Bors cu sfecla rosie(ca la Suceava)

reteta postata de

La Suceava ciorba se numeste bors( pentru ca se inacreste cu bors acru) si am vrut sa va impartasesc o reteta pe care eu o fac des, mai ales in post (atunci nu mai punem si smantana deasupra )

Ingrediente

Ceapa alba
2 buc
Morcovi
2 buc
Pastarnac
1 buc
(sau radacina de patrunjel)
Radacina de telina
1 buc
(o felie din ea)
Ardei gras rosu
1 buc
(jumatate din el)
Ardei gras verde
1 buc
(jumatate din el)
Sfecla rosie
4 buc
(eu cumpar gata fiarta)
Ulei
50 ml
Patrunjel verde
1 lingurite
(sau uscat )
Leustean verde
1 lingurite
(sau uscat,depinde de sezon)
Bors Maggi
1 linguri
(sau acru-150ml-cine are)
Bulion de rosii
1 linguri
Cartofi roz
4 buc
(de marime medie)
Fidea
50 g
(sau taietei)
Sare
1 linguri
Vegeta
1 linguri
(dupa gust)

Pasi de urmat

1

Pregatim ingredientele.

2

Intr-o oala (de 5 L) se pune uleiul si ceapa tocata marunt, la calit...la foc mic.

3

Morcovii se taie marunt si se adauga peste ceapa.

4

Se taie si celelalte legume marunt si se adauga in oala.

5

Apoi punem verdeata,patrunjel si leustean, daca aveti verde ...daca nu uscate(eu am pus uscate de data asta).

6

Se adauga o lingura de bulion si se amesteca.

7

Apoi se completeaza oala cu apa calda, sa fie 3/4 plina.Se adauga o lingura de sare si se lasa sa fiarba cca 20 min.

8

Se taie cartofii marunt si se adauga si ei in bors.

9

Dupa 10 minute se adauga in oala sfecla rosie data pe razatoarea mare.

10

Imediat punem si o lingura de bors Maggi sau 150 ml bors acru (dupa cum aveti), 50 g fidea, vegeta dupa gust, mai lasam 5 min si oprim focul.

11

La sfarsit se mai pune un pic de leustean desupra.

POFTA BUNA !

Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 90 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lena
lena (16 February 2011, 16:42)

Arata foarte bine ciorba, Gabriela! Uite de taietei in ciorba nu stiam, la noi nu se pune in ciorba cu sfecla rosie.

gabriela29sv
gabriela29sv (16 February 2011, 17:05)

Multumesc Lena, e si foarte bun (borsul) te asigur .La noi se pun taietei mai ales facuti acasa, dar acum n-am mai avut timp sa-i fac.

cristinutza cristina (19 April 2012, 12:42)

foarte delicios acest bors! ca sa nu mai zic cat de sanatos este!

gabriela29sv
gabriela29sv (22 April 2012, 00:53)

Ma bucur mult cristinutza cristina ca l-ai incercat si ma bucur si mai mult ca iti place.spor la gatit si numai bine.

unqspidy23 (19 June 2012, 19:31)

 hmmmm...... iti multumesc pt reteta este ffff bun am incercat reteta si este fff buna o recomand cu incredere tuturor multumesc inca o data 

gabriela29sv
gabriela29sv (19 June 2012, 23:13)

Ma bucur mult ca ti-a placut "unqspidy" ...sa-ti fie de bine si spor la gatit.

Cu drag, Gabriela.

sergio koch (20 September 2013, 16:33)

in loc de taitei la SV punem urechiuse ,cel putin asa faceau batranii inainte, se fac din faina ,ou si ceva gris... P-buna(si smantana.mmmmmmmmmmmmmhhhhhhhh)

 

laura.d (28 August 2014, 19:15)

 bors ca la Suceava cu bors din plic.....

raluca57 (03 November 2014, 21:13)

 Foarte buna ciorba aceasta, am facut-o de post. Si am uitat sa pun fidea. Dar o repet curand, cu smantana, cred ca e si mai buna!

Tabitha (11 November 2014, 22:44)
Prima data am încercat ciorba asta...ce sa zic foarte gustoasa :) si foarte ușor de făcut. Eu adăugat orez ca nu am avut tăieței. Smantana am pus o lingura in farfurie. Mulțumesc de rețeta . Tabitha USA