Pateuri cu branza

 O reteta rapida si usor de facut!

Cand nu aveti timp si ati dori sa mancati ceva sarat, va recomand sa faceti pateute cu branza!

Ingrediente

Aluat foietaj
1 buc
Branza feta sau telemea
150 g
Oua
2 buc
unul pentru compozitie si unul pentru uns deasupra pateurile
Seminte de susan sau chimen
20 g
optional presarati desupra seminte de susan sau chimen.

Pasi de urmat

1

 Cu numai cateva ingrediente,preparam imediat pateurile!

2

 Foaia de foietaj, o intindem si o taiem in patratele.

Mi-au iesit 15 patratele.

Preparam compozitia: intr-un bol maruntim branza cu furculita, adaugam oul si amestecam bine, o compozitie potrivita de umplut pateuri.

Atentie sa nu fie prea lichida ca va curge din pateuri!

Separat in alt bol batem oul de uns deasupra.

Luam cu o lingurita din compozitie si punem in fiecare patratel.

3

Dupa ce am pus compozitia in fiecare patratel,se inpaturesc, pe margini se apasa cu furculita ca sa nu curga compozitia.

Le asezam pe o tava de cuptor tapeta cu hartie de copt si le ungem pe fiecare cu ou.

Optional puteti presara seminte de susan,chimen etc

Eu le-am lasat de aceasta data simple.

Se coc circa 20-25 min la 180 grade.

4

Dupa ce s-au rumenit usor deasupra se scot din cuptor.

 

5

Se servesc imediat calde!

Pofta Buna!

Cantitate: 15 buc ()
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 50 min
Publicata:
Nota: 5 (2 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 7

daniel.s
daniel.s 01 ian 2014, 22:47

cozonaci tai mi-au iesit perfect,

Vreau sa fac pateuri dar nu gasesc o reteta pentru foitaj.locuiesc an Madrid si nu se gasesc.Am ancercat cu foaie de ojaldre dar nu ies la fel.

te rog ajutama cu foietajul.

 

 

Diana85
Diana85 04 oct 2013, 13:50

multumesc pentru raspuns,ies de la serviciu si ma pun pe "bucatarit":D  am reusit sa fac si gogosile berlineze ,mi au iesit grozave.te pup:)

Diana85
Diana85 04 oct 2013, 13:49

multumesc pentru raspuns, ies de la serviciu si direct ma pun pe "bucatarit":D

 

lena
Elena (lena) 04 oct 2013, 12:11

Sunt bune si reci, dar orice preparat din aluat de foietaj, rece este mai tare si nu asa fraged ca proaspat.

Diana85
Diana85 04 oct 2013, 11:46

buna Lena, reci nu se pot servi? 

cristi123
cristi123 28 oct 2012, 09:30

deja imi vine sa ma apuc de reteta

Nina-Andreea
Nina-Andreea 23 feb 2012, 22:39

Sunt atât de drăgălașe și delicioase ca niște pachețele!

Poza mea pentru reteta:
Maria20
Maria (Maria20) 04 feb 2011, 23:14

imi place krd k snt delicioase

larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 04 feb 2011, 14:02

Nota mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 04 feb 2011, 13:22

Foarte frumoase si cred ca si foarte bune ...pateurile cu branza sarata sunt preferatele mele

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile