Pateuri cu branza

reteta postata de

 O reteta rapida si usor de facut!

Cand nu aveti timp si ati dori sa mancati ceva sarat, va recomand sa faceti pateute cu branza!

Ingrediente

Aluat foietaj
1 buc
Branza feta sau telemea
150 g
Oua
2 buc
unul pentru compozitie si unul pentru uns deasupra pateurile
Seminte de susan sau chimen
20 g
optional presarati desupra seminte de susan sau chimen.

Pasi de urmat

1

 Cu numai cateva ingrediente,preparam imediat pateurile!

2

 Foaia de foietaj, o intindem si o taiem in patratele.

Mi-au iesit 15 patratele.

Preparam compozitia: intr-un bol maruntim branza cu furculita, adaugam oul si amestecam bine, o compozitie potrivita de umplut pateuri.

Atentie sa nu fie prea lichida ca va curge din pateuri!

Separat in alt bol batem oul de uns deasupra.

Luam cu o lingurita din compozitie si punem in fiecare patratel.

3

Dupa ce am pus compozitia in fiecare patratel,se inpaturesc, pe margini se apasa cu furculita ca sa nu curga compozitia.

Le asezam pe o tava de cuptor tapeta cu hartie de copt si le ungem pe fiecare cu ou.

Optional puteti presara seminte de susan,chimen etc

Eu le-am lasat de aceasta data simple.

Se coc circa 20-25 min la 180 grade.

4

Dupa ce s-au rumenit usor deasupra se scot din cuptor.

 

5

Se servesc imediat calde!

Pofta Buna!

Cantitate: 15 buc ()
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 50 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

gabriela29sv
gabriela29sv (04 February 2011, 13:22)

Foarte frumoase si cred ca si foarte bune ...pateurile cu branza sarata sunt preferatele mele

larissa
larissa (04 February 2011, 14:02)

Maria20
Maria20 (04 February 2011, 23:14)

imi place krd k snt delicioase

Nina-Andreea
Nina-Andreea (23 February 2012, 22:39)

Sunt atât de drăgălașe și delicioase ca niște pachețele!

cristi123
cristi123 (28 October 2012, 09:30)

 deja imi vine sa ma apuc de reteta

Diana85 (04 October 2013, 11:46)

buna Lena, reci nu se pot servi? 

lena
lena (04 October 2013, 12:11)

Sunt bune si reci, dar orice preparat din aluat de foietaj, rece este mai tare si nu asa fraged ca proaspat.

Diana85 (04 October 2013, 13:49)

multumesc pentru raspuns, ies de la serviciu si direct ma pun pe "bucatarit":D

 

Diana85 (04 October 2013, 13:50)

multumesc pentru raspuns,ies de la serviciu si ma pun pe "bucatarit":D  am reusit sa fac si gogosile berlineze ,mi au iesit grozave.te pup:)

daniel.s (01 January 2014, 22:47)

 cozonaci tai mi-au iesit perfect,

Vreau sa fac pateuri dar nu gasesc o reteta pentru foitaj.locuiesc an Madrid si nu se gasesc.Am ancercat cu foaie de ojaldre dar nu ies la fel.

te rog ajutama cu foietajul.