Friptura de porc

reteta postata de
Nota 5 (1 voturi)
*****

O friptura delicioasa si usor de facut!

O recomand cu mare placere!

Ingrediente

Carne de porc(Pulpa)
1 kg
Umplutura cu panceta afumata
400 g
Panceta afumata = bacon
Patrunjel verde
1 buc
o legatura
Piper negru
1 lingurite
Usturoi granulat(praf)
1 lingurite
Sare
1 lingurite
Foaie de dafin
1 buc

Pasi de urmat

1

Carnea se spala,se lasa sa se scurga.

Carnea se umple cu umplutura formata din panceta afumata,patrunjel verde tocat,usturoi granulat,piper si sare.Gaura in umplutura se face cu cutitul special de facut gauri in carne.

Apoi optional puteti inveli friptura cu felii de panceta afumata,o legati cu sfoara alimentara si ii puneti o frunza de dafin desupra.

Friptura se lasa la cuptor,pana se rumeneste frumos,la 180 grade.

 

Friptura de porc - Pas 1
2

Cand este gata,se serveste calda cu garnitura de piure,legume asortate,depinde de preferinta fiecaruia.

Eu am facut garnitura de legume asortate.

Friptura de porc - Pas 2
Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lena
lena (02 February 2011, 10:48)

Foarte frumoasa reteta Ellena! Panceta am explicat bine ca este bacon? Si acea gaura se poate face cu un cutit mai mare, friptura este cu gaura, nu rulata?

Ellena
Ellena (02 February 2011, 14:05)

Lena,ai explicat bine ca panceta este bacon,eu am scris in italiana,nu mi-am dat seama sa scriu bacon,tot imi venea sa scriu "panceta afumicata" :D

Excat acea gaura se face si cu un cutit mai mare...iar friptura e cu gaura,nu este rulata!

Olga37 (02 February 2011, 15:14)

Arata foarte bine,felicitari.

igorbt
*****
igorbt (03 February 2011, 04:37)

Felicitari, Ellena! Ai postat prima reteta din categoria "Retetele voastre". Sper sa "le faci pofta" si altor utilizatori activi ai LaLena.

Ellena
Ellena (07 February 2011, 22:52)

Multumesc fetelor pentru urari!

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena