Friptura de porc

Friptura de porc

O friptura delicioasa si usor de facut!

O recomand cu mare placere!

Ingrediente

Carne de porc(pulpa)
1 kg
Umplutura cu panceta afumata
400 g
Panceta afumata = bacon
Patrunjel verde
1 buc
o legatura
Piper negru
1 lingurita
Usturoi granulat(praf)
1 lingurita
Sare
1 lingurita
Foaie de dafin
1 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Carnea se spala,se lasa sa se scurga.

Carnea se umple cu umplutura formata din panceta afumata,patrunjel verde tocat,usturoi granulat,piper si sare.Gaura in umplutura se face cu cutitul special de facut gauri in carne.

Apoi optional puteti inveli friptura cu felii de panceta afumata,o legati cu sfoara alimentara si ii puneti o frunza de dafin desupra.

Friptura se lasa la cuptor,pana se rumeneste frumos,la 180 grade.

 

Friptura de porc - Pas 1
Pas 2

Cand este gata,se serveste calda cu garnitura de piure,legume asortate,depinde de preferinta fiecaruia.

Eu am facut garnitura de legume asortate.

Friptura de porc - Pas 2

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Porc

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 02 Feb 2011, 10:48

Foarte frumoasa reteta Ellena! Panceta am explicat bine ca este bacon? Si acea gaura se poate face cu un cutit mai mare, friptura este cu gaura, nu rulata?

Ellena
Elena (Ellena) 02 Feb 2011, 14:05

Lena,ai explicat bine ca panceta este bacon,eu am scris in italiana,nu mi-am dat seama sa scriu bacon,tot imi venea sa scriu "panceta afumicata" :D

Excat acea gaura se face si cu un cutit mai mare...iar friptura e cu gaura,nu este rulata!

Olga37
Olga37 02 Feb 2011, 15:14

Arata foarte bine,felicitari.

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 03 Feb 2011, 04:37

Felicitari, Ellena! Ai postat prima reteta din categoria "Retetele voastre". Sper sa "le faci pofta" si altor utilizatori activi ai LaLena.

Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 07 Feb 2011, 22:52

Multumesc fetelor pentru urari!