi ciuperci din conserva doar le scurgeti bine de apa. Amestecati si lasati 10-15 min (de fapt pana scade apa care vor lasa ciupercile) sa se caleasca impreuna.

3

Apoi urmeaza pieptul de pui, rupt sau taiat bucatele mici. Amestecati si mai lasati 5 min.

4

Si la urma puneti broccoli decongelat, amestecati bine, sarati si piperati dupa gust. Mai lasati 5 min sa se caleasca totul impreuna apoi stingeti focul si lasati sa se racoreasca. Aceasta va fi umplutura pt tarta.

5

Acum pregatim aluatul pentru tarta.

Amestecati 1 ou cu untul moale(50g), nu trebuie cu mixerul, amestecati usor cu o lingura, adaugati 0.5 lingurita de sare si 3 linguri de apa, iarasi amestecati.

6

Apoi adaugati faina si amestecati bine cu o lingura sau cu mainile pana va iese un aluat moale si foarte placut.

7

Il mai framantati usor pe masa, inveliti intr-o folie de plastic si puneti la frigider 30 de min.

8

Dupa 30 de min, ungeti tava de tarta cu putin unt. Intindeti aluatul si il puneti in tava, presati usor cu degetele ca sa faceti bordurile si sa fie uniform distribuit aluatul.

9

Puneti toata umplutura peste aluatul din tava, distribuiti uniform.

10

Acum pregatim sosul pentru tarta.

Se amesteca 2 oua cu smantana lichida.

11

Apoi adaugati cascavalul dat prin razatoare cea mai mica. Amestecati bine, sarati putin si dupa preferinta puteti adauga putina nucsoara macinata.

12

Turnati uniform acest amestec peste umplutura din tarta. Cascavalul este mai greu sa-l distribuiti pentru ca ramane la suprafata - il intindeti uniform cu o furculita pe toata suprafata tartei.

Puneti tava la cuptor, timp de aproximativ o ora, pana se rumeneste, la 180-200 grade.

13

Dupa ce se rumeneste, o scoateti si lasati putin sa se racoreasca. Apoi o scoateti din tava si serviti ca aperitiv sau ca mancare.

Pe viitor voi pune si alte variante de quiche, dar cam asta ar fi reteta de baza orientativa. Cu umplutura puteti impoviza oricum, daca nu va palce broccoli nu o puneti, la fel pieptul de pui se poate inlocui cu ceva din mezelurile preferate.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 buc (6-8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Sursa: say7.info

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

igorbt
igorbt (20 August 2010, 13:24)

Mmm, mi-am adus aminte ce gust avea... E super! E ca o pizza cu multa umplutura gustoasa.

Mavi1962
Mavi1962 (21 August 2010, 22:00)

Bine v-am gasit! Ma bucur nespus de mult k, din greseala, am gasit site-ul asta. Nici nu stiti cat de mult m-am bucurat. Eu traiescu in Spania cu fiica mea si, drept sa va spun, cu mancarurile de aici am cam uitat de mai multe retete pe care le faceam in tara, cativa ani in urma. Cand am vazut prajitura asta cu nuci si scortisoara, mi-am adus aminte ca o facea bunica mea si o voi face si eu de ziua fiicei mele, dak am timp, pe 1 sept., pentru ñ ii place f. mult scortisoara. De tortul ala de fructe si iaurt ce sa mai zic! Doar cand vezi pozele iti vine sa mananci ecranul - ma rog, cam asa ceva!! Trebuie sa spun k, in opinia mea, multe ingrediente din anumite retete cred ca nici nu pot fi visate de anumite gospodine din Romania sau de copiii lor. Din cate am auzit, acasa lucrurile stau cam prost - nu am mai fost de doi ani, si ce aud de preturile pe care le stiam, acum s-au cam... triplat. Bine, nu sunt rupta de realitate, pt. k mai vb si eu cu rudele mele la telefon si, de aceea spun ca unele chestii sunt din retete sunt, zic eu, cam scumpe in tara. Dar, cum se spune, nimeni nu a murit de foame (doar de pofta......1). Vreau sa spun k am si copiat cateva retete, pentru k atunci cand le voi face sa nu trebuiasca sa mai deschid calculatorul. Ce sa va mai spun, toate cele bune si retetele tale sunt in (si mai multe)... guri bune! ha!

lena
lena (22 August 2010, 15:15)

Multumesc Mavi, cred ca vei gasi si retete interesante si accesibile pentru fiecare cum crede si isi permite - de asta incerc sa pun pe site de toate, chiar poate si cele mai simple si banale retete.

mita
mita (01 September 2010, 23:35)

Gustoasa si foarte satioasa.

MariaP (02 September 2010, 14:51)

Lena, ai pus cumva in compozitie si rosii, bulion sau boia de ardei si ai uitat sa mentionezi, ca in foto finala crusta pare rosiatica?

lena
lena (02 September 2010, 18:31)

Nu am pus nimic in plus, nici rosii, nici bulion - crusta este de la cascavalul rumenit si smantana dulce.

MariaP (02 September 2010, 19:17)

Multumesc pentru raspuns!

coralia (02 September 2010, 22:01)

arata delicios si cred ca o sa incerc si eu sa o fac...nu pare ff greu de facut

claudia1976 (04 September 2010, 09:23)

Am facut-o chiar azi, dar am modificat un pic compozitia: in loc de ceapă şi brocoli am adăugat şunculiţă, iar pe deasupra am pus sos de roşii. Un deliciu... Multumesc

MariaP (04 September 2010, 09:33)

Claudia, ce harnicuta ai fost!  Pofta mare! Asteptam si noi o feliuta sau macar o fotografie cu o feliuta de tarta.

claudia1976 (04 September 2010, 09:48)

cum pot atasa poza ? pana mai este...

MariaP (04 September 2010, 10:13)

Claudia, poti intra pe forum si o postezi acolo. Cred ca la sectiunea "Pareri despre LaLena.ro" poti deschide un subiect nou, gasesti tu un titlu cat mai sugestiv, apoi atasezi fotografia. O zi frumoasa in continuare!

Lena, sper ca nu te supere interventia/sugestia mea.

Ellena
Ellena (18 November 2010, 20:38)

am facut si eu aceasta tarta, acuma e in cuptor ,sper sa iasa buna,eu am inlocuit pieptul de pui cu carne de curcan,cand e gata ii fac poza si incerc sa o atasez si va spun cum mia iesit :)

Ellena
Ellena (18 November 2010, 23:02)

Am revenit, sincer aceasta tarta e o bunatate,am mancat cu sotul meu jumatate din tava .

O recomand cu mare placere sa o faceti!

camelia dobre
camelia dobre (18 February 2012, 23:48)

 dementialaaaaa

Karisha (23 November 2012, 11:48)

Леночка, mersi mult! Tarta e super delicioasa!

Toni (10 December 2012, 21:16)

 Minunata reteta: gustoasa, satioasa, sanatoasa. Acum dupa ce am incercat-o pot afirma ca va ramane intre preferatele mele. Multumesc Lena!

flora (11 March 2013, 12:29)

Am incercat reteta ieri , a iesit super gustoasa , am inlocuit puilul cu piept de curcan si am folosit lape in loc de zmintina lichida si ciuperci si brocoli proaspete , super pufoasa si buna , multumesc Lena , astept retete noi 

 

 

Gabriella C (16 December 2013, 09:06)

 Super reteta ! Familia mea o indrageste 

 

 
MadalinaC (03 August 2014, 13:29)

Tarta mea este acum in cuptor. Sunt foarte nerabdatoare sa vad ce gust are. Eu am pus si jambon de curcan, ardei gras si cateva masline. Ummm.. Deja miroase demential. Sper ca gustul sa fie pe masura.

van nuvel (01 December 2014, 18:23)

 Buna Lena . locuiesc in franta de multi ani si k aproape de tot uitasem cat e de gustoasa mancare romaneasca...  de cand am descoperit site ul tau sunt f gospodina si i gatesc aproape zilnic sotului ...e tare incantatdatorita retetelor tale! vreau sa precizez faptul k inante nu i gateam mai deloc !! am facut multe retete de la tine bine nu complicate (ceea ce ador la tine k simplifici bine toate felerile de mancare) si taate mi au iesit f gustoase de sotul manca tot! MULTUMSC INCA O DATA LENA