Pulpe crocante la cuptor

Pulpe crocante la cuptor

Cred ca senzatia de pofta de ceva, nu stii de ce anume, dar sigur nu ceva obisnuit - are fiecare gurmand periodic :) Saptamana trecuta m-am tot framantat ce sa gatesc in week-end si mi-a venit ideea trecand cu masina pe langa un KFC - vazusem la cineva periodic reteta de pulpe crocante la cuptor si am zis sa incerc acum. Bineinteles cum fara marele Google, am gasit ceva retete, variate, diverse,unele nu mi-au convenit la ingrediente, altele la faptul ca trebuie prajite in mult ulei.

Reteta de mai jos am preluat-o de la Laura Laurentiu, mi s-a parut cea mai simpla si cea mai apetisanta, plus ca se face la cuptor. Rezultatul a depasit orice asteptari, am zis "pa" la pulpele KFC, am gasit varianta alternativa perfecta foarte asemanatoare si relativ sanatoasa. Foarte aromate, suculente, crocante - abia asteptam masa de amiaza a 2-a zi sa le mancam din nou, si oricum mi s-a parut ca se terminasera f.repede (si asta din 2 kg de pulpe inferioare). Se pot prepara la fel si pulpe superioare si piept de pui.

Ingrediente

Pulpe de pui cu os
1 kg
Boia de ardei rosu dulce
1 lingura
Faina
3 linguri
Fulgi de cocos
2 linguri
Chips-uri de cartofi maruntiti
3 linguri
sau pesmet
Ceapa alba
1 buc
folositi doar jumatate din ea
Usturoi
2 buc
2 catei
Mustar
2 linguri
Ulei de masline
40 ml
sau orice alt ulei preferat
Sare
1 lingurita
Piper negru
0.25 lingurite
un varf de lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Pulpele de pui se spala si se curata bine. Le presarati cu sare si piper si le mai amestecati cu mainile sa se distribuie bine mirodeniile (puteti folosi si alte ierburi uscate preferate).

Pulpe crocante la cuptor - Pas 1
Pas 2

Mustarul se amesteca cu uleiul turnat incet si incorporat treptat.

Pulpe crocante la cuptor - Pas 2
Pas 3

La mustar adaugati usturoiul si ceapa pisate bine - le-am trecut pe ambele prin presa de usutroi - puteti folosit si un blender. Amestecati bine compozitia.

Pulpe crocante la cuptor - Pas 3
Pas 4

Intr-o farfurie se amesteca faina+boia+fulgii de cocos+chips-urile.

Pulpe crocante la cuptor - Pas 4
Pas 5

Se ung bine toate pulpele cu sosul de mustar.

Pulpe crocante la cuptor - Pas 5
Pas 6

Apoi le treceti pe toate prin amestecul uscat si le puneti pe o tava de cuptor, unsa cu putin ulei sau asternuta cu hartie de copt. Le dati la cuptor la 200-250 grade.

Pulpe crocante la cuptor - Pas 6
Pas 7

Intr-o jumatate de ora se vor rumeni bine pe partea de jos, scoateti tava din cuptor, le intoarceti pe partea cealalta si le puneti din nou la cuptor inca o jumatate de ora.

Pulpe crocante la cuptor - Pas 7
Pas 8

Se servesc calde cu un sos - eu am facut un sos de usturoi (iaurt+maioneza+usturoi+sare) - si o salata sau orice garnitura va place.

Pofta Buna!

Pulpe crocante la cuptor - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10-15 ciocanele)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (12 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 44

Stefy3
Stefy3 29 Jul 2017, 21:54

Am facut reteta in seara aceasta,minunate au iesit,foarte gustoase,crocante la exterior si suculente in interior.Multumim Lena !

Nota mea pentru reteta:
eduardu
Eduardu (eduardu) 10 Jan 2017, 17:35

Pulpite si cartofi :)

Poza mea pentru reteta:
timotei
timotei 12 Jan 2015, 19:09

La mine sau lipit un pic de hirtie , in rest e ok. Intradevar de ce sa mincam carnea asta cumparata daca avem timp si posibilitate sa o facem acasa. Mie una imi place sa le maninc reci.

Poza mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 28 Sep 2012, 15:00

Buna! Astazi am realizat aceasta superba reteta, mi-a iesit superba cu toate ca nu am avut pesmeti sau fulgi de ovaz. Si am mai pus nu numai capetele de pulpe asa ca in reteta da chiar si soldurile celea mai grase ale lor . Servite cu o garnitura de grau umflat, nu stiu precis cum se numeste, aici unde eu il cumpar in Franta se numeste  ''grains de blé'',  cu sos de rosii si olive e ..... 

Poza mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 22 Apr 2012, 20:53

Mi'au placut la nebunie copanelele ! Delicioase, doar ca nu mi.au iesit ca in reteta, crocante, ci mai degraba suculente :-?(nu am folosit fulgi de cocos). Oricum, super gustoase ! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cori
Cori 18 Jan 2012, 19:09

O reteta super ! Numai ca eu de data asta le-am prajit, recunosc, dar cand o sa am timp, o sa le fac asa la cuptor ca ies mult mai bune si mai sanatoase. Ei si cu sosul de usturoi ... un deliciu 

Poza mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 17 Jan 2012, 15:29

Azi le-am pregatit la prinz, insa fara fulgi de cocos, ca nu aveam, oricum au fost delicioase.

Poza mea pentru reteta:
Karen
Karen 21 Dec 2010, 03:56

IN SFARSIT!!! am vazut reteta pe mail si cand am vrut sa o fac nu am mai gasit-o,stiam ca nu am intrat pe alte site-uri.AM ametit cautand-o !!! DE CE NU APARE LA ,,RETETE PUI,,???  totusi am facut-o din ,,amintitri,, ce am citit atunci si a iesit excelenta cu toate ca acum am vazut ca trebuia chipsuri maruntie si eu am pus fulgi de porumb :))) dar si asa a fost buna ca i-am spus sotului ca ,,aia e,, de la Lena.pupici si sper  gasesc retetele data viitoare 

Nota mea pentru reteta:
mita
mita 05 Dec 2010, 17:44

Delicioase ..fragede dar in acelasi timp crocante ...multumim.

Nota mea pentru reteta:
Galia
Galia 22 Nov 2010, 22:12

"Foarte bune " e putin spus pentru aceste pulpe, sunt .... dementiale ! Si cat de bine se combina cu acel sos...mmm...gata, KFC-ul si-a pierdut cu siguranta un client in mine

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile