Tarta cu pere (Reteta Tupperware)

Nu am putut sa nu pun aceasta reteta acum, in sezonul perelor aromate si gustoase. Am luat reteta din Retetarul Tupperware dar puteti cu usurinta s-o adaptati si la o tava normala - puneti hartie de copt si cred ca se rezolva (nu am testat, va astept pe voi cu pareri si sugestii)

Tarta este f.aromata si gustoasa, sosul gratinat ii da o aroma foarte buna si il face mai fin, si nuca de cocos din aluat tot nu strica deloc :)

Deci recomand sa incercati neaparat - servita cu putina frisca este ceva deosebit de fin si gustos.

Ingrediente

Pere
4 buc
Faina alba calitate superioara
400 ml
Praf de copt
2 lingurite
Zahar pudra
250 ml
Nuca de cocos
100 ml
Oua
4 buc
3 pt aluat si 1 pt sosul gratinat
Lapte
200 ml
Unt
50 g
unt moale, la temperatura camerei
Smantana
50 ml
Zahar
50 ml

Pasi de urmat

1

Tava se unge cu unt.

2

Perele le curatati, taiati felii si distribuiti uniform pe toata suprafata tavii.

3

Amestecati intr-un bol faina, zaharul pudra, praful de copt si nuca de cocos.

4

Adaugati la compozitia de mai sus, ouale, unul cate unul apoi laptele, omogenizati compozitia.

5

Apoi adaugati untul moale si cu telul sau mixerul omogenizati compozitia.

6

Turnati aluatul peste pere si dati la cuptor pentru 25 de minute, la temperatura de 180-200 grade.

7

In acest timp pregatiti sosul pentru gratinat - mixati bine 50ml de smantana+50ml zahar+1 ou. Eu le-am mixat cu Magic Mixer-ul, bineinteles ca puteti folosi mixerul clasic.

8

Peste 25 de min, scoateti tava usor din cuptor, impreuna cu gratarul pe care ati pus-o - si turnati sosul gratinat.

9

Mai lasati tava la cuptor 20-30 de min pana se rumeneste bine tarta.

10

Lasati sa se racesca bine, apoi o rasturnati pe un platou. Veti observa ca sosul gratinat turnat deasupra, a ajuns de fapt la pere si le-a cuprins foarte bine.

11

Tarta se serveste rece, ornata cu frisca sau presarata cu putina scortisoara sau zahar pudra.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (7 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Lavi
Lavi 22 oct 2010, 10:08

Lena, draga, de fiecare data reusesti sa ma uimesti cu retete ''una si una''.

Simpla si de efect, sigur o voi incerca in tavita mea

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 22 oct 2010, 10:12

Sa stii ca m-am gandit la tine cand am postat-o

Sper sa va placa si sa-mi spuneti cum a iesit in tava normala - eu merg inainte cu alte retete, nu prea reusesc sa le repet acum - tot incerc altele.

Emma
Emma 22 oct 2010, 13:38

Ce parere aveti? Nu am putea incerca reteta si cu mere?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 22 oct 2010, 13:47

Cred ca va fi bine si cu mere, daca incercati ne spuneti si noua cum a fost

hanna
hanna 22 oct 2010, 16:01

orice prajitura cu pere este delicioasa!yumiii

bocsa
gabriela (bocsa) 22 oct 2010, 20:30

Arata bine,merita incercata.Am primit razatoarea.Multumesc!

fodor corina
marinela corina carina (fodor corina) 22 oct 2010, 21:41

Draga LENA am reusit sa intru in contul meu..scuze..si mi-a placut reteta..iti multumesc

Nota mea pentru reteta:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 22 oct 2010, 23:09

arata super sigur e gustoasa!!

Nota mea pentru reteta:
mirabela
mirabela 23 oct 2010, 07:14

Arata bine. Am sa il incerc duminica

nona
nona nona (nona) 23 oct 2010, 07:54

de unde iti vin atatea idei? presupun k le mai combini si iese alta reteta de fiecare data, oricum sunt deosebite si uneori le mai combin si eu (tot inspirata ) si iese minunat

esti deosebita

maya28
maya28 23 oct 2010, 08:36

Cred ca este foarte buna ,am sa incerc si eu.!

Lavi
Lavi 24 oct 2010, 12:31

am facut si eu prajitura aceasta dar cu mere, am pus poze in forum la prajituri

este excelenta

Lavi
Lavi 24 oct 2010, 12:37

am uitat sa va spun ca am mai adaugat o sticluta de esenta de vanilie in aluat si merele dupa ce le-am asezat in tava le-am presarat zahar vanilat deasupra

ca decor, am folosit nuca de cocos

Crista
Cristina Sabau (Crista) 24 oct 2010, 15:52

ce bine arata!!!!

Nota mea pentru reteta:
Victory
Victory 09 nov 2010, 16:36

La fel fac si eu tartele cu fructe .Am crezut ca am inventat-o eu,fiindca imi plac  tartele dar in coacerea corecta,adica cu fructele in sus niciodata nu mi-au iesit,nu crestea aluatul si era umed. Totusi, cred ca in tava Tupperware se coace si mai bine.Apropo de reteta,pentru cei ce vor o reteta cu mai putine ingrediente orice mix pt.checuri merge turnat peste fructe,adica ajung numai oua,unt,faina,zahar.

Nota mea pentru reteta:
Victory
Victory 09 nov 2010, 16:39

Da  in aluat pun si eu esente si peste mere scortisoara sau coaja de lamaie rasa.

bocsa
gabriela (bocsa) 09 nov 2010, 20:03

Si eu tot aluat de chec torn deasupra.Nu pun multe esente, pentru a simti aroma perelor.Scortisoara nu pun, nu o suport.

bocsa
gabriela (bocsa) 09 nov 2010, 20:04

Am sa incerc si cu pere puse deasupra, pana acum le-am pus pe fundul tavii.

Lavi
Lavi 10 nov 2010, 07:53

in aceasta reteta fructele se pun pe fundul tavii, si se ridica, nu raman unde sunt puse!

bocsa
gabriela (bocsa) 12 nov 2010, 22:35

Se spune turnati aluatul peste pere.Totusi perele sunt deasupra.De ce?

Victory
Victory 12 nov 2010, 23:26

Fiindca aluatul e foarte moale.Vezi cate lichide are? Perele au iesit la suprafata in procesul coacerii.

lena
Elena (lena) 13 nov 2010, 09:30

Bocsa, perele sunt deasupra in poza pt ca am rasturnat prajitura cu fundul in sus - asa cum se face la tartele gratinate. Dar daca o lasam asa, erau la fund, nu se ridica ele la coacere, pt ca aluatul este mai greu si nu le lasa.

bocsa
gabriela (bocsa) 13 nov 2010, 16:51

Aha, m-au derutat celelalte postari!

Lavi
Lavi 15 nov 2010, 07:57

Lena, eu n-am rasturnat prajitura cu fundu in sus si totusi perele s-au ridicat desupra din cauza ca aluatul este subtire.

lena
Elena (lena) 15 nov 2010, 10:07

Dam, ciudat, la mine nu s-au ridicat si aluatul nu a fost chiar subtire, adica ca unul clasic de chec.

lena
Elena (lena) 15 nov 2010, 10:08

Ai observat atunci cand ai pus ingredientele uscate ca sunt cantitatile in ml nu in grame? Poate de asta ti-a iesit mai subtire?

Lavi
Lavi 16 nov 2010, 08:27

in ml am dozat...................si nu-ti imagina ca era foarte subtire

exact cum ai zis, de chec, asa era

dar merele s-au ridicat, poate le-am taiat eu prea subtiri si au fost usoare

amalia16
Amalia (amalia16) 05 ian 2012, 15:42

Am o intrebare, fara cei 50ml de smantana se intampla ceva? As vrea sa fac reteta insa nu am smantana. Multumesc anticipat. 

amalia16
Amalia (amalia16) 07 ian 2012, 15:14

Foarte buna. Excelenta pentru o zi onomastica ca aceasta. Nu am avut pere si am facut-o cu mere. 

Poza mea pentru reteta:
camelia dobre
camelia dobre 17 feb 2012, 20:18

buna si deasemenea usor de facut, nu am respectat insa toata cantitatea de nuca de cocos

Poza mea pentru reteta:
merryy4ever
merryy4ever 30 nov 2012, 21:35

Buna seara,buna tarta ,chiar foarte gustoasa,mi-a iesit perfect,nu am avut destula rabdare so las mai mult sa se raceasca,o recomand cu caldura.multumesc lena.

Nota mea pentru reteta:
merryy4ever
merryy4ever 30 nov 2012, 21:38

Pt fetele care intrebau de alta forma de copt,eu am facut in forma de inox de unica folosinta,si a iesit perfec nu sa prins nu sa ars,nu am folosit foaie de copt ,este perfecta pt cine nu detine forma de silicon sau ca a ta lena.am folost smantana normala,o sa incerc si cu smantana lichida dorna pt gatit.