Pulpe crocante la cuptor

Nota 5 (11 voturi)
*****

Cred ca senzatia de pofta de ceva, nu stii de ce anume, dar sigur nu ceva obisnuit -  are fiecare gurmand periodic :) Saptamana trecuta m-am tot framantat ce sa gatesc in week-end si mi-a venit ideea trecand cu masina pe langa un KFC - vazusem la cineva periodic reteta de pulpe crocante la cuptor si am zis sa incerc acum. Bineinteles cum fara marele Google, am gasit ceva retete, variate, diverse,unele nu mi-au convenit la ingrediente, altele la faptul ca trebuie prajite in mult ulei.

Reteta de mai jos am preluat-o de la Laura Laurentiu, mi s-a parut cea mai simpla si cea mai apetisanta, plus ca se face la cuptor. Rezultatul a depasit orice asteptari, am zis "pa" la pulpele KFC, am gasit varianta alternativa perfecta foarte asemanatoare si relativ sanatoasa. Foarte aromate, suculente, crocante - abia asteptam masa de amiaza a 2-a zi sa le mancam din nou, si oricum mi s-a parut ca se terminasera f.repede (si asta din 2 kg de pulpe inferioare). Se pot prepara la fel si pulpe superioare si piept de pui.

Ingrediente

Pulpe de pui cu os
1 kg
Boia de ardei rosu dulce
1 linguri
Faina
3 linguri
Fulgi de cocos
2 linguri
Chips-uri de cartofi maruntiti
3 linguri
sau pesmet
Ceapa alba
1 buc
folositi doar jumatate din ea
Usturoi
2 buc
2 catei
Mustar
2 linguri
Ulei de masline
40 ml
sau orice alt ulei preferat
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite
un varf de lingurita

Pasi de urmat

1

Pulpele de pui se spala si se curata bine. Le presarati cu sare si piper si le mai amestecati cu mainile sa se distribuie bine mirodeniile (puteti folosi si alte ierburi uscate preferate).

Pulpe crocante la cuptor - Pas 1
2

Mustarul se amesteca cu uleiul turnat incet si incorporat treptat.

Pulpe crocante la cuptor - Pas 2
3

La mustar adaugati usturoiul si ceapa pisate bine - le-am trecut pe ambele prin presa de usutroi - puteti folosit si un blender. Amestecati bine compozitia.

Pulpe crocante la cuptor - Pas 3
4

Intr-o farfurie se amesteca faina+boia+fulgii de cocos+chips-urile.

Pulpe crocante la cuptor - Pas 4
5

Se ung bine toate pulpele cu sosul de mustar.

Pulpe crocante la cuptor - Pas 5
6

Apoi le treceti pe toate prin amestecul uscat si le puneti pe o tava de cuptor, unsa cu putin ulei sau asternuta cu hartie de copt. Le dati la cuptor la 200-250 grade.

Pulpe crocante la cuptor - Pas 6
7

Intr-o jumatate de ora se vor rumeni bine pe partea de jos, scoateti tava din cuptor, le intoarceti pe partea cealalta si le puneti din nou la cuptor inca o jumatate de ora.

Pulpe crocante la cuptor - Pas 7
8

Se servesc calde cu un sos - eu am facut un sos de usturoi (iaurt+maioneza+usturoi+sare) - si o salata sau orice garnitura va place.

Pofta Buna!

Pulpe crocante la cuptor - Pas 8
Cantitate: 2 kg (10-15 ciocanele)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Elena.M
Elena.M (19 November 2010, 14:26)

Buna,Lena.mai dat gata.Nici numai stiu de cand nu am mai preparat asa ceva.Dar cum eu sunt in post saptamana aceasta,am zis ca voi pregati aceasta reteta abia saptamana viitoare si cu siguranta iti voi spune cum mi-a iesit reteta.Te pup .

