File de cod cu vin alb la cuptor

File de cod cu vin alb la cuptor

Incercand sa ne schimbam stilul de viata si sa mancam mai sanatos m-am gandit ca aceasta reteta este potrivita pentru cei ce incearca sa faca lucrul asta. Se poate servi cu legume alaturi,orez sau mamaliguta.

Ingrediente

Peste cod
1 kg
Sare
2 linguri
Piper alb
1 lingurita
Ulei de masline
2 linguri
Rozmarin
2 g
Vin alb demisec
100 ml

Pasi de urmat

Pas 1

Pestele se spala, se pune intr-o tava(eu am pus in ena) apoi se pune uleiul peste el, eventual ii faceti si un masaj  . Se pun condimentele si se lasa timp de 10 minute sa se imprieteneasca

File de cod cu vin alb la cuptor - Pas 1
Pas 2

Se adauga vinul apoi se da la cuptor la 175°pentru 15-20 min. Apoi se serveste dupa preferinta cu legume, orez, mamaliguta ...

Pofta buna!

File de cod cu vin alb la cuptor - Pas 2

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 4 (2 voturi)
Colectii: Mancaruri cu PESTE

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 11 Feb 2011, 20:01

Cred ca este foarte bun! Fileul de cod a fost proaspat sau congelat?

gabriela29sv
gabriela29sv 12 Feb 2011, 12:39

A fost super bun, fac reteta asta aproape in fiecare saptamana ori cu file de cod ,ori cu file de merluciu....proaspat.

Nota mea pentru reteta:
denilu
denilu 22 Feb 2016, 20:22

Buna! Am gatit si eu acest fel si surprinzator a fost bun. Noi nu prea mancam peste, dar stiu ca este sanatos. Si cum reteta este usoara, voi gati mai des peste. Am servit cu orez basmati cu lamaie, reteta Lenei care imi place f.f. mult. Multumesc.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: