Za'tar

Za'tar

Un condiment foarte bun si aromat, l-am remarcat din prima si tot astepta in lista de retete. O sa mai pun retete cu za'tar - pulpe, pizza, etc sa vedeti cat de bun este si cum il folositi. In general asezonez cu el carnea de pui, pizza, painea, etc.

Recomand la final sa rasniti toate condimentele impreuna cu susanul, iese mult mai bun si aromat, se distribuie uniform aroma de susan prajit in toata compozitia.

Ingrediente

Susan
40 g
Oregano
2 lingurite
Maghiran uscat
2 lingurite
Cimbru uscat
2 lingurite
Sare
1 lingurita
Boia de ardei rosu dulce
2 lingurite
Coaja de lamaie
1 buc
coaja rasa de la 1 lamaie

Pasi de urmat

Pas 1

Incalziti o tigaie si puneti in ea susanul la calit - fara ulei.

Za'tar - Pas 1
Pas 2

Amestecati cu o lingura periodic pana incepe se rumeneste usor. Aveti grija sa nu-l prajiti prea mult pentru ca devine amar. Luati de pe foc si lasati putin sa se racoreasca.

Za'tar - Pas 2
Pas 3

Radeti coaja de pe o lamaie.

Za'tar - Pas 3
Pas 4

Puneti toate ierburile intr-un bol, amestecati. Aici am gresit eu putin, mai trebuia sa le dau prin rasnita sa le fac pudra fina, dar oricum le puteti mixa mai tarziu in blender impreuna cu susanul.

Za'tar - Pas 4
Pas 5

Adaugati susanul dat si el prin rasnita, dar foarte putin atat cat sa se sparga boabele si sa lase aroma (aici amatorii de susan sa stiti ca miroase super bine, as fi stat cu nasul in el :).

Apoi adaugati coaja de lamaie rasa, amestecati bine.

Za'tar - Pas 5
Pas 6

Condimentul este foarte bun, ingrediente care mai greu le combini cu ceva, fara a sti bine combinatiille - aici dau o aroma per total foarte buna si il folositi la ce va place fara mare arta culinara.

Pofta Buna!

Za'tar - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 pahar
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

AndraandaAndraanda766
Andraanda Andraanda (AndraandaAndraanda766) 27 Aug 2017, 17:27

Zatarul merge foarte bine presarat peste crema de branza din lapte de vaca, onctuoasa si paine prajita. Sa incerci! Plus ca aspectul e deosebit!

lena
Elena (lena) Andraanda Andraanda (AndraandaAndraanda766) 29 Aug 2017, 07:04

Neaparat, faina idee, multumesc!

Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 19 Dec 2011, 15:46

Asa cum am promis am incercat si eu aceasta combinatie de condimente!

Este un gust foarte interesant si eu l'am folosit chiar si pentru a condimenta salata de castraveti sau branza proaspata de vaci, care nu prea are nu stiu ce gust singura!

Multumesc Lena!

Poza mea pentru reteta:
Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 13 Dec 2011, 18:16

In seara asta il pregatesc si maine incerc reteta ta de pulpe cu Za'tar!

Nota mea pentru reteta:
stiuca
stiuca 22 Nov 2011, 18:34

Sigur la metro gasesti,daca la alte mag ,nu gasesti dar este peste tot

Kamessytta
Kamessytta 22 Nov 2011, 12:45

Si eu vreau sa-l fac dar nu stiu daca gasesc aici maghiran....o sa caut ca suna foarte bine reteta...

Stepa A.D.
Stepa A.D. 28 Feb 2011, 17:02

Mi-a placut foarte mult acest condiment, l-am incercat cu pui, dupa receta din "Mancaruri", s-a primit foarte delicios!

Ellena
Elena (Ellena) 28 Jan 2011, 16:16

un condiment f.natural Lena!e simplu de facut,dar nu schimba gustul condimetului coaja de lamaie?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Elena (Ellena) 28 Jan 2011, 16:38

Este bine cu coaja de lamaie, susanul drege si leaga toate ingredientele

flori17
flori17 26 Jan 2011, 15:43

Foarte atragatoare ideea. O intrebare: amestecul rezultat se poate pastra mai mult timp, eventual la frigider? Multumesc pentru sugestii, am recomandat site-ul si altor prietene cu multa experienta.

Salutari tuturor.

lena
Elena (lena) flori17 26 Jan 2011, 23:00

Da, sigur merge pastrat si mai multe zile - sau intr-un recipient aerisit bine, sa se mai usuce coaja de lamaie - sau la frigider.

stiuca
stiuca 24 Jan 2011, 21:42

Dupa toate cele pe care le contine nu are voie sa nu fie ok .

olteanu
daniela olteanu (olteanu) 24 Jan 2011, 21:16

Buna.E super tentanta reteta ta o sa incerc sigur.Si eu am obiceiul mereu sa amestec tot felul de condimente ideea e sa stii cum sa combini .

Arata toate comentariile