"Placinta" din piept de pui

Nota 5 (12 voturi)
*****

Este de fapt o mancare din piept de pui cu legume, mi-a placut foarte mult modul de asamblare si combinatia de ingrediente - arata ca o placinta, doar ca nu are aluat - doar carne si legume (atentie ca este buna si pt cei ce tin regim, fara smantana bineinteles si cascaval doar deasupra).

Sotul meu abia dupa ce a mancat vreo 3 portii din ea - abia a 2-a zi - m-a intrebat mirat - da stai - ce, nu are aluat? :)

Foarte buna, delicoasa si satioasa. O felia ar fi ca o portie de carne cu legume - cred ca merge frumos si la o masa festiva, daca-i rece ca aperitiv, daca este calda ca o mancare. Aveti si o sectiune la ultimul pas.

Ingrediente

Piept de pui
3 buc
eu am luat 4 cu rezerva, daca ramane il congelati si folositi la alta mancare
Ceapa alba
3 buc
Morcovi
2 buc
Ciuperci proaspete
500 g
sau din conserva sau uscate (inmuiate)
Smantana
3 linguri
Cascaval clasic
250 g
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite
Ulei de floarea soarelui
50 ml

Pasi de urmat

1

Ceapa si morcovii se curata si se spala. Apoi ceapa se taie julien, morcovii se dau prin razatoare.

Le puneti intr-o tigaie cu putin ulei la calit si amestecati periodic.

"Placinta" din piept de pui - Pas 1
2

Dupa ce s-au inmuiat bine, adaugati ciupercile spalate si taiate - amestecati.

"Placinta" din piept de pui - Pas 2
3

Dupa ce se patrund bine legumele si incep sa se rumeneasca, adaugati smantana, sare, piper dupa gust si amestecati bine. Luati de pe foc, aceasta va fi umplutura "placintei".

"Placinta" din piept de pui - Pas 3
4

Pieptul de pui se spala si se taie feliil lungi si subtiri.

"Placinta" din piept de pui - Pas 4
5

Ungeti o tava rotunda(sau patrata), adanca cu putin ulei. Aranjati bucatile de piept una langa alta, pe fundul tavii si putin pe pereti.

"Placinta" din piept de pui - Pas 5
6

Dati jumatate din cascaval prin razatoare si presarati peste carne.

"Placinta" din piept de pui - Pas 6
7

Apoi urmeaza legumele, le intindeti in mijlocul tavii, sa cuprinda toata suprafata si marginile. Presati usor cu lingura.

"Placinta" din piept de pui - Pas 7
8

Apoi acoperiti legumele cu inca un strat din felii de piept de pui. Puneti tava la cuptor pentru 30 de min, la foc mediu - 180-200 de grade.

"Placinta" din piept de pui - Pas 8
9

Dupa 30 de min scoateti tava din cuptor si atent scurgeti apa formata din tava. Apoi presarati placinta deasupra cu cascaval dat prin razatoare  si o puneti la cuptor pana se rumeneste.

"Placinta" din piept de pui - Pas 9
10

O scoateti din cuptor cand se rumeneste si o lasati putin sa se racoreasca si patrunda.

"Placinta" din piept de pui - Pas 10
11

Aici aveti si o sectiune a "placintei". Calda merge ca o mancare cu legume, rece ca un aperitiv - si foarte delicioasa in ambele moduri.

Pofta Buna!

 

"Placinta" din piept de pui - Pas 11
Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Lavi
*****
Lavi (31 January 2011, 13:10)

arata demential!

*****
Emma (31 January 2011, 14:27)

Arata atat de bine, incat fug sa cumpar piept de pui!

lyly
lyly (31 January 2011, 15:02)

fainnn!!!! Sigur o sa o incerc!!!

Elena.M
Elena.M (31 January 2011, 15:29)

Arata foarte bine,numai ca observ ca nu pui nici un pic de apa,sau supa depui.Acel lichid care il scurgi la un moment dat,probabil este de la umplutura(legumele).Foarte interesanta reteta.Si imi place foarte mult ca nu se desfac feliile de piept de pui.Foarte interesanta reteta.Inca o reteta adaugata la "CARTEA MEA DE RETETE".Imediat o printez.Multumim pt retete,Lena.

carmenus (31 January 2011, 15:45)

ce bine arata!!!!!!!!!!!!!!!!!!! vreau si eu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lena
lena (31 January 2011, 15:49)

ElenaM, acea apa lasa carnea - legumele sunt deja calite si nu lasa supa.

Ellena
*****
Ellena (31 January 2011, 16:32)

Lena,ce bunatate ai facut tu aici?vreau si eu!!!!cat de bine arata!yammy trebuie sa fac si eu!!!

*****
cornelia (31 January 2011, 19:13)

Cu retetele tale nu voi slabi in veci sunt  apetisante  si nu poti sa nu le faci sunt delicioase.. sa  traiaesti una suta de ani fara reparatii .

crisan
*****
crisan (31 January 2011, 21:27)

Mery75
Mery75 (31 January 2011, 22:05)

vai lena super.......te iubesc ......esti beton.....nu mai am cuvinte pt tine......o mare bucatareasa

Olga37 (31 January 2011, 23:33)

De fiecare data ma bucur foarte mult cind primesc o reteta noua de la tine.De multe ori nu mai stiu ce sa gatesc!!!Multumesc mult Lena.

Ronda (01 February 2011, 00:20)

Buna Lena ,multumesc ptr reteta ,pare interesanta combinatia si arata tare bine,am sa -o incerc!

sarah
sarah (01 February 2011, 02:03)

arata bine si este o reteta originala.totusi nu pot sa nu ma abtin sa nu comentez cu privire la comentariile primite la toate retetele.mai cum se face ca toata lumea promite ca fuge chiar in momentul in care citeste reteta ca fuge "acum" sa faca reteta.de asta nu mai scriu eu pe blog.comentariile sunt false si lipsite de sens

claudiadumbrean
claudiadumbrean (01 February 2011, 14:56)

lena, eu acum fac placinta si am o intrebare ref la ciuperci: de obicei, tu pui si cozile? si, in general, tu le cureti de coaja? pe unele bloguri am citit ca nu se curata de coaja.

mersi

lena
lena (01 February 2011, 14:58)

Cozile le pun, doar tai putin din baza - daca sunt albe, proaspete si curate doar le spal si tai baza de la cozi. Daca sunt mai vechi si urate le curat obligatoriu.

claudiadumbrean
claudiadumbrean (01 February 2011, 17:46)

a iesit minunata!!!!! am terminat imediat jum de placinta eu si piciul meu. :)

ica (01 February 2011, 23:08)

delicios

larissa
*****
larissa (02 February 2011, 14:17)

arata super imi place asa ceva am sa incer si eu bravo pt reteta

ica (02 February 2011, 23:49)

salut da-mi si mie o reteta de pateuri cu cascaval sau saltine cu casacaval asa ceva sa nu fie nici greu ca nu prea am timp de stat an bucatarie .te pup o seara buna

TatianaD
*****
TatianaD (04 February 2011, 20:10)

Este extraordinara! Am reusit in final sa adun ingredientele si sunt foarte multumita de rezultat! Felicitari Lena!!! Totusi am intampinat 2 probleme si am rugamintea sa ma lamuresti, pentru data viitoare. 1. Cum scurgi toata apa din tava?! Eu am scurs destul de mult, dar mi s-a parut ca a ramas cam mult. Sa incerc sa acoper/sa sustin cu o farfurie ca sa curga apa?! Tu cum ai facut ?! 2. Cat timp se tine placinta in cuptor dupa ce s-a scurs apa si s-a adaugat cascavalul?! Din pacate cascavalul meu nu se mai rumenea, si la 1 ora dupa ce am adaugat cascavalul am dat mai tare focul, doar sa se rumeneasca.

Si ca un apropo, mie mi-a luat 3 bucati piept pui inca un pic, exact asa cum s-a mentionat si in reteta. Mai bine cumparati 4 din start, sa aveti suficient.

Inca o data - felicitari pentru idee si multumesc pentru postare! You're the best!!!

lena
lena (04 February 2011, 20:14)

Ma bucur ca ti-a iesit Tatiana!

Deci, eu am scurs-o sustinand-o cu o paleta de lemn mai lata - merge foarte bine si cu o farfurie sau un capac de cratita mai mic.

Dupa ce am pus cascavalul, am pus-o la rumenit pe nivelul mai de sus a cuptorului - pana s-a rumenit, cam vreo 20 de minute.

cornelia (07 February 2011, 19:40)

Lena te iubim, am facut placinta si a iesit superrrrrrrr au venit si ceva vizitatori care erau ne dumiriti de ce nu are aluat si daca se maninca cu piine???? , a fost foarte laudata ,

pupushika (28 February 2011, 14:43)

super tare reteta, am fol mozzarella in loc de cascaval, multumesc!!!!

garaztaty
garaztaty (07 September 2011, 13:18)

In sfirsit am facut-o si eu!!! Asa de gustos!!! S-a primit excelent!!! Familia mea a mincat cu pofta super placinta!!!

 

garaztaty
garaztaty (07 September 2011, 13:19)

Mersi mult Lena!!! Imi esti de mare ajutor!!!

elena talu
*****
elena talu (18 October 2011, 22:04)

 este delicioasa! felicitari pentru site de obicei nu fac retete  de pe net pentru ca nu imi ies...ale tale mi-au iesit:P poate imi fac curaj sa postez si pozele. te pup si multa bafta in continuare!

Dana Ep.
*****
Dana Ep. (09 November 2011, 16:08)

Am facut si eu reteta acum 2-3 saptamani si a iesit super buna! Singura diferenta fata de reteta originala a fost faptul ca stratul de deasupra de piept de pui eu l-am inlocuit cu ficatei...pentru ca asta am avut in casa. Dar a fost foarte buna si asa. Data viitoare fac doar cu piept de pui. Delicioasa!

Dorinutza (19 November 2011, 13:53)

Am facut si eu reteta asta acum o saptamana pentru niste musafiri. A fost foarte buna, numai ca mi s-a parut ca a fost prea multa carne...data viitoare o sa incerc s-o adaptez cumva...in loc de stratul de carne de sus sa pun altceva...:*

knife tiger
knife tiger (20 February 2012, 18:24)

Esti o mare tentatie.ai retete foarte apetisante si care nu merita sa le incerci ...pana acum ce am incercat a iesit nemaipomenit de bun...Multumesc

costina (12 March 2012, 12:25)

In primul rand iti multumesc pentru efortul tau altruist de a ne upgrada caietele noastre de retete precum si cunostintele noastre in materie.

De mult intentionam sa fac acest lucru deoarece nu mai gatesc nimic pana nu iti consult reteta zilei.AM GATIT FOARTE MULTE DIN RETETELE TALE! Nu pot sa spun decat ca toate sunt la superlativ, inclusiv aceasta placinta care a ajuns in topul preferintelor familiei mele.Am facut-o de 2 ori si m-am aventurat de am schimbat carnita si am pus pulpe dezosate in una din dati.ESTE BESTIALA!

Lena, sa traiesti o mie de ani !!!!!!!

lena
lena (12 March 2012, 14:39)

Costina multumesc mult! Ma bucura mult mesajele voastre si imi dau elan sa lucrez mai departe la site. Sa aveti pofta buna si multa sanatate!

carmiyna
carmiyna (06 November 2012, 08:28)

Super buna Lena! Am facuto aseara am mai adugat ardei rosu gras in compozitie si marar verde.A iesit o nebunie!

elena.dociu (13 April 2013, 15:10)

 Mersi mult!!!!

Stefy3 (29 August 2013, 11:10)

Foarte buna reteta,am facut-o! Felicitari Lena !

*****
Andreeea (24 September 2013, 15:27)

Buna Lena, in acest week end am facut placinta de pui si mie personal mi-a placut la nebunie cum a iesit. Insa pretentiosul meu sotior mi-a zis ca puiul de deasupra a iesit tare, desi nu l-am lasat prea mult de teama sa nu se usuce. Mi-a venit o idee pentru data viitoare sa pun deasupra tavii folie de aluminiu, insa nu stiu daca o sa mearga, sunt incepatoare in ale bucatariei. Tu ce zici?

lena
lena (24 September 2013, 20:32)

Folia nu va ajuta mult, cascavalul face o buna coaja si nu lasa sa se usuce carnea. Incearca sa pui un strat mai generos de cascaval.

Andreeea (25 September 2013, 13:16)

Multumesc pentru raspuns, am sa incerc!

ioanab81 (08 October 2013, 21:26)

Buna Lena!

Sunt Ioana si tocmai am descoperit site-ul tau! Faci o treaba minunata in bucatarie si vreau sa iti multumesc ca impartasesti si cu noi deliciile tale! Referitor la aceasta placinta, vroiam sa te intreb ce leguma ar fi potrivita in locul ciupercilor (ai mei nu doresc de nici o culoare), cu siguranta tu ai mai multa imaginatie decat mine.  Oare pot sa o fac intr-o forma de tarta??? Eu nu am alt vas rotund? Nu ar fi rau sa faci o poza si vasului in care gatesti? Sa nu razi! Sunt multi nestiutori pe lumea asta! Inca o data iti multumesc! Cu drag, Ioana.

 

lena
lena (09 October 2013, 10:14)

Buna Ioana,

Multumesc mult pentru apreciere si sa ai spor la gatit!

Ref. la inntrebari - ciupercile le poti inlocui cu broccoli, conopida, fasole verde, varza - orice iti place - doar sa fie putin gatite inainte - pe aburi sau la tigaie.

Cred ca merge si in forma de tarta - cea pe care am folosit-o aici este ca cele pentru pandispan, doar ca nu se scot bordurile - cam ca o tava de tarta putin mai inalta.

ioanab81 (15 October 2013, 12:25)

Buna Lena!

Am facut chiar ieri aceasta reteta si vreau sa impartasesc cu voi ce mi-a iesit. in primul rand am inlocuit ciupercile cu 2 vinete mai mici si un dovlecel taiate cubulete pe care le-am calit cu celelalte chestii! Super inspirata treaba, ca au fost tare bune la gust! Mi-am cumparat o tava rotunda de la un magazin, in speranta ca iau ce trebuie, dar cred ca am gresit. Nu stiu la ce ar trebui folosita tava mea, dar nu am fost nevoita sa storc carnea de apa, pentru ca...mi s-a scurs toata in cuptor (nu era lipita bine tava?!). Pe langa aceasta neplacere (va dati seama ce fum fain s-a facut dupa ce s-a ars in cuptor chestia scursa) si faptul ca nu am indraznit sa intorc tava sa scot placinta, am taiat-o direct in tava, a fost o minunatie!!! Pana si fetita mea, care este o conservatoare in ale mancarii, a spus ca e buna! Noi am adaugat smantana si in farfurie, ni s-a parut ca se potriveste! Foarte, foarte bun! Multumim din suflet!

 

tiki
*****
tiki (15 December 2013, 21:49)

            Buna Lena. De data asta nu glumesc. Sunt chiar nemultumita. De ce? Vezi si tu. Poza frumoasa, gustul grozav, dar design-ul lasa de dorit. Cascavalul s-a intarit si se desprindea ca un capac. Era lipit de el si stratul de carne de deasupra.Am pus mai mult ca i-ai spus Andreei mai sus ,ca sa nu se usuce carnea. Gustul a fost ok. ,nu s-a uscat carnea,dar nici nu am putut sa tai,desi aveam un cutit bun,zimtat, si in final cand am reusit legumele ieseau afara. Nu stiu ce sa fac.Poate sa pun o branza mai moale,grasa ca sa se topeasca si sa intre printre.....Mai vad. Multumesc .Pupici.

lena
lena (16 December 2013, 09:42)

Hei Sanda, stii ca la toate exista solutie :)

Deci, de ce ar fi problema cu cascavalul:

- depinde de tipul cascavalului

- l-ai tinut mai mult in cuptor, ar fi bine sa-i pui o folie deasupra cand nu vrei sa-l usuce prea tare

- si se taie la sigur cat este cald, daca se raceste se si intareste.

tiki
tiki (16 December 2013, 12:03)

                Buna Lena. Multumesc de raspuns. Eu cu acelasi cascaval fac pane, si daca nu sunt atenta se topeste. Nu i-am pus folie,deoarece mai sus ai raspuns la X, sa nu puna ca nu se usuca carnea,ci sa puna strat mai gros de cascaval.Asa am facut. Si am taiat fierbine, fierbinte.Dar nu ma dau batuta si o sa mai incerc. Te pup. Sanda

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena