Cornuri cu gem

Nota 5 (37 voturi)
*****

     Este una dintre preferatele retete de aluat cu drojdie.Cornurile sunt delicioase, pufoase si moi.

Voi mai da pe viitor variatii cu acest tip de aluat. Este o reteta dintr-o revista ruseasca, foarte veche, nici nu stiu cum se numea, dar sigur o am de  vreo 10 ani.

 

Ingrediente

Oua
2 buc
Drojdie proaspata
50 g
Unt
100 g
sau margarina, daca o folositi
Zahar
100 g
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita de sare
Lapte de vaca
200 ml
Faina alba calitate superioara
2 pah
cantitatea de faina nu este exacta, folositi atat cat va lua aluatul(pe viitor voi preciza cantitatea mai precisa)

Pasi de urmat

1

Topiti margarina intr-o cratita, la foc mic.

Cornuri cu gem - Pas 1
2

Dupa ce untul s-a topit,il luati de pe foc, adaugati zaharul si amestecati bine.

Cornuri cu gem - Pas 2
3

In alta cratita bateti ouale, drojdia si sarea.

Cornuri cu gem - Pas 3
4

Amestecati bine drojdia cu ouale, sa nu fie cocoloase. Amestecati cu un tel sau lingura de lemn.

Cornuri cu gem - Pas 4
5

Adaugati untul si zaharul la amestecul de oua si drojdie, amestecati bine.

Cornuri cu gem - Pas 5
6

La compozitia anterioara adaugati laptele, omogenizati compozitia.

Cornuri cu gem - Pas 6
7

Adaugati faina si framantati un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini.

Cornuri cu gem - Pas 7
8

Acoperiti aluatul cu o folie si lasati la cald aproximativ 30-60 min, pana se ridica bine.

Cornuri cu gem - Pas 8
9

Impartiti aluatul in 6. Formati bile.

Cornuri cu gem - Pas 9
10

Fiecare bila se intinde in forma de cerc si se taie cu cutitul sau cu un taietor reliefat de aluat in 8 bucati.

Cornuri cu gem - Pas 10
11

La marginea fiecarei fasii de aluat de pune umplutura pentru cornuri, puteti pune gem(sa nu fie lichid) sau orice umplutura preferata. Rulati cornurile.

Cornuri cu gem - Pas 11
12

Cornurile se aranjeaza in tava de cuptor si se lasa sa creasca aprox. 30 min.

Cornuri cu gem - Pas 12
13

Dupa ce au crescut, cornurile se ung cu ou, folositi o pensula.

Se dau la cuptor.

Cornuri cu gem - Pas 13
14

Se lasa la cuptor pana se rumenesc.

Cornuri cu gem - Pas 14
15

Imediat ce sunt fierbinti, ungeti cornurile cu o compozitie de zahar preparata astfel: 3 linguri de zahar se dizolva cu 1 lingurita de apa. Zaharul trebuie sa fie umed dar sa nu se dizolve.

Cu o pensula se ung cornurile fierbinti cu zaharul umed. Cand se vor raci si usca, cornurile vor fi glasate cu zahar.

Cornuri cu gem - Pas 15
16

Aici cornurile simple, fara zahar - la fel de bune si frumoase :)

Pofta Buna!

Cornuri cu gem - Pas 16
Cantitate: 2 kg (Sunt aproximativ 30 de cornuri medii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

rusicus (24 September 2008, 13:31)

Am mancat si nu ma puteam opri. E super. Recomand.

sorybella (15 November 2008, 13:23)

SUPER!AM SA INCERC CHIAR ASTAZI ACEASTA RETETA.SPER SA-MI IASA.

naciualina
naciualina (05 February 2009, 19:58)

un deliciu,am facut cornurile chiar azi.le puteti incerca cu incredere.felicitari lena.tineo asa in continuare.te asteptam cu retete noi

*****
celyme (07 February 2009, 15:02)

Cand vreau sa fac ceva bun , caut ne net, vroiam sa fac gogosi, dar am dat peste reteta ta si am zis sa o incerc. Am pus margarina sarata in loc de unt, asta avem in casa si inca un ou. Vreu sa zic ca au iesit atat de buna incat ne-am ”BATUT„ de la ele. Multumesc, am sa mai incerc retete de tine.  PS : AM fost laudata mai mult decat de obicei.

Mihaela
*****
Mihaela (07 April 2009, 18:10)

caut cornurile astea, de nici nu imi mai aduc aminte..lel mincam pe cind eram mica, la gogoseria de la scoala... un deliciu.... vreau sa le fac acum, de pasti..

Multumesc pt aceasta reteta, si pentru altele de asemeni, sunt f f f bine explicate, si pozele  si toto.. extraordinar .. pupici, si iti multumesc..

lena
lena (07 April 2009, 18:17)

clemy (09 April 2009, 19:25)

am facut cornurile si sunt foarte bune.as vrea sa le umplu cu o crema dar nu stiu nici o reteta.tot gemul din cornuri mi-a iesit afara.era prea lichid cred sau sa topit la temperatura mare.da tot au iesit bune,exact ca in reteta.

 

lena
lena (09 April 2009, 22:03)

De obicei folosesc nuci maruntite bine ca sa lege gemul, sa nu curga la cuptor, sau gemuri care sigur nu curg(fierte mult sau mai groase - gutui, prune, etc). La reteta de aici am folosit doar gem de gutui, fara nuci.

Se poate face si crema de ciocolata, cam in acelasi mod cum am facut la cozonacul cu nuci si ciocolata -  amestec cacao+lapte praf+nuci+zahar ca sa fie un amestec gros, sa nu curga din cornuri.

LILI 85
LILI 85 (19 August 2009, 23:43)

acum am terminat si eu cornurile..f bunee putin spus...excelente!!!

miutacristina
miutacristina (22 August 2009, 13:51)

IUBITA MEA CORNURILE SUNT EXCELENTE SI ARATA SUPER BINE AU UN GUST TARE BUNLA PROXIMA AM SA LE PUN UN PIC DE VANILIE SI COAJA DE LAMAIE SA VEDEM CE IESEMS PENTRU TOT

alexandra
alexandra (11 September 2009, 16:12)

si eu le-am facut! fffffffffff bune!!!!

garaztaty
garaztaty (15 December 2009, 13:39)

Arata extraordinar ....sper sa mi se primeasca

garaztaty
garaztaty (16 December 2009, 13:48)

Cornurelele mele s-au primit delicioase...sotul a mincat cu pofta...a luat cu el si la lucru citeva sa serviasca colegii de serviciu...multumim mult pentru reteta

etinc3lle
*****
etinc3lle (31 December 2009, 17:40)

draga mea, m-ai salvat cu reteta asta: pe scurt, am uitat acasa covrigul pentru datul de grinda al fetitei mele si a trebuit sa fac repede un covrig din coca de cozonac: noroc cu lena!!! sunt la cuptor acum, dar sunt convinsa ca or sa fie deliciosi multumesc mult ca m-ai salvat inca odata

etinc3lle
etinc3lle (31 December 2009, 17:42)

cred ca ai inteles, am uitat sa spun ca am facut covrigii din coca pentru cornulete

lena
lena (31 December 2009, 17:48)

Aha, am inteles - dar ce inseamna datul de grinda?

etinc3lle
etinc3lle (01 January 2010, 11:43)

pai imediat dupa miezul noptii, de revelion, daca ai bebe pana in trei ani - se da trei ani la rand bebe de grinda - moasa ridica bebe de trei ori la tocul usii - pe vremuri era o grinda de lemn la usi, de asta se numeste asa - si trebuie sa tina in mana un covrig din coca de cozonac in care se pun bani, busuioc si o ata rosie. si apoi bebe si moasa sorcovesc pe cei din jur la noi a fost prima data, ca annya mea are 9 luni

oricum covrigeii au fost de-a dreptul deliciosi, acum iar mi-ai pus sotul in cap "sa mai faci!!!!" multumesc inca odata, chiar m-ai salvat

la multi ani

Galia
*****
Galia (23 March 2010, 15:55)

Delicioase, am hranit cu ele toata lumea si toti m-au laudat

anita (16 May 2010, 15:58)

ITI MULTUMESC DIN TOT SUFLETUL PENTRU TOATE RETETELE CE LE IMPARTI CU NOI.AM FACUT CORNURILE ,SUNT MINUNATE,BUNE,BUNE DE TOT.CAND ERAM COPIL LA ACESTE CORNURI LE SPUNEAM"PAINICA DULCE"IMI ERA DOR DE GUSTUL ACELA......MULTUMESC  MULT.CU SIGURANTA VOI INCERCA SI ALTE RETETE DE LA TINE.FELICIA,MANGALIA

*****
anita (16 May 2010, 16:37)

AM UITAT SA  NOTEZ.....5 STELUTE PERMISE DE TINE SI INCA 5+ DE LA MINE

kryss
kryss (31 May 2010, 11:43)

super reteta simplu si rapid

kryss
kryss (31 May 2010, 11:45)

de cate ori vreau sa mananc ceva dulce akasa fac minunatele cornuri iti multumesc ptr reteta

 

*****
oana-1toma (03 June 2010, 09:11)

   Cornuletele au iesit foarte bune.Pe langa ingredientele din reteta, am adaugat lamaie rasa si un pliculet de zahar vanilat.Am incercat si alte retete de cornulete, dar acestea sunt deosebite.Multumesc.

anysoara (05 June 2010, 14:05)

Mi-a placut foarte mult aceasta reteta si chear am incercat sa o fac... si cred ca imi va iesi. Acum astept sa creasca aluatul si dupa .. sa vad ce mai fac. merci mult..

anysoara (05 June 2010, 20:09)

am facut.. si mi-au iesit foarte bune... mai sunt cateva...

korina (06 June 2010, 06:32)

salut Elena,,am ancercat azi sa fak si eu cornuri:))) sau primit bune la gust deasupra aratau super la culoare rumenei,frumusei)) dar la talpa sau cam bronzat ffffff tare,sau lipit tare de tava...din ce cauza???? tavaua nam unso cu ulei,dar am presorat putina faina,sa fie oare cauza ca sau lipit tare ca nam lipit tavaua cu ulei??? sau.....??? idee nam din ce cauza? ma-m chinut jumate de ora pana liam dezlipit de tava))) mam descurajat atat de mult((( sotul sa ras toata ziua de mine cum dezbateam cornurile de tava))),ce trebue sa fac data viitoare, ca sa nu sa se lipiasca???

lena
lena (07 June 2010, 12:38)

Dam, pe viitor sa ungi tava cu ulei, sau sa pui hartie de copt - si ai grija sa nu curga umplutura din cornuri, se lipeste si din cauza asta, la fel si daca ungi mai abundent cu ou. In plus o tava buna de cuptor

mita
mita (19 June 2010, 19:48)

Au iesit super  

mita
*****
mita (19 June 2010, 19:49)

 Eu sant sotul ,si mie mi-au placut..

Karen (23 June 2010, 03:48)

Delicioase!! desi eu sunt insarcinata nu ma pot abtine sa nu intru pe site si sa ,,fur,, cate o reteta.La aceste cornuri cred ca se poate pune in jumatate din aluat cacao si apoi suprapunem si facem ,,in doua culori,, asta daca vrem ceva mai ,,special,, pt musafiri sau copilasi....era o sugestie mica .Felicitari pt toate retetele  si multi pupici

blavinia (05 August 2010, 01:57)

Buna Lena! Ma bucur nespus ca am descoperit acest site. am incercat sa fac cornurile cu gem. Au crescut f frumos insa pe hartia de copt s-a scurs gemul :(. as vrea sa imi dai un sfat ce pot sa fac pt a evita data viitoare sa m i se mai intample asa.sunt incepatoare, recunosc, insa imi doresc sa stiu sa gatesc din ce in ce mai bine. poop!

lena
lena (05 August 2010, 11:14)

De obicei pentru a evita chestia cu scurgerea gemului pun in el mai multe nuci maruntite/pasate - sa fie foarte densa compozitia. Aici sunt 2 avantaje - nu se scurge gemul si nucile ii dau un gust foarte bun.

blavinia (05 August 2010, 14:13)

multumesc din suflet. te poooop!

deca
*****
deca (02 September 2010, 13:09)

o sa incerc si eu sa le fac,sincer mi-a lasat gura apa de pofta.

lacra06
lacra06 (09 September 2010, 10:25)

Amintiri din copilarie... nu am gasit nicaieri un aluat atat de perfect pt cornuri, nu imi venea sa cred cat de bune sunt.

theo (10 September 2010, 12:36)

Îmi place mult rețeta aceasta.Și cornurile sunt delicioase...

*****
theo (10 September 2010, 12:41)

Foarte bune cornurile !Ne-au plăcut și mai vrem.Nici rețeta n-a fost grea.E un dulce ușor de făcut dar delicios.

Lavi
*****
Lavi (12 September 2010, 11:36)

am facut si eu aceasta reteta, sunt dementiale............eu le-am umplut cu ciocolata, inainte foloseam untura in loc de margarina si ieseau la fel de bune!!!!!!

pentru dimineata sunt excelente cu un pahar de lapte sau la cafea, nu mai spun ca sunt ideale pentru pachetelul copilului la scoala

bocsa (12 September 2010, 22:34)

Ce bine arata.Am sa incerc si eu reteta, este usor de preparat.Sunt bune de pus la pachetel pentru servici sau scoala.Si ultima procedura, cu glasarea , este interesanta, nu o stiam.

Emma (13 September 2010, 12:51)

De mult ma gandeam cum anume se face combinația de zahar de deasupra pentru glasare. Multumesc!

theo (14 September 2010, 00:27)

îmi place rețeta și mă bucur că a descris toți pașii.sunt buni bunuți

theo (14 September 2010, 00:34)

Glazurarea asta n-o știam nici eu.Mulțumesc, Lena!

*****
claudia1976 (14 September 2010, 12:31)

E bine că ai descris toţi paşii şi că postezi şi fotografii . Îmi place să învăţ să gătesc de la tine.

P.S. Nu ies lipicioase având in vedere ca le-ai uns cu acel sirop ? Eu de obicei  pudram cornuleţele cu zahăr.

*****
amalia80 (14 September 2010, 14:29)

Oricat am incercat sa umplu doar cu gem tot au curs... La al doilea rand am amestecat gemul de caise cu o lingura de faina si n-au mai curs. Apoi am vazut ca se mai pot amesteca si cu nuca...

Crista
*****
Crista (16 September 2010, 19:23)

arata atat de delicioase ..... eu o sa incerc sa fac sambata , dar  le fac cu nuca ....nu prea sunt cu gemul..... asa ca ramane cu  CREMA DE CIOCOLATA SI NUCAAAAA 

bocsa (17 September 2010, 22:08)

Si eu amestec compozitia  (gem sau dulceata), cu nuca macinata si astfel nu m-ai curge cand le pun la cuptor.

ilariana03 (30 September 2010, 20:52)

Multumesc ffff mult pt reteta,cornurile au iesit extraordinare,esti ff priceputa si multumim ca ne inveti si pe noi!

ilariana03 (30 September 2010, 20:55)

Am uitat sa specific ca le-am umplut cu mere in loc de gem si au iesit grozav!

Vera (05 October 2010, 16:08)

Buna! Nu am inteles daca in momentul in care se adauga untul si zaharul la amestecul de oua si drojdie, untul topit trebuie sa fie inca cald sau nu. Multumesc

lena
lena (05 October 2010, 16:10)

Untul trebuie sa fie cald, nu fierbinte si nici rece.

floricica (09 October 2010, 22:40)

Salutare Lena, m-am hotarat si eu sa incerc aceasta reteta si din toata inima iti marturisesc ca au iesit foarte bune. Chiar i-au placut si lui Calin , cu toate ca el nu este prea incantat de cornuri , fursecuri sau cornulete...ba chiar mi-a ajuatat la intins aluatul ceea ce a fost o experienta interesanta pt el.

Multumim mult si spor mai departe!

Ioana.23
Ioana.23 (19 October 2010, 16:59)

par delicioase...o sa le fac chiar zilele astea..

theo (19 October 2010, 19:25)

Am crezut ca s-a terminat concursul.De ce trebuie sa mai comentam aceasta reteta?

lena
lena (19 October 2010, 19:37)

Theo, pe site nu se comenteaza  doar pt concurs si "nu trebuie" si "nu este obligat" nimeni sa comenteze, ar fi asta pt concurs sau pt orice altceva. Sunt utilizatori care sunt mai noi si isi exprima parerea.

theo (19 October 2010, 20:55)

atunci de ce imi ceri un nou comentariu pt această reteta? (numai pt aceasta reteta, pe care o apreciez dealtfel, dar nu si pentru cele noi, aparute dupa concurs)

 

lena
lena (19 October 2010, 20:59)

Theo, eu nu cer nimic, nici un comentariu de la tine - ceea ce primesti pe mail este o instiintare ca cineva a postat comentairu ala ceasta reteta. Daca nu vreai sa-ti vina apesi pe linkuk unde scrie - Dezabonare.

theo (20 October 2010, 21:35)

_Eu vreau să primesc rețetele tale;am priceput chiar înainte să-mi explici că ceea ce primesc e o simpla înștiințare.Deci cum rămâne cu abonarea/dezabonarea?(nu toată lumea se pricepe la toate, cât trăim învățăm unii de la alții, nu crezi? )

bia cris
bia cris (21 October 2010, 22:20)

chiar asta seara am facut aceste cornuri delicioase ,doar ca nu am cuptoru pre bun si sau cam ars un `pic ,aaaa... si eu am pus si un pic de zahar vanilat pt ca avea un miros puternic de drojdie ,doar ca deja sau mancat toate nici nu am apucat sa mananc mai mult de unumersi mult si te pup dulceee si fetyta mea te pupa dulce (maria bianca )

lena
lena (22 October 2010, 10:10)

Multumesc frumos si multa sanatate Mariei

nona
nona (23 October 2010, 09:42)

arata prea bine sa nu incerc, dar azi sunt hotarata sa fac alta reteta de-a ta cu mere apoi sapt viitoare o fac pe asta doar ca o sa umplu cu urda , cred ca o sa dea bine , ce zici?

nona
nona (23 October 2010, 09:43)

de unde esti lena , daca nu te supi?

anutza (24 October 2010, 18:31)

lena lasam aluatul acoperit cu folie pana nu se ridik bn? sau pana se ridik bn?

lena
lena (24 October 2010, 19:23)

Anutza cred ca se intelege bine si asa - pana se ridica - sper ca ai si facut reteta daca ai vazut asa de bine detaliile instructiunilor  si sa corectezi greselile gramatice.

Dana37 (27 October 2010, 13:24)

Habar nu aveam cum sa dau forma frumoasa cornurilor!Arata f.bine!O sa prepar in weekend!Multumesc!

Ellena
Ellena (29 October 2010, 12:04)

Buna Lena, ai niste de retete exceptionale,am incercat cateva si mi-au iesir super bune ,trebuie sa incerc si cornurile    si revin cu comentariu cum mi-a iesit,imediat ma apuc sa scriu reteta .

Ellena
Ellena (01 November 2010, 14:27)

Buna Lena,am revenit,am facut si eu aceste cornuri cu gem si mi-au iesit f.bune,numai ca mie mia iesit mai mici ca ale tale....dar s-au mancat toate , mai arunc un ochi la tine pe site sa vad ce bunatati mai ai

bocsa (01 November 2010, 19:50)

Sa va spun ca acest aluat l-am umplut cu dovleac.A iesit o placinta super de Halloween.

MARY-ADY (04 November 2010, 20:17)

am facut si eu au iesit SUPER

eu am pus apa minerala in loc de lapte ,am facut jumate de cantitate cu apa minerala jumate cu lapte .

stiti si o reteta de merdenele  imi plac tare mult dar ce am incercat nu a iesit deloc

bocsa (04 November 2010, 21:32)

Si eu inlocuiesc  de multe ori laptele cu apa minerala si ies foarte bune aluaturile.Gospodinele spun ca laptele intareste aluatul.

MARY-ADY (04 November 2010, 22:06)

:-??

au iesit super cu apa minerala,era mica diferenta intre ele, eu le-am mancat pe cele cu lapte si al meu pe cele cu apa minerala ,el zice ca acelea ii plac mai mult bine ca eu le-am umplut cu finetti ca noua cu gem nu ne plac

 

flori- (13 November 2010, 14:48)

buna..retetele tale sunt super bune..le-am incercat si eu...am doar 18 ani si deja sunt un adevarat maestru in bucatarie...cu parintii mai mereu plecati a trebuit sa invat...

jojo (13 November 2010, 21:51)

Am sa  incerc sa le fac in curand.Va multumim 

*****
clatite (16 November 2010, 14:39)

Sunt super bune, le+am facut si eu aseara, extraordinare, mai vrem asa retete de succes.

*****
clatite (16 November 2010, 14:40)
Ana-Maria
*****
Ana-Maria (12 February 2011, 15:29)

 Cornurile mele sunt in cuptor la crescut, mai stau putin si dau si drumul la cuptor.Sper sa iasa la fel ca ale tale.

Ana-Maria
Ana-Maria (12 February 2011, 15:30)

De cand am descoperit site-ul tau imi ies si mie prajiturile si chiar si torturile.Bine te-am gasit!!! 

andr33a3 (04 March 2011, 11:28)

buna..mie nu mi-au crescut deloc cornurile..imi poti spune te rog..de ce?:(

lena
lena (04 March 2011, 11:34)

Andra, daca la atata lume au crescut si la tine nu, este logic sa deducem ca undeva ai gresit reteta.

De obicei nu cresc daca:

- ai oparit drojdia, adica ai pus laptele f.fierbinte peste ea

- nu ai tinut la cald cornurile si aluatul, drojdia care ridica cornurile "iubeste" caldura

- nu ai tinut suficient, ca si timp, cornurile sa creasca

- drojdia a fost de proasta calitate

- sau ai facut aluatul prea tare

Deci, analizeaza bine ce ai facut si vezi la care pas ai gresit.

andr33a3 (04 March 2011, 11:48)

ms mult. o sa mai incerc maine  te pup

Rely
Rely (05 March 2011, 17:16)

La fel ca Celyme,am cautat o reteta de gogosi si am data peste aceste cornuri care"mi-au sarit in ochi'.Am facut aluatul,acum astept sa-mi creasca si abia astept sa le gust...cred ca sunt o delicatese!

strutioana
strutioana (17 March 2011, 20:09)

le pot umple si cu mere razalite stoarse si cu zahar pe ele??? arat foarte bine trebuie sa le incerc si eu  sambata ...sper sa reusesc

lena
lena (17 March 2011, 20:10)

Poti sa faci si cu mere, dar mai bine sa le calesti putin, sa se evapore lichidul din ele. Sa nu-ti curga siropul din ele.

strutioana
strutioana (22 March 2011, 19:34)

daca aluatul e tare se poate sa-mi iasa si cornuletele tari?

 

strutioana
strutioana (22 March 2011, 22:08)

am facut si eu cornulete in seara asta ...au iesit foarte bune...dar mi s-au copt prea tare la fund dar in rest au fost bune...o sa le mai fac si in viitor..

lena
lena (22 March 2011, 22:25)

Scuze, nu am apucat sa-ti raspund - trebuie sa ai grija cu aluatul, daca il faci prea tare nu va creste si cornurile nu mai sunt pufoase. Dar ma bucur ca ti-au placut

Ioana.23
Ioana.23 (26 March 2011, 01:06)

sunt foarte bune ...le-am facut deja de vreo 4 ori...felicitari

 

natyluminita
natyluminita (11 May 2011, 12:12)

 f buna am facut-o si eu

natyluminita
*****
natyluminita (11 May 2011, 12:13)

 am postat si sursa pe blogul meu

liubcascaun
*****
liubcascaun (13 June 2011, 21:14)

S-au primit niste cornisoare gustoase,usoare si foarte pufoase.Mersi pentru reteta.

TheRain
TheRain (20 June 2011, 16:07)

 Buna ziua! As vrea sa stiu daca pot folosi drojdie la cubulet,pentru ca sunt in Italia si nu am gasit nicaieri la plic,multumesc!

lena
lena (20 June 2011, 16:33)

Iti trebuie 50g de drojdie proaspata adica cubulet, unde ai vazut in reteta la plic?

marinaily (06 July 2011, 14:58)

Foarte buni, numai ca daca vreti sa intelegeti ca faceti cornuri, eu zic sa faceti din doua portii, ca doar cantitatea ingredientelor de pe siteu ies cam putini. Multumesc Lena pentru tot ceea ce faci, succes pe mai departe.

*****
Emma (06 July 2011, 15:16)

Nu ies putini, mie mi-au iesit 48.

Pau Buli
*****
Pau Buli (30 August 2011, 23:28)

Si cu cornurile astea am avut succes :D Mersiiiiii

popanda
popanda (25 October 2011, 14:45)

 Draga mea multumim pt aceste retete minunate!Cornurile mi au iesit super gustuoase nu asa aspectuase dar ff bune moi si eu in plus am adaugat un plic zahar vanilat si le am glasat cu apa zahar si un pic esenta de lamaie delicioase!

corneliabel20
corneliabel20 (07 January 2012, 22:37)

felicitari pentru aceste cornuri..le-am incercat si mi-au iesit foarte bune si delicioase..foarte usor de facut

*****
andreeutza05 (09 January 2012, 14:38)

 super reteta....am facut`o aseara ....ai mei au fost foarte incantati....recomand

anamariau (16 January 2012, 16:40)

vaaai, ce bine arata! cred ca maine incerc si eu!

 

miha77
miha77 (03 February 2012, 16:20)

 Foarte bune!!!!!! Am facut si cu ciocolata :)

aacteea
*****
aacteea (14 February 2012, 14:54)

Am facut cornurile cu gem de mure...un adevarat deliciu, super !!!

pritty
pritty (20 March 2012, 23:22)

 Salut Lena. Am facut aceasta receta chiar ieri si mi-au iesit gustoase din prima, doar ca nu au prea crescut :( Am folosit drojdie uscata ... adica boabe. Pe aici nu gasesc  proaspata. Probabil nu am pus indeajuns drojdie ma gindesc eu si de aia nu au prea crescut. Vreau sa te intreb daca cantitatea de drojdie uscata=cu cea prospata. Sau cu ce poate fi substituita drojdia in general cind vine vb de copturi.( drojdia nu e buna de loc din punct de vedere al sanatatii, am citit citeva studii referitor la aceasta tema si as prefera copturi si absolut orice fara drojdie, mai ales ca sotul e categoric impotriva drojdiei) Multumesc Mult :)

lena
lena (22 March 2012, 13:38)

Pritty, 10-15 grame drojdie uscata = 25 grame drojdie proaspata.

Referitor cu ce s-o inlocuiesti - eu stiu ca vegetarienii evita praful de copt si prefera drojdia si chiar nu stiu cum sa te ajut. Pe langa multe chestii inutile cred totusi ca drojdia, folosita in cantitati moderate, este buna, chiar recomandabila pentru complexul de vitamine B.

pritty
pritty (22 March 2012, 19:49)

 MUltumesc Mult  pentru raspuns :)

Andreea Puiu
*****
Andreea Puiu (30 March 2012, 16:35)

adevarul e ca ies niste cornuri incredibile! aluatul e foarte fraged! desi am facut de nenumarate ori nu am nici o fotografie! dar promit k o sa postez de indata ce o sa mai fac! multumnesc k existi Lena! ai niste retete simple si delicioase!

aurica (08 July 2012, 12:03)

Te rog sa imi spui gramajul la faina.

Super cornulete

Anisoara89
Anisoara89 (24 August 2012, 17:48)

super cornulete, foarte pufoase si delicioase!!!!!

Le-am facut chiar azi, sunt nemaipomenite. Am pus drojdie uscata, ca proaspata nu am de unde sa cumpar in Franta.

lenutza
*****
lenutza (25 September 2012, 15:10)

 nu sunt insarcinata,dar am visat cornurile asta noapte si azi dimineata le-am gatit si acum astept sa le dau in rola,arata superb,deabea astept sa le gust,merci pentru toate retetele ,o sa le incerc una cite una....

lenutza
lenutza (25 September 2012, 16:40)

 cum am scris mai jos ,ca tre sa le pun in rola,gata uitati ce mi s-a primit....delicioase

andreea27
andreea27 (06 October 2012, 19:20)

 am incercat si eu aceasta reteta..sunt absolut delicoase,numai ca la mine gemul a cam iesit..am facut cateva si cu nutela ffff bunee..iti multumesc mult pt toate retetele..o sursa de inspiratie in momentele knd nu stii ce sa mai gatesti..te poop

 

Kincsem (08 October 2012, 11:39)

 Am facut si eu cornuletele...au iesit minunate si am inspirat si alte prietene de pe facebook sa le faca :) Obisnuiesc sa pun poze pe facebook cu retetele incercate si un comentariu cu linkul de unde am luat reteta :)

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=525489164144873&set=a.431825190177938.118850.100000513831479&type=1&theater

lena
lena (09 October 2012, 15:32)

Ti-au iesit minunate, chiar mai frumoase ca ale mele, bravo!

Kincsem (09 October 2012, 15:45)

 Multumesc frumos! Ma straduiesc, dar nu as fi reusit fara ajutorul dumneavoastra!

camelia dobre
camelia dobre (24 October 2012, 17:24)

 Foarte pufoase si gustoase, eu le-am facut cu gem de caise de casa

ancaalina (15 November 2012, 15:11)

 Cele mai bune cornuri mancate vreodata,sunt absolut dementiale,bestiale,fiul meu de 2 ani le manca cu amandoua mainile.

Anisoara89
Anisoara89 (16 November 2012, 17:24)

Le-am mai facut azi inca odata, deja cu drojdie proaspata, dar cu faina integrala, S-au primit dementiale..... deci nu-mi ajung cuvinte pentru multumire Lena..... Prima data s-au primit superbe, dar acuma nemaipomenite Multumesc inca o data ...

ralucutza370 (29 November 2012, 17:43)

 Dar ai pus mai mult unt de 100 grame nu? In poze se vede ca un pachet la mine nu a fost asea mare bucatica am cantarit cu cantarul de bucatarie fix 100 grame iar in loc de lapte am pus apa minerala ce zici o sa iasa? Am sa revin cu o parere despre cum a iesit si cu o poza! ms lena 

 

lena
lena (29 November 2012, 17:49)

Am pus 100g, ceva nu se vede bine in poza - merge si cu apa, sau vreun suc.

ralucutza370 (29 November 2012, 19:13)

 Acum le am in cuptor arata asea de bine si s-au unflat super... eu de data asta am pus 200 gr de zahar data trecuta cand le-am facut  am pus doar 100 si mi sa parut ca ar mai fi trebuit cum sotului ii place orice desert sa fie miere eu zic ca e ok si ca umplutura am folosit finetti si gem de visine facut de mine ! 

ralucutza370 (29 November 2012, 19:28)

 Lena cumva o retete de biscuiti dinaceia prajiti in mult ulei sti? M-ar interesa!

ralucutza370 (29 November 2012, 19:49)

 Asta e rezultatu ! Sunt delicioase !!

*****
kon (07 January 2013, 20:04)

Absolut delicioase!M-am temut ca fetelor mele o sa li se faca rau...nu se mai opreau din infulecat!Le-am umplut cu rahat ca asta a fost ordinul.

Nu e prima reteta a ta pe care o incerc si cu siguranta nu va fi nici ultima.Prajitura ruseasca cu branza dulce e deja o obisnuinta a casei si un mare succes.Tare imi mai fac cu ochiul si Parizienele cu mere si multe altele.
Singura mea "nemultumire" e ca trebuie sa fac eforturi mari ca sa ma limitez doar la a gusta.

Multumesc frumos, Lena! 

Ionela oana
*****
Ionela oana (26 January 2013, 16:07)

Ce sa spun?! DELICIOASEEEE  multumim pentru retete,cu tine invat sa gatesc!!!

Ionela oana
Ionela oana (26 January 2013, 16:09)

UITE si DOVADA :

zgubi71 (31 January 2013, 20:42)

Pentru ca aveam pofta de ceva dulce,am ales sa fac cornuri cu gem,am aluatul la crescut,peste o ora si jumatate va invit la cornulete

serafima (04 February 2013, 01:03)

Lena, dar daca nu le umplu cu nimic, o sa fie bine. Copiii mei nu mananca nimic ce este cu gem? Mult. Si pentru mine, daca pun bucatele de ciocolata in cornuri( am foarte multa ciocolata si nu stiu ce sa mai fac cu ea)? Mult.

mihaela67 (16 February 2013, 23:47)

Pentru Anisoara89, chiar daca raspund cu mare intirziere, vazind data la care ai postat mesajul, si eu sunt in Franta si mi-au trebuit niste ani buni sa descopar de unde pot cumpara drojdie proaspata; pina la urma am gasit doua  variante, se poate gasi si in unele "patisserie-boulangerie" sau in super-marchet, la raionul unde se gasesc prajituri proaspete, deci la rece.Cumpar sistematic de la "Intermarché" si este f buna .Sper sa iti fie de folos sfatul meu!

Iar pt Lena toate felicitarile si multumirile pt minunatele cornuletze;pt noi, cei departe de casa, toate retetele ei ne fac sa ne simtim mai aproape!Sanatate si cit mai multe retete gustoase!Mihaela

 

 

Anisoara89
Anisoara89 (17 February 2013, 13:17)

 Multumesc Mihaela67, cind le-am facut prima data aceste cornulete inca nu stiam de unde sa gasesc drojdie proaspata, dar pe urma am mai intrebat pe la cunoscuti si rude pe care le am aici in Fr si m-au luminat, daca observi pe urma le-am mai facut o data cu drojdie proaspata deja.

In orce caz, multumesc pentru sfat. 

Numai bine!!! 

mihaela67 (17 February 2013, 19:10)

Cu placere Anisoara89, nu am vazut decit primul mesaj(nu am citit comentariile pina la sfirsit) si de aceea mi-am permis sa iti scriu.

O seara buna!

dana si andrei
dana si andrei (25 February 2013, 03:58)

 susuperr cornulete merita incercate....eu una am vrajit pe toata lumea cu ele....multumesc lena:*

dana si andrei
dana si andrei (25 February 2013, 04:00)

 super*

Mely Laylla (30 March 2013, 15:42)

 Buna.Ieri am descoperit reteta de cornuri cu gem de la tine si m-am apucat sa le fac.Vreau sa iti multumesc pt aceasta reteta.Au iesit delicioase,foarte pufoase si gustoase.Recomand oricui sa o faca.Felicitari pt tot ce faci si pt retetele postate.

floryedy (01 April 2013, 22:32)

 Foarte buna reteta, am urmat toti pasii si uitati ce mi-a iesit o recomand din suflet

yapsih
yapsih (05 June 2013, 13:59)

 Vreau si eu sa incerc!!! Daca folosesc halva in loc de gem va iesi ok? Sotul meu zice ca se va topi halvaua..oare asa sa fie?

lena
lena (05 June 2013, 15:50)

Cred ca se va mai topi, dar nu va curge, poti incerca.

yapsih
yapsih (05 June 2013, 18:43)

 mi-au iesit!!! si intradevar nu au curs!! uraaa!!! iti multumesc din tot sufletul! Cu retetele tale gatesc exact ca mamica!!

*****
elite (25 June 2013, 14:55)

 chiar sunt ft buuneee, le-am facut si a doua zi nu mai erau

HDorina
*****
HDorina (28 June 2013, 15:43)

 Delicioase. Am pus si esenta de vanilie. Nu am mai apucat sa le pun pe farfurie. Au tabarat pe tava. Multumesc...din nou.

Katrin
Katrin (26 July 2013, 16:40)

 Deci, Lena, ieri am facut cornuri dupa reteta ta si am servit si vecinii, m-au intrebat de unde le-am cumparat  Nu gasesti in tot Chisinaul asa cornuri gustoase :)) MULTUMESC MULT pentru reteta !!!! 

Katrin
Katrin (26 July 2013, 16:42)

 Aaaaa si am uitat sa arat ce mi-a iesit :) 

lena
lena (26 July 2013, 17:26)

Foarte frumoase, si poza reusita, bravo!

Katrin
Katrin (26 July 2013, 18:15)

 Multumesc!  

Urmatoarea reteta pe lista sunt clatitele rusesti cu gris.

Am si eu aici cate-o mancare artistica de-a mea :)  : https://www.facebook.com/cojan.ecaterina/media_set?set=a.4600803574632.2183900.1128594794&type=3

Zatzeni :)

Un inceput de week-end cat mai frumos !!!

Una
Una (30 September 2013, 23:43)

 Ceva n-am facut bine...si nu stiu ce... am cantarit ingredientele, au fost la temperatura camerei, cele incalzite n-au fost fierbinti...si totusi aluatul a fost moale si deloc elastic. Poate am gresit cu faina, poate trebuia mai multa..dar cand am vazut ca nu mai lipeste aluatul, nu am mai adaugat. La cuptor nu a crescut aproape deloc...ufff. Dar nu ma las! O sa le mai incerc, sper ca a doua oara sa fie cu noroc.

Dara
Dara (01 October 2013, 18:55)

Sunt atat de uituca, si cred ca am dat-o in bara iar!  Are ceva daca am amestecat toate ingredientele (pas cu pas) cu telul inafara de lapte, apoi dupa ce am format aluatul am adaugat laptele  caldut?:)) Am uitat pur si simplu de el, crezi ca o sa mai iasa ceva?

lena
lena (01 October 2013, 19:23)

S-ar putea sa iasa, lasa-l sa creasca dupa ce il faci, daca se ridica bine poti sa te apuci sa formezi cornurile.

Dara
Dara (01 October 2013, 22:08)

 M-am ingrijorat deageaba, au iesit superbe! 

Flory93 (21 October 2013, 13:28)

 este prima data cand fac ceva de genul acesta ..(defapt toate retetele sunt pentru prima data) dar mi-au iesit foarte bune si bine ...multumesc pentru tot

Baronesse
Baronesse (28 October 2013, 19:02)

 Si eu le-am facut, si au iesit ca si gust si aspect cum nu se putea mai bine!!! Le repet sapt viitoare din nou!

 

 

*****
theotocu (29 October 2013, 12:52)

 Aceste cornuri nu sunt bune, sunt de-a dreptul DELICIOASE! Eu le-am facut cu gem de gutui si au fost, pur si simplu, devorate de soriceii mei! Am reusit sa le fotografiez doar pentru ca nu erau acasa in momentul ''facerii''! Multumim mult pentru retete!

Matei Cosmin
*****
Matei Cosmin (29 October 2013, 20:59)

Am facut cornuletele cu gem pentru a doua oara, fiindca prima data nu au iesit asa de bine ca in poza de articol. Fata de prima data am folosit hartie de copt iar pe langa faptul ca arata ireprosabil sunt foarte gustoase. Iti multumesc, iar urmatoarea incercare va fi desertul clasic cu ciocolata.

Masha (01 December 2013, 17:26)

 delicioase !  Le-am facut de doua ori si la cuptor electric si la ccuptorul clasic de la aragaz, si cu drojdie proaspata  si cu drojdie uscata,prima tava s-a mancat din prima, restul pe parcurs, nu au mai ajuns si pentru a doua zi...

*****
dr. Happy (09 January 2014, 21:13)

 Este o reteta minunata!Sunt primele cornuri pe care le-am facut pana acum si au iesit foarte bune. Sunt pufoase, se coc foarte repede, mai greu a fost sa le rulez. Am obtinut 32 de bucati. Urmatoarea reteta pe care vreau sa o incerc este cea de turta dulce cu cacao si glazura alba. Recomand tuturor aceasta reteta, dar mai ales mamicilor tinere. Veti face ceva bun si sanatos pentru toata familia

 

 es de Recomand tuturor aceasta reteta, dar mai ales mamicilor! Faceti ceva delicios pentru toata familia

DragosCatalin
*****
DragosCatalin (15 January 2014, 20:33)

 Din cauza acestor cornulete m-am hotarat sa cumpar un cuptor nou, al meu le arde prea mult in partea de jos! Moorr de nervi:)), oricum au un gust demential, multumim pentru retetele deosebite pe care le impartasiti cu noi!

lena
lena (15 January 2014, 21:21)

Un cuptor bun este cea mai importanta investitie in bucatarie - eu in fiecare zi fac ceva in el.  Asa ca nu muri de nervi, alege atent, nu neaparat pretul sa fie indicator(eu am un Whirlpool si isi face treaba foarte bine).

Ma bucur ca va plac cornuletele si spor la gatit!

DragosCatalin
DragosCatalin (22 January 2014, 00:06)

 Am gasit unul de la Beko foarte bun, nu este scump deloc, pentru mine s-a dovedit chiar potrivit. 

ionela76 (27 January 2014, 21:17)

Buna! O intrebare:cantitatea de faina este aceeasi ca si cea din reteta de cozonaci?

cely
cely (27 January 2014, 21:49)

Am probat si eu reteta ta ,si mi-a iesit perfect...... chiar foarte bune,e singurul site care mia iesit reteta indentic ,felicitari pentru site 

lena
lena (28 January 2014, 07:21)

Ionela76, urmeaza reteta si va fi bine, ar tebui sa fie la fel fiind aceeasi compozitie, dar verifica si tu.

Cely, ma bucur mult ca v-au placut, sa aveti pofta buna!

*****
stefame (28 January 2014, 20:24)
 

 Am incercat astazi reteta....cornurile au iesit super pufoase si delicioase....

 Nota 10

Sothisx (03 February 2014, 01:02)

 Am facut azi, le-am umplut cu un amestec de ciocolata asemanator cu cel de la cozonac si au iesit minunat.

Mai facusem ceva retete de pe site, 4-5 cred si toate au iesit foarte bune :)

 

 

 

*****
Liliana Mariana (07 February 2014, 15:48)

 O RETETA DE NOTA ZECE !!!!!!!FOARTE BUNE!!!!!!!

Liliana Mariana (07 February 2014, 15:48)
kareliya (08 February 2014, 19:12)

 mmmmmmmmmmmmmm   concrete la tema,si in Republica Moldova ,,,,,face furori aceasta reteta,,,toti ai mei incintati si cer reteta!!!!!!

dadutza (10 February 2014, 12:06)

nu am gasit decat drojdie uscata unde locuiesc, e ok? se schimba ceva in reteta?

 

lena
lena (10 February 2014, 14:40)

Urmalti la fel pasii, nu se schimba nimic.

*****
-Maria- (21 February 2014, 16:47)

 acuma le gatesc,sper sa-mi reuseasca....

ValyValentina (02 March 2014, 15:32)

Acum le am la cuptor,asteptati-ne cu o poza! PuP Lena!

Diadiana (27 March 2014, 11:12)

Buna Lena ! Te rog, spune-mi daca folosesc drojdie uscata, fiindca numai asa gasesc aici, ce cantitate de praf este echivalenta cu 5o gr din cea solida? Multumesc frumos, Diana  

lena
lena (27 March 2014, 11:26)

Da, poti pune 20g de drojdie uscata.

Diadiana (27 March 2014, 11:33)

 Am gasit raspunsul, 50 gr drojdie proaspata corespunde cu 2 plicuri a cate 7 gr drojdie uscata. 

Diadiana (27 March 2014, 11:34)

 A, ok , acum am vazut si raspunsul tau, merci frumos ! 

lavy23 (31 March 2014, 10:47)

 Astea sunt cornurile mele!facute pt prima data...

*****
issis2605 (09 April 2014, 12:50)

ma uit la ele si nu-mi vine sa cred ca eu le-am facut!!!sunt fantastic de gustoase si pufoase!

daliana (11 April 2014, 19:59)

 Acum le-am scos din cuptor, delicioase....o singura problema sunt micute, nu ca si in pozele voastre...un pic mi s-a scurs umplutura , am facut-o din cacao..dar cred ca a fost moale..Multumesc Lena..

petruta05 (18 April 2014, 17:19)

 cata faina trebuie la reteta

petruta05 (18 April 2014, 17:19)

 buna.... sunt  noua pe aici si as vrea sa te intreb cata faina ai folosit u la reteta de mai sus.ms mult

lena
lena (19 April 2014, 21:15)

Am cam uitat, dar cred ca merg cam 500-550g.

CryssTyna
*****
CryssTyna (24 April 2014, 18:55)

 Arata foarte apetisant!Vreau sa le incerc...Doamne Ajuta!

CryssTyna
CryssTyna (27 April 2014, 16:46)

 Mi-ai iesit super bune!Merci pentru reteta,Lena!

*****
Valentina P. (08 May 2014, 17:24)

 Cele mai bune cornuri pe care le-am mâncat vreodată. O sa pun o poza sa vezi ce a ieșit. Multumesc mult de retete.

Giuliana (10 May 2014, 18:57)

 Imi puteti spune cam cata faina trebuie ? Nu sunt o experta la aluaturi, dar am facut acum reteta si am pus cam jumatate de kg de faina...cam atat mi-a luat :( sper sa iasa

lena
lena (10 May 2014, 19:01)

Valentina, super frumoasa broscuta!

Giuliana, merge cam 450-500g faina, ati pus bine :)

Giuliana (18 May 2014, 14:11)

 Multumesc !!! A fost super bine :) si au iesit foarte bune, pufoase si gustoase...le-am umplut cu mere, dulceata de prune si nutella :D vi le arat. !!

sveta100 (21 June 2014, 21:59)

 Am facut astazi aceste cornuri. La prepararea aluatului mi-a luat cu mult peste cantitatea de faina indicata in reteta, aproape dublu, pina ce aluatul sa nu se lipeasca de maini. S-au copt destul de repede, chiar foarte repede.

Aliki (10 July 2014, 13:14)

 Lena este prima data cand las un comentariu cu toate ca am incercat multe retete de-ale tale.Pana acum nu am avut intrebari sau nelamuriri. Raspunsurile tale la celelalte comentarii ma satisfaceau. Dar astazi am nevoie de ajutor! Locuiesc in strainatate si aici nu gasesc drojdie proaspata, ce se fac?I-ti multumesc anticipat!

PS: Toate retetele tale sant minunate!!!!!!!!!

 

lena
lena (10 July 2014, 21:47)

Aliki, multumesc de apreciere!

Aici, la reteta, poti folosi drojdie uscata in lco de proaspata, pune 25g si va fi bine.

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena