Dulceata de mure

reteta postata de

In aceasta dulceata pastram aroma de vara tarzie a padurii si ducleata murelor. Mergand in zona Neamtului am "cules" aceasta reteta de la gazde si mure din padure.

Ingrediente

mure
2 kg
Zahar
1 kg
Lamaie
1 buc

Pasi de urmat

1

Murele se spala, se scurg bine de apa si se pun intr-un vas impreuna cu zaharul. Lasam vasul la temperatura camerei pana se topeste zaharul. De obicei dureaza intre 5-12 ore.

2

Se pune la fiert la foc mic si dupa jumatate de ora adaugam lamaia taiata felii. Lamaia se adauga pentru a intari aroma murelor si pentru a evita zaharisirea dulcetii.

3

Dupa 20-30 de minute inchidem focul si lasam sa se raceasca dulceata. Puteti sa o tineti si mai mult, dar va avea mai putin sirop si o consistenta mai solida.

4

Dupa 1-2 ore puneti dulceata in borcane.

Cantitate: 4 buc (borcane de 350 ml)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 480 min
Sursa: amalia80

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

raluca57 (26 August 2014, 15:15)

Cu zmeura se face la fel? Aceleasi cantitati? Multumesc