Aluat pentru tarte 1

Este una dintre multele variante de aluat pentru tarte. Aceasta reteta este destul de buna, pe viitor voi mai testa si alte combinatii sa vedem care este optima.

Ingrediente

Galbenus de ou
1 buc
Faina alba calitate superioara
250 g
Unt
125 g
Sare
10 g
Un varf de cutit
Apa
50 ml

Instrumente

Forma pentru tarte din aluat framantat
La mine aceasta forma este de 32 cm si am facut portie dubla de aluat. Recomand sa folositi forme de 26-28 cm diametru.

Pasi de urmat

1

Pregatiti ingredientele pentru reteta.

2

Se freaca bine untul cu faina, se adauga galbenusul de ou, sarea. Apoi pentru a forma aluatul final, turnati putin cate putin apa, pana aluatul este de consistenta normala, sa nu se lipeasca de maini.

Nu este neaparat sa folositi toata apa.

Atentie! Aluatul din poza l-am facut cu o cantitate dubla de ingrediente, pentru ca forma de tarte este mai mare. In mod normal folositi cantitatea de ingrdiente din reteta.

3

Forma pentru tarte se unge cu putin ulei sau unt.

4

Din aluat se intinde o foie de dimesiunea formei de tarte, se pune in tava si se aranjeaza cu mana, sa se plieze bine pe margini.

Tava cu aluatul intins se poate pune la frigider pentru o jumate de ora, eu de data aceasta nu a pus-o pentru ca nu am avut timp. Nu am observat mari deosebiri.

5

Pentru ca aluatul de tarta sa nu se stranga la copt si sa nu se deformeze(aceasta este marea problema a aluatului pentru tarte), pe aluatul intins se pune folie de aluminiu, asa cum vedeti in poza.

Se pune la cuptor pentru 20 min, inainte cu 5 min scoateti folia de aluminiu, sa se coaca un pic mai bine si parte de sus a tartei.

6

Scoateti din cuptor, lasati putin sa se raceasca si il puneti pe un platou pentru a lucra in continuare cu umplutura pentru tarta.

Spor la Treaba!

Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

etinc3lle
etinc3lle (01 September 2009, 08:24)

am o intrebare: blatul este crocant? ca am mai multe retete de tarte, dar blatul este pufos, si as vrea si o reteta pt blat crocant 

MariaP (03 September 2010, 14:19)

Pentru ca aluatul sa nu se deformeze la copt, eu, inainte de a-l introduce la cuptor, pun pe el hartie de copt, iar peste ea boabe de fasole (greutatea acestora favorizeaza coacerea uniforma a aluatului), bag tava la cuptor si dupa 10-15 minute indepartez hartia si boabele (boabele nu le arunc, ci le folosesc si la alte aluaturi).