Cozonac rapid Tupperware

Ca sa te numesti gospodina moderna trebuie sa incerci si sa fii deschisa la noi instrumente si retete, permanenta informare si curiozitate (cred ca intelegeti:). Asa am ajuns eu la Cozonacul gatit in vasele Tupperware, mi s-a spus ca este rapid, ca nu trebuie framantat deloc cu mainile, fara prafuri si E-uri si bineinteles foarte gustos.

Asa, si ieri de la ora 12 ca o gospodina previzibila (stiti ca la cozonac tre sa te apuci de dimineata sa fie gata seara:), am inceput sa fac cozonacul - si foarte mirata la ora 14 cu cozonacul gata copt si pus la racorit. Si mai placut am fost impresionata de gustul cozonacului, foarte, foarte bun si aromat. Eu am pus doar stafide in cozonac, nu am vrut sa-l fac prea sofisticat, ma interesa mai mult coca - dar puteti pune si orice va place voua - la mine a fost ca un Pannetone.

Deci recomand sa incercati si sa fiti deschisi la metodele noi si simple de gatit, plus ca puteti si sa castigati produsele Tupperware la concursul nostru si sa le aveti gratuit.

De pe 11-13 februarie, puteti sa degustati cozonac si la Desert Expo de la Sun Plaza Bucuresti - gasiti standul Tupperware cu produse si cozonacul.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
1 kg
ar fi bine sa fie tinuta 24 de ore langa o sursa de caldura, sa fie uscata bine
Oua
4 buc
Lapte
450 ml
Zahar
350 g
Drojdie instant
2 buc
2 plicuri de drojdie rapida Dr.Oetker
Ulei de floarea soarelui
10 linguri
Sare
0.25 lingurite
Stafide
1 pah
pentru umputura puteti lua orice va place - cacao, rom, nuci, etc

Pasi de urmat

1

Faina se cerne in Bolul Mixer, sau se zvanta cu o lingura. Acest bol mixer este vedeta principala a retetei, asa ca fara el mai greu.

2

Adaugati sare si drojdie, amestecati bine.

3

Separati albusurile de galbenusuri.

4

Albusurile le bateti spuma cu mixerul, adaugati galbenusurile si mai mixati putin la viteza mai mica.

5

Adaugati amestecul de oua la compozitia de faina, amestecati usor.

6

Masurati 10 linguri cu ulei si il inclaziti putin la microunde.

7

Laptele il aduceti la punctul de fierbere, dar nu lasati sa fiarba. Adaugati zaharul si amestecati pana se dizolva complet.

8

Adaugati cate putin lapte in amestecul de faina, cu o lingura amestecati coca.

9

Apoi adaugati 5 linguri de ulei incalzit si mai amestecati putin cu lingura pana il incorporati.

10

Puneti capacul la vas si lasati la cald 15 minute (sau pana sare capacul singur) - este obligatoriu sa stea in bol mixer pt ca datorita peretilor si capacului are loc o crestere mai rapida a aluatului.

11

Adaugam stafidele, vanilie/rom si urmatoarele 5 linguri de ulei cald, turnat pe marginile aluatului.

12

Cu o lingura de lemn amestecati bine aluatul, vreo 2 minute, de jos in sus, rupand ca sa iasa aerul.

13

Puneti din nou capacul si mai lasati pana vreo 30 de minute pana aluatul umple bolul. Daca in acest timp mai sare capacul, il puneti la loc si asteptati se se umple vasul.

Dupa acest timp puteti pune aluatul pe o planseta si sa-i puneti orice umplutura va place - daca il vreti cu umplutura, dupa mine as zice sa faceti coca putin mai uscata, la framantat sa adaugati mai putin lapte. Sau o turnati asa printre straturile de aluat cand il puneti in tava, daca aluatul este lichid.

14

Turnati aluatul in 2 tavi de silicon puse pe un gratar, umplute cam pana putin mai mult de jumate. Lasati 15 minute sa creasca.

15

Dupa 15 minute ungeti cozonacurile cu un ou batut si le dati la cuptor preincalzit la maxim - la mine au fost 250 grade.

16

Lasati 10 minute la temperatura maxima (daca incepe sa se rumeneasca prea mult deasupra puneti o folie de aluminiu peste cozonaci sa nu le parpaliti), apoi 30 de minute la o temperatura medie 180-150 grade.

17

Scoateti cozonacii din cuptor si din tavi, le puneti la racorit acoperiti cu un prosop. Perfect este sa-i lasati vreo 2-3 ore sa se racoreasca si patrunda bine.

18

Dar pentru cei nerabdatori merge si asa mai proaspat :)

Este perfect cu lapte, ceai sau cafea - perfect de dulce si aromat - este exact pe gustul meu, chiar nu ma asteptam :)

Pofta Buna!

Cantitate: 2 kg (2 cozonaci)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Elena.M
Elena.M (11 February 2011, 10:29)

Lena,eu sunt uimita cat de repede ai putut face acest cozonac!!Daca as vrea sa comand acest bol,de unde ar trebui sa il cumpar??Eu sunt din Galati.Arata foarte bine cozonacul tau si sunt tentata sa fac si eu reteta.Te rog daca mai putea ajuta cu informatii.

lena
lena (11 February 2011, 10:33)

Elena, acest vas costa la vreo 100 roni si il poti face comanda sa vina prin Posta cu plata ramburs. Pentru comenzi vorbesti cu Dna Raducu Elena (reprezentantul cu care lucrez eu) - tel - 0723590128, sau undeva pe aici in Retetle Tupperware este si mail-ul ei, in comentarii.

Sau poti sa-l iei premiu in concursul nostru

Ellena
Ellena (11 February 2011, 14:11)

Minunat cozonacul, a venit mirosul pana la mine .

Chiar fac minuni aceste produse Tupperware! Sunt facute pentru bucatarele care duc lipsa de timp si car enu vor sa se mai complice!

Imi pare rau ca nu pot merge la Desert Expo.

Natali (11 February 2011, 14:12)

Ce coincidenta! Copiii mei au dat-o in patima cozonacului recent nu-ti spun ca acum masina mea de piine framinta al doilea cozonac pe saptamina asta!

As incerca reteta aceasta, sa vad daca iese fara vasul minune, insa daca pun aluatul undeva la loc mai cald sa creasca.

lenor
lenor (11 February 2011, 14:37)

Bolul mixer costa 143 Ron, vedeti detalii si la reteta de paine Tupperware - se poate comanda la mail sau telefonic- Elena - 0723590128, lena_r12@yahoo.com

maria2011 (11 February 2011, 14:55)

arata delicios

larissa
larissa (11 February 2011, 15:52)

felicitari arata bine si gustos

olteanu
olteanu (11 February 2011, 16:26)

Intradevar foarte intersanta reteta si rapida.Eu am cumparat acest bol de mai bine de 1 an ,am auzit ca ies cozonaci buni din el dar nu aveam reteta.Acum ca am si reteta ramane sa ma apuc de treaba.Merci ca ai postat aceasta reteta.

CARMENICA
CARMENICA (11 February 2011, 19:33)

La capitolul Cozonaci ,am fost intotdeauna un dezastru ! Oricat m-as chinui,gresesc cate ceva iar aluatul pufos (care ar trebui sa iasa) la mine e un fel de foaie de placinta mai groasa ! De cate ori vad reusita cuiva in mesteritul lor,ma bucur !

cora soare (11 February 2011, 22:19)

Aluatul nu trebuie sa fie moale, nu trebuie "turnat" in tava. De aceea laptele se pune treptat si cand aluatul incepe sa se despinda de pe peretii vasului, chiar daca v-a mai ramas lapte nu-l mai turnati ! Aluatul trebuie sa ramana ... elastic, sa-l poti umple cu tot ce vrei, eu de exemplu fac umplutura din 4 albusuri batute spuma cu zahar (bezea) in care pun nuca pisata, cacao si esenta de rom. Daca aluatul e moale si curge, cum mai intinzi umplutura pe el? Incercati si n-o sa va para rau. Eu fac cozonac in vasul Tupperware de vreo 7 ani.

lena
lena (11 February 2011, 22:20)

Multumim de sfat Cora!

cora soare (11 February 2011, 22:31)

Inca ceva, daca topiti zaharul in lapte si nu il puneti pe tot in aluat, veti pierde si putin din zahar si nu v-a mai fi atat de dulce. Asa ca incercati sa amestecati zaharul cu ouale, pe acelea le puneti sigur pe toate ! 

spiriduena
spiriduena (11 February 2011, 22:45)

 arata super  cozonacul si daca se poate repede si bun este bine pt. noi fetele.stiu si eu bolul acesta l-am vazut la o prietena acum cativa ani ,si multe alte produse  este adevarat ca sunt de CALITATE si frumoase si rezistente ,eu am ramas cu gandul la ele ,ca nu am reusit sa-mi cumparat.am aflat acum ca sunt si aici ,vreau sa vad ce pret au aici .

AMV (12 March 2012, 00:22)

 Am facut primul cozonac din viata mea !!!! Cam rumenit, cred ca l-am lasat la temp cam mare dupa primele 10 min. L-am scos inainte sa sune ceasul, sper sa fie facut in interior.

AMV (19 March 2012, 23:45)

 Repetitia e mama invataturii ! De data asta am "lucrat" in deplasare si am mai  molipsit 2 gospodine cu acest cozonac neframantat.