Chec cu malai (Cornmeal Bread)

Stiti ca ziceam de insipratia care vine atunci cand nici nu o astepti... ei, asa a fost si acum. Urmaream langa Sofia niste desene animate de la Walt Disney, era unul cu gainusa harnicutza, care semana porumb si facea tot felul de bunatati din el acolo. Si ultimele imagini cu masa plina de bunatati preparate din porumb m-au facut sa salivez, mai ales la Cornmeal Bread-ul american traditional.

Ne-a placut foarte mult, iese foarte pufoasa si frageda, usor crocanta pe margini de la faina de malai. Va recomand sa-l faceti si pt copilasi, doar stiti cate vitamine si chestii bune are faina de malai.

Aveti grija la ingrediente, unele le dau in ml nu in grame, ca sa nu mai pun marimile americane, asa le-am calculat mai simplu.

Ingrediente

Zahar
300 ml
1 si 1/3 cup - in marimi clasice - eu am masurat si sunt exact 300ml
Unt
224 g
Oua
4 buc
Lapte batut/Iaurt/Chefir
500 ml
Bicarbonat de sodiu
1 lingurite
Faina de malai
500 ml
2 cani de 250ml - faina din aceea pt mamaliga
Faina alba calitate superioara
500 ml
2 cani de 250 ml
Sare
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Topiti untul, adaugati la el zaharul si amestecati bine cu telul.

2

Adaugati ouale, la fel amestecati bine.

3

Intr-un alt bol mai mic amestecati iaurtul cu bicarbonat de sodiu - veti observa ca il stinge, va face bule de aer.

4

Adaugati compozitia de iaurt la cea de oua, unt si zahar - amestecati.

5

Acum merge sarea, faina de malai si faina alba. Amestecati sa nu fie cocoloase.

6

Asterneti o tava de cuptor cu hartie de copt - o ungeti cu putin ulei sau unt. Turnati aluatul in tava si nivelati cu o lingura.

Tava o puneti la cuptor preincalzit cam la 180-200 grade - o temperatura medie.

7

Cand se rumeneste frumos o scoateti si lasati sa se racoreasca bine.

8

Apoi o portionati si serviti cum va place, compozitia este perfecta dar si diferita de un chec simplu.

Recomand sa incercati neaparat.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (O tava mare de aragaz)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Publicata:
Nota: 5 (9 voturi)
Sursa: mahalo.com

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 25

todor mihaela
todor mihaela 28 aug 2015, 16:32

 

todor mihaela
todor mihaela 28 aug 2015, 16:32

sant super retele tale  de pe internet doar retele tale imi ies perfect am multa incredere in ele felicitari pentru tot

 

 

todor mihaela
todor mihaela 28 aug 2015, 16:31

da acum am vazut dar 150 de gr a fost pe aproape ca a iesit tare bine

 

 

theotocu
theotocu 16 ian 2014, 18:54

Un deliciu cu mai putine calorii! Esti geniala! Nu am gustat niciodata dulciuri facute cu malai. Sincer, ma gandeam la mamaliga cu zahar!!! Dar aceasta reteta mi-a schimbat radical parerea! Iti multumesc din suflet!

Nota mea pentru reteta:
elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 12 nov 2013, 10:59

e la cuptor, abia astept sa vad cce o sa iasa, sincer, lam ales dupa criteriul usor si ce sa mai fac si cu chefirul asta? Lena, tu coci cu cuptorul preincalzit?

Nota mea pentru reteta:
Lenchi
Lenchi 27 oct 2012, 19:53

Am facut si eu, e foarte buna, imi place ca nu e prea dulce si are textura interesanta din cauza malaiului :)

 

 

Poza mea pentru reteta:
Karen
Karen 25 feb 2011, 00:16

e delicioasa si fara zahar cu bucatele de branza ,sunca,carnat( preferabil de casa....)si daca va place castraveti acri ,marar...un aperitiv excelent!

Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 24 feb 2011, 21:26

Arata f.bine checul! pufos si frumos rumenit! O idee noua de chec! Cu siguranta merge incercat!

Felicitari!!!

Nota mea pentru reteta:
crisan
alexandra crisan (crisan) 24 feb 2011, 15:50

Nota mea pentru reteta:
gabriela29sv
gabriela29sv 24 feb 2011, 10:50

Ce bine arata ...sigur o sa incerc reteta, care nu pare deloc grea. asta imi place la tine Lena ...mereu vii cu retete si idei noi.Bravo!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile