Piept de pui cu legume

reteta postata de

Astazi am facut o reteta foarte rapida, usor de facut si sanatoasa...numai buna pentru zilele cand nu avem mult timp de gatit. 

Ingrediente

Piept de pui
1 buc
(500-600g)
Praz
1 buc
Rosii cherry medii
6 buc
Dovlecel
1 buc
Ciuperci albe proaspete
6 buc
Ardei gras galben
1 buc
(un sfert din el)
Ardei gras rosu
1 buc
(un sfert din el)
Ardei gras verde
1 buc
(un sfert din el)
Patrunjel verde
1 buc
Vin alb demisec
1 pah
Apa calda
1 pah
Ulei de masline
30 ml
Faina alba
4 linguri
Usturoi
1 buc
(un catel)
sare si piper
1 lingurite
(dupa gust)

Pasi de urmat

1

Pieptul de pui se spala, se taie cubulete, se da prin faina si se pune la prajit in uleiul de masline...in care ati pus inainte catelul de usturoi un pic la prajit, necuratat (se inlatura cand se pune pieptul la prajit)

2

Se prajeste pe ambele parti pana devine auriu(cca 5,6 min).

3

Cand pieptul este auriu adaugati peste el un pahar de vin si  lasati pana acesta se evapora.

4

Intre timp se pregatesc legumele...se spala si se taie.

5

Cand vinul s-a evaporat, se adauga legumele si un pahar cu apa.Se acopera cu un capac si se lasa la foc mic(cca 10-15 min pana se intrepatrund legumele) sa scada pana se obtine un sos dens (amestecati din cand in cand).

6

La final se adauga sare si piper dupa gust si patrunjel tocat marunt... sa arate cam asa  .

Pofta buna !

Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

danielle (26 August 2011, 21:58)

nota 10, este foarte delicious, cand uit sa cumpar praz, eu pun ceapa multa si este la fel de bun.

este f. sanatos .