Papanasi Reteta VIDEO

Papanasi

La aceasta reteta de papanasi chiar nu trebuie sa spun cat de buni sunt - extraordinari de fapt, sotul meu si copii adora papanasii si intotdeauna se bucura cand le gatesc papanasi cu branza.
Reteta de papanasi am tot studiat-o pe mai multe site-uri, si am ramas la aceasta varianta, cea mai simpla, reusita si cu ingrediente la indemana. Acum veti fi ajutati si de Reteta VIDEO, asa ca sigur trebuie sa va iasa. In plus mai puteti vedea si reteta de papanasi moldovenesti si papanasi cu miere, sunt delicioase toate.

Recomand sa "incalziti" acest week-end cu niste papanasi - fiindca trebuie mancati calzi si sunt calorici, mai bine sa-i faceti pentru un pranz in familie sau o cina devreme. Neaparat sa-i serviti cu smanatana si dulceata preferata.

Ingrediente

Branza de vaci
500 g
alegeti branza de vaci normala, cu mai putin zer - daca este prea lichida va trebui sa mai adaugati faina
Zahar
100 g
Oua
2 buc
Faina alba calitate superioara
200 g
Esenta de vanilie
1 buc
Bicarbonat de sodiu
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Smantana
200 ml
Dulceata
100 g
alegeti dulceata voastra preferata, ar merge bine si cu miere

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol puneti branza si ouale.

Papanasi - Pas 1
Pas 2

Adaugati zaharul, esenta de vanilie si bicarbonatul. Amestecati toata compozitia bine cu o lingura.

Papanasi - Pas 2
Pas 3

Urmeaza faina - o amestecati la fel cu lingura.

Papanasi - Pas 3
Pas 4

Observati ca se formeaza un aluat mai lipicios - nu bagati mainile in el ca numai va enervati - si oricum daca il faceti prea tare si nelipicios nu vor fi fragezi papanasii.

Papanasi - Pas 4
Pas 5

Deci cum facem  - presaram faina mai multa pe masa de lucru, cu lingura scoateti aluatul pe aceasta faina.

Papanasi - Pas 5
Pas 6

Atent cu mainile presarate cu faina usor formati o bila de aluat - nu il framantati, doar adunati.

Papanasi - Pas 6
Pas 7

Impartiti bila de aluat in 8 bucatele uniforme.

Papanasi - Pas 7
Pas 8

Din fiecare bucata mai taiati cam o bucatica de marimea unei nuci - pentru capacul de papanasi.

Papanasi - Pas 8
Pas 9

Acum formam papanasii - din bucatica mica formati o bila, din cea mai mare formati cu mainile la fel o bila mai mare. Apoi o puneti pe masa presarata cu faina si infigeti degetul in mijloc, rotiti usor aluatul imprejurul degetului ca sa largiti gaura.

Papanasi - Pas 9
Pas 10

In asa fel faceti toti papanasii. Mi-au iesit 8 seturi de papanasi frumosi :)

Papanasi - Pas 10
Pas 11

Intr-o tigaie adanca incingeti mai mult ulei, adugati o serie de papanasi si lasati sa se rumeneasca bine pe o parte. Atentie la ei, ca se rumenesc f.repede.

Papanasi - Pas 11
Pas 12

Apoi intoarceti pe partea cealalta si lasati sa se rumeneasca.

Papanasi - Pas 12
Pas 13

La fel faceti si cu ceilalti papanasi, apoi le scoateti pe o farfurie acoperita cu servetele, sa se scurga uleiul.

Papanasi - Pas 13
Pas 14

Si acum formam efectiv papanasii pentru servire - se pune un papanas mare in farfurie, se pune dulceata in mijloc.

Papanasi - Pas 14
Pas 15

Peste dulceata puneti 1-2 linguri de smantana si deasupra biluta mica de papanas.

Sunt superbi, periculosi de buni - va indragostiti de ei imediat ce ati gustat o bucatica.

Pofta Buna!

Papanasi - Pas 15

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc (8 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (28 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 97

Denisa
Denisa 18 Apr 2020, 00:10

Foarte buni!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
liliaviscun
Lilia Viscun (liliaviscun) 19 Mar 2020, 23:26

Bună dragă Lena, sinceră să fiu,evit mâncărurile prăjite, chiar dacă sunt foarte apetisante, însă azi,în Italia e sărbătoare tăticilor și după tradiția lor se gătesc un fel de gogoși, și iată m-am gândit să fac această rețetă căci demult îmi tot dă din ochi. Nici nu m-am așteptat la așa rezultat excepțional!!! Sincer am rămas șocată cât de buni s-au primit: deloc uleioși,nici prea dulci, și nici gomoși. Și chiar după ce cu mare plăcere am savurat o porție,nu am simțit deloc greutate la stomac. Așa că dacă cineva ca mine a are dubii, VĂ RECOMAND SĂ ÎNCERCAȚI!!

Eu i-am lăsat așa goi, și deja fiecare ia umplut cu ce a vrut!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Al3xandra
Al3xandra 03 Mar 2020, 13:42

Au iesit super buni!

BuncianuCamelia250
Buncianu Camelia (BuncianuCamelia250) 30 Sep 2018, 20:41

Sunt minunați foarte buni și mi-au ieșit perfect de fiecare dată 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Smileygirl
Smileygirl 14 Apr 2018, 23:53

Am facut reteta pentru prima data si au iesit minunat cu un minim de efort ☺️. Multumesc frumos

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Liliana243
Liliana Zlotea (Liliana243) 10 Feb 2018, 14:50

Mmmmm, foarte buni, deliciosi.

Super reteta! Un mic dejun consistent si delicios!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MelekMelek329
Melek Melek (MelekMelek329) 05 Oct 2016, 00:35

Minunati !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
V.Elena
V.Elena 24 Jun 2016, 02:34

Foarte gustosi!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
DaniellaB
DaniellaB 18 Feb 2016, 14:13

Salutare, uite aici am facut si s-au primit asa frumosei si gustosei... multumesc de receta, baiatula trebuit sa-l opresc din mincat... astept sa vad ce zice fetita si sotul deseara :) nu am crezut ca o sa se primeasca asa perfect, nu s-au rupt sau facut frumosi frumosi si asa cum vedeam eu la gospodinele perfecte.  Imi pare rau ca nu e calitativa poza :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 17 Feb 2016, 20:08

foarte buni si satiosi in acelasi timp ! primi nu i-am prajit suficient si au iesit lipiciosi la interior . Bine ca am testam si am vazut la timp. La urmatorii am dat focul la aragaz la minim si i-am lasat mai mult in tigaie, nu s-au ars la exterior, asa au fost perfecti. Aluatul contine zahar si maronesc repede in tigaie si m-am inselat prima data. Asta e , invatam 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile