Bors cu sfecla rosie(ca la Suceava)

reteta postata de

La Suceava ciorba se numeste bors( pentru ca se inacreste cu bors acru) si am vrut sa va impartasesc o reteta pe care eu o fac des, mai ales in post (atunci nu mai punem si smantana deasupra )

Ingrediente

Ceapa alba
2 buc
Morcovi
2 buc
Pastarnac
1 buc
(sau radacina de patrunjel)
Radacina de telina
1 buc
(o felie din ea)
Ardei gras rosu
1 buc
(jumatate din el)
Ardei gras verde
1 buc
(jumatate din el)
Sfecla rosie
4 buc
(eu cumpar gata fiarta)
Ulei
50 ml
Patrunjel verde
1 lingurite
(sau uscat )
Leustean verde
1 lingurite
(sau uscat,depinde de sezon)
Bors Maggi
1 linguri
(sau acru-150ml-cine are)
Bulion de rosii
1 linguri
Cartofi roz
4 buc
(de marime medie)
Fidea
50 g
(sau taietei)
Sare
1 linguri
Vegeta
1 linguri
(dupa gust)

Pasi de urmat

1

Pregatim ingredientele.

2

Intr-o oala (de 5 L) se pune uleiul si ceapa tocata marunt, la calit...la foc mic.

3

Morcovii se taie marunt si se adauga peste ceapa.

4

Se taie si celelalte legume marunt si se adauga in oala.

5

Apoi punem verdeata,patrunjel si leustean, daca aveti verde ...daca nu uscate(eu am pus uscate de data asta).

6

Se adauga o lingura de bulion si se amesteca.

7

Apoi se completeaza oala cu apa calda, sa fie 3/4 plina.Se adauga o lingura de sare si se lasa sa fiarba cca 20 min.

8

Se taie cartofii marunt si se adauga si ei in bors.

9

Dupa 10 minute se adauga in oala sfecla rosie data pe razatoarea mare.

10

Imediat punem si o lingura de bors Maggi sau 150 ml bors acru (dupa cum aveti), 50 g fidea, vegeta dupa gust, mai lasam 5 min si oprim focul.

11

La sfarsit se mai pune un pic de leustean desupra.

POFTA BUNA !

Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 90 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lena
lena (16 February 2011, 16:42)

Arata foarte bine ciorba, Gabriela! Uite de taietei in ciorba nu stiam, la noi nu se pune in ciorba cu sfecla rosie.

gabriela29sv
gabriela29sv (16 February 2011, 17:05)

Multumesc Lena, e si foarte bun (borsul) te asigur .La noi se pun taietei mai ales facuti acasa, dar acum n-am mai avut timp sa-i fac.

cristinutza cristina (19 April 2012, 12:42)

foarte delicios acest bors! ca sa nu mai zic cat de sanatos este!

gabriela29sv
gabriela29sv (22 April 2012, 00:53)

Ma bucur mult cristinutza cristina ca l-ai incercat si ma bucur si mai mult ca iti place.spor la gatit si numai bine.

unqspidy23 (19 June 2012, 19:31)

 hmmmm...... iti multumesc pt reteta este ffff bun am incercat reteta si este fff buna o recomand cu incredere tuturor multumesc inca o data 

gabriela29sv
gabriela29sv (19 June 2012, 23:13)

Ma bucur mult ca ti-a placut "unqspidy" ...sa-ti fie de bine si spor la gatit.

Cu drag, Gabriela.

sergio koch (20 September 2013, 16:33)

in loc de taitei la SV punem urechiuse ,cel putin asa faceau batranii inainte, se fac din faina ,ou si ceva gris... P-buna(si smantana.mmmmmmmmmmmmmhhhhhhhh)

 

laura.d (28 August 2014, 19:15)

 bors ca la Suceava cu bors din plic.....

raluca57 (03 November 2014, 21:13)

 Foarte buna ciorba aceasta, am facut-o de post. Si am uitat sa pun fidea. Dar o repet curand, cu smantana, cred ca e si mai buna!

Tabitha (11 November 2014, 22:44)
Prima data am încercat ciorba asta...ce sa zic foarte gustoasa :) si foarte ușor de făcut. Eu adăugat orez ca nu am avut tăieței. Smantana am pus o lingura in farfurie. Mulțumesc de rețeta . Tabitha USA
RuxandraIrina (04 December 2014, 11:18)

 Buna! Eu stiu o reteta asemanatoare (bors de sfecla ca la Botosani :) ). Singura diferenta e ca in reteta mea se pune mai mult bors acru (cam un litru) iar acesta se da in clocot separat, inainte de a-l adauga in ciorba.

Iar sfecla rosie se pune chiar la sfarsit si se inchide apoi focul. Se lasa asa sa se odihneasca vreo jumatate de ora. 

 

 

 

 

Nastea
Nastea (15 June 2015, 20:50)
Foarte gustos pentru prima data lam făcut sa primit super....eu am făcut cu varza proaspata