Tort "Musuroi de cartita"

Nota 5 (6 voturi)
*****

     Stiam demult de acest tort in varianta la plic, luna trecuta mi l-ati amintit pe forumul nostru - multumesc mult Lavinia pentru poze si idee :) - am improvizat fara plicul cu prafuri, si am avut un rezultat 100% cu toate, si blatul si crema au fost perfecte.

Este un tort foarte fresh, datorita combinatiei crema de lapte-banane, blatul ciocolatos si putin faramicios se potriveste pefect cu toate. Recomand cu incredere, mai ales ca am fost rugata de musafirii care l-au gustat sa-l postez neaparat cat mai repede pe site.... va dati seama ca au avut si de ce:) La ultima etapa aveti si poza cu sectiunea tortului.

Detalii tehnice - am folosit Reteta de chec cu cacao pentru blat, in tava de 28 cm (recomand sa folositi o tava mai mica sau sa mariti ingredientele proportional daca vreti un tort mai inalt). La crema am folosit jumatate din ingredientele de la  Reteta de crema de galbenusuri cu lapte, amestecata cu putina gelatina, din pacate a mea nu s-a prins deloc si a fost tortul mai cremos - deci daca vreti un tort cremos nu puneti gelatina, daca vreti unul mai ferm, ca un sufleu, adaugati gelatina dizolvata in putina apa.

Semipreparate

0.5 buc
folositi 4 galbenusuri si restul cantitatilor ingredientelor in jumatate

Ingrediente

1 buc
adica 1 cantitate din toate ingredientele - pentru o tava de 24-26 cm - daca este mai mare puneti cam dublu
Banane
4 buc
Gelatina
20 g
O dizolvati in 100 ml de apa calda bine

Pasi de urmat

1

Preparati blatul pentru tort dupa Reteta de chec cu cacao -  il lasati sa se racoreasca, in acest timp pregatiti crema.

Tort "Musuroi de cartita" - Pas 1
2

Preparati Crema de galbenusuri si unt - urmati toti pasii si folositi doar jumatate din ingredientele retetei.

Aici aveti o poza cu crema gata, racita si incorporata cu unt.

Tort "Musuroi de cartita" - Pas 2
3

Pentru a face crema mai ferma puteti adauga putina gelatina dizolvata in apa calda. O adaugati la crema si amestecati bine.

Tort "Musuroi de cartita" - Pas 3
4

Acoperiti crema cu o folie alimentara de plastic, o puneti la rece pentru 30-50 de min, in acest timp gelatina usor se prinde si crema va fi mai tare. Din pacate, am folosit o gelatina mai noua si nu s-a prins, veti vedea ca la mine crema turnata pe tort este mai lichida. In mod normal trebuie sa se faca mai groasa si va fi mai simplu de pus pe tort.

Tort "Musuroi de cartita" - Pas 4
5

Pana se prinde crema pregatim blatul - cu o lingura usor si atent scoateti miezul - pastrati bordurile si luati cam asa ca sa ramana jumatate de cm de la baza blatului.

Tort "Musuroi de cartita" - Pas 5
6

Cam asa trebuie sa fie blatul gata pregatit pentru a lucra mai departe. Faramiturile le puneti separat si le vom folosi la ultima etapa.

Tort "Musuroi de cartita" - Pas 6
7

Bananele se taie jumatati de-a lungul si se pun la baza blatului.

Tort "Musuroi de cartita" - Pas 7
8

Turnati crema peste banane, cu o lingura o impingeti si pe la margini si intre banane. Aici o vedeti mai cremoasa, din cauza gelatinei care nu s-a prins, dar a fost foarte buna si asa, a curs putin de tot - crema este destul de buna si fara gelatina.

Tort "Musuroi de cartita" - Pas 8
9

Pe toata suprafata tortului presarati din abundenta faramiturile scoase mai inainte de pe blat - la mine au mai ramas, nu am folosit toata cantitatea.

Tort "Musuroi de cartita" - Pas 9
10

Il inveliti cu o folie alimentara si il puneti la frigider pentru 2-3 ore sa se intareasca crema si sa se patrunda aromele.

Tort "Musuroi de cartita" - Pas 10
11

Aici aveti si o sectiune cu tortul - a fost super delicios, cu aroma de lapte, banane si ciocolata.

Tort "Musuroi de cartita" - Pas 11
Cantitate: 1 kg (10-12 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

olteanu
*****
olteanu (03 January 2011, 13:23)

eu am facut reteta aceasta dar numai cea de la dr.....o sa incerc si reteta ta cred ki mult mai gustoasa.

 

Ellena
Ellena (03 January 2011, 13:53)

Minunat tortul! nu am facut niciodata nici macar cel de la plic! cu siguranta voi incerca si eu :)

Lavi
*****
Lavi (03 January 2011, 15:44)

o idee minunata!

sigur voi incerca si eu aceasta varianta, si dupa cum arata voi renunta la PLIC.........

larissa
*****
larissa (03 January 2011, 22:50)

am facut si eu dar la plic  am sa incerc si asta

Mery75
Mery75 (03 January 2011, 22:59)

Super poza, cred ca si gustul e pe masura. Multumesc pt reteta, sigur o s-o incerc

sirius
sirius (04 January 2011, 20:57)

offf,delicioasa reteta...dar cum sa o fac fara lapte si oua...........ca nu pot doar eu sa mananc si sotul meu nu....dar arata delicios!

 

lenka (16 January 2011, 13:24)

ieri l-am gustat, e foarte delicios..cu prima  ocazie incerc sa-l fac

nicoleta-maria
nicoleta-maria (23 February 2011, 11:42)

ceau ,,,vreau sa iti spun ca am facut ieri reteta,,,am modificato un pic in loc de banane am pus zmeura*pt ca nu am avut banane*si in loc de crema de galb am pus budinca cu frisca,,,,,,,,,,,mia iesit super buna,baiatu si sotu au apreciato foarte mult era super buna

nicoleta-maria
*****
nicoleta-maria (23 February 2011, 11:54)

as vrea sa pun poza da nu merge de ce????'

bblusa (16 December 2011, 22:36)

am facut blatul in seara asta. maine fac si crema. sper sa apuc sa fac o poza. e al treilea tort facut de pe site-ul tau si sunt convinsa ca va iesi fffff bun. felicitari si multumesc!

madalina79
*****
madalina79 (31 December 2011, 23:40)

Am făcut și eu acest minunat tort de ziua fiului meu Ștefănuț. Nu am pus deloc gelatină în cremă, dar a ieșit foarte bine. M-a încurcat faptul ca tava mea de blat e mai mică în diametru și mi-a ieșit blatul înalt. Așa că am avut mai mult de scobit și am pus bananele întregi. Am rămas impresionată însă de cremă, e foarte bună și deloc greoaie! 

camelia dobre
camelia dobre (10 March 2012, 13:39)

 este un tort deloc gretos,foarte bun si usor de facut, eu in loc de crema am pus budinca de vanilie

Mari6o
Mari6o (30 March 2012, 18:10)

Buna ziua,

Lena, spuneti-mi va rog, pt acest tort, tot merge 2 l de crema de galbenusuri sau mai putin?

lena
lena (30 March 2012, 18:12)

1 litru este suficient, mai vin si bananele... Dar daca iti ramane o congelezi si o mai folosesti la alt tort.

Mari6o
Mari6o (30 March 2012, 18:20)

aga, adika daca o sa injumatatesc cantitatile folosite pt crem, va iesi bine?

lena
lena (30 March 2012, 18:29)

Dap, vezi mai sus ca am zis la ingrediente la crema cat sa pui.

Mari6o
Mari6o (01 April 2012, 20:40)

super! super torta! se combina de minune bananele cu crema!!

*****
Dianna (01 April 2012, 22:40)

Nici nu am mai avut rabdare sa.l las 2-3 ore la frigider, am mancat o portie imediat cum l.am terminat . Multa mai buna aceasta varianta, decat cea de la plic !  

butterfly20
butterfly20 (27 April 2012, 21:43)

 tortul tocmai ce a fost gustat.a placut la toata lumea.merge perfect bananele cu aceasta crema.pur si simplu delicioasa.e prima data cand o fac si a iesit perfecta din prima,deci reteta e de 10 .felicitari Lena!

Corina79 (30 November 2012, 10:28)

Doar ce am mancat o felie din Musuroi. E bun.

As fi vrut sa fie blatul ceva mai pufos - mie mi-a iesit un pic cam uscat si cum in crema am pus gelatina (era prea moale altfel) nu s-a mai inmuiat blatul.

Una peste alta - bunut.

cristinca
cristinca (23 March 2013, 16:01)

 Super bun!

semiramida
semiramida (22 July 2013, 13:59)

 Lena sper ca nu te obosesc cu intrebarile mele, dar te rog sa-mi spui, daca fac crema azi si vreau sa pregatesc tortul maine, cind sa adug gelatina?

lena
lena (22 July 2013, 16:35)

Adaugi gelatina maine, dar mai lasi crema vreo ora inainte s-o pui pe tort.

ralucutza15 (28 September 2013, 14:31)

 Blatul e la cuptor. Urmeaza crema. Daca am pus cantitati duble la blat pt ca tava mea e de 31 cm pun o crema intreaga sau e de ajuns jumate? Si ce fac cu albusurile ramase de la crema? Si cand il infoliez nu se lipesc batile de folie? Sau cum fac infolierea?

lena
lena (28 September 2013, 18:53)

Faci doar o cantitate de crema, iti ajunge.

Albusurile le poti folosi la omleta, sau faci un chec, etc.

Se mai lipesc usor faramiturile dar atent o scoti si va fi bine.

timotei
timotei (03 December 2013, 09:28)

 Lena pot la acest tort sa fac pandispan cu cacao?

lena
lena (03 December 2013, 09:32)

Da, sigur, chiar mai bine - pe timpurile cand am postat reteta de tort inca nu aflasem de pandispanul meu magic cu cacao :)

timotei
timotei (03 December 2013, 18:25)

 Multumesc pt raspuns ,chiar si mie imi place tare mult acel pandispan,de multe ori il fac  si bietul nu mai ajunge sa fie uns cu crema ca-l înfuleca copii asa 

ralucutza15 (14 June 2014, 22:47)

 ce ati facut cu firimiturile care raman. am facut 2 torturi in seara asta si mi-a ramas o mare cantitate de blat faramitat. cum sa fac oare sa fac ceva bilute?

lena
lena (15 June 2014, 10:03)

 Le puteti amesteca cu niste cicolata topita si unt.

caryna1507 (29 June 2014, 17:02)

buna lena, merge ingrosata crema cu faina sau amidon in locul gelatinei?

lena
lena (29 June 2014, 19:52)

Crema deja contine faina, daca puneti mai multa s-ar putea simti putin altfel gustul.

Daca chiar nu aveti gelatina, lasati crema asa sau puneti un pic mai multa faina/amidon in crema.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena