Rulada cu gem

reteta postata de
Nota 5 (3 voturi)
*****

Un desert rapid, ieftin si foarte usor de preparat. Va disparea la fel de repede din farfurie.Gustul poate varia in functie de gemul sau dulceata pe care o folositi.

Ingrediente

Oua
4 buc
Faina
4 linguri
Zahar
4 linguri
esenta vanilie(fiola)
1 buc
optional
gem (dulceata)
300 g
cantitatea poate varia in functie de dorinta fiecaruia
Nuci
100 g
cantitatea poate varia in functie de dorinta fiecaruia, poate fi facuta si fara nuci
Suplimentar, pentru glazura: zahar
3 linguri
Cacao pudra
1 linguri
Unt
50 g

Pasi de urmat

1

Pregatim ingredientele:

Rulada cu gem - Pas 1
2

albusurile le separam de galbenusuri.Peste galbenusuri adaugam zaharul.

Rulada cu gem - Pas 2
3

Mixam albusurile spuma.

Rulada cu gem - Pas 3
4

La fel, mixam galbenusurile cu zaharul.

Rulada cu gem - Pas 4
5

Adaugam galbenusurile peste albusuri.Amestecam.

Rulada cu gem - Pas 5
6

Adaugam faina si vanilia. Mixam.

Rulada cu gem - Pas 6
7

Punem compozitia rezultata in tava de copt tapetata, preferabil, cu hartie de copt.

Rulada cu gem - Pas 7
8

Coacem la foc mediu(aproximativ 180 grade celsius) 10-15 min. Aveti grija, se coace foarte repede.trebuie intepata cu paiul dupa primele 10 min.

Rulada cu gem - Pas 8
9

O scoatem din tava.Desprindem hartia de copt si o ungem cu dulceata, gem amestecat cu nuci pisate.

Rulada cu gem - Pas 9
10

O rulam usor cat este inca calda, adica in faza aceasta trebuie sa ne miscam repede.

Rulada cu gem - Pas 10
11

Daca vrem o putem orna cu o glazura de cacao, care se pregateste foarte repede: amestecam intr-o craticioara 3 linguri de zahar cu 3 linguri apa.fierbem vreo 2 min, apoi adaugam 1 lingura de cacao si lasam la foc mic inca cateva minute pana se ingroasa putin glazura. La sfarsit adaugam 40-50 gr. de unt.

Rulada cu gem - Pas 11
12

Turnam glazura cat este inca calda, peste rulada si presaram nuci pisate.Dam rulada la rece pentru 20-30 min ca sa fie mai usor de taiat. Putem sa lasam rulada si simpla, dar glazura o face mai gustoasa si mai apetisanta

Rulada cu gem - Pas 12
13

Sectiune:

Rulada cu gem - Pas 13
Cantitate: 1 buc ()
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 35 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

lena
lena (22 February 2011, 17:19)

E buna, buna, o fac si eu dupa aceeasi reteta - merci mult ca ai postat-o si cu poze si explicatii f.bune.

*****
cornelia (22 February 2011, 17:33)

O fac si eu dar .. rulam blatul pe un prosop umed pana se racea si dupa aceea o umplu cu dulceata preferata sau crema dorita  vanilie ,cacao  este un deliciu 

Ellena
*****
Ellena (22 February 2011, 20:36)

Arata f.bine rulada, cred ca este si buna

jojo (22 February 2011, 23:25)

e super  reteta am sa incerc si eu s-o fac  cat de curand ,multumesc mult 

crismi (23 February 2011, 14:50)

Ma bucur ca va place.Cornelia, se poate folosi si acest procedeu, mai ales atunci cand dulceata sau gemul sunt facute cu gelfix si sunt gelatinoase(au tendinta de a se lichefia cand o intinzi pe ceva cald). Eu am folosit tocmai o astfel de dulceata (de corcoduse), dar am rezolvat problema, punand rulada la frigider.

daya (24 February 2011, 12:26)

L-am facut si eu dar cind am rulat foaia cu gem sa crapat mai sa se rupa de ce ?

crismi (26 February 2011, 22:53)

Poate ai lasat-o prea mult la cuptor?

Mery75
Mery75 (14 June 2011, 22:01)

Tava este cea de la aragaz sau una mai mica?

 

*****
ana333 (24 December 2011, 16:25)

 foarte buna ,delicioasa.....

Tania Meghega
Tania Meghega (22 February 2012, 10:36)

 Azi vreau sa o incerc caci la cum arata de bine nu mai rezist sa nu o fak. 

cezar
cezar (19 July 2012, 15:59)

Top Retete
vezi toate retetele din top
Culinary recipes ByLena
S-ar putea sa-ti mai placa