Maioneza de casa

Am invatat aceasta reteta in Romania si am devenit adepta ei. Nu mai folosesc maioneza cumparata de 2 ani.

Ingrediente

Galbenus de ou
1 buc
Galbenus fiert.
Galbenus de ou
1 buc
Galbenus Crud
Ulei de floarea soarelui
250 ml
Lamaie
1 buc
Mustar
1 linguri
Sare
0.25 lingurite
Iaurt cremos
450 g
Acest ingredient este optional.

Pasi de urmat

1

Se amesteca bine galbenusurile de ou sa nu fie cocoloase.

2

Se incorporeaza putin cate putin  uleiul, la inceput se pune aproximativ cate 1 lingura, apoi se poate pune si mai mult. Se recomanda sa se amestece compozitia intr-o singura directie.

3

Pe parcurs ce incorporati uleiul, stoarceti cate putin suc de lamaie. Dupa ce ati pus tot uleiul, adaugati mustarul, sarea si daca mai este nevoie inca putin suc de lamaie. O faceti dupa gustul dvs.

Nu este neaparat sa folositi tot uleiul, cum nu este necesar sa va opriti la cantitatea din reteta, aceasta depinde de cata maioneza aveti nevoie. Din aceste 2 galbenusuri puteti face un castron foarte mare de maioneza, daca este nevoie. Dar atunci mariti si cantitatea de lamaie, mustar si sare.

4

Pentru a face maioneza mai usoara puteti adauga optional iaurt cremos, va asigur ca nu o veti strica ci invers.

Da un gust special maionezei, si o face mult mai cremoasa.

 

5

Inainte de a o folosi, potriviti sarea, mustarul si acreala.

Pofta Buna!

Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Publicata:
Nota: 5 (10 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 51

lena
Elena (lena) 21 apr 2016, 11:16

Cam 300g si plus cantitatea de iaurt, daca il adaugati.

abby123
abby123 21 apr 2016, 11:12

As dori sa stiu cam ce cantitate de maioneza iese din aceste ingrediente

eduardu
Eduardu (eduardu) 24 ian 2016, 15:13

Multumesc Lena. Voi face azi varianta rapida de maioneza cu lapte,chiar sunt curioasa cum va iesi!

CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 11 sep 2015, 01:30

E buna si foarte foarte simpla. Multumesc din suflet ! Notat in carnetel !!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Elimar
Elena Margareta Stefan (Elimar) 20 mai 2015, 14:58

Maioneza se poate repata in caz ca se taie cu o linguriță din albușul oului crud care se pune peste maioneza tăiată amestecându-se in continuu. Metodă garantată!

Nota mea pentru reteta:
Tonea Simina
Simina Alexandra (Tonea Simina) 05 sep 2014, 23:37

Si la sfarsit. Superba mea maioneza. Ce pacat ca am stricat-o. Macar acum am invatat ca trebuie sa gust mancarea.

Poza mea pentru reteta:
Tonea Simina
Simina Alexandra (Tonea Simina) 05 sep 2014, 23:36

Asa a fost mai la inceput

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
flutureAlb
mihaela zamfir (flutureAlb) 09 apr 2012, 13:14

super tare ,am facut-o si eu dar fara iaurt  si din mult mai multe oua , de , aveam nevoie de o cantitate mai mare 

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 17 dec 2011, 17:15

Eu nu pun mustar si iaurt/smantana. Iar zeama de lamaie pun doar cativa stropi. Poate de aia mi-a iesit ceva mai tare, nu asa lichida/cremoasa?

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Nina-Andreea 17 dec 2011, 17:17

Da Nina, zeama de lamaie o deschide la culoare si o face putin mai omogena/lichida - iaurtul o face mai light.

giorgia
carmen (giorgia) 11 feb 2010, 16:24

pot sa inlocuiesc iaurtul cu smantana?!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) carmen (giorgia) 11 feb 2010, 16:25

Dap, sigur ca da - eu puneam iaurt sa fac maioneza mai "usoara"

Arata toate comentariile