Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Aceasta ciorba este preferata familiei mele si m-am gandit sa va impartasesc reteta ei pentru ca este delicioasa Stiu ca pe interernet se gasesc multe variante dar mie imi place varianta mea si cred ca este foarte reusita, incercati si n-o sa regretati

Ingrediente

Pui intreg
1 buc
Ceapa alba
2 buc
Morcovi
3 buc
Pastarnac
1 buc
(sau radacina de patrunjel)
Radacina de telina
1 buc
(doar o felie din ea )
Ardei gras rosu
1 buc
((jumatate din el)
Ardei gras verde
1 buc
(jumatate din el)
Patrunjel verde
1 buc
Sare,piper
1 lingura
(dupa gust)
Cub de pui maggi
1 buc
Oua
2 buc
Usturoi
1 buc
(o caciulie medie)
Smantana
500 ml
Iaurt
500 ml
Otet
1 pahar
(un paharel mic de la palinca)
Faina alba
2 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Se spala puiul si se taie bucati.

Legumele se curata si se spala.

Ciorba radauteana - Pas 1
Pas 2

Se pun toate la fiert intr-o oala cu apa si sare.Legumele le lasati intregi sau taiate in jumatate. Se scot legumele si carnea cand sunt gata fierte, inlaturam pielea si oasele si taiem carnea cubulete(ca sa iasa bine cubuletele taiem carnea invers sensului de crestere).
Completam supa cu apa cca trei sferturi din oala,si punem condimentele.

Ciorba radauteana - Pas 2
Pas 3

Intr-un vas se face dresingul din 2 oua,2 linguri de faina, usturoiul pisat, smantana, iaurtul, otetul, sare, piper ,delikat. Acesta se adauga la supa de pui (la foc mic) si se amesteca incontinuu sa nu se branzeasca.Apoi se adauga carnea taiata cubulete si se mai lasa sa fiarba un pic (cca5 -10 min, la foc mic)

Ciorba radauteana - Pas 3
Pas 4

Un morcov in radem si il prajim pana isi schimba culoarea.

Ciorba radauteana - Pas 4
Pas 5

Apoi se adauga in tigaie cateva polonice de supa. Se strecoara totul in supa(printr-o sita) pentru a-i da o culoare frumoasa.

Ciorba radauteana - Pas 5
Pas 6

Si asa arata ciorba radauteana la final

Ciorba radauteana - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 5 kg
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)
Colectii: Supe si ciorbe

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 15 Feb 2011, 11:32

Gabriela imi citesti gandurile, am si eu aceasta ciorba pregatita pentru postare pe site - tot amanam si uite ca ai pus-o tu acum, deci eu pun altele

Arata foarte bine ciorbitza, intrebare- din legume nu mai pui nimic inapoi in ciorba? Nu pasezi cartofii, telina?

gabriela29sv
gabriela29sv 15 Feb 2011, 11:38

Multumesc Lena, din legume nu pun nimic inapoi...se pot manca asa ,sotul meu e fan legume fierte asa ca i le pastrez lui tot timpul. Sincer de vreo doua ore ma chinui sa postez reteta pentru ca am avut probleme cu calculatorul, dar pana la urma am reusit

Nota mea pentru reteta:
lyly
liliana (lyly) 16 Feb 2011, 12:27

Multu mult!. Astept de mult timp aceasta reteta. Baiatul meu mi-a zis ca a mancat cand a fost in acea zona , aceasta ciorba minunata.

Lyly

gabriela29sv
gabriela29sv 16 Feb 2011, 13:58

Cu mare placere lyly ...eu sunt chiar din acea zona adica din Suceava si te asigur ca e o reteta foarte reusita, preferata familiei ...dupa cum am mai spus

ica
burlacu ica (ica) 17 Feb 2011, 00:36

e buna ciorba am mancat si eu odata la cumnata mea la falticeni poate voi face si eu stiu ca efafoarte buna ciao.

tiki
tiki 02 Sep 2014, 12:53

Buna. Este o ciorba care-mi place f.mult. Eu o fac putin diferit, dar nu cu mult. Nu pun absolut nici un ingredient in plus,din contra. Ceea ce nu pun eu e: faina, iaurt,cub Maggy. Si eu intotdeauna puiul il oparesc inainte. Adica il pun in apa rece si-l las pana da un clocot de apare spuma, pe care o indepartez, arunc apa,spal puiul si il pun din nou in apa putin calduta cu toate celelalte ingrediente care trebuie atunci. Si la aceasta ciorba eu 1 morcov il tai buc.mici ptr. culoare,restul legumelor le pasirez. Si de pe buc.mai rele -cum spun eu- iau carnea jos, si cele mai bune, pulpele,aripile, le las intregi si le pun fiecaruia in farfurie. Dar precis gustul e acelasi. Paaaa.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AshaKraken949
Asha Kraken (AshaKraken949) 26 Jun 2016, 21:22

Am facut reteta exact asa si a iesit super! F clar explicat, rezultatul perfect, multumesc Lena:)

Nota mea pentru reteta:
luminitaiasi
luminitaiasi 15 Jul 2016, 15:57

Eu faceam ciorba asta pasand la sfarsit morcovul. De data asta, n-am mai facut asta, pt ca am vrut sa incerc si reteta asta. Foarte gustoasa. Nu vreau sa ma gandesc la colesterol :).

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CristinaNita310
Cristina Nita (CristinaNita310) 02 Nov 2016, 11:39

A iesit perfect ptr prima mea ciorba radauteana.Multumesc mult ptr retetele tale.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: