Mancare de ficatei de pui cu bacon

Aceasta mancare de fapt este metoda mea de a prepara ficateii de pui, cu bacon sau fara ei, in general pasii sunt la fel. Daca nu am bacon, mai pun si carne de pui impreuna cu ficateii la calit.

Imi place ca ficateii sunt aromati, moi si fragezi - vinul rosu le da un gust si aroma deosebita, incercati neaparat. Se servesc si se potrivesc perfect cu o mamaliga, scrob si ceva muraturi...........

Ingrediente

Ficatei de pui
500 g
Bacon
200 g
sau costita afumata
Ceapa alba
3 buc
Vin rosu demisec
100 ml
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Piper negru
0.25 lingurite
Sare
1 lingurite
Mirodenii uscate(patrunjel, busuioc, etc)
1 lingurite
puteti adauga curry, usturoi granulat, etc

Pasi de urmat

1

Ficateii de pui se spala si se taie bucati medii - nu foarte marunt.

2

Uleiul se incinge si se adauga ficateii. Amestecati usor si lasati putin - 2-3 min pana se frig usor si isi schimba culoarea.

3

Apoi adaugati vinul si lasati sa fiarba asa in vin si sucul propriu pana se evapora tot lichidul si incepe sa se rumeneasca usor.

4

Urmeaza baconul taiat  cum va place - la mine sunt taiati in lung, felii de 1 cm latime. Amestecati usor si lasati sa se rumeneasca impreuna.

5

Aveti grija sa nu amestecati prea mult compozitia sa nu faceti terci ficateiii. Aici poza cum s-au rumenit  - aveti grija sa nu-i prajiti prea mult sa nu se usuce ficateii.

6

Acum urmeaza ceapa, taiata felii mai groase putin, daca este taiata mai fin se pierde printre ficatei cand sunt gata - asa in felii mai groase este si ea f.delicioasa.

AMestecati si lasati sa se caleasca si sa se inmoaie bine.

7

Cand este gata ceapa adaugati sare, piper si alte mirodenii care va plac - la mine sunt: curry, usutroi, patrunjel uscat. Amestecati usor si stingeti focul.

8

Se servesc fiebinti/calzi cu mamaliga, piure, hrisca, orez  si ceva legume - sau muraturi, sau salata.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (5 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Lavi
Lavi (17 January 2011, 12:47)

arata demential de gustos!

imi plac foarte mult ficateii gatiti oricum!

sigur voi incerca reteta aceasta

eu as pune si cateva ciupercute

bia cris
bia cris (17 January 2011, 13:05)

sal de mult nu am mai vb cu tine si adevaru imi era dor de tine ... vreau sa te intreb ceva ..eu cum sunt acum la dieta si eu sunt inebunita dupa ficatei la gratar sau prajiti as vrea sa probez receta asta dar nu stiu cate calorii are si grasime .....tu ce zici pot sau nu pot sa imi pregatesc receta asta ?...te pupam dulce bia si cris 

lena
lena (17 January 2011, 14:14)

Salut Bia, multumesc pentru mesaj

Referitor la dieta, poti pune doar ficatei, piept de pui(se pune la calit impreuna cu ficateii) si mai putin ulei, multa ceapa - in rest toti pasii la fel, sari peste bacon si mancarica va fi mai putin calorica.

larissa
larissa (17 January 2011, 14:27)

am sa incerc si eu arata bine

maya28
maya28 (17 January 2011, 21:17)

Super ,am sa incerc si eu!

Ellena
Ellena (17 January 2011, 22:30)

Aveam niste ficatei in congelator si chiar ma gandeam cum as putea sa ii gatesc...si la fix ai venit Lena cu reteta aceasta care numai pot sta in fata pc-ul,ca mor de pofta

stiuca
stiuca (18 January 2011, 10:45)

Singura conditie la aceasta este sa se consume nu-mai jumatate de portie

ica (18 January 2011, 22:57)

bun o sa fac si eu

Ellena
Ellena (25 January 2011, 15:25)

Aseara am facut si eu mancare de ficatei de pui cu bacon,nu vreau sa ma laud,dar a iesit o bunatate,langa am facut mamaliguta si gogonele,asa de buna mancarica!recomand cu placere,am sa pun si poze....Felicitari Lena!

gabidari
gabidari (02 March 2011, 18:07)

Lena,daca nu am am vin  ce pot sa pun in locul lui??cu apa iese oare la fel??

lena
lena (02 March 2011, 18:49)

Pune sos de soia, sau nu pune nimic - apa sigur nu trebuie

gabidari
gabidari (02 March 2011, 18:52)

ok multumesc mult ,am sa incerc miine ca azi am luat ficat proaspat!!!

Nina-Andreea
Nina-Andreea (28 January 2012, 17:54)

Eu am făcut cu puțină pastramă din piept de pui. Lângă am pus un piure de cartofi. Sunt absolut fantastici! Nu am mai mâncat ficăței care să aibă așa o aromă. Și..încercați să puneți neapărat vin. După părerea mea e ingredientul cheie aici!

lilianamunteanu
lilianamunteanu (14 February 2012, 01:20)

Intra-adevar niste ficatei deosebit de gustosi! I-am servit cu mamaliga Tupperware si am folosit formele sushi, pentru diversificarea efectului :)

camelia dobre
camelia dobre (17 February 2012, 20:22)

o bunatate

Carmen Nedelea (22 February 2013, 17:52)

Te rog Lena, ma ajuti cu un sfat? Nu pot sa pun vin , nu folosesc deloc alcool, nici in mincare nici asa simplu. Ce se intimpla daca nu pun vin? Apa se pare ca nu se pune. Pot sa pun supa/zeama de carne, ca tot fierb pt ciine carnea? Multumesc frumos.

lena
lena (22 February 2013, 17:58)

Poti sa pui zeama de carne, sau nu pui nimic.

Dar sa stii ca tot alcoolul se evapora cand fierbe, nu ar trebui sa-ti faci griji.

Carmen Nedelea (25 February 2013, 10:57)

Multumesc mult Lena pentru raspuns. Am pus putina zeama de carne, sa fiu sigura ca se fac (a fost prima data cind am gatit ficat, pt ca nu ma pricep). AU IESIT MINUNATI, cu mamaliga, un VIS! Din pacate, la mine alcoolul iese din discutie, sub nici o forma, asa ca caut inlocuitor. Multumesc inca o data!

sara33 (01 July 2014, 10:35)

 buna lena ! am facut si eu reteata de ficatei , absolul deliciosi ! noi am servit ficateii cu mamaliguta si mujdei ! i-am facut cu vin alb si au iesit super , ai dreptate k vinul are farmecul lui! eu i-am lasam mai umezi , nu i-am colorat prea tare ! 

pupici !

 

 

ionut 21 (29 October 2014, 20:19)

Buna Lena! Am facut cei mai gustosi fivatei. Multumim pentru reteta!