Tort diplomat cu crema de capsuni

     Tortul este simplu de preparat, acelasi padispan dar cu o crema/spuma de capsuni. Acum neavand capsuni proaspete am pus din acele congelate dupa metoda de Fructe congelate cu zahar de pe site.

De gustul tortului va dati seama si singuri ca nu ai cum sa strici ceva cu capsunile :) Este un tort perfect, fresh, cremos si usor - va recomand cu incredere.

Pentru decor am folosit coacaze rosii congelate si cu Tort Gele de la Dr.Oetker - dar aici puteti varia cum aveti si va place, orice alte fructe rosii sau puneti frisca si atat.

La ultimul pas aveti poza si cu o sectiune, fiindca nu am calculat corect cantitatea de gelatina, spuma nu a fost perfect ferma, dar acum la ingrediente am pus asa cum trebuie sa fie.

Ingrediente

Pandispan
1 buc
am pus link-ul de panddispan la pasul 1
Capsuni
500 g
proaspete sau congelate
Smantana 20% grasime
1 l
Zahar
1 pah
Puneti dupa gust
Gelatina
40 g
Smantana dulce 32%(Dorna/Milli)
1 l
pentru frisca, plus 1 pahar de zahar pudra
Gelatina - Tort Gele de la Dr.Oetker
2 buc
eu am luat din acele de culoare roz
Coacaze rosii
1 pah
optional

Pasi de urmat

1

Preparati pandispanul dupa Reteta de pandispan de pe site, sau cumparati unul, sau folositi piscoturi.

Daca ati facut pandispanul meu, sa-l lasati minim 8 ore sa se odihneasca inainte de prepararea tortului - se taie mai usor si va avea textura potrivita.

2

Dupa acest timp taiati pandispanul in 2 foi egale.

3

Tava in care ati copt pandispanul o asterneti cu folie alimentara sa acopere perfect toata suprafata si peretii.

4

Capsunile le-am decongelat, le-am scurs siropul  format si l-am lasat pentru insiroparea pandispanului. Aici daca aveti capsuni proaspete puteti insiropa si cu un ceai de miere cu lamaie, sau un compot de capsuni.

5

Prima foaie de pandispan am pus-o in tava asternuta cu folie si am insiropat-o putin.

6

Acum preparam crema:

- Gelatina o dizolvati intr-un pahar de apa, la foc mic pe aragaz - aveti grija sa nu o fierbeti pentru ca isi pierde din calitatile de gelifiere.

7

La capsuni am adaugat smantana de 20% grasime, zaharul si am amestecat putin.

8

Cu un blender vertical mixati bine si zdrobiti capsunile - asta pentru a face crema uniforma la consistenta, ca o spuma.

9

La aceasta compozitie adaugati gelatina dizolvata, amestecati bine.

10

Turnati crema peste pandispanul din tava si dati la frigider pentru cateva ore pana se intareste bine. Perfect este sa-l tineti peste noapte, sa fie sigur prins.

11

Dupa ce s-a prins tortul pregatim si a 2-a foaie de pandispan - o insiropati putin cu suc de capsuni sau cu ce va place mai mult.

12

Si o puneti peste stratul de crema din tava.

Acum avem tortul gata format, doar sa-l scoatem din tava si sa-l ornam.

13

Intoarceti atent tava cu fundul in sus pe un platou, scoateti atent bordurile si folia alimentara.

14

Am ornat cu coacaze astfel:

- am pus coacazele proaspete peste pandispan, am preparat tort-gele-ul dupa instructiunile de pe pachet si l-am turnat peste fructe.

15

Bateti frisca cu 1 pahar de zahar pudra - cateva reguli mai intai:

- Frisca obligatoriu sa fie rece din frigider

- Mai intai o bateti fara zahar, apoi dupa ce se ingroasa usor adaugati zaharul

- Din pacate nu toata smantana pentru frisca din comert este buna - am avut succese doar cu Dorna sau Milli - altele nu s-au batut deloc si am facut numa nervi, asa ca aveti grija ce luati.

- Aveti grija cand incepe sa se ingroase mai bine, tot va opriti din mixat si verificati sa fie tare - ridicati mixerul si se vede ca sta batz pe paletele mixerului - daca s-a intarit va opriti din mixat ca se branzeste si ati "pierdut-o" :)

16

Ornati tortul cu frisca si il mai puneti la frigider sa se patrunda vreo 1-2 ore.

17

Si aici o felie - delicioasa, cremoasa si proaspata - va servesc virtual :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 buc (10 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Vera (01 March 2011, 12:56)

Ce frumos l-ai ornat!

daya (01 March 2011, 13:03)

Arata foarte bine nota zece cu plus

Lavi
Lavi (01 March 2011, 13:22)

cu felicitari!!!!!!!!!!!

gabriela29sv
gabriela29sv (01 March 2011, 13:27)

Felicitari,un tort foarte frumos...eu sunt fan capsuni deci o sa-l incerc cu siguranta  .O primavara frumoasa si tie si multe multe retete frumoase sa ne aduci .

nicoleta-maria
nicoleta-maria (01 March 2011, 13:52)

arata superrrrrr vreau so fac si io ,,,da aici in italia nam  coacaze da am sa pun zmeura,ca o am congelata ce zici?a fi buna la gust nuuu?

spiriduena
spiriduena (01 March 2011, 14:45)

 Superb cadou ne-ai facut de martisor, chiar daca nu il putem gusta.FELICITARI

gabidari
gabidari (01 March 2011, 16:31)

minunat tort sau martisor  cum zici tu.... o primavaar frumoasa sa ai draga noastra LENA!!

bica13 (01 March 2011, 16:50)

  Ne uimesti cu toate minunatiile.Trebuie sa-l fac cu capsuni pentru nepotica mea.

Va doresc o primavara cu multe bucurii (chiar daca la noi sunt minus 10 grade afara) , sa aveti caldura in suflete, multa sanatate si mult spor in bucatarie .

ana elena mihaila (01 March 2011, 17:01)

FELICITARI!!!!!!!

Carolina82
Carolina82 (01 March 2011, 17:19)

superba receta

gelu
gelu (01 March 2011, 20:03)

supe,r delicios cu un pic de zmeura.

lena
lena (01 March 2011, 20:08)

Multumesc mult de tot pentru aprecieri

Laura Teodora
Laura Teodora (02 March 2011, 00:11)

 Lena, reteta asta de tort o socotesc ca fiind unul dintre cele mai frumoase martisoare pe care le-am primit astazi! Te felicit pentru ceea ce faci, se vede ca faci totul cu multa dragoste si pasiune! 

crismi (02 March 2011, 15:11)

Foarte frumos tortul si cred ca este foarte gustos.Astept sa apara capsunile si-l voi face neaparat.

Lena, chiar daca afara e inca iarna, sa ai tot timpul primavara in suflet, sa fii iubita si pretuita, si sa ne bucuri cu inca multe astfel de martisoare.

Karen (03 November 2011, 01:49)

Buna Lena,

Spune-mi te rog, 40 gr. gelatina cam cat e?? e mai mult de o lingura plina bine? nu am cantar si sa stiu aprox..... am gelatina la plic mare. La noi acum e sezonul capsunilor si il voi pregati pt sambata daca ai timp sa imi scrii.Multumesc mult

flutureAlb
flutureAlb (01 May 2012, 14:12)

 desi am trecut cu mult de martisor  am facut si eu acest tort fetelor cele care nu l-ati incercat inca .... nu stiti ce ati pierdut  , o asa bunatate mai rar putem intalni daca as putea l-as face in fiecare zisi acum va pun si dovada ,doar ca eu l-am garnisit cu capsuni proaspete

flutureAlb
flutureAlb (01 May 2012, 14:17)

 scuze am uitat de poza......si de milioanele de multumiri Lenei ,careia ii doresc tot binele din lume

lena
lena (01 May 2012, 19:25)

FlutureAlb, arata super tortul, bravo!

Si multumesc pentru apreciere si urari!