Budinca rapida cu branza de vaci Reteta VIDEO

Budinca rapida cu branza de vaci

Este o budinca din branza de vaci foarte simpla si practica, in caz ca aveti niste branza de vaci, vreti sa faceti ceva bun cu ea, dar nu vreti sa va complicati, budinca este cea mai buna solutie - da una rapida si mai bine :) Gustos, foarte bun desert pentru copii si pentru amatorii de mancare sanatoasa, cantitatea de zahar poate fi reglata dupa gust, dar la aceste cantitati budinca iese moderat de dulce. Merisoare si stafidele mai dau un plus de dulce, deci chiar este suficient.

Am uns budinca deasupra cu smantana simpla mai grasa, asa este mai gustoasa si prinde o usoara culoare, dar nu este obligatoriu, la fel si nuca de cocos.

Este una din retetele mele cele mai indragite, chiar o buna solutie pentru mamici grabite si nu numai :)

Ingrediente

Branza de vaci
1 kg
Alegeti branza simpla de vaci, nu foarte cremoasa si lichida
Oua
2 buc
Zahar
6 linguri
sau 100g
Gris de grau
4 linguri
Stafide
100 g
sau merisoare
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Sare
1 lingurita
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Esenta de vanilie
1 buc
Smantana
2 linguri
De preferat sa fie smantana mai grasa - 20%
Nuca de cocos
50 g
pentru ornat, optional

Pasi de urmat

Pas 1

Cu o furculita maruntiti bine branza, puteti s-o treceti si printr-o sita, dar eu am maruntit-o si asa.

Budinca rapida cu branza de vaci - Pas 1
Pas