Rulada cu gem

reteta postata de

Un desert rapid, ieftin si foarte usor de preparat. Va disparea la fel de repede din farfurie.Gustul poate varia in functie de gemul sau dulceata pe care o folositi.

Ingrediente

Oua
4 buc
Faina
4 linguri
Zahar
4 linguri
esenta vanilie(fiola)
1 buc
optional
gem (dulceata)
300 g
cantitatea poate varia in functie de dorinta fiecaruia
Nuci
100 g
cantitatea poate varia in functie de dorinta fiecaruia, poate fi facuta si fara nuci
Suplimentar, pentru glazura: zahar
3 linguri
Cacao pudra
1 linguri
Unt
50 g

Pasi de urmat

1

Pregatim ingredientele:

2

albusurile le separam de galbenusuri.Peste galbenusuri adaugam zaharul.

3

Mixam albusurile spuma.

4

La fel, mixam galbenusurile cu zaharul.

5

Adaugam galbenusurile peste albusuri.Amestecam.

6

Adaugam faina si vanilia. Mixam.

7

Punem compozitia rezultata in tava de copt tapetata, preferabil, cu hartie de copt.

8

Coacem la foc mediu(aproximativ 180 grade celsius) 10-15 min. Aveti grija, se coace foarte repede.trebuie intepata cu paiul dupa primele 10 min.

9

O scoatem din tava.Desprindem hartia de copt si o ungem cu dulceata, gem amestecat cu nuci pisate.

10

O rulam usor cat este inca calda, adica in faza aceasta trebuie sa ne miscam repede.

11

Daca vrem o putem orna cu o glazura de cacao, care se pregateste foarte repede: amestecam intr-o craticioara 3 linguri de zahar cu 3 linguri apa.fierbem vreo 2 min, apoi adaugam 1 lingura de cacao si lasam la foc mic inca cateva minute pana se ingroasa putin glazura. La sfarsit adaugam 40-50 gr. de unt.

12

Turnam glazura cat este inca calda, peste rulada si presaram nuci pisate.Dam rulada la rece pentru 20-30 min ca sa fie mai usor de taiat. Putem sa lasam rulada si simpla, dar glazura o face mai gustoasa si mai apetisanta

13

Sectiune:

Cantitate: 1 buc ()
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 35 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lena
lena (22 February 2011, 17:19)

E buna, buna, o fac si eu dupa aceeasi reteta - merci mult ca ai postat-o si cu poze si explicatii f.bune.

cornelia (22 February 2011, 17:33)

O fac si eu dar .. rulam blatul pe un prosop umed pana se racea si dupa aceea o umplu cu dulceata preferata sau crema dorita  vanilie ,cacao  este un deliciu 

Ellena
Ellena (22 February 2011, 20:36)

Arata f.bine rulada, cred ca este si buna

jojo (22 February 2011, 23:25)

e super  reteta am sa incerc si eu s-o fac  cat de curand ,multumesc mult 

crismi (23 February 2011, 14:50)

Ma bucur ca va place.Cornelia, se poate folosi si acest procedeu, mai ales atunci cand dulceata sau gemul sunt facute cu gelfix si sunt gelatinoase(au tendinta de a se lichefia cand o intinzi pe ceva cald). Eu am folosit tocmai o astfel de dulceata (de corcoduse), dar am rezolvat problema, punand rulada la frigider.

daya (24 February 2011, 12:26)

L-am facut si eu dar cind am rulat foaia cu gem sa crapat mai sa se rupa de ce ?

crismi (26 February 2011, 22:53)

Poate ai lasat-o prea mult la cuptor?

Mery75
Mery75 (14 June 2011, 22:01)

Tava este cea de la aragaz sau una mai mica?

 

ana333 (24 December 2011, 16:25)

 foarte buna ,delicioasa.....

Tania Meghega
Tania Meghega (22 February 2012, 10:36)

 Azi vreau sa o incerc caci la cum arata de bine nu mai rezist sa nu o fak. 

cezar
cezar (19 July 2012, 15:59)