Merluciu cu legume

Merluciu cu legume

Asa ar trebui sa gatim cat mai des, doar ca tentatiile sunt mari cu asa multe retete ofertante. Si apoi daca mai aveti legumele proaspete din propria gradina este mare pacat sa nu le gatiti asa, rapid usor si foarte sanatos. Nu pot sa cred ca ar putea cineva sa spuna ca nu-i place. La fel putem pregati cu vita, piept de pui, de curcan, mai schimbam fasolea cu brocoli sau frunze de varza si iata citeva retete intruna singura.

Ingrediente

Peste merluciu
3 buc
file
Fasole verde
500 g
sau congelata
Cartofi
500 g
Morcovi
4 buc
Ulei de masline
2 linguri
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Usturoi
2 buc
catel
Lamaie
1 buc
trei feliute

Pasi de urmat

Pas 1

Pestele este bine sa stea cel putin o ora cu condimentele, asa ca daca este congelat il decongelam din timp, scurgem bine de apa, ungem fiecare bucata cu ulei, condimentam si stropim cu lamaie.

Merluciu cu legume - Pas 1
Pas 2

Se spala, se curata si se taie legumele. Punem apa la fiert si cand incepe sa fiarba punem sare si toate legumele, adaugam un pic de ulei de masline si lasam la fiert 10 minute la foc potrivit (apa sa nu fie multa doar sa acopere toate legumele) asa nu se pierd vitaminele din legume.

Merluciu cu legume - Pas 2
Pas 3

Incalzim tigaia gril sau gratarul electric (eu sunt foarte multumita de tigaie, este usor de folosit si de spalat), ungem doar (adica nu punem mult ulei) punem usturoiul taiat in doua si pestele. Prajim doua minute pe fiecare parte. Si gata totul in timp record.

Merluciu cu legume - Pas 3
Pas 4

Noi aici am abuzat un pic pt. ca am pus maioneza la peste, adica maioneza de casa cu usturoi.

Merluciu cu legume - Pas 4

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 buc (portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 2 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

CatalinTaranu344
Catalin Taranu (CatalinTaranu344) 22 Aug 2022, 13:56

Degeaba l-ati prajit fara ulei ca in final sa adaugati maioneza.E un peste slab si necesita ceva ulei sau similare.Apoi tot degeaba ati pus usturoiul in tigaie,fara ulei.DACA ar fi fost ulei in tigaie usturoiul doar aurit ar fi aromatizat uleiul si implicit pestele.E o reteta prea light-asa-zisa de spital,ori prajiti pestele in ulei sau unt ori legumele le saltati in unt.Sau in alternativa se poate face un sos pentru final,dar sa contina grasime sau maioneza.

Nota mea pentru reteta: