Bitociki

C
Bitociki

Bitociki sunt un fel de chiftelute, insa modul de preparare este ca si la snitele, adica chiftelele se dau, inainte de a fi prajite, prin faina si apoi prin ou batut. Sunt moi ca si consistenta. Pot fi servite cu garnitura de cartofi natur, piure, salate de tot felul. Eu am ales sa le servesc cu salata de ciuperci cu ceapa. Sunt foarte usor de facut.

Ingrediente

Carne tocata vita
700 g
Pot fi facute din orice fel de carne tocata: de vita, de pui sau de porc.
Oua
3 buc
1 ou se adauga in carne, iar celelalte 2 se folosesc la prajit.Tot un ou se poate pune si la o cantitate mai mica de carne tocata, doar veti varia cantitatea de paine folosita
Paine
100 g
sau pesmet
Ceapa
1 buc
Faina
50 g
Ulei
100 ml
de preferat, de palmier

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatim ingredientele:

Bitociki - Pas 1
Pas 2

La carnea tocata adaugam un ou, feliile de paine muiate in apa si scurse bine,ceapa taiata foarte-foarte marunt,(daca tocati carnea acasa, dati si ceapa prin masina de tocat).Eu prefer sa dau ceapa taiata in bucati mici prin presa de usturoi.

Bitociki - Pas 2
Pas 3

Mai adaugati sare si piper dupa gust si amestecati foarte bine

Bitociki - Pas 3
Pas 4

Formati chiftelutele

Bitociki - Pas 4
Pas 5

Bateti cu furculita cele 2 oua si pregatiti faina

Bitociki - Pas 5
Pas 6

Dati chiftelele prin ou

Bitociki - Pas 6
Pas 7

apoi prin faina si le puneti la prajit

Bitociki - Pas 7
Pas 8

Le intoarceti si pe partea cealalta

Bitociki - Pas 8
Pas 9

Le scoateti pe un prosop absorbant si le serviti calde sau reci cu garnitura pe care o preferati.Pofta buna!

Bitociki - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 800 g
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

spiriduena
elena (spiriduena) 02 Mar 2011, 15:15

Bune chiftelutele doar cu carne de vita( mai putina grasime) eu amestec jumatate carne porc,jumatate vita si mai pun un cartof crud macinat si el.

timotei
timotei 25 Jan 2015, 01:29

Eu fac asa ca tine numai ca pun umplutura intre 2 foi de napolitane si le tai cu cutitul ,poti sa le dai orice forma doresti,dupa acea dau prin ou si le prajesc,sint tare bune