Tarta cu mere

reteta postata de

La aceasta reteta cantitatile nu sunt valabile, depinde ce tava veti folosi. Aluatul la fel nu este stas, sunt asa multe variante [sigur gasiti si la Lena], eu am facut simplu cu: unt, smantana, ou, drojdie uscata si faina. Lichiorul de anason da o aroma  deosebita, sper sa gasiti si in tara. Este mai buna tarta daca este bine insiropat aluatul.

Ingrediente

Aluat tarte
400 g
Mere
5 buc
depinde de cat de mare este tava
Zahar
50 g
pentru sirop
Ulei
30 ml
Lichior de anason
50 ml
Faina de porumb fina
2 linguri
Scortisoara
2 lingurite
sau dupa gust

Pasi de urmat

1

Mai intai pregatim siropul. Amestecam faina cu zaharul si turnam lichiorul, amestecam bine si apoi punem uleiul. 

2

Intindem aluatul intr-o tava de cuptor, cam de 5mm de gros.

Merele cu tot cu coaja le taiem feliute nu foarte subtiri, le stropim cu un pic de suc de lamaie.

3

Asezam feliile de mar peste aluat si pudram cu multa scortisoara. Punem tava la cuptor si lasam sa se coaca pe jumatate.

4

Dupa ce sa copt un pic aluatul punem siropul uniform peste toata tarta, nu are nimica daca curge si pe langa, aluatul o sa-l absoarba pe tot [eu am mai adaugat un pic la final].

5

Cand este gata, siropul care nu a fost absorbit de aluat  trebuie sa ramana ca o gelatina. De aceea nu sunt valabine cantitati, depinde mult de aluat si de marimea tavii in care se coace si apoi fiecare cu gustul lui.

Cantitate: 800 g ()
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Sursa: spiriduena

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !