Paste a la carbonara

reteta postata de
Nota 4 (1 voturi)
*****

 Pastele carbonara sunt simple de facut si rapid. Sunt foarte gustoase si cand ai mancat o portie, cu siguranta mai vrei una!

Cu cateva ingrediente vom prepara una din delicioasele paste italienesti!

Ingrediente

Spaghete
250 g
Bacon
200 g
Oua
2 buc
chiar si 3 puteti pune.In reteta normal se pun numai galbenusurile
Parmezan
100 g
eu folosesc si mix de branza
Ulei de masline
50 ml
Piper negru
1 lingurite
puneti dupa gust.va recomand sa il macinati proaspat,iese mult mai bun

Pasi de urmat

1

Am pregatit ingredientele.

Paste a la carbonara - Pas 1
2

Se fierb pastele conform prospectului de pe pachet in apa cu sare.

Paste a la carbonara - Pas 2
3

Baconul se taie cubulete si se rumeneste usor in tigaie cu putin ulei de masline.

Paste a la carbonara - Pas 3
4

Pana se fierb pastele si prajeste baconul, razuiti parmezanul si amestecati cu galbenusurile oualelor.(eu le pun intregi ouale,pt ca imi ies prea uscacioase pastele).

Daca amestecul este prea uscat, puteti adauga putin albus.

Adaugati piper proaspat macinat.

Paste a la carbonara - Pas 4
5

Strecurati pastele, clatitile sub jet de apa (optional)

(deobicei nu le clatesc,imi plac mai mult asa) si le adaugati in tigaie peste bacon.

Amestecul de paste,bacon trebuie sa fie fierbinte.

Paste a la carbonara - Pas 5
6

Se toarna ouale peste paste si amestecati energic.

Atentie nu prea mult sa nu va iasa prea uscacioase.

Paste a la carbonara - Pas 6
7

Pastele a la carbonara se servesc fierbinti cu parmezan razuit deasupra.

Pofta Buna!

Paste a la carbonara - Pas 7
Cantitate: 500 g (4 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Mery75
Mery75 (12 February 2011, 15:50)

asteptam ceva de genul asta,mersi pt. reteta

raisa
*****
raisa (26 February 2011, 00:58)

Si eu sunt fan al pastelor, reteta asta am incercat-o in mai multe feluri pana am gasit varianta care imi place cel mai mult: este aproape la fel ca ce ai scris tu, numai ca ouale le bat intregi impreuna cu 2-3 linguri de smantana (slaba de preferat) pana se omogenizeaza frumos, galben deschis. La fel, pastele nu le clatesc, doar scurg apa si imediat cat sunt inca fierbinti torn amestecul de ou ca sa se coaca de la caldura lor, apoi baconul la fel de cald (scurs de ulei!) si parmezanul ras. Datorita smantanii nu au cum sa iasa uscate si nu sunt excesiv de grele pentru ca nu au grasime. Si inca ceva important: se stinge focul chiar daca le amesteci in tigaie sau in oala in care au fiert, ca sa nu prinda gust de parlit (mie una nu imi place, ca pana la urma sunt paste, nu oua prajite). Daca vreti incercati si sugestiile mele sau daca aveti altele...

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena
S-ar putea sa-ti mai placa