Tocana de ardei

Mancare facuta de bunica, preferata mea inca de cand eram copil. Foarte usor, putine ingrediente, super gustoasa............Buna de gatit atat vara cat si acum toamna, ardeii grasi sunt cam mici, urati si merg folositi la astfel de mancaruri. Recomand la toti sa incerce aceasta reteta.

Ingrediente

Ardei gras
2 kg
Rosii
3 buc
Ceapa alba
2 buc
Oua
2 buc
Sare
1 lingurite
Ulei de floarea soarelui
100 ml

Pasi de urmat

1

Ardeii se spala, curata si se taie bucati mici(fidea). In tigaie se incinge uleiul si se adauga ardeii, se prajesc la foc mediu amestecand din cand in cand.

2

Cand ardeii s-au prajit, a scazut apa din ei, ii scoateti din tigaie(daca aveti 2 tigai puteti sa-i lasati).

 

3

In timpul in care se prajesc ardeii, curatati si taiati ceapa marunt.

4

Rosiile le spalati si le taiati cubulete.

5

In alta tigaie(sau cea in care s-au prajit ardeii), incingeti uleiul, adaugati ceapa taiata si lasati sa se rumeneasca. Amestecati periodic.

6

Cand s-o rumenit ceapa adaugati rosiile si lasati la foc mediu sa se caleasca totul.

Rosiile vor lasa suc si se vor face moi.

7

Peste ceapa si rosii adaugati ardeii prajiti, lasati 5 min la foc mediu  amestecand putin.

8

Bateti 2 oua in compozitia de legume.

9

Amestecati bine ouale, imediat ce le-ati batut, lasati 5 minute sa fiarba.

Potriviti de sare, stingeti focul si lasati putin sa se racoreasca.

Tocana este superba si rece, noi am mancat chiar si la micul dejun pe paine.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (3 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

igorbt
igorbt (28 October 2008, 16:03)

Tocana a iesit foarte gustoasa. Dar cred ca secretul este ca la pasii 3 si 4 legumele taiate se aranjeaza in forma de inima .

Mihaela
Mihaela (25 March 2009, 17:57)

Lena.. esti perfecta.....  imi place f mult, cum aranjezi  ingredientele,  am sa o fac si eu, pt sf acesta de saptamina.... continua sa ne dai rete .... esti o scumpete.... imi place enorm.. eu sunt o fana a gatitului, ma relaxeaza, este mi haby...   si  tu, esti perfecta... asteptam mai multe rete ...   pupicuuuuurrriiiii.......

lena
lena (25 March 2009, 22:03)

Cu mare placere!

Multumesc mult pentru complimente

dasca
dasca (08 July 2010, 18:13)

super bun,chiar acum mincam tocanita pe piine

carmen86 (22 September 2010, 15:46)

foarte bine arata tocanita....chiar deseara dupa serviciu am sa o prepar...

floricica (09 October 2010, 22:44)

EXTRAORDINAR...si trebuie sa-ti marturisesc ca la inceput mi-a fost teama dc o sa-mi placa combinatia. E grozav de delicios si dulce...felicitari!

carmiyna
carmiyna (04 October 2012, 09:41)

Lena eu am pus combinatia asta deasupra la pilaf de orez si am mai lasato cam 5-10 min la cuptor si langa ea am pus scaricica afumata bagata la cuptor. A iesit o nebunie!

stelutica (19 June 2013, 21:12)

Am facut-o astazi..e minunata in aceasta perioada a cruditatilor proaspete..multumim din suflet Lena,ne ajuti ca combinam aceste placeri ale bucatariei,cu pofta de a manca!

 

tiki
tiki (02 September 2013, 18:36)

Tot eu. Acuma am putin timp. Cand am vazut disproportia: 2 kg.ardei si numai 3 rosii !!!!,nu mi-a venit sa cred. Dar am facut si eu,recunosc ca numai 1/2 de portie,si a fost suficient, ca nu am prea fost increzatoare. Azi dimineata a fost asta si maine fac din nou. Esti formidabila Lena. Nu stiu ce sa-ti ofer eu, Tu dandu-mi atatea. Cred ca te-ai saturat de multumiri,dar mai mult nu pot. Sanatate sa ai ca sa ne bucuri in continuare cu retetele Tale. Pupici.

lena
lena (02 September 2013, 19:31)

Tiki, sa aveti pofta buna si este suficient de la voi asa cate un cuvant bun - ma bucura mult fiecare comentariu si poza!

florina23 (01 August 2014, 12:17)

Lena, as putea s-o fac si fara ou, de post? Isi pierde mult din savoarea pe care o lauda toata lumea aic (si cred ca pe buna dreptate)? :)

Multumesc mult, te felicit pentru site... de multa vreme nu mai gatesc decat de pe el, si l-am recomandat si prietenelor.

lena
lena (01 August 2014, 15:24)

Sigur ca poti s-o faci fara oua, bineinteles ca nu va fi acelasi gust dar tot buna - important s-o serviti rece.