Pizza cu Za'tar si carne tocata

De la un timp am inceput sa caut alte topping-uri pentru pizza - mi s-a cam luat de la pizza cu mezeluri sau pui - da, ce sa fac, cred ca "nu mai pot de bine" :)

Asa am descoperit gustul fantastic al Pizza 4 formaggi, si acum va prezint o pizza cu inspiratie turceasca. Nu este chiar o pizza turceasca, pentru ca am adaptat si simplificat ingredientele - dar ideea cu carnea tocata si ingredientul aromat Za'tar ii dau "aerul" acela turcesc-arabesc.

V-o recomand sa incercati este foarte gustoasa si aromata, frageda si deosebita de pizzele standard.

Semipreparate

2 lingurite
sau orice alte condimente va plac
1 buc
1 portie

Ingrediente

Carne de vita/manzat
400 g
Masline verzi, fara samburi
100 g
sau taiate
Ceapa alba
1 buc
Ardei gras
1 buc
eu am pus ardei rosu copt, congelat din vara
Pasta de tomate
2 linguri
sau sos pt pizza
Cascaval clasic
250 g
Vin rosu demisec
50 ml
optional, dar va recomand - va da un gust deosebit
Mirodenii uscate(patrunjel, busuioc, etc)
1 lingurite
plus piper

Pasi de urmat

1

Pregatiti aluatul conform retetei de Aluat de pizza.

2

Tocati carnea de vita.

3

O puneti la calit cu putin ulei - amestecati periodic.

4

Dupa ce se frige putin, turnati 50 ml de vin rosu sec si lasati pana se evapora tot lichidul si carnea incepe sa se rumeneasca.

5

Atunci adaugati sare dupa gust, mirodenii uscate - aici am pus piper, curry si ceva busuioc si patrunjel uscat. Amestecati si luati de pe foc.

6

Aici am pregatit topping-ul pt pizza - ceapa taiata julien subtire, ardeii felii lungi si subtiri, maslinele taiate rondele si bineinteles carnea si Za'tarul.

7

Puneti aluatul de pizza in tava - metoda mea preferata este sa-l intind cu mainile unse cu putin ulei. Si daca am timp il las 5-10 min sa creasca putin, desi este optional - daca il lasati un pic va fi mai pufos blatul de pizza.

8

Ungeti blatul de pizza cu pasta de rosii si presarati uniform Za'tarul.

9

Apoi urmeaza straturile de topping - primul este cel de cascaval.

Daca puneti cascavalul sub celelalte topinguri la coacere acesta se topeste, cuprinde celelalte ingrediente si este moale si fraged. Daca il puneti deasupra, ca ultim strat - el se va face o crusta corcanta dar nu va lasa sa se coaca celelalte ingrediente, acestea se vor opari. Alegeti varianta care o preferati.

10

Urmeaza carnea, o distribuiti uniform.

11

Apoi feliile de ardei gras.

12

Si ultimele sunt maslinele si ceapa. Ceapa eu o mai frec bine cu mainile sa se inmoaie putin si sa se desfaca in felii subtiri.

13

O coaceti la temperatura medie de 180-200 grade pana se rumenesc usor marginile. Apoi o scoateti si lasati 5 min in tava sa se odihneasca si patrunda. Apoi o feliati si savurati :)

Pofta Buna!

Cantitate: 2 buc (2 pizza de 30 cm)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 45 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Natali (26 January 2011, 15:34)

Foarte apetisanta! Bun pontul cu cascavalul!

Ellena
Ellena (26 January 2011, 16:26)

Lena ce pizza ai facut!?pot spune ca e f.diferita,dar cred ca e fff buna!ma pot servi cu o feliuta?

lena
lena (26 January 2011, 17:02)

Serveste-te cu placere Ellena!

stiuca
stiuca (26 January 2011, 17:50)

Gata m-ati convins cu Za"tar.Trebuie facut si testat .ok.

ica (30 January 2011, 01:05)

ok voi proba

Lia1
Lia1 (02 September 2012, 15:30)

am facut ieri una dintre cele doua pizza si azi pe a doua. a doua jumatate de blat l-am pus la frigider dar cred ca trebuia uns cu ulei sau presarat cu faina ca sa nu faca crusta. eu l-am mai framantat vreo 5 minute si a iesit perfect, subtirel si fraged.

mi-a placut mult

Alma
Alma (23 May 2013, 18:09)

 maine fac reteta asta,ieri sotul meu vine acasa si imi spune ca vrea pizza cu carne tocata,la care eu...unde ai mai vazut tu pizza cu carne tocata si uite asa am dat de reteta ta,adica speram sa ai si asa ceva.am alta intrebare ,am vazut o emisiune produs autohton,la un post din republica moldova,si era acolo un fel de placinta cu branza si marar si ceapa si prajita in fandela(tigaie),dar am facut si or fost un dezastru,e drept nu am prins toata reteta.din cate stiu ai origini peste prut,sau ceva de genu si vreau sa stiu despre ce fel de placinta e vb?este reteta aici p site?intreb pt ca desi or fost un dezastru i-au placut sotului si as vrea sa mai fac,dar sa imi reuseasca cat de cat.multumesc lena :*

lena
lena (23 May 2013, 19:19)

Este delicioasa pizza cu carne tocata, asa o fac turcii.

Despre placinte, eu am doar asa Placinte cu branza si marar, care le fac la tigaie si sunt delicioase.

Mai sunt si altele dintr-un aluat mai simplu, li se spune Placinte Tropotite, a postat-o Lilia pe site.

Spor la treaba si sa aveti pofta buna!