Pizza vegetala

Pizza vegetala

Inca o reteta de pizza, foarte buna si usor de preparat. Vinetele, ceapa si ardeii se pot coace cu o zi inainte si pastra la frigider. Sau din vinetele coapte pt. alta reteta se poate lua doar partea exterioara [aceste vinete au si alt gust fata de cele negre si nu au samburi deloc]. Eu si aluatul de pizza il pastrez la congelator si este mult mai bun dupa.

Ingrediente

Aluat de pizza
300 g
Ceapa
3 buc
mari
Vinete albe
2 buc
Ardei gras rosu
2 buc
Sos de rosii
4 linguri
Seminte de pin
30 g
Sare,piper, oregano, busuioc
1 lingurita
Ulei
3 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

Vinetele si ardeiul rosu se ung cu un pic de ulei si sare si se pun la cuptor la copt. Daca folositi negre sa fie mai micute si eventual daca au multi samburi nu se pune partea din mijloc.

Pizza vegetala - Pas 1
Pas 2

Ceapa se curata, se taie si se caleste cu doua linguri de ulei, cand este gata se sareaza.

Dupa ce sau copt vinetele si ardeii se curata, se lasa la scurs si se rup fasii. Se condimenteaza.

Pizza vegetala - Pas 2
Pas 3

Se intinde aluatul in tava, unsa si tapetata cu hartie de copt. Se unge aluatul cu sosul de rosii amestecat cu oregano si busuioc.

Pizza vegetala - Pas 3
Pas 4

Peste se pune un strat de ceapa calita si scursa de lichid.

Pizza vegetala - Pas 4
Pas 5

Peste ceapa se pune un strat de vinete fasii [cantitatea este la alegerea voastra la toate ingredientele].

Pizza vegetala - Pas 5
Pas 6

Si peste vinete un alt strat de ardei [toate sa fie bine scurse de lichidul pe care il lasa], ca altfel se prea inmoaie aluatul. Se coace.

Pizza vegetala - Pas 6
Pas 7

La final cand este aproape coapta se presara senitele de pin. 

Pizza vegetala - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 g
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Colectii: Placinte si pizza

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !