Rulada cu gem

Un desert rapid, ieftin si foarte usor de preparat. Va disparea la fel de repede din farfurie.Gustul poate varia in functie de gemul sau dulceata pe care o folositi.

Ingrediente

Oua
4 buc
Faina
4 linguri
Zahar
4 linguri
esenta vanilie(fiola)
1 buc
optional
gem (dulceata)
300 g
cantitatea poate varia in functie de dorinta fiecaruia
Nuci
100 g
cantitatea poate varia in functie de dorinta fiecaruia, poate fi facuta si fara nuci
Suplimentar, pentru glazura: zahar
3 linguri
Cacao pudra
1 linguri
Unt
50 g

Pasi de urmat

1

Pregatim ingredientele:

2

albusurile le separam de galbenusuri.Peste galbenusuri adaugam zaharul.

3

Mixam albusurile spuma.

4

La fel, mixam galbenusurile cu zaharul.

5

Adaugam galbenusurile peste albusuri.Amestecam.

6

Adaugam faina si vanilia. Mixam.

7

Punem compozitia rezultata in tava de copt tapetata, preferabil, cu hartie de copt.

8

Coacem la foc mediu(aproximativ 180 grade celsius) 10-15 min. Aveti grija, se coace foarte repede.trebuie intepata cu paiul dupa primele 10 min.

9

O scoatem din tava.Desprindem hartia de copt si o ungem cu dulceata, gem amestecat cu nuci pisate.

10

O rulam usor cat este inca calda, adica in faza aceasta trebuie sa ne miscam repede.

11

Daca vrem o putem orna cu o glazura de cacao, care se pregateste foarte repede: amestecam intr-o craticioara 3 linguri de zahar cu 3 linguri apa.fierbem vreo 2 min, apoi adaugam 1 lingura de cacao si lasam la foc mic inca cateva minute pana se ingroasa putin glazura. La sfarsit adaugam 40-50 gr. de unt.

12

Turnam glazura cat este inca calda, peste rulada si presaram nuci pisate.Dam rulada la rece pentru 20-30 min ca sa fie mai usor de taiat. Putem sa lasam rulada si simpla, dar glazura o face mai gustoasa si mai apetisanta

13

Sectiune:

Cantitate: 1 buc ()
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 35 min
Publicata:
Nota: 5 (3 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 11

cezar
cezar 19 iul 2012, 15:59

Poza mea pentru reteta:
Tania Meghega
Tania (Tania Meghega) 22 feb 2012, 10:36

Azi vreau sa o incerc caci la cum arata de bine nu mai rezist sa nu o fak. 

ana333
ana333 24 dec 2011, 16:25

foarte buna ,delicioasa.....

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Mery75
Mery75 14 iun 2011, 22:01

Tava este cea de la aragaz sau una mai mica?

crismi
crismi 26 feb 2011, 22:53

Poate ai lasat-o prea mult la cuptor?

daya
daya 24 feb 2011, 12:26

L-am facut si eu dar cind am rulat foaia cu gem sa crapat mai sa se rupa de ce ?

jojo
jojo 22 feb 2011, 23:25

e super  reteta am sa incerc si eu s-o fac  cat de curand ,multumesc mult 

Ellena
Elena (Ellena) 22 feb 2011, 20:36

Arata f.bine rulada, cred ca este si buna

Nota mea pentru reteta:
cornelia
cornelia 22 feb 2011, 17:33

O fac si eu dar .. rulam blatul pe un prosop umed pana se racea si dupa aceea o umplu cu dulceata preferata sau crema dorita  vanilie ,cacao  este un deliciu 

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 22 feb 2011, 17:19

E buna, buna, o fac si eu dupa aceeasi reteta - merci mult ca ai postat-o si cu poze si explicatii f.bune.

Arata toate comentariile