Paellia

Paellia

Am vrut tare mult sa pun aceasta reteta, este la fel de traditionala aici ca sarmalele la noi (si tot orez contine), sunt mai multe variante in functie de provincie; si fiecare sustine ca a lor este mai buna si mai originala. Nu stiu sigur care este mai buna stiu ca am mancat si am facut mai multe variante si toate au fost bune. Am gasit reteta si pe site-uri romanesti dar am vrut sa pun si eu varianta noastra de aici. Cantitatile nu sunt obligatorii, (fiecare cu gustul lui) se poate face si doar cu legume de post. Aceasta tigaie este speciala pt. paellia se numeste paellera si este asa pt. ca orezul sa fie mai rasfirat (in cratita nu iese la fel dar tot buna este daca orezul este bun).

Ingrediente

Carne de iepure
200 g
Carne de pui
200 g
Costite de porc
300 g
Sepie
200 g
Creveti
200 g
Orez
600 g
Ardei gras rosu
50 g
Ardei vedre
50 g
Fasole verde
150 g
Usturoi
6 buc
catei
Rosii
3 buc
bine coapte
Ulei de masline
200 ml
Coniac
50 ml
Supa de carne
2 l
Sare, piper negru, cimbru,asafran
1 lingurita
dupa gust
Patrunjel verde
1 buc
cateva fire

Pasi de urmat

Pas 1

Mai intai pregatim carnea (tinem in apa rece sa iasa sangele) si o taiem bucatele potrivite, nu mari. La fel si sepia. Scurgem bine carnea de apa.

Paellia - Pas 1
Pas 2

Taiem fasolea verde si ardeii bucati mai mari.

Paellia - Pas 2
Pas 3

Usturoiul curatat, rosiile curatate de pielita si patrunjelul verde le tocam cu batidora.

Paellia - Pas 3
Pas 4

Cand avem totul pregatit punem tigaia la foc. Spun sa avem toate pregatite pt. ca va trebui sa amestecam tot timpul sa nu se arda carnea.

Noi am facut afara pe terasa de data aceasta.

Paellia - Pas 4
Pas 5

Punem uleiul in tigaie si prajim doua minute crevetii, apoi ii scoatem si pastram.

Paellia - Pas 5
Pas 6

In acelasi ulei punem carnea de iepure, de pui si costitele si o prajim bine fara sa se arda (nu o saram decat cand este prajita). Amestecam tot timpul.

Paellia - Pas 6
Pas 7

Cand carnea este bine rumenita adaugam legumele, le lasam un pic sa se caleasca si punem sepia. Amestecam (atentie ca sepia stropeste f. tare)

Paellia - Pas 7
Pas 8

Lasam un pic si adaugam coniacul, amestecam usor...

Paellia - Pas 8
Pas 9

...si adaugam amestecul de rosie si usturoi (atentie sa nu se arda usturoiul). Amestecam si turnam supa fierbinte.

Paellia - Pas 9
Pas 10

Lasam sa fiarba cu supa la foc potrivit 30 minute. Amestecam din cand in cand. Gustam, daca este nevoie de sare si piper mai punem, doar ca supa este si ea sarata si carnea la fel.

Paellia - Pas 10
Pas 11

Acum adaugam orezul, nu trebuie sa fie spalat (alegeti un orez de buna calitate si curat) pt. ca trebuie sa ramana intreg si sa nu fie lipicios.Tot acum se pune si cimbrul si asafranul, amestecam usor totul si lasam la fiert 15 minute fara sa mai amestecam deloc.

Paellia - Pas 11
Pas 12

Inainte sa scada tot lichidul punem crevetii sa fiarba si ei un pic. Eu aici am ornat cu fructe de mare flambate la gratar, dar la cantitati nu le-am trecut pt. ca nu sunt neaparat necesare. Cand a scazut tot lichidul luam de pe foc. Daca orezul este de calitate va fi fiert dar nu foarte tare (al dente cum zicem noi aici) si boabele separate nu lipite intre ele.

Paellia - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 buc (portii )
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 70 min
Data publicarii:

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Cori
Cori 15 Jan 2012, 20:28

Delicioasa paella! Si eu mai fac cateodata dupa o reteta putin diferita, dar cred ca buna oricum.

Poza mea pentru reteta: