Prajitura din branza de vaci

Este o prajitura foarte simpla si practica, in caz ca aveti niste branza de vaci, vreti sa faceti ceva bun cu ea, dar nu vreti sa va complicati. Gustos, foarte bun desert pentru copii si pentru amatorii de mancare sanatoasa.

Ingrediente

Branza de vaci
500 g
Alegeti branza simpla de vaci, nu foarte cremoasa si lichida
Oua
1 buc
Zahar
3 linguri
Gris de grau
2 linguri
Stafide
50 g
Ulei de floarea soarelui
1 linguri
Sare
0.5 lingurite
Bicarbonat de sodiu
0.25 lingurite
1/4 de lingurita
Esenta de vanilie
1 buc
Smantana
3 linguri
De preferat sa fie smantana mai grasa - 20%

Pasi de urmat

1

Cu o furculita maruntiti bine branza, puteti s-o treceti si printr-o sita, dar eu am maruntit-o si asa.

2

Peste branza adaugati toate ingredientele, inafara de smantana.

Stafidele inainte sa le puneti le spalati si opariti cu apa fiarta.

3

Amestecati bine toata compozitia.

4

Ungeti cu unt o tava pentru cuptor.

5

Puneti compozitia de branza in tava si nivelati.

6

Ungeti branza deasupra cu cele 3 linguri de smantana.

Puneti la cuptor pana se rumeneste bine.

7

O scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca putin, feliati si SAVURATI :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (7-8 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Publicata:
Nota: 5 (2 voturi)
Sursa: good-cook.ru

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

lena
Elena (lena) 30 iul 2015, 19:41

Da, sigur.

Rocsana Dan
Rocsana Dan 30 iul 2015, 19:13

Daca pun foaie de copt merge? in loc sa o ung cu unt.

Rocsana Dan
Rocsana Dan 30 iul 2015, 15:49

Multumeesc. revin cu poze

lena
Elena (lena) 30 iul 2015, 15:43

Iese in orice tava, inclusiv cea cu peretii detasabili :)

elizagabriela
elizagabriela 25 iul 2013, 14:38

fffff  buna si dulce...o reteta reusita

lena
Elena (lena) 31 ian 2013, 07:48

Seamana dar nu este la fel.

serafima
tcaci (serafima) 31 ian 2013, 03:33

Imi pare mie sau este ceva asemanator cu budinca din brinza?

sonia
Suta (sonia) 26 mar 2011, 18:08

Super buna prajitura, acum am terminat-o. In plus fata de reteta am mai pus un ou, o lingura de gris, am razuit coaja de lamaie si am taiat marunt un compot de ananas. Yami

MariaP
MariaP 29 sep 2010, 22:24

Ooo, ce minunatie!  Poate fi folosita si pe post de pasca pentru cei carora nu le place in mod deosebit aluatul, fie el simplu sau de cozonac sau cei carora aluatul dospit le face rau. Mie imi place sa pun si alte arome in compozitie (rom, coaja de lamaie, zahar vanilat), dar cu siguranta este buna si doar cu esenta de vanilie.

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 15 sep 2010, 20:32

Ai folosit un vas de Jena? Cam ce dimensiuni are? Am si eu unul si as vrea sa vad daca ar fi bun. Ma gandesc ca daca e prea mic se face prea groasa compozitia si poate nu se coace.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile