Tarta cu pere (Reteta Tupperware)

Nota 5 (7 voturi)
*****

Nu am putut sa nu pun aceasta reteta acum, in sezonul perelor aromate si gustoase. Am luat reteta din Retetarul Tupperware dar puteti cu usurinta s-o adaptati si la o tava normala - puneti hartie de copt si cred ca se rezolva (nu am testat, va astept pe voi cu pareri si sugestii)

Tarta este f.aromata si gustoasa, sosul gratinat ii da o aroma foarte buna si il face mai fin, si nuca de cocos din aluat tot nu strica deloc :)

Deci recomand sa incercati neaparat - servita cu putina frisca este ceva deosebit de fin si gustos.

Ingrediente

Pere
4 buc
Faina alba calitate superioara
400 ml
Praf de copt
2 lingurite
Zahar pudra
250 ml
Nuca de cocos
100 ml
Oua
4 buc
3 pt aluat si 1 pt sosul gratinat
Lapte
200 ml
Unt
50 g
unt moale, la temperatura camerei
Smantana
50 ml
Zahar
50 ml

Pasi de urmat

1

Tava se unge cu unt.

Tarta cu pere (Reteta Tupperware) - Pas 1
2

Perele le curatati, taiati felii si distribuiti uniform pe toata suprafata tavii.

Tarta cu pere (Reteta Tupperware) - Pas 2
3

Amestecati intr-un bol faina, zaharul pudra, praful de copt si nuca de cocos.

Tarta cu pere (Reteta Tupperware) - Pas 3
4

Adaugati la compozitia de mai sus, ouale, unul cate unul apoi laptele, omogenizati compozitia.

Tarta cu pere (Reteta Tupperware) - Pas 4
5

Apoi adaugati untul moale si cu telul sau mixerul omogenizati compozitia.

Tarta cu pere (Reteta Tupperware) - Pas 5
6

Turnati aluatul peste pere si dati la cuptor pentru 25 de minute, la temperatura de 180-200 grade.

Tarta cu pere (Reteta Tupperware) - Pas 6
7

In acest timp pregatiti sosul pentru gratinat - mixati bine 50ml de smantana+50ml zahar+1 ou. Eu le-am mixat cu Magic Mixer-ul, bineinteles ca puteti folosi mixerul clasic.

Tarta cu pere (Reteta Tupperware) - Pas 7
8

Peste 25 de min, scoateti tava usor din cuptor, impreuna cu gratarul pe care ati pus-o - si turnati sosul gratinat.

Tarta cu pere (Reteta Tupperware) - Pas 8
9

Mai lasati tava la cuptor 20-30 de min pana se rumeneste bine tarta.

Tarta cu pere (Reteta Tupperware) - Pas 9
10

Lasati sa se racesca bine, apoi o rasturnati pe un platou. Veti observa ca sosul gratinat turnat deasupra, a ajuns de fapt la pere si le-a cuprins foarte bine.

Tarta cu pere (Reteta Tupperware) - Pas 10
11

Tarta se serveste rece, ornata cu frisca sau presarata cu putina scortisoara sau zahar pudra.

Pofta Buna!

Tarta cu pere (Reteta Tupperware) - Pas 11
Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Lavi
*****
Lavi (22 October 2010, 10:08)

Lena, draga, de fiecare data reusesti sa ma uimesti cu retete ''una si una''.

Simpla si de efect, sigur o voi incerca in tavita mea

lena
lena (22 October 2010, 10:12)

Sa stii ca m-am gandit la tine cand am postat-o

Sper sa va placa si sa-mi spuneti cum a iesit in tava normala - eu merg inainte cu alte retete, nu prea reusesc sa le repet acum - tot incerc altele.

*****
Emma (22 October 2010, 13:38)

Ce parere aveti? Nu am putea incerca reteta si cu mere?

lena
lena (22 October 2010, 13:47)

Cred ca va fi bine si cu mere, daca incercati ne spuneti si noua cum a fost

hanna
hanna (22 October 2010, 16:01)

orice prajitura cu pere este delicioasa!yumiii

bocsa (22 October 2010, 20:30)

Arata bine,merita incercata.Am primit razatoarea.Multumesc!

fodor corina
*****
fodor corina (22 October 2010, 21:41)

Draga LENA am reusit sa intru in contul meu..scuze..si mi-a placut reteta..iti multumesc

larissa
*****
larissa (22 October 2010, 23:09)

arata super sigur e gustoasa!!

mirabela (23 October 2010, 07:14)

Arata bine. Am sa il incerc duminica

nona
nona (23 October 2010, 07:54)

de unde iti vin atatea idei? presupun k le mai combini si iese alta reteta de fiecare data, oricum sunt deosebite si uneori le mai combin si eu (tot inspirata ) si iese minunat

esti deosebita

maya28
maya28 (23 October 2010, 08:36)

Cred ca este foarte buna ,am sa incerc si eu.!

Lavi
Lavi (24 October 2010, 12:31)

am facut si eu prajitura aceasta dar cu mere, am pus poze in forum la prajituri

este excelenta

Lavi
Lavi (24 October 2010, 12:37)

am uitat sa va spun ca am mai adaugat o sticluta de esenta de vanilie in aluat si merele dupa ce le-am asezat in tava le-am presarat zahar vanilat deasupra

ca decor, am folosit nuca de cocos

Crista
*****
Crista (24 October 2010, 15:52)

ce bine arata!!!!

*****
Victory (09 November 2010, 16:36)

   La fel fac si eu tartele cu fructe .Am crezut ca am inventat-o eu,fiindca imi plac  tartele dar in coacerea corecta,adica cu fructele in sus niciodata nu mi-au iesit,nu crestea aluatul si era umed. Totusi, cred ca in tava Tupperware se coace si mai bine.Apropo de reteta,pentru cei ce vor o reteta cu mai putine ingrediente orice mix pt.checuri merge turnat peste fructe,adica ajung numai oua,unt,faina,zahar.

Victory (09 November 2010, 16:39)

 Da  in aluat pun si eu esente si peste mere scortisoara sau coaja de lamaie rasa.

bocsa (09 November 2010, 20:03)

Si eu tot aluat de chec torn deasupra.Nu pun multe esente, pentru a simti aroma perelor.Scortisoara nu pun, nu o suport.

bocsa (09 November 2010, 20:04)

Am sa incerc si cu pere puse deasupra, pana acum le-am pus pe fundul tavii.

Lavi
Lavi (10 November 2010, 07:53)

in aceasta reteta fructele se pun pe fundul tavii, si se ridica, nu raman unde sunt puse!

bocsa (12 November 2010, 22:35)

Se spune turnati aluatul peste pere.Totusi perele sunt deasupra.De ce?

Victory (12 November 2010, 23:26)

Fiindca aluatul e foarte moale.Vezi cate lichide are? Perele au iesit la suprafata in procesul coacerii.

lena
lena (13 November 2010, 09:30)

Bocsa, perele sunt deasupra in poza pt ca am rasturnat prajitura cu fundul in sus - asa cum se face la tartele gratinate. Dar daca o lasam asa, erau la fund, nu se ridica ele la coacere, pt ca aluatul este mai greu si nu le lasa.

bocsa (13 November 2010, 16:51)

Aha, m-au derutat celelalte postari!

Lavi
Lavi (15 November 2010, 07:57)

Lena, eu n-am rasturnat prajitura cu fundu in sus si totusi perele s-au ridicat desupra din cauza ca aluatul este subtire.

lena
lena (15 November 2010, 10:07)

Dam, ciudat, la mine nu s-au ridicat si aluatul nu a fost chiar subtire, adica ca unul clasic de chec.

lena
lena (15 November 2010, 10:08)

Ai observat atunci cand ai pus ingredientele uscate ca sunt cantitatile in ml nu in grame? Poate de asta ti-a iesit mai subtire?

Lavi
Lavi (16 November 2010, 08:27)

in ml am dozat...................si nu-ti imagina ca era foarte subtire

exact cum ai zis, de chec, asa era

dar merele s-au ridicat, poate le-am taiat eu prea subtiri si au fost usoare

amalia16
amalia16 (05 January 2012, 15:42)

Am o intrebare, fara cei 50ml de smantana se intampla ceva? As vrea sa fac reteta insa nu am smantana. Multumesc anticipat. 

amalia16
amalia16 (07 January 2012, 15:14)

Foarte buna. Excelenta pentru o zi onomastica ca aceasta. Nu am avut pere si am facut-o cu mere. 

camelia dobre
camelia dobre (17 February 2012, 20:18)

buna si deasemenea usor de facut, nu am respectat insa toata cantitatea de nuca de cocos

*****
merryy4ever (30 November 2012, 21:35)

Buna seara,buna tarta ,chiar foarte gustoasa,mi-a iesit perfect,nu am avut destula rabdare so las mai mult sa se raceasca,o recomand cu caldura.multumesc lena.

merryy4ever (30 November 2012, 21:38)

Pt fetele care intrebau de alta forma de copt,eu am facut in forma de inox de unica folosinta,si a iesit perfec nu sa prins nu sa ars,nu am folosit foaie de copt ,este perfecta pt cine nu detine forma de silicon sau ca a ta lena.am folost smantana normala,o sa incerc si cu smantana lichida dorna pt gatit.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena