Prajitura din branza de vaci

Este o prajitura foarte simpla si practica, in caz ca aveti niste branza de vaci, vreti sa faceti ceva bun cu ea, dar nu vreti sa va complicati. Gustos, foarte bun desert pentru copii si pentru amatorii de mancare sanatoasa.

Ingrediente

Branza de vaci
500 g
Alegeti branza simpla de vaci, nu foarte cremoasa si lichida
Oua
1 buc
Zahar
3 linguri
Gris de grau
2 linguri
Stafide
50 g
Ulei de floarea soarelui
1 linguri
Sare
0.5 lingurite
Bicarbonat de sodiu
0.25 lingurite
1/4 de lingurita
Esenta de vanilie
1 buc
Smantana
3 linguri
De preferat sa fie smantana mai grasa - 20%

Pasi de urmat

1

Cu o furculita maruntiti bine branza, puteti s-o treceti si printr-o sita, dar eu am maruntit-o si asa.

2

Peste branza adaugati toate ingredientele, inafara de smantana.

Stafidele inainte sa le puneti le spalati si opariti cu apa fiarta.

3

Amestecati bine toata compozitia.

4

Ungeti cu unt o tava pentru cuptor.

5

Puneti compozitia de branza in tava si nivelati.

6

Ungeti branza deasupra cu cele 3 linguri de smantana.

Puneti la cuptor pana se rumeneste bine.

7

O scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca putin, feliati si SAVURATI :)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (7-8 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Sursa: good-cook.ru

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

nasty (30 November 2008, 20:58)

voi face si eu sa vad daca este asa buna precum si arata.....

lena
lena (01 December 2008, 18:44)

Sunt sigura ca o sa-ti placa, gustul este deosebit, chiar mai bun de cat poza.

Daniela Cananau (28 March 2009, 17:50)

Ce-i aia gris de griu?

lena
lena (28 March 2009, 21:41)

La gris de grau rusii mai spun Manka, se face cu lapte de obicei

avlontez (01 April 2009, 12:10)

Am facut si mi-a iesit, deja s-a si terminat.  E bine ca se face usor si repede. O  felie de prajitura si cu o cana de lapte merge perfect.

 

Emma (15 September 2010, 20:32)

Ai folosit un vas de Jena? Cam ce dimensiuni are? Am si eu unul si as vrea sa vad daca ar fi bun. Ma gandesc ca daca e prea mic se face prea groasa compozitia si poate nu se coace.

lena
lena (15 September 2010, 21:59)

Da este un vas de Jena, este cam de 20-22 cm  diametru. Daca ai unul mai mare pune dubla cantitate de la toate ingredientele.

 

MariaP (29 September 2010, 22:24)

Ooo, ce minunatie!  Poate fi folosita si pe post de pasca pentru cei carora nu le place in mod deosebit aluatul, fie el simplu sau de cozonac sau cei carora aluatul dospit le face rau. Mie imi place sa pun si alte arome in compozitie (rom, coaja de lamaie, zahar vanilat), dar cu siguranta este buna si doar cu esenta de vanilie.

emmaird (18 January 2011, 19:42)

ma gandeam eu ca n-o s aiasa. si n-a iesit. go-go-go. cred ca mai trebuie faina. ca a iesit terci.

lena
lena (18 January 2011, 21:10)

Cred ca a fost branza mai lichida, de obicei iese bine - poti sa adaugi un pic mai mult gris dar nu faina.

emmaird (18 January 2011, 21:49)

Aluatul a fost destul de gros(branza chiar uscata). s-a inmuiat la copt. fierbea parca era mancarica. nu s-a mai intarit. am luat si eu niste foi si am pus umplutura aia fiarta intre foi si am pus la cuptor. nu-i bai. mai incerc eu

elenamiruna
elenamiruna (07 March 2011, 13:35)

Cred ca-i delicioasa!!!!!!!!!

sonia
sonia (26 March 2011, 18:08)

Super buna prajitura, acum am terminat-o. In plus fata de reteta am mai pus un ou, o lingura de gris, am razuit coaja de lamaie si am taiat marunt un compot de ananas. Yami

serafima (31 January 2013, 03:33)

Imi pare mie sau este ceva asemanator cu budinca din brinza?

lena
lena (31 January 2013, 07:48)

Seamana dar nu este la fel.

elizagabriela
elizagabriela (25 July 2013, 14:38)

fffff  buna si dulce...o reteta reusita

Fidda (16 July 2014, 18:23)
Am reusit sa o fac. Este foarte aspectuoasa. Arata ca un cheesecake adevarat.
Dar are gust de papanasi moldovenesti, de prajeala. Sunt putin dezamagita.