Ciuperci Pleurotus pane

Ciuperci Pleurotus pane

O reteta simpla, rapida si gustoasa!

Azi chiar nu am avut timp sa gatesc si rapid am facut ciuperci pane!

Ingrediente

Ciuperci pleurotus
1 kg
Oua
2 buc
chiar si trei puteti folosi,depinde de cantitatea de ciuperci
Ulei de floarea soarelui
200 ml
pentru prajit
Faina alba
50 g
plus,minus la cantitea de faina,compozitia nu trebuie sa fie prea subtire
Piper
1 lingurita
si mai putin de o lingurita
Sare
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Am pregatit ingredientele.

Ciuperci Pleurotus pane - Pas 1
Pas 2

Ciupercile se curata, se spala bine si se opareste putin.

Dupa ce s-au inmuiat se scot si se pun la scurs!

Atentie trebuie sa fie scurse bine de apa!

Ciuperci Pleurotus pane - Pas 2
Pas 3

Am preparat compozita pentru pane: intr-un castron am pus 2 oua ,faina, sare si piper. Apoi le-am batut bine cu furculita.

Ciuperci Pleurotus pane - Pas 3
Pas 4

Se ia cate o ciupercuta si se pune in compoztie, le intoarceam pe ambele parti sa se prinda bine compozita de ciupercuta.

 

Ciuperci Pleurotus pane - Pas 4
Pas 5

Apoi punem la prajit ciupercile intr-o tigaie cu ulei.

Se prajesc pe ambele parti!

Ciuperci Pleurotus pane - Pas 5
Pas 6

Se servesc calde sau reci!

Se pot servi cu maioneza!

Pofta Buna!

Ciuperci Pleurotus pane - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)
Colectii: Ciuperci

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 05 Feb 2011, 08:31

Interesanta ideea Ellena, chiar nu m-am gandit niciodata la ciuperci asa gatite - denumirea am schimbat-o la ciuperci - li se spune "pastrav de fag" mai mult pentru cunoscatori, asa in popor se numesc Pleurotus.

olguta
olguta 07 Feb 2011, 20:07

excelenta receta. eu am invatat-o de la mama si am facut-o de multe ori. iti lingi si degetele. Asa ca bravo Ellena pentru postarea recetei si recomand tuturor sa o incerce.

Nota mea pentru reteta:
l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 06 Apr 2016, 22:52

eu am facut azi  si dupa aia m am uitat aici; adica acum; asa ca am facut ca sa mi placa:nu am oparit ciupercile; au iesit super carnoase, faine...simplu ca orice pane

l.e.
Elisa Lazarescu (l.e.) 06 Apr 2016, 22:53

si cu un gust deosebit  , nefiind oparite, s au prajit ele "cu succes"