Elena.M
Elena.M (19 November 2010, 14:28)

Am uitat sa te intreb ceva.Cum faci acest sos de care faci referire?Maioneza,iaurt,usturoi,sare.Este o combinatie buna?

lena
lena (19 November 2010, 14:30)

Este o combinatie f.buna, doar amestec iaurtul (sau smantana) cu usturoi pisat si maioneza - sarea dupa gust.

marceluta
marceluta (19 November 2010, 16:39)

ciao lena eu sunt noua pe aici dar pot sa ati spun ca esti fantastica

larissa
*****
larissa (19 November 2010, 21:53)

ooo ce super arata dar vreu sa intreb ca fulgi de cocos se gasesc si asa ceva sau la nuca de cocos spuneti asa ca de fulgi nu am auzit inca

larissa
larissa (19 November 2010, 21:56)

si eu am facut un fel de sos cu usturoi dar fara maioneza ci 2,3 catei de usturoi pisati  putin delicat putina boia de ardei dulce  si apoi smantana  , boiaua pt a-i da o culoare  dar sigur si cu maioneza e foarte buna

lena
lena (19 November 2010, 21:58)

Larissa, sunt nuca de cocos - sau fulgii de cocos care se gasesc la orice colt la pungute mai mici sau mai mari.

Ellena
*****
Ellena (19 November 2010, 23:28)

Ce bine arata aceste pulpe, chiar asemanatoare cu pulpele de le KFC , eu am facut odata dar prajite, dar sunt mai sanatoase in cuptor, trebuie sa incerc

maria1988 (20 November 2010, 00:28)

arata   super   bine   imi  place hmm

mirela marc
mirela marc (21 November 2010, 14:09)

tocmai am intrat si eu pt prima data pe site si vreau sa zic ca sunt super incantata lena !

sunt retete super usoare si gustoase iar cei ce gusta mancarurile facute dupa retetele tale ma lauda iti multumesc!!!!!

bubulina (21 November 2010, 20:02)

Nu ies bune si cu fulgi de porumb?

Lavi
Lavi (22 November 2010, 08:15)

nu sunt dulci de la cocos?

lena
lena (22 November 2010, 08:45)

Pai gusta si tu fulgii de cocos si imi zici daca usnt dulci

Lavi
Lavi (22 November 2010, 11:30)

pai ai mei sunt aromati si iti lasa o dulceata in gura, poate de la aroma de cocos

Emma (22 November 2010, 15:34)

Mi se pare o reteta grozava si usor de preparat. O sa o incerc cat de curand. Multumesc, Lena, ca de obicei ne dai idei foarte bune.

Galia
*****
Galia (22 November 2010, 22:12)

"Foarte bune " e putin spus pentru aceste pulpe, sunt .... dementiale ! Si cat de bine se combina cu acel sos...mmm...gata, KFC-ul si-a pierdut cu siguranta un client in mine

Lavi
*****
Lavi (24 November 2010, 08:02)

am facut si eu aseara, concluzia, sunt foarte gustoase si mai sanatoase ca nu sunt prajite

am pus chipsuri cu aroma de pui, au iesit delicioase

deja am cereri de inca o tura

o sa fac din piept de pui acum

*****
Lilicica (27 November 2010, 21:24)

Am facut si eu astazi. Am pastrat ideea sosului, dar am mers pe ideea snitelelor. Adica piept de pui, batut usor. Si am inlocuit chipsurile cu fulgi de porumb, iar faina alba cu cea integrala. Mi s-a parut mai sanatos.

A iesit foarte, foarte gustos, data viitoare ptr noi o sa fac mai picante.

Ptr Lavi: nu s-a simtit aroma dulceaga de la cocos, a fost perfect.

*****
adrianamo (30 November 2010, 14:02)

Cred ca sant foarte bune.Eu le fac putin diferite,sosul cu cate le ung il fac din mustar ,sos de rosii si smantana,apoi le dau prin fulgi de porumb sfaramati putin.Servesc cu diferite garnituri sau fara..le mananca fetita mea oricand cu pofta.

Am sa incerc si reteta asta,insa nu cred ca am sa pub nuca de cocos,nu prea santem fani.

mita
*****
mita (05 December 2010, 17:44)

Delicioase ..fragede dar in acelasi timp crocante ...multumim.

*****
Karen (21 December 2010, 03:56)

IN SFARSIT!!! am vazut reteta pe mail si cand am vrut sa o fac nu am mai gasit-o,stiam ca nu am intrat pe alte site-uri.AM ametit cautand-o !!! DE CE NU APARE LA ,,RETETE PUI,,???  totusi am facut-o din ,,amintitri,, ce am citit atunci si a iesit excelenta cu toate ca acum am vazut ca trebuia chipsuri maruntie si eu am pus fulgi de porumb :))) dar si asa a fost buna ca i-am spus sotului ca ,,aia e,, de la Lena.pupici si sper  gasesc retetele data viitoare 

Mery75
Mery75 (09 January 2011, 16:21)

am sa le fac astazim, o sa va spun cum au iesit........si cartofi crocanti la cuptor..............o sa va scriu dupa.............multi pupici lena.............

Karen (27 April 2011, 13:05)

Pentru ca am putin timp acum(ziua ma tin dupa un bebe de 9 luni ) te rog daca imi poti raspunde pana sambata...Avem hramul bisericii ,intentionez sa gatesc reteta asta  din 5-6 kg...ma gandesc ca nu trebuie sa le suprapun in tava si daca voi le-ai incercat si a doua zi,raman la fel de crocante???Eu le-am facum ceva mai demult si nu a ramas nimic pe a doua zi,nu stiu daca sunt la fel.Daca nu,ce mi-ai sugera sa gatesc(un meniu cu pui ).Multumesc si pupici

lena
lena (27 April 2011, 13:53)

Karen, sunt la fel de bune si reci, dar isi pierd putin din partea crocanta (se inmoaie) - ti-as recomanda Puiul Shanghai si Pulpele aromate la cuptor - sunt bune si reci si calde chiar si a 2-a zi. Sunt preferatele mele

A, si sigur nu trebuie sa le suprapui - nu vor face crusta.

*****
piti (27 April 2011, 14:49)

Lena ,esti minunata iti multumesc ptr toata munca pe care o depui sa ne aduci un strop de bucurie in familie.

Karen (28 April 2011, 14:24)

Multumesc din suflet Lena,o sa ma decid maine si iti voi scrie cum au fost.Am de gatit pentru duminica la Hram si trebuie sa le fac de sambata,de asta stau de pe o zi pe alta...altfel nu.probabil le incalzim la microunde sau in cuptor.multumesc si pupici

PS am gatit azi ragu,mi-a iesit super bun!!!o sa postez si acolo ca tot bantui pe site....

Karen (04 May 2011, 05:44)

Pana la urma am gatit pulpele astea la cuptor ca nu am putut nici cum sa-l conving pe sot, nu a vrut alta reteta !! le-am gatit sambata noaptea si duminica s-au servit asa reci ca nu le-am mai incalzit.s-au evaporat de pe platouri,mai intai a fost aspectul(cred)apoi gustul...delicioase.mie mi-a iesit crusta foarte frumos rumenita ,nu a mai fost nevoie sa le intorc in tavi. sa iti dea Dumnezeu sanatate!

PS.am facut si sosul cu usturoi la ele

vicusha
vicusha (17 January 2012, 15:29)

Azi le-am pregatit la prinz, insa fara fulgi de cocos, ca nu aveam, oricum au fost delicioase.

Cori
Cori (18 January 2012, 19:09)

O reteta super ! Numai ca eu de data asta le-am prajit, recunosc, dar cand o sa am timp, o sa le fac asa la cuptor ca ies mult mai bune si mai sanatoase. Ei si cu sosul de usturoi ... un deliciu 

sara33 (16 February 2012, 11:26)

 delicios!dupa ce voi face aceasta retetat,cu siguranta sotul meu va uita de kfc si chiken-urile de aici,cred k e super bun cu cartofi la tava si cu acel sos ce cred k e un deliciu!merci pt diversitatea retetelor

 

sara33 (22 February 2012, 10:02)

 buna!am incercat si eu reteta,dar am fost cam dezamagita!sa fie mai marinate,le-am lasat in frigider peste noapte cu marinata de mustar si condimente iar a doua zii le-am dat prin amestecul de pesmet cu faina si paprik dulce(nu stiam cum o sa reactioneze sotul la cocos si chipsuri),le-am pus la cuptor pe hartie de copt in tava si au inceput sa se arde,m-am gandit k de pun putin ulei o sa fie mai bine dar din contra,tot pesmetul cu marinata au cazut si pulpele mele au ramas sarace.in cazul meu,ca am folosit pesmet,era mai bine sa le fii prajit!data viitoare o sa fie mai aspectuase sper.cat despre sosul cu usturoi si cartofii crocanti,sunt super incantata ca mi-au iesit cum trebuia,adik super gustos si delicios!merci pt sfaturi!

evi
evi (24 February 2012, 11:52)

Buna Lena. sunt noua pe acest site si vreau in primul rand sa te felicit.am facut multe din retetele tale si am fost foarte incantata. Am avut insa o problema cu puiul crocant. dupa ce l-am pus la cuptor a lasat zeama si partea de jos s-a inmuiat si mai apoi a cazut cand am vrut sa-l intorc. l-am uscat dupa ce l-am spalat si totusi.. nu stiu ce a patit. o zi buna iti doresc. te pup.

 

lena
lena (24 February 2012, 11:54)

Multumesc Evi si ma bucur ca va plac retetele!

Carnea lasa apa multa daca nu este cuptorul preincalzit bine sau daca au fost putin inghetate. Poate sa faci data viitoare crocantul mai marunt, si poate se tine mai bine pe pulpe.

evi
evi (24 February 2012, 14:40)

Multumesc Lena. o sa iau in considerare sfatul tau. pupici

*****
Dianna (22 April 2012, 20:53)

 Mi'au placut la nebunie copanelele ! Delicioase, doar ca nu mi.au iesit ca in reteta, crocante, ci mai degraba suculente :-?(nu am folosit fulgi de cocos). Oricum, super gustoase ! 

Anisoara89
Anisoara89 (28 September 2012, 15:00)

Buna! Astazi am realizat aceasta superba reteta, mi-a iesit superba cu toate ca nu am avut pesmeti sau fulgi de ovaz. Si am mai pus nu numai capetele de pulpe asa ca in reteta da chiar si soldurile celea mai grase ale lor . Servite cu o garnitura de grau umflat, nu stiu precis cum se numeste, aici unde eu il cumpar in Franta se numeste  ''grains de blé'',  cu sos de rosii si olive e ..... 

Lia1
Lia1 (03 August 2013, 10:52)

Vreau sa le prepar maine. Imi fac griji in legatura cu coptul lor la cuptor.

Eu am aragaz vechi fara indicator de temperatura la cuptor. Are 8 trepte. Nu stiu la voi cat e maximum la temperatura? 250? atunci as aprecia ca treapta cea mai inalta 8 ar fi 250grd si un 6 cam 200grd. O fi bine? Mi-e sa nu le parpalesc doar pe deasupra sa se rumeneasca iar la mijloc sa ramana in sange ca nu ne place.

Ma gandesc sa le crestez chiar daca isi pierd forma dar oare asa lasa mai mult suc si se uda crusta? Ma ajuti cu un sfat Lena? Multumesc :)

 

lena
lena (03 August 2013, 16:44)

La mine maximul este 250 grade, cred ca daca le tii la treapta 6 timp de 1 ora si nu incep sa se arda nu este nevoie sa le crestezi.

Te mai uiti periodic in cuptor si daca vezi ca se coc, chiar inca nu se rumenesc regleaza temeperatura, mai mica sau mai mare respectiv.

Lia1
*****
Lia1 (05 August 2013, 16:07)

Suntem absoluti incantati de gust si de faptul ca se fac la cuptor fara ulei.

Eu am indepartat pielea si din motive de colesterol dar mai ales pt ca pe tv paprika explica intr-un film strain ca marinada si glazura, cand gatim pui, raman pe piele si nu intra in carne aromele daca n-o indepartam si e pacat si le-am dat dreptate. Partea superioara a pulpei am crestat-o in 3 ca sa se patrunda sosul de mustar mai bine. Forma nu s-a stricat.

Aaa ... si au mers f bine alaturi cu sos-ul din iaurt, usturoi si sare dar fara maioneza ca mie repede mi se apleaca.

Am facut la cuptor reteta de cartofi crocanti dati prin amestecul ala pe baza de malai, exceptionali si astia. Nota maxima pt toate. Bravo si multumim!

Lia1
Lia1 (05 August 2013, 16:12)

Scuze, am scris gresit mai sus "absoluti incantati" in loc de absolut incantati. Ma deranjeaza teribil astfel de greseli, nu reusesc sa reeditez ca sa corectez.

Lia1
Lia1 (05 August 2013, 16:33)

Hai ca eu nu mai termin cu zisul ....

Cu pesmet nu cred ca ies la fel de spectaculoase si nici la gust nu cred ca egaleaza varianta cu chips.

Daca nu gasiti pulpe micute si folositi si partile superioare atunci trebuie crescuta usor cantitatea de amestec uscat ca sa ajunga din plin.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena