Cornuri cu gem

     Este una dintre preferatele retete de aluat cu drojdie.Cornurile sunt delicioase, pufoase si moi.

Voi mai da pe viitor variatii cu acest tip de aluat. Este o reteta dintr-o revista ruseasca, foarte veche, nici nu stiu cum se numea, dar sigur o am de  vreo 10 ani.

 

Ingrediente

Oua
2 buc
Drojdie proaspata
50 g
Unt
100 g
sau margarina, daca o folositi
Zahar
100 g
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita de sare
Lapte de vaca
200 ml
Faina alba calitate superioara
2 pah
cantitatea de faina nu este exacta, folositi atat cat va lua aluatul(pe viitor voi preciza cantitatea mai precisa)

Pasi de urmat

1

Topiti margarina intr-o cratita, la foc mic.

2

Dupa ce untul s-a topit,il luati de pe foc, adaugati zaharul si amestecati bine.

3

In alta cratita bateti ouale, drojdia si sarea.

4

Amestecati bine drojdia cu ouale, sa nu fie cocoloase. Amestecati cu un tel sau lingura de lemn.

5

Adaugati untul si zaharul la amestecul de oua si drojdie, amestecati bine.

6

La compozitia anterioara adaugati laptele, omogenizati compozitia.

7

Adaugati faina si framantati un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini.

8

Acoperiti aluatul cu o folie si lasati la cald aproximativ 30-60 min, pana se ridica bine.

9

Impartiti aluatul in 6. Formati bile.

10

Fiecare bila se intinde in forma de cerc si se taie cu cutitul sau cu un taietor reliefat de aluat in 8 bucati.

11

La marginea fiecarei fasii de aluat de pune umplutura pentru cornuri, puteti pune gem(sa nu fie lichid) sau orice umplutura preferata. Rulati cornurile.

12

Cornurile se aranjeaza in tava de cuptor si se lasa sa creasca aprox. 30 min.

13

Dupa ce au crescut, cornurile se ung cu ou, folositi o pensula.

Se dau la cuptor.

14

Se lasa la cuptor pana se rumenesc.

15

Imediat ce sunt fierbinti, ungeti cornurile cu o compozitie de zahar preparata astfel: 3 linguri de zahar se dizolva cu 1 lingurita de apa. Zaharul trebuie sa fie umed dar sa nu se dizolve.

Cu o pensula se ung cornurile fierbinti cu zaharul umed. Cand se vor raci si usca, cornurile vor fi glasate cu zahar.

16

Aici cornurile simple, fara zahar - la fel de bune si frumoase :)

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (Sunt aproximativ 30 de cornuri medii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (43 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

rusicus (24 sep 2008, 13:31)

Am mancat si nu ma puteam opri. E super. Recomand.

sorybella (15 nov 2008, 13:23)

SUPER!AM SA INCERC CHIAR ASTAZI ACEASTA RETETA.SPER SA-MI IASA.

naciualina
naciualina (05 feb 2009, 19:58)

un deliciu,am facut cornurile chiar azi.le puteti incerca cu incredere.felicitari lena.tineo asa in continuare.te asteptam cu retete noi

celyme (07 feb 2009, 15:02)

Cand vreau sa fac ceva bun , caut ne net, vroiam sa fac gogosi, dar am dat peste reteta ta si am zis sa o incerc. Am pus margarina sarata in loc de unt, asta avem in casa si inca un ou. Vreu sa zic ca au iesit atat de buna incat ne-am ”BATUT„ de la ele. Multumesc, am sa mai incerc retete de tine.  PS : AM fost laudata mai mult decat de obicei.

Mihaela
Mihaela (07 apr 2009, 18:10)

caut cornurile astea, de nici nu imi mai aduc aminte..lel mincam pe cind eram mica, la gogoseria de la scoala... un deliciu.... vreau sa le fac acum, de pasti..

Multumesc pt aceasta reteta, si pentru altele de asemeni, sunt f f f bine explicate, si pozele  si toto.. extraordinar .. pupici, si iti multumesc..

lena
lena (07 apr 2009, 18:17)

clemy (09 apr 2009, 19:25)

am facut cornurile si sunt foarte bune.as vrea sa le umplu cu o crema dar nu stiu nici o reteta.tot gemul din cornuri mi-a iesit afara.era prea lichid cred sau sa topit la temperatura mare.da tot au iesit bune,exact ca in reteta.

 

lena
lena (09 apr 2009, 22:03)

De obicei folosesc nuci maruntite bine ca sa lege gemul, sa nu curga la cuptor, sau gemuri care sigur nu curg(fierte mult sau mai groase - gutui, prune, etc). La reteta de aici am folosit doar gem de gutui, fara nuci.

Se poate face si crema de ciocolata, cam in acelasi mod cum am facut la cozonacul cu nuci si ciocolata -  amestec cacao+lapte praf+nuci+zahar ca sa fie un amestec gros, sa nu curga din cornuri.

LILI 85
LILI 85 (19 aug 2009, 23:43)

acum am terminat si eu cornurile..f bunee putin spus...excelente!!!

miutacristina
miutacristina (22 aug 2009, 13:51)

IUBITA MEA CORNURILE SUNT EXCELENTE SI ARATA SUPER BINE AU UN GUST TARE BUNLA PROXIMA AM SA LE PUN UN PIC DE VANILIE SI COAJA DE LAMAIE SA VEDEM CE IESEMS PENTRU TOT

alexandra
alexandra (11 sep 2009, 16:12)

si eu le-am facut! fffffffffff bune!!!!

garaztaty
garaztaty (15 dec 2009, 13:39)

Arata extraordinar ....sper sa mi se primeasca

garaztaty
garaztaty (16 dec 2009, 13:48)

Cornurelele mele s-au primit delicioase...sotul a mincat cu pofta...a luat cu el si la lucru citeva sa serviasca colegii de serviciu...multumim mult pentru reteta

etinc3lle
etinc3lle (31 dec 2009, 17:40)

draga mea, m-ai salvat cu reteta asta: pe scurt, am uitat acasa covrigul pentru datul de grinda al fetitei mele si a trebuit sa fac repede un covrig din coca de cozonac: noroc cu lena!!! sunt la cuptor acum, dar sunt convinsa ca or sa fie deliciosi multumesc mult ca m-ai salvat inca odata

etinc3lle
etinc3lle (31 dec 2009, 17:42)

cred ca ai inteles, am uitat sa spun ca am facut covrigii din coca pentru cornulete

lena
lena (31 dec 2009, 17:48)

Aha, am inteles - dar ce inseamna datul de grinda?

etinc3lle
etinc3lle (01 ian 2010, 11:43)

pai imediat dupa miezul noptii, de revelion, daca ai bebe pana in trei ani - se da trei ani la rand bebe de grinda - moasa ridica bebe de trei ori la tocul usii - pe vremuri era o grinda de lemn la usi, de asta se numeste asa - si trebuie sa tina in mana un covrig din coca de cozonac in care se pun bani, busuioc si o ata rosie. si apoi bebe si moasa sorcovesc pe cei din jur la noi a fost prima data, ca annya mea are 9 luni

oricum covrigeii au fost de-a dreptul deliciosi, acum iar mi-ai pus sotul in cap "sa mai faci!!!!" multumesc inca odata, chiar m-ai salvat

la multi ani

Galia
Galia (23 mar 2010, 15:55)

Delicioase, am hranit cu ele toata lumea si toti m-au laudat

anita (16 mai 2010, 15:58)

ITI MULTUMESC DIN TOT SUFLETUL PENTRU TOATE RETETELE CE LE IMPARTI CU NOI.AM FACUT CORNURILE ,SUNT MINUNATE,BUNE,BUNE DE TOT.CAND ERAM COPIL LA ACESTE CORNURI LE SPUNEAM"PAINICA DULCE"IMI ERA DOR DE GUSTUL ACELA......MULTUMESC  MULT.CU SIGURANTA VOI INCERCA SI ALTE RETETE DE LA TINE.FELICIA,MANGALIA

anita (16 mai 2010, 16:37)

AM UITAT SA  NOTEZ.....5 STELUTE PERMISE DE TINE SI INCA 5+ DE LA MINE

kryss
kryss (31 mai 2010, 11:43)

super reteta simplu si rapid

kryss
kryss (31 mai 2010, 11:45)

de cate ori vreau sa mananc ceva dulce akasa fac minunatele cornuri iti multumesc ptr reteta

 

oana-1toma (03 iun 2010, 09:11)

   Cornuletele au iesit foarte bune.Pe langa ingredientele din reteta, am adaugat lamaie rasa si un pliculet de zahar vanilat.Am incercat si alte retete de cornulete, dar acestea sunt deosebite.Multumesc.

anysoara (05 iun 2010, 14:05)

Mi-a placut foarte mult aceasta reteta si chear am incercat sa o fac... si cred ca imi va iesi. Acum astept sa creasca aluatul si dupa .. sa vad ce mai fac. merci mult..

anysoara (05 iun 2010, 20:09)

am facut.. si mi-au iesit foarte bune... mai sunt cateva...

korina (06 iun 2010, 06:32)

salut Elena,,am ancercat azi sa fak si eu cornuri:))) sau primit bune la gust deasupra aratau super la culoare rumenei,frumusei)) dar la talpa sau cam bronzat ffffff tare,sau lipit tare de tava...din ce cauza???? tavaua nam unso cu ulei,dar am presorat putina faina,sa fie oare cauza ca sau lipit tare ca nam lipit tavaua cu ulei??? sau.....??? idee nam din ce cauza? ma-m chinut jumate de ora pana liam dezlipit de tava))) mam descurajat atat de mult((( sotul sa ras toata ziua de mine cum dezbateam cornurile de tava))),ce trebue sa fac data viitoare, ca sa nu sa se lipiasca???

lena
lena (07 iun 2010, 12:38)

Dam, pe viitor sa ungi tava cu ulei, sau sa pui hartie de copt - si ai grija sa nu curga umplutura din cornuri, se lipeste si din cauza asta, la fel si daca ungi mai abundent cu ou. In plus o tava buna de cuptor

mita
mita (19 iun 2010, 19:48)

Au iesit super  

mita
mita (19 iun 2010, 19:49)

 Eu sant sotul ,si mie mi-au placut..

Karen (23 iun 2010, 03:48)

Delicioase!! desi eu sunt insarcinata nu ma pot abtine sa nu intru pe site si sa ,,fur,, cate o reteta.La aceste cornuri cred ca se poate pune in jumatate din aluat cacao si apoi suprapunem si facem ,,in doua culori,, asta daca vrem ceva mai ,,special,, pt musafiri sau copilasi....era o sugestie mica .Felicitari pt toate retetele  si multi pupici

blavinia (05 aug 2010, 01:57)

Buna Lena! Ma bucur nespus ca am descoperit acest site. am incercat sa fac cornurile cu gem. Au crescut f frumos insa pe hartia de copt s-a scurs gemul :(. as vrea sa imi dai un sfat ce pot sa fac pt a evita data viitoare sa m i se mai intample asa.sunt incepatoare, recunosc, insa imi doresc sa stiu sa gatesc din ce in ce mai bine. poop!

lena
lena (05 aug 2010, 11:14)

De obicei pentru a evita chestia cu scurgerea gemului pun in el mai multe nuci maruntite/pasate - sa fie foarte densa compozitia. Aici sunt 2 avantaje - nu se scurge gemul si nucile ii dau un gust foarte bun.

blavinia (05 aug 2010, 14:13)

multumesc din suflet. te poooop!

deca
deca (02 sep 2010, 13:09)

o sa incerc si eu sa le fac,sincer mi-a lasat gura apa de pofta.

lacra06
lacra06 (09 sep 2010, 10:25)

Amintiri din copilarie... nu am gasit nicaieri un aluat atat de perfect pt cornuri, nu imi venea sa cred cat de bune sunt.

theo (10 sep 2010, 12:36)

Îmi place mult rețeta aceasta.Și cornurile sunt delicioase...

theo (10 sep 2010, 12:41)

Foarte bune cornurile !Ne-au plăcut și mai vrem.Nici rețeta n-a fost grea.E un dulce ușor de făcut dar delicios.

Lavi
Lavi (12 sep 2010, 11:36)

am facut si eu aceasta reteta, sunt dementiale............eu le-am umplut cu ciocolata, inainte foloseam untura in loc de margarina si ieseau la fel de bune!!!!!!

pentru dimineata sunt excelente cu un pahar de lapte sau la cafea, nu mai spun ca sunt ideale pentru pachetelul copilului la scoala

bocsa (12 sep 2010, 22:34)

Ce bine arata.Am sa incerc si eu reteta, este usor de preparat.Sunt bune de pus la pachetel pentru servici sau scoala.Si ultima procedura, cu glasarea , este interesanta, nu o stiam.

Emma (13 sep 2010, 12:51)

De mult ma gandeam cum anume se face combinația de zahar de deasupra pentru glasare. Multumesc!

theo (14 sep 2010, 00:27)

îmi place rețeta și mă bucur că a descris toți pașii.sunt buni bunuți

theo (14 sep 2010, 00:34)

Glazurarea asta n-o știam nici eu.Mulțumesc, Lena!

claudia1976 (14 sep 2010, 12:31)

E bine că ai descris toţi paşii şi că postezi şi fotografii . Îmi place să învăţ să gătesc de la tine.

P.S. Nu ies lipicioase având in vedere ca le-ai uns cu acel sirop ? Eu de obicei  pudram cornuleţele cu zahăr.

amalia80 (14 sep 2010, 14:29)

Oricat am incercat sa umplu doar cu gem tot au curs... La al doilea rand am amestecat gemul de caise cu o lingura de faina si n-au mai curs. Apoi am vazut ca se mai pot amesteca si cu nuca...

Crista
Crista (16 sep 2010, 19:23)

arata atat de delicioase ..... eu o sa incerc sa fac sambata , dar  le fac cu nuca ....nu prea sunt cu gemul..... asa ca ramane cu  CREMA DE CIOCOLATA SI NUCAAAAA 

bocsa (17 sep 2010, 22:08)

Si eu amestec compozitia  (gem sau dulceata), cu nuca macinata si astfel nu m-ai curge cand le pun la cuptor.

ilariana03 (30 sep 2010, 20:52)

Multumesc ffff mult pt reteta,cornurile au iesit extraordinare,esti ff priceputa si multumim ca ne inveti si pe noi!

ilariana03 (30 sep 2010, 20:55)

Am uitat sa specific ca le-am umplut cu mere in loc de gem si au iesit grozav!

Vera (05 oct 2010, 16:08)

Buna! Nu am inteles daca in momentul in care se adauga untul si zaharul la amestecul de oua si drojdie, untul topit trebuie sa fie inca cald sau nu. Multumesc

lena
lena (05 oct 2010, 16:10)

Untul trebuie sa fie cald, nu fierbinte si nici rece.

floricica (09 oct 2010, 22:40)

Salutare Lena, m-am hotarat si eu sa incerc aceasta reteta si din toata inima iti marturisesc ca au iesit foarte bune. Chiar i-au placut si lui Calin , cu toate ca el nu este prea incantat de cornuri , fursecuri sau cornulete...ba chiar mi-a ajuatat la intins aluatul ceea ce a fost o experienta interesanta pt el.

Multumim mult si spor mai departe!

Ioana.23
Ioana.23 (19 oct 2010, 16:59)

par delicioase...o sa le fac chiar zilele astea..

theo (19 oct 2010, 19:25)

Am crezut ca s-a terminat concursul.De ce trebuie sa mai comentam aceasta reteta?

lena
lena (19 oct 2010, 19:37)

Theo, pe site nu se comenteaza  doar pt concurs si "nu trebuie" si "nu este obligat" nimeni sa comenteze, ar fi asta pt concurs sau pt orice altceva. Sunt utilizatori care sunt mai noi si isi exprima parerea.

theo (19 oct 2010, 20:55)

atunci de ce imi ceri un nou comentariu pt această reteta? (numai pt aceasta reteta, pe care o apreciez dealtfel, dar nu si pentru cele noi, aparute dupa concurs)

 

lena
lena (19 oct 2010, 20:59)

Theo, eu nu cer nimic, nici un comentariu de la tine - ceea ce primesti pe mail este o instiintare ca cineva a postat comentairu ala ceasta reteta. Daca nu vreai sa-ti vina apesi pe linkuk unde scrie - Dezabonare.

theo (20 oct 2010, 21:35)

_Eu vreau să primesc rețetele tale;am priceput chiar înainte să-mi explici că ceea ce primesc e o simpla înștiințare.Deci cum rămâne cu abonarea/dezabonarea?(nu toată lumea se pricepe la toate, cât trăim învățăm unii de la alții, nu crezi? )

bia cris
bia cris (21 oct 2010, 22:20)

chiar asta seara am facut aceste cornuri delicioase ,doar ca nu am cuptoru pre bun si sau cam ars un `pic ,aaaa... si eu am pus si un pic de zahar vanilat pt ca avea un miros puternic de drojdie ,doar ca deja sau mancat toate nici nu am apucat sa mananc mai mult de unumersi mult si te pup dulceee si fetyta mea te pupa dulce (maria bianca )

lena
lena (22 oct 2010, 10:10)

Multumesc frumos si multa sanatate Mariei

nona
nona (23 oct 2010, 09:42)

arata prea bine sa nu incerc, dar azi sunt hotarata sa fac alta reteta de-a ta cu mere apoi sapt viitoare o fac pe asta doar ca o sa umplu cu urda , cred ca o sa dea bine , ce zici?

nona
nona (23 oct 2010, 09:43)

de unde esti lena , daca nu te supi?

anutza (24 oct 2010, 18:31)

lena lasam aluatul acoperit cu folie pana nu se ridik bn? sau pana se ridik bn?

lena
lena (24 oct 2010, 19:23)

Anutza cred ca se intelege bine si asa - pana se ridica - sper ca ai si facut reteta daca ai vazut asa de bine detaliile instructiunilor  si sa corectezi greselile gramatice.

Dana37 (27 oct 2010, 13:24)

Habar nu aveam cum sa dau forma frumoasa cornurilor!Arata f.bine!O sa prepar in weekend!Multumesc!

Ellena
Ellena (29 oct 2010, 12:04)

Buna Lena, ai niste de retete exceptionale,am incercat cateva si mi-au iesir super bune ,trebuie sa incerc si cornurile    si revin cu comentariu cum mi-a iesit,imediat ma apuc sa scriu reteta .

Ellena
Ellena (01 nov 2010, 14:27)

Buna Lena,am revenit,am facut si eu aceste cornuri cu gem si mi-au iesit f.bune,numai ca mie mia iesit mai mici ca ale tale....dar s-au mancat toate , mai arunc un ochi la tine pe site sa vad ce bunatati mai ai

bocsa (01 nov 2010, 19:50)

Sa va spun ca acest aluat l-am umplut cu dovleac.A iesit o placinta super de Halloween.

MARY-ADY (04 nov 2010, 20:17)

am facut si eu au iesit SUPER

eu am pus apa minerala in loc de lapte ,am facut jumate de cantitate cu apa minerala jumate cu lapte .

stiti si o reteta de merdenele  imi plac tare mult dar ce am incercat nu a iesit deloc

bocsa (04 nov 2010, 21:32)

Si eu inlocuiesc  de multe ori laptele cu apa minerala si ies foarte bune aluaturile.Gospodinele spun ca laptele intareste aluatul.

MARY-ADY (04 nov 2010, 22:06)

:-??

au iesit super cu apa minerala,era mica diferenta intre ele, eu le-am mancat pe cele cu lapte si al meu pe cele cu apa minerala ,el zice ca acelea ii plac mai mult bine ca eu le-am umplut cu finetti ca noua cu gem nu ne plac

 

flori- (13 nov 2010, 14:48)

buna..retetele tale sunt super bune..le-am incercat si eu...am doar 18 ani si deja sunt un adevarat maestru in bucatarie...cu parintii mai mereu plecati a trebuit sa invat...

jojo (13 nov 2010, 21:51)

Am sa  incerc sa le fac in curand.Va multumim 

clatite (16 nov 2010, 14:39)

Sunt super bune, le+am facut si eu aseara, extraordinare, mai vrem asa retete de succes.

clatite (16 nov 2010, 14:40)
Ana-Maria
Ana-Maria (12 feb 2011, 15:29)

 Cornurile mele sunt in cuptor la crescut, mai stau putin si dau si drumul la cuptor.Sper sa iasa la fel ca ale tale.

Ana-Maria
Ana-Maria (12 feb 2011, 15:30)

De cand am descoperit site-ul tau imi ies si mie prajiturile si chiar si torturile.Bine te-am gasit!!! 

andr33a3 (04 mar 2011, 11:28)

buna..mie nu mi-au crescut deloc cornurile..imi poti spune te rog..de ce?:(

lena
lena (04 mar 2011, 11:34)

Andra, daca la atata lume au crescut si la tine nu, este logic sa deducem ca undeva ai gresit reteta.

De obicei nu cresc daca:

- ai oparit drojdia, adica ai pus laptele f.fierbinte peste ea

- nu ai tinut la cald cornurile si aluatul, drojdia care ridica cornurile "iubeste" caldura

- nu ai tinut suficient, ca si timp, cornurile sa creasca

- drojdia a fost de proasta calitate

- sau ai facut aluatul prea tare

Deci, analizeaza bine ce ai facut si vezi la care pas ai gresit.

andr33a3 (04 mar 2011, 11:48)

ms mult. o sa mai incerc maine  te pup

Rely
Rely (05 mar 2011, 17:16)

La fel ca Celyme,am cautat o reteta de gogosi si am data peste aceste cornuri care"mi-au sarit in ochi'.Am facut aluatul,acum astept sa-mi creasca si abia astept sa le gust...cred ca sunt o delicatese!

strutioana
strutioana (17 mar 2011, 20:09)

le pot umple si cu mere razalite stoarse si cu zahar pe ele??? arat foarte bine trebuie sa le incerc si eu  sambata ...sper sa reusesc

lena
lena (17 mar 2011, 20:10)

Poti sa faci si cu mere, dar mai bine sa le calesti putin, sa se evapore lichidul din ele. Sa nu-ti curga siropul din ele.

strutioana
strutioana (22 mar 2011, 19:34)

daca aluatul e tare se poate sa-mi iasa si cornuletele tari?

 

strutioana
strutioana (22 mar 2011, 22:08)

am facut si eu cornulete in seara asta ...au iesit foarte bune...dar mi s-au copt prea tare la fund dar in rest au fost bune...o sa le mai fac si in viitor..

lena
lena (22 mar 2011, 22:25)

Scuze, nu am apucat sa-ti raspund - trebuie sa ai grija cu aluatul, daca il faci prea tare nu va creste si cornurile nu mai sunt pufoase. Dar ma bucur ca ti-au placut

Ioana.23
Ioana.23 (26 mar 2011, 01:06)

sunt foarte bune ...le-am facut deja de vreo 4 ori...felicitari

 

natyluminita
natyluminita (11 mai 2011, 12:12)

 f buna am facut-o si eu

natyluminita
natyluminita (11 mai 2011, 12:13)

 am postat si sursa pe blogul meu

liubcascaun
liubcascaun (13 iun 2011, 21:14)

S-au primit niste cornisoare gustoase,usoare si foarte pufoase.Mersi pentru reteta.

TheRain
TheRain (20 iun 2011, 16:07)

 Buna ziua! As vrea sa stiu daca pot folosi drojdie la cubulet,pentru ca sunt in Italia si nu am gasit nicaieri la plic,multumesc!

lena
lena (20 iun 2011, 16:33)

Iti trebuie 50g de drojdie proaspata adica cubulet, unde ai vazut in reteta la plic?

marinaily (06 iul 2011, 14:58)

Foarte buni, numai ca daca vreti sa intelegeti ca faceti cornuri, eu zic sa faceti din doua portii, ca doar cantitatea ingredientelor de pe siteu ies cam putini. Multumesc Lena pentru tot ceea ce faci, succes pe mai departe.

Emma (06 iul 2011, 15:16)

Nu ies putini, mie mi-au iesit 48.

Pau Buli
Pau Buli (30 aug 2011, 23:28)

Si cu cornurile astea am avut succes :D Mersiiiiii

popanda
popanda (25 oct 2011, 14:45)

 Draga mea multumim pt aceste retete minunate!Cornurile mi au iesit super gustuoase nu asa aspectuase dar ff bune moi si eu in plus am adaugat un plic zahar vanilat si le am glasat cu apa zahar si un pic esenta de lamaie delicioase!

corneliabel20
corneliabel20 (07 ian 2012, 22:37)

felicitari pentru aceste cornuri..le-am incercat si mi-au iesit foarte bune si delicioase..foarte usor de facut

andreeutza05 (09 ian 2012, 14:38)

 super reteta....am facut`o aseara ....ai mei au fost foarte incantati....recomand

anamariau (16 ian 2012, 16:40)

vaaai, ce bine arata! cred ca maine incerc si eu!

 

miha77
miha77 (03 feb 2012, 16:20)

 Foarte bune!!!!!! Am facut si cu ciocolata :)

aacteea
aacteea (14 feb 2012, 14:54)

Am facut cornurile cu gem de mure...un adevarat deliciu, super !!!

pritty
pritty (20 mar 2012, 23:22)

 Salut Lena. Am facut aceasta receta chiar ieri si mi-au iesit gustoase din prima, doar ca nu au prea crescut :( Am folosit drojdie uscata ... adica boabe. Pe aici nu gasesc  proaspata. Probabil nu am pus indeajuns drojdie ma gindesc eu si de aia nu au prea crescut. Vreau sa te intreb daca cantitatea de drojdie uscata=cu cea prospata. Sau cu ce poate fi substituita drojdia in general cind vine vb de copturi.( drojdia nu e buna de loc din punct de vedere al sanatatii, am citit citeva studii referitor la aceasta tema si as prefera copturi si absolut orice fara drojdie, mai ales ca sotul e categoric impotriva drojdiei) Multumesc Mult :)

lena
lena (22 mar 2012, 13:38)

Pritty, 10-15 grame drojdie uscata = 25 grame drojdie proaspata.

Referitor cu ce s-o inlocuiesti - eu stiu ca vegetarienii evita praful de copt si prefera drojdia si chiar nu stiu cum sa te ajut. Pe langa multe chestii inutile cred totusi ca drojdia, folosita in cantitati moderate, este buna, chiar recomandabila pentru complexul de vitamine B.

pritty
pritty (22 mar 2012, 19:49)

 MUltumesc Mult  pentru raspuns :)

Andreea Puiu
Andreea Puiu (30 mar 2012, 16:35)

adevarul e ca ies niste cornuri incredibile! aluatul e foarte fraged! desi am facut de nenumarate ori nu am nici o fotografie! dar promit k o sa postez de indata ce o sa mai fac! multumnesc k existi Lena! ai niste retete simple si delicioase!

aurica (08 iul 2012, 12:03)

Te rog sa imi spui gramajul la faina.

Super cornulete

Anisoara89
Anisoara89 (24 aug 2012, 17:48)

super cornulete, foarte pufoase si delicioase!!!!!

Le-am facut chiar azi, sunt nemaipomenite. Am pus drojdie uscata, ca proaspata nu am de unde sa cumpar in Franta.

lenutza
lenutza (25 sep 2012, 15:10)

 nu sunt insarcinata,dar am visat cornurile asta noapte si azi dimineata le-am gatit si acum astept sa le dau in rola,arata superb,deabea astept sa le gust,merci pentru toate retetele ,o sa le incerc una cite una....

lenutza
lenutza (25 sep 2012, 16:40)

 cum am scris mai jos ,ca tre sa le pun in rola,gata uitati ce mi s-a primit....delicioase

andreea27
andreea27 (06 oct 2012, 19:20)

 am incercat si eu aceasta reteta..sunt absolut delicoase,numai ca la mine gemul a cam iesit..am facut cateva si cu nutela ffff bunee..iti multumesc mult pt toate retetele..o sursa de inspiratie in momentele knd nu stii ce sa mai gatesti..te poop

 

Kincsem (08 oct 2012, 11:39)

 Am facut si eu cornuletele...au iesit minunate si am inspirat si alte prietene de pe facebook sa le faca :) Obisnuiesc sa pun poze pe facebook cu retetele incercate si un comentariu cu linkul de unde am luat reteta :)

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=525489164144873&set=a.431825190177938.118850.100000513831479&type=1&theater

lena
lena (09 oct 2012, 15:32)

Ti-au iesit minunate, chiar mai frumoase ca ale mele, bravo!

Kincsem (09 oct 2012, 15:45)

 Multumesc frumos! Ma straduiesc, dar nu as fi reusit fara ajutorul dumneavoastra!

camelia dobre
camelia dobre (24 oct 2012, 17:24)

 Foarte pufoase si gustoase, eu le-am facut cu gem de caise de casa

ancaalina (15 nov 2012, 15:11)

 Cele mai bune cornuri mancate vreodata,sunt absolut dementiale,bestiale,fiul meu de 2 ani le manca cu amandoua mainile.

Anisoara89
Anisoara89 (16 nov 2012, 17:24)

Le-am mai facut azi inca odata, deja cu drojdie proaspata, dar cu faina integrala, S-au primit dementiale..... deci nu-mi ajung cuvinte pentru multumire Lena..... Prima data s-au primit superbe, dar acuma nemaipomenite Multumesc inca o data ...

ralucutza370 (29 nov 2012, 17:43)

 Dar ai pus mai mult unt de 100 grame nu? In poze se vede ca un pachet la mine nu a fost asea mare bucatica am cantarit cu cantarul de bucatarie fix 100 grame iar in loc de lapte am pus apa minerala ce zici o sa iasa? Am sa revin cu o parere despre cum a iesit si cu o poza! ms lena 

 

lena
lena (29 nov 2012, 17:49)

Am pus 100g, ceva nu se vede bine in poza - merge si cu apa, sau vreun suc.

ralucutza370 (29 nov 2012, 19:13)

 Acum le am in cuptor arata asea de bine si s-au unflat super... eu de data asta am pus 200 gr de zahar data trecuta cand le-am facut  am pus doar 100 si mi sa parut ca ar mai fi trebuit cum sotului ii place orice desert sa fie miere eu zic ca e ok si ca umplutura am folosit finetti si gem de visine facut de mine ! 

ralucutza370 (29 nov 2012, 19:28)

 Lena cumva o retete de biscuiti dinaceia prajiti in mult ulei sti? M-ar interesa!

ralucutza370 (29 nov 2012, 19:49)

 Asta e rezultatu ! Sunt delicioase !!

kon (07 ian 2013, 20:04)

Absolut delicioase!M-am temut ca fetelor mele o sa li se faca rau...nu se mai opreau din infulecat!Le-am umplut cu rahat ca asta a fost ordinul.

Nu e prima reteta a ta pe care o incerc si cu siguranta nu va fi nici ultima.Prajitura ruseasca cu branza dulce e deja o obisnuinta a casei si un mare succes.Tare imi mai fac cu ochiul si Parizienele cu mere si multe altele.
Singura mea "nemultumire" e ca trebuie sa fac eforturi mari ca sa ma limitez doar la a gusta.

Multumesc frumos, Lena! 

Ionela oana
Ionela oana (26 ian 2013, 16:07)

Ce sa spun?! DELICIOASEEEE  multumim pentru retete,cu tine invat sa gatesc!!!

Ionela oana
Ionela oana (26 ian 2013, 16:09)

UITE si DOVADA :

zgubi71 (31 ian 2013, 20:42)

Pentru ca aveam pofta de ceva dulce,am ales sa fac cornuri cu gem,am aluatul la crescut,peste o ora si jumatate va invit la cornulete

serafima (04 feb 2013, 01:03)

Lena, dar daca nu le umplu cu nimic, o sa fie bine. Copiii mei nu mananca nimic ce este cu gem? Mult. Si pentru mine, daca pun bucatele de ciocolata in cornuri( am foarte multa ciocolata si nu stiu ce sa mai fac cu ea)? Mult.

mihaela67 (16 feb 2013, 23:47)

Pentru Anisoara89, chiar daca raspund cu mare intirziere, vazind data la care ai postat mesajul, si eu sunt in Franta si mi-au trebuit niste ani buni sa descopar de unde pot cumpara drojdie proaspata; pina la urma am gasit doua  variante, se poate gasi si in unele "patisserie-boulangerie" sau in super-marchet, la raionul unde se gasesc prajituri proaspete, deci la rece.Cumpar sistematic de la "Intermarché" si este f buna .Sper sa iti fie de folos sfatul meu!

Iar pt Lena toate felicitarile si multumirile pt minunatele cornuletze;pt noi, cei departe de casa, toate retetele ei ne fac sa ne simtim mai aproape!Sanatate si cit mai multe retete gustoase!Mihaela

 

 

Anisoara89
Anisoara89 (17 feb 2013, 13:17)

 Multumesc Mihaela67, cind le-am facut prima data aceste cornulete inca nu stiam de unde sa gasesc drojdie proaspata, dar pe urma am mai intrebat pe la cunoscuti si rude pe care le am aici in Fr si m-au luminat, daca observi pe urma le-am mai facut o data cu drojdie proaspata deja.

In orce caz, multumesc pentru sfat. 

Numai bine!!! 

mihaela67 (17 feb 2013, 19:10)

Cu placere Anisoara89, nu am vazut decit primul mesaj(nu am citit comentariile pina la sfirsit) si de aceea mi-am permis sa iti scriu.

O seara buna!

dana si andrei
dana si andrei (25 feb 2013, 03:58)

 susuperr cornulete merita incercate....eu una am vrajit pe toata lumea cu ele....multumesc lena:*

dana si andrei
dana si andrei (25 feb 2013, 04:00)

 super*

Mely Laylla (30 mar 2013, 15:42)

 Buna.Ieri am descoperit reteta de cornuri cu gem de la tine si m-am apucat sa le fac.Vreau sa iti multumesc pt aceasta reteta.Au iesit delicioase,foarte pufoase si gustoase.Recomand oricui sa o faca.Felicitari pt tot ce faci si pt retetele postate.

floryedy (01 apr 2013, 22:32)

 Foarte buna reteta, am urmat toti pasii si uitati ce mi-a iesit o recomand din suflet

yapsih
yapsih (05 iun 2013, 13:59)

 Vreau si eu sa incerc!!! Daca folosesc halva in loc de gem va iesi ok? Sotul meu zice ca se va topi halvaua..oare asa sa fie?

lena
lena (05 iun 2013, 15:50)

Cred ca se va mai topi, dar nu va curge, poti incerca.

yapsih
yapsih (05 iun 2013, 18:43)

 mi-au iesit!!! si intradevar nu au curs!! uraaa!!! iti multumesc din tot sufletul! Cu retetele tale gatesc exact ca mamica!!

elite (25 iun 2013, 14:55)

 chiar sunt ft buuneee, le-am facut si a doua zi nu mai erau

HDorina
HDorina (28 iun 2013, 15:43)

 Delicioase. Am pus si esenta de vanilie. Nu am mai apucat sa le pun pe farfurie. Au tabarat pe tava. Multumesc...din nou.

Katrin
Katrin (26 iul 2013, 16:40)

 Deci, Lena, ieri am facut cornuri dupa reteta ta si am servit si vecinii, m-au intrebat de unde le-am cumparat  Nu gasesti in tot Chisinaul asa cornuri gustoase :)) MULTUMESC MULT pentru reteta !!!! 

Katrin
Katrin (26 iul 2013, 16:42)

 Aaaaa si am uitat sa arat ce mi-a iesit :) 

lena
lena (26 iul 2013, 17:26)

Foarte frumoase, si poza reusita, bravo!

Katrin
Katrin (26 iul 2013, 18:15)

 Multumesc!  

Urmatoarea reteta pe lista sunt clatitele rusesti cu gris.

Am si eu aici cate-o mancare artistica de-a mea :)  : https://www.facebook.com/cojan.ecaterina/media_set?set=a.4600803574632.2183900.1128594794&type=3

Zatzeni :)

Un inceput de week-end cat mai frumos !!!

Una
Una (30 sep 2013, 23:43)

 Ceva n-am facut bine...si nu stiu ce... am cantarit ingredientele, au fost la temperatura camerei, cele incalzite n-au fost fierbinti...si totusi aluatul a fost moale si deloc elastic. Poate am gresit cu faina, poate trebuia mai multa..dar cand am vazut ca nu mai lipeste aluatul, nu am mai adaugat. La cuptor nu a crescut aproape deloc...ufff. Dar nu ma las! O sa le mai incerc, sper ca a doua oara sa fie cu noroc.

Dara
Dara (01 oct 2013, 18:55)

Sunt atat de uituca, si cred ca am dat-o in bara iar!  Are ceva daca am amestecat toate ingredientele (pas cu pas) cu telul inafara de lapte, apoi dupa ce am format aluatul am adaugat laptele  caldut?:)) Am uitat pur si simplu de el, crezi ca o sa mai iasa ceva?

lena
lena (01 oct 2013, 19:23)

S-ar putea sa iasa, lasa-l sa creasca dupa ce il faci, daca se ridica bine poti sa te apuci sa formezi cornurile.

Dara
Dara (01 oct 2013, 22:08)

 M-am ingrijorat deageaba, au iesit superbe! 

Flory93 (21 oct 2013, 13:28)

 este prima data cand fac ceva de genul acesta ..(defapt toate retetele sunt pentru prima data) dar mi-au iesit foarte bune si bine ...multumesc pentru tot

Baronesse
Baronesse (28 oct 2013, 19:02)

 Si eu le-am facut, si au iesit ca si gust si aspect cum nu se putea mai bine!!! Le repet sapt viitoare din nou!

 

 

theotocu (29 oct 2013, 12:52)

 Aceste cornuri nu sunt bune, sunt de-a dreptul DELICIOASE! Eu le-am facut cu gem de gutui si au fost, pur si simplu, devorate de soriceii mei! Am reusit sa le fotografiez doar pentru ca nu erau acasa in momentul ''facerii''! Multumim mult pentru retete!

Matei Cosmin
Matei Cosmin (29 oct 2013, 20:59)

Am facut cornuletele cu gem pentru a doua oara, fiindca prima data nu au iesit asa de bine ca in poza de articol. Fata de prima data am folosit hartie de copt iar pe langa faptul ca arata ireprosabil sunt foarte gustoase. Iti multumesc, iar urmatoarea incercare va fi desertul clasic cu ciocolata.

Masha (01 dec 2013, 17:26)

 delicioase !  Le-am facut de doua ori si la cuptor electric si la ccuptorul clasic de la aragaz, si cu drojdie proaspata  si cu drojdie uscata,prima tava s-a mancat din prima, restul pe parcurs, nu au mai ajuns si pentru a doua zi...

dr. Happy (09 ian 2014, 21:13)

 Este o reteta minunata!Sunt primele cornuri pe care le-am facut pana acum si au iesit foarte bune. Sunt pufoase, se coc foarte repede, mai greu a fost sa le rulez. Am obtinut 32 de bucati. Urmatoarea reteta pe care vreau sa o incerc este cea de turta dulce cu cacao si glazura alba. Recomand tuturor aceasta reteta, dar mai ales mamicilor tinere. Veti face ceva bun si sanatos pentru toata familia

 

 es de Recomand tuturor aceasta reteta, dar mai ales mamicilor! Faceti ceva delicios pentru toata familia

DragosCatalin
DragosCatalin (15 ian 2014, 20:33)

 Din cauza acestor cornulete m-am hotarat sa cumpar un cuptor nou, al meu le arde prea mult in partea de jos! Moorr de nervi:)), oricum au un gust demential, multumim pentru retetele deosebite pe care le impartasiti cu noi!

lena
lena (15 ian 2014, 21:21)

Un cuptor bun este cea mai importanta investitie in bucatarie - eu in fiecare zi fac ceva in el.  Asa ca nu muri de nervi, alege atent, nu neaparat pretul sa fie indicator(eu am un Whirlpool si isi face treaba foarte bine).

Ma bucur ca va plac cornuletele si spor la gatit!

DragosCatalin
DragosCatalin (22 ian 2014, 00:06)

 Am gasit unul de la Beko foarte bun, nu este scump deloc, pentru mine s-a dovedit chiar potrivit. 

ionela76 (27 ian 2014, 21:17)

Buna! O intrebare:cantitatea de faina este aceeasi ca si cea din reteta de cozonaci?

cely
cely (27 ian 2014, 21:49)

Am probat si eu reteta ta ,si mi-a iesit perfect...... chiar foarte bune,e singurul site care mia iesit reteta indentic ,felicitari pentru site 

lena
lena (28 ian 2014, 07:21)

Ionela76, urmeaza reteta si va fi bine, ar tebui sa fie la fel fiind aceeasi compozitie, dar verifica si tu.

Cely, ma bucur mult ca v-au placut, sa aveti pofta buna!

stefame (28 ian 2014, 20:24)
 

 Am incercat astazi reteta....cornurile au iesit super pufoase si delicioase....

 Nota 10

Sothisx (03 feb 2014, 01:02)

 Am facut azi, le-am umplut cu un amestec de ciocolata asemanator cu cel de la cozonac si au iesit minunat.

Mai facusem ceva retete de pe site, 4-5 cred si toate au iesit foarte bune :)

 

 

 

Liliana Mariana (07 feb 2014, 15:48)

 O RETETA DE NOTA ZECE !!!!!!!FOARTE BUNE!!!!!!!

Liliana Mariana (07 feb 2014, 15:48)
kareliya (08 feb 2014, 19:12)

 mmmmmmmmmmmmmm   concrete la tema,si in Republica Moldova ,,,,,face furori aceasta reteta,,,toti ai mei incintati si cer reteta!!!!!!

dadutza (10 feb 2014, 12:06)

nu am gasit decat drojdie uscata unde locuiesc, e ok? se schimba ceva in reteta?

 

lena
lena (10 feb 2014, 14:40)

Urmalti la fel pasii, nu se schimba nimic.

-Maria- (21 feb 2014, 16:47)

 acuma le gatesc,sper sa-mi reuseasca....

ValyValentina (02 mar 2014, 15:32)

Acum le am la cuptor,asteptati-ne cu o poza! PuP Lena!

Diadiana (27 mar 2014, 11:12)

Buna Lena ! Te rog, spune-mi daca folosesc drojdie uscata, fiindca numai asa gasesc aici, ce cantitate de praf este echivalenta cu 5o gr din cea solida? Multumesc frumos, Diana  

lena
lena (27 mar 2014, 11:26)

Da, poti pune 20g de drojdie uscata.

Diadiana (27 mar 2014, 11:33)

 Am gasit raspunsul, 50 gr drojdie proaspata corespunde cu 2 plicuri a cate 7 gr drojdie uscata. 

Diadiana (27 mar 2014, 11:34)

 A, ok , acum am vazut si raspunsul tau, merci frumos ! 

lavy23 (31 mar 2014, 10:47)

 Astea sunt cornurile mele!facute pt prima data...

issis2605 (09 apr 2014, 12:50)

ma uit la ele si nu-mi vine sa cred ca eu le-am facut!!!sunt fantastic de gustoase si pufoase!

daliana (11 apr 2014, 19:59)

 Acum le-am scos din cuptor, delicioase....o singura problema sunt micute, nu ca si in pozele voastre...un pic mi s-a scurs umplutura , am facut-o din cacao..dar cred ca a fost moale..Multumesc Lena..

petruta05 (18 apr 2014, 17:19)

 cata faina trebuie la reteta

petruta05 (18 apr 2014, 17:19)

 buna.... sunt  noua pe aici si as vrea sa te intreb cata faina ai folosit u la reteta de mai sus.ms mult

lena
lena (19 apr 2014, 21:15)

Am cam uitat, dar cred ca merg cam 500-550g.

CryssTyna
CryssTyna (24 apr 2014, 18:55)

 Arata foarte apetisant!Vreau sa le incerc...Doamne Ajuta!

CryssTyna
CryssTyna (27 apr 2014, 16:46)

 Mi-ai iesit super bune!Merci pentru reteta,Lena!

Valentina P. (08 mai 2014, 17:24)

 Cele mai bune cornuri pe care le-am mâncat vreodată. O sa pun o poza sa vezi ce a ieșit. Multumesc mult de retete.

Giuliana (10 mai 2014, 18:57)

 Imi puteti spune cam cata faina trebuie ? Nu sunt o experta la aluaturi, dar am facut acum reteta si am pus cam jumatate de kg de faina...cam atat mi-a luat :( sper sa iasa

lena
lena (10 mai 2014, 19:01)

Valentina, super frumoasa broscuta!

Giuliana, merge cam 450-500g faina, ati pus bine :)

Giuliana (18 mai 2014, 14:11)

 Multumesc !!! A fost super bine :) si au iesit foarte bune, pufoase si gustoase...le-am umplut cu mere, dulceata de prune si nutella :D vi le arat. !!

sveta100 (21 iun 2014, 21:59)

 Am facut astazi aceste cornuri. La prepararea aluatului mi-a luat cu mult peste cantitatea de faina indicata in reteta, aproape dublu, pina ce aluatul sa nu se lipeasca de maini. S-au copt destul de repede, chiar foarte repede.

Aliki (10 iul 2014, 13:14)

 Lena este prima data cand las un comentariu cu toate ca am incercat multe retete de-ale tale.Pana acum nu am avut intrebari sau nelamuriri. Raspunsurile tale la celelalte comentarii ma satisfaceau. Dar astazi am nevoie de ajutor! Locuiesc in strainatate si aici nu gasesc drojdie proaspata, ce se fac?I-ti multumesc anticipat!

PS: Toate retetele tale sant minunate!!!!!!!!!

 

lena
lena (10 iul 2014, 21:47)

Aliki, multumesc de apreciere!

Aici, la reteta, poti folosi drojdie uscata in lco de proaspata, pune 25g si va fi bine.

andra elena (05 sep 2014, 15:07)

 buna.astazi incerc sa fac pentru prima oară aceste cornuri.acum astept sa creasca aluatul sper sa imi iasă. Dar in rețetă nu am văzut să scrie că trebuie lapte cald..acum sper sa iasă! Pupici Mulțumesc pentru rețetă

Dorii (08 oct 2014, 20:42)

 Delicioase cornuri!!! I-am cucerit pe copiii mei cu aceste cornuri! Multumesc pentru reteta!!!!! 

maduu92 (30 oct 2014, 18:34)

 Cele mai bune cornuri ever! Am facut cateva si cu nutella, de curiozitate! Au fost okey, dar cele mai apreciate au fost cele cu gem!

valeclau (23 ian 2015, 10:41)

 buna!am o intrebare,daca folosesc nutella o sa iasa din cornuri?multumesc

lena
lena (23 ian 2015, 10:43)
S-ar putea sa curga putin.
mirandra (24 ian 2015, 20:46)

in tava nu se pune hartie de copt sau nu se unge tav cu nimic?

 

 

 

 

lena
lena (24 ian 2015, 21:50)

Sau ungeti tava sau puneti hartie de copt.

mirandra (25 ian 2015, 21:38)
Exceptional de bune...multumim de reteta,merg umplute cu orice ca sunt divine
Nastika T (25 ian 2015, 22:55)

 ft ft gustos si destul de simplu va multumesc enorm ptr reteta.... chiar astazi am facut si sau primit ft delicioase

Nastika T (25 ian 2015, 22:56)
Melanie (27 ian 2015, 16:00)

 La sfatul Lenei am folosit acest aluat pentru Învârtita moldoveneasca cu nuca. Am mai pus ceva făina in plus fata de cantitatea din rețeta iar nuca pisata am pus-o din ochi- oricum muuuulta. A ieșit foarte buna si ma bucura faptul ca nu e f dulce aluatul. Mulțumesc din suflet! Ai facut cel puțin un om foarte fericit astăzi - socrul meu😃

Miriam084 (06 feb 2015, 10:16)

Buna, Lena,

 

M-ar interesa sa stiu daca ar fi ok sa le ung la final cu miere. Vreau sa obtin aspectul celor cumparate cand eram mici :) Erau un pic lipicoase si ma gandesc ca era miere... sau poate altceva, dar nu stiu eu :)

Si, in afara de gem, ma ajuti cu o altfel de umplutura? Sau poate un link direct unde gasesc eu umplutura.

Multumesc,

Mirela

lena
lena (06 feb 2015, 10:21)
Citeste pasul 15 referitor la unsul cornurilor. Umplutura poate fi oricare, branza dulce, bucati de mere, visine - sau orice pasta densa care nu curge.
Miriam084 (06 feb 2015, 12:05)
L-am citit, însă ma interesa daca ai încercat sau recomanzi mierea pt uns.
lena
lena (06 feb 2015, 12:34)
Nu prea recomand, vor fi lipiciosi si umezi. Dar depinde dw cum va place.
Mada84 (16 feb 2015, 16:10)

Arata minunat cornurile! Pot sa folosesc si drojdie uscata?

Multumesc!

lena
lena (16 feb 2015, 16:26)

 Da, cam 20g.

Catalina24 (01 mar 2015, 15:16)

 O reteta foarte buna. Au iesit minunat cornuletele... un aluat foarte pufos.

roxanareg (02 mar 2015, 19:04)
Suuuuper bune!!!! Eu am pus rahat in loc de gem.😉👍
roxanareg (02 mar 2015, 19:13)

 delicioase!!

Melanie (04 mar 2015, 15:18)

 Iată ce bunătăți mi-au ieșit! Cu gem de prune, rahat si muuuulta dragoste!😄

Melanie (04 mar 2015, 15:20)

 Aoleu nu s- a încărcat poza! Uitați aici!

Teodora M (16 mar 2015, 11:27)
Foarte buna reteta! As vrea sa incerc aceste cornuri si cu mere..credeti ca ar iesi ceva bun?
lena
lena (16 mar 2015, 11:52)
Nu bun, foarte bun :)
ansire (28 mar 2015, 23:55)

 la cate grade trebuie? multumesc

 

 

lena
lena (29 mar 2015, 10:37)

180-200 grade

ansire (29 mar 2015, 18:17)

 prima tava a fost la 180 de grade si s-au cam ars putin a doua la 160 si au iesit perfecte, timpul a fost de 20-25 minute. depinde de cuptor insa ca referinta e bine de stiut. va multumesc mult

DanielaCin
DanielaCin (26 apr 2015, 21:56)
Super bune!!! Le-am umplut si cu jeleu (ursuleti ) 😁
aurash13 (20 iun 2015, 09:04)

 Buna gospodinelor,stie cineva sa-mi spuna cantitatea exacta de faina?multumesc anticipat,felicitari tuturor,vreau sa-mi iasa si mie la fel de frumoase ca ale voastre.Multumesc Lena ca existi.

aurash13 (20 iun 2015, 10:15)

 Nu am mai avut rabdare si am facut deja aluatul,am facut compozitie dubla si am pus 1100 grame faina,deci cantitatea exacta pt reteta este 550 g faina,spor in toate va doresc.

Tashhka (13 sep 2015, 12:10)
Ce cornulete minunate mi au ieșit...... Nu am mai mâncat asa cornulete pufoase PINA acum. Iar tu Lena esti o minunata la ce retete imparti cu noi, iti multumesc din suflet pt toate retetele de pe acest site, o mulțime am facut din ele si niciodată nu am dat greș. Sunt din RM si am plecat de mult timp din țara, iar datorită Tie bucatele moldovenești/românesti nu ne lipsesc de pe masa, cu același gust ca la mama acasa. Te imbratisez si ți multumesc ca exiști.
Alina Heering
Alina Heering (19 sep 2015, 16:37)

 Nu am facut niciodata cornulete si  nici nu credeam ca o sa arate atat de bine. O reteta excelenta, multumesc frumos pentru reteta si pentru acest site. Felicitari pe tru munca depusa si multimim ca ne data "mură in gură"

tatianaS (13 nov 2015, 16:31)
Buna. Astazi am facut si eu cornuletele acestea,nu am avut drojdie proaspata si am folosit drojdie la plic. Am folosit visine ca umplutura. Sunt delicioase. Ma uit acum la copii mei cum se ling pe degetele.
piti (18 nov 2015, 00:15)

Perfecte !Multumesc din nou ptr munca depusa

victoria14 (13 ian 2016, 16:30)

salut lena am facut deja de citeva ori aceste cornuri cu gem si sunt preferatele noastre,,dar vreau sa te intreb cu praf de copt s,ar primi la fel de bune?acum sunt peste hotare si aici nu prea gasesc drojdie ca la noi doar praf de copt..multumesc.

lena
lena (13 ian 2016, 20:06)

Din pacate nu ies la fel cu praf de copt, nu vor fi moi si pufosi, da crocanti :)

Incearca sa gasesti drojdie uscata, va fi la fel de bine ca si cea proaspata.

simona88 (17 ian 2016, 14:54)

CEA MAI BUNA RETETA DE CORNURI , AZI AM FACUTO MI`A IESIT LA FEL CA IN POZA ...NU MAI ZIC DE GUST ,,,SI CAT DE PUFOASE SUNT . VA MULTUMESC PT RETETA , DIN PARTEA MEA AVETI NOTA 10