Tarta cu mere

reteta postata de
Nota 0 ( voturi)
*****

La aceasta reteta cantitatile nu sunt valabile, depinde ce tava veti folosi. Aluatul la fel nu este stas, sunt asa multe variante [sigur gasiti si la Lena], eu am facut simplu cu: unt, smantana, ou, drojdie uscata si faina. Lichiorul de anason da o aroma  deosebita, sper sa gasiti si in tara. Este mai buna tarta daca este bine insiropat aluatul.

Ingrediente

Aluat tarte
400 g
Mere
5 buc
depinde de cat de mare este tava
Zahar
50 g
pentru sirop
Ulei
30 ml
Lichior de anason
50 ml
Faina de porumb fina
2 linguri
Scortisoara
2 lingurite
sau dupa gust

Pasi de urmat

1

Mai intai pregatim siropul. Amestecam faina cu zaharul si turnam lichiorul, amestecam bine si apoi punem uleiul. 

Tarta cu mere - Pas 1
2

Intindem aluatul intr-o tava de cuptor, cam de 5mm de gros.

Merele cu tot cu coaja le taiem feliute nu foarte subtiri, le stropim cu un pic de suc de lamaie.

Tarta cu mere - Pas 2
3

Asezam feliile de mar peste aluat si pudram cu multa scortisoara. Punem tava la cuptor si lasam sa se coaca pe jumatate.

Tarta cu mere - Pas 3
4

Dupa ce sa copt un pic aluatul punem siropul uniform peste toata tarta, nu are nimica daca curge si pe langa, aluatul o sa-l absoarba pe tot [eu am mai adaugat un pic la final].

Tarta cu mere - Pas 4
5

Cand este gata, siropul care nu a fost absorbit de aluat  trebuie sa ramana ca o gelatina. De aceea nu sunt valabine cantitati, depinde mult de aluat si de marimea tavii in care se coace si apoi fiecare cu gustul lui.

Tarta cu mere - Pas 5
Cantitate: 800 g ()
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 45 min
Sursa: spiriduena

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena