Pulpe crocante la cuptor

Cred ca senzatia de pofta de ceva, nu stii de ce anume, dar sigur nu ceva obisnuit -  are fiecare gurmand periodic :) Saptamana trecuta m-am tot framantat ce sa gatesc in week-end si mi-a venit ideea trecand cu masina pe langa un KFC - vazusem la cineva periodic reteta de pulpe crocante la cuptor si am zis sa incerc acum. Bineinteles cum fara marele Google, am gasit ceva retete, variate, diverse,unele nu mi-au convenit la ingrediente, altele la faptul ca trebuie prajite in mult ulei.

Reteta de mai jos am preluat-o de la Laura Laurentiu, mi s-a parut cea mai simpla si cea mai apetisanta, plus ca se face la cuptor. Rezultatul a depasit orice asteptari, am zis "pa" la pulpele KFC, am gasit varianta alternativa perfecta foarte asemanatoare si relativ sanatoasa. Foarte aromate, suculente, crocante - abia asteptam masa de amiaza a 2-a zi sa le mancam din nou, si oricum mi s-a parut ca se terminasera f.repede (si asta din 2 kg de pulpe inferioare). Se pot prepara la fel si pulpe superioare si piept de pui.

Ingrediente

Pulpe de pui cu os
1 kg
Boia de ardei rosu dulce
1 linguri
Faina
3 linguri
Fulgi de cocos
2 linguri
Chips-uri de cartofi maruntiti
3 linguri
sau pesmet
Ceapa alba
1 buc
folositi doar jumatate din ea
Usturoi
2 buc
2 catei
Mustar
2 linguri
Ulei de masline
40 ml
sau orice alt ulei preferat
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite
un varf de lingurita

Pasi de urmat

1

Pulpele de pui se spala si se curata bine. Le presarati cu sare si piper si le mai amestecati cu mainile sa se distribuie bine mirodeniile (puteti folosi si alte ierburi uscate preferate).

2

Mustarul se amesteca cu uleiul turnat incet si incorporat treptat.

3

La mustar adaugati usturoiul si ceapa pisate bine - le-am trecut pe ambele prin presa de usutroi - puteti folosit si un blender. Amestecati bine compozitia.

4

Intr-o farfurie se amesteca faina+boia+fulgii de cocos+chips-urile.

5

Se ung bine toate pulpele cu sosul de mustar.

6

Apoi le treceti pe toate prin amestecul uscat si le puneti pe o tava de cuptor, unsa cu putin ulei sau asternuta cu hartie de copt. Le dati la cuptor la 200-250 grade.

7

Intr-o jumatate de ora se vor rumeni bine pe partea de jos, scoateti tava din cuptor, le intoarceti pe partea cealalta si le puneti din nou la cuptor inca o jumatate de ora.

8

Se servesc calde cu un sos - eu am facut un sos de usturoi (iaurt+maioneza+usturoi+sare) - si o salata sau orice garnitura va place.

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (10-15 ciocanele)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (11 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 39

timotei
timotei 12 ian 2015, 19:09

La mine sau lipit un pic de hirtie , in rest e ok. Intradevar de ce sa mincam carnea asta cumparata daca avem timp si posibilitate sa o facem acasa. Mie una imi place sa le maninc reci.

Poza mea pentru reteta:
Lia1
Lia1 05 aug 2013, 16:33

Hai ca eu nu mai termin cu zisul ....

Cu pesmet nu cred ca ies la fel de spectaculoase si nici la gust nu cred ca egaleaza varianta cu chips.

Daca nu gasiti pulpe micute si folositi si partile superioare atunci trebuie crescuta usor cantitatea de amestec uscat ca sa ajunga din plin.

Lia1
Lia1 05 aug 2013, 16:12

Scuze, am scris gresit mai sus "absoluti incantati" in loc de absolut incantati. Ma deranjeaza teribil astfel de greseli, nu reusesc sa reeditez ca sa corectez.

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 28 sep 2012, 15:00

Buna! Astazi am realizat aceasta superba reteta, mi-a iesit superba cu toate ca nu am avut pesmeti sau fulgi de ovaz. Si am mai pus nu numai capetele de pulpe asa ca in reteta da chiar si soldurile celea mai grase ale lor . Servite cu o garnitura de grau umflat, nu stiu precis cum se numeste, aici unde eu il cumpar in Franta se numeste  ''grains de blé'',  cu sos de rosii si olive e ..... 

Poza mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 22 apr 2012, 20:53

Mi'au placut la nebunie copanelele ! Delicioase, doar ca nu mi.au iesit ca in reteta, crocante, ci mai degraba suculente :-?(nu am folosit fulgi de cocos). Oricum, super gustoase ! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cori
Cori 18 ian 2012, 19:09

O reteta super ! Numai ca eu de data asta le-am prajit, recunosc, dar cand o sa am timp, o sa le fac asa la cuptor ca ies mult mai bune si mai sanatoase. Ei si cu sosul de usturoi ... un deliciu 

Poza mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 17 ian 2012, 15:29

Azi le-am pregatit la prinz, insa fara fulgi de cocos, ca nu aveam, oricum au fost delicioase.

Poza mea pentru reteta:
adrianamo
adrianamo 30 nov 2010, 14:02

Cred ca sant foarte bune.Eu le fac putin diferite,sosul cu cate le ung il fac din mustar ,sos de rosii si smantana,apoi le dau prin fulgi de porumb sfaramati putin.Servesc cu diferite garnituri sau fara..le mananca fetita mea oricand cu pofta.

Am sa incerc si reteta asta,insa nu cred ca am sa pub nuca de cocos,nu prea santem fani.

Nota mea pentru reteta:
Lilicica
Lilia (Lilicica) 27 nov 2010, 21:24

Am facut si eu astazi. Am pastrat ideea sosului, dar am mers pe ideea snitelelor. Adica piept de pui, batut usor. Si am inlocuit chipsurile cu fulgi de porumb, iar faina alba cu cea integrala. Mi s-a parut mai sanatos.

A iesit foarte, foarte gustos, data viitoare ptr noi o sa fac mai picante.

Ptr Lavi: nu s-a simtit aroma dulceaga de la cocos, a fost perfect.

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 24 nov 2010, 08:02

am facut si eu aseara, concluzia, sunt foarte gustoase si mai sanatoase ca nu sunt prajite

am pus chipsuri cu aroma de pui, au iesit delicioase

deja am cereri de inca o tura

o sa fac din piept de pui acum

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile