Linte cu mazare verde

Linte cu mazare verde

O mancare usoara si hranitoare, mai ales cand este frig. Lintea contine mult fier asa ca merge o data pe saptamana. Eu pun si la salate si in legume gen ghiveci si chiar la supe A cum se gaseste de mai multe feluri si in Romania, doar ca trebuie stiut bine timpul de fierbete [nu trebuie tinuta la inmuiat inainte de fierbere].

Ingrediente

Linte maro fiarta
400 g
Mazare verde congelata
250 g
Morcovi
2 buc
sau unul mai mare
Ardei gras rosu
1 buc
sau 100g
Ardei verde
1 buc
Ceapa alba
1 buc
sau praz
Sunca cu slanina
100 g
Supa de carne
1 l
sau apa
Ulei de masline
3 linguri
sau de floare s.
Sare,piper,boia dulce
1 lingurita
dupa gust
Busuioc,cimbru
1 lingurita
verzi ar fi mai bune
Sos de rosii
3 linguri
sau bulion
Oua fierte
3 buc
cate unul pt. fiecare persoana

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatim ingredientele, spalam si curatam legumele. Lintea trebuie fiarta inainte [dar nu mult sa nu se zdrobeasca] eu aici am folosit din borcan gata fiarta.

Linte cu mazare verde - Pas 1
Pas 2

Sunca se taie fideluta sau cum va place voua.

Ceapa se taie marunt, iar morcovii si ardeii cubulete un pic mai mari; asa se vad  bucatile in mancare, daca le taiem f. marunt se inmoaie prea tare.

Linte cu mazare verde - Pas 2
Pas 3

Punem uleiul in cratita si cand este cald punem sunca si o calim un pic, amestecam sa nu se arda.

Linte cu mazare verde - Pas 3
Pas 4

Adaugam ceapa si morcovii, amestecam 1-2 minute si punem capacul. Lasam sa se scada bine ceapa.

Linte cu mazare verde - Pas 4
Pas 5

Dupa ce s-au inabusit bine ceapa si morcovii adaugam ardeii, amestecam, condimentam dupa gust. Lasam si adreii sa se caleasc un pic...

Linte cu mazare verde - Pas 5
Pas 6

...si  punem mazarea direct congelata, fierbe mai bine asa.Amestecam si punem capacul, lasam pana se dezgheata de tot mazarea.

Linte cu mazare verde - Pas 6
Pas 7

Punem sosul de rosii si boiaua, turnam supa sau apa calda [nu fierbinte ca se zbarceste mazarea].

Linte cu mazare verde - Pas 7
Pas 8

Lichidul trebuie sa acopere bine toate legumele sau depinde cum vreti sa ramana la final,mai zemoasa sau mai consistenta.Se fierbe la foc mic cateva minute.Eu nu pun niciodata faina.

Linte cu mazare verde - Pas 8
Pas 9

Lintea se pune la final pt. ca fiind fiarta nu trebuie decat sa se amestece bine toate aromele, amestecam si vedem consistenta,se mai poate pune lichid si condimente dupa gust.

Linte cu mazare verde - Pas 9
Pas 10

Ierburile aromate se pun intotdeauna doar la sfarsit, daca le punem mai repede se fierb prea mult si se pierde toata aroma.Daca nu va place busuiocul puteti pune foi de dafin.

Linte cu mazare verde - Pas 10
Pas 11

Ouale fierte se curata si se taie in patru, se pun direct in farfurie cate un ou pt. fiecare persoana.

 POFTA BUNA.

Linte cu mazare verde - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 l (4-6 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Data publicarii:

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

lena
Elena (lena) 17 Feb 2011, 19:25

Trebuie sa fie buna, chiar nu m-am gandit s-o combin cu linte, trebuie de incercat - merge mai ales in post.

Ellena
Elena (Ellena) 17 Feb 2011, 23:37

Eu stiu ca lintea are gust asemanator cu mazarea. Chiar am gatit si am si mancat mancarica de linte si nu e mare diferenta...dar linte cu mazare chiar nu am mancat

spiriduena
elena (spiriduena) 19 Feb 2011, 00:25

Chiar ca mazarea nu are gust,poate lintea verde da,este buna si fara mazare doar ca eu daca fac fara mazare si ou, fetita nu o mai mananca.