Ciuperci Pleurotus pane

 O reteta simpla, rapida si gustoasa!

Azi chiar nu am avut timp sa gatesc si rapid am facut ciuperci pane!

 

Ingrediente

Ciuperci Pleurotus
1 kg
Oua
2 buc
chiar si trei puteti folosi,depinde de cantitatea de ciuperci
Ulei de floarea soarelui
200 ml
pentru prajit
Faina alba
50 g
plus,minus la cantitea de faina,compozitia nu trebuie sa fie prea subtire
Piper
1 lingurite
si mai putin de o lingurita
Sare
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Am pregatit ingredientele.

2

Ciupercile se curata, se spala bine si se opareste putin.

Dupa ce s-au inmuiat se scot si se pun la scurs!

Atentie trebuie sa fie scurse bine de apa!

3

Am preparat compozita pentru pane: intr-un castron am pus 2 oua ,faina, sare si piper. Apoi le-am batut bine cu furculita.

4

Se ia cate o ciupercuta si se pune in compoztie, le intoarceam pe ambele parti sa se prinda bine compozita de ciupercuta.

 

5

Apoi punem la prajit ciupercile intr-o tigaie cu ulei.

Se prajesc pe ambele parti!

6

Se servesc calde sau reci!

Se pot servi cu maioneza!

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg ()
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:
Nota: 5 (1 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lena
Elena (lena) 05 feb 2011, 08:31

Interesanta ideea Ellena, chiar nu m-am gandit niciodata la ciuperci asa gatite - denumirea am schimbat-o la ciuperci - li se spune "pastrav de fag" mai mult pentru cunoscatori, asa in popor se numesc Pleurotus.

olguta
Olga Gancearuc (olguta) 07 feb 2011, 20:07

excelenta receta. eu am invatat-o de la mama si am facut-o de multe ori. iti lingi si degetele. Asa ca bravo Ellena pentru postarea recetei si recomand tuturor sa o incerce.

Nota mea pentru reteta:
l.e.
l.e. 06 apr 2016, 22:52

eu am facut azi  si dupa aia m am uitat aici; adica acum; asa ca am facut ca sa mi placa:nu am oparit ciupercile; au iesit super carnoase, faine...simplu ca orice pane

l.e.
l.e. 06 apr 2016, 22:53

si cu un gust deosebit  , nefiind oparite, s au prajit ele "cu succes"