Paine de casa cu susan

A
Paine de casa cu susan

Ce e mai placut in casa decat mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor. Va propun o reteta de paine presarata cu susan. Susan care in final iese rumenit si se consuma primul!

Ingrediente

Faina alba de grau
1 kg
Zer
500 ml
Oua
1 buc
Sare
4 lingurite
Zahar
1 lingurita
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Drojdie proaspata
20 g
Susan
4 lingurite

Pasi de urmat

Pas 1

Faina, sarea, zaharul se amesteca bine in vas. Topim drojdia in zer si framantam pana se omogenizeaza. La final adaugam uleiul si framantam iar pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la crescut o ora.

Paine de casa cu susan - Pas 1
Pas 2

Punem painea intr-un vas yena uns cu margarina sau unt si lasam sa creasca inca jumatate de ora. Se poate pune si in doua vase dar ies painitile mai mici si se coc mai repede. Pentru ca am pus tot aluatul intr-un vas, am sectionat exteriorul cu cutitul sa creasca mai frumos.

Paine de casa cu susan - Pas 2
Pas 3

Presaram susan si dam la cuptor pentru jumatate de ora. In fotografie se vede cam cat creste si in tava.


Paine de casa cu susan - Pas 3
Pas 3

Scoatem din cuptor si din vas painea, o umezim cu apa si o invelim intr-un prosop.

Paine de casa cu susan - Pas 3

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregatire: 180 min
Data publicarii:
Colectii: Aluaturi

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 16 Feb 2011, 10:09

O, ce painica buna - se pare ca esti maestru in ale painiii! Apropo, zerul de unde il cumperi, sau ai vreun furnizor de incredere de la tzara?

amalia80
amalia80 16 Feb 2011, 11:52

Intradevar, fac des paine de casa si-mi place sa ma joc cu ingredientele, astfel incat sa fie ceva nou de fiecare data. Zerul este facut de mine, imi ramane de la branza calcica pe care i-o prepar fetitei. Pregatesc reteta de branza calcica cu poze si o postez zilele acestea.

Anna Aniuta
Anna Aniuta 29 Jan 2016, 11:58

Cind si unde se pune oul?

lena
Elena (lena) Anna Aniuta 29 Jan 2016, 11:59

Cred ca este pt uns deasupra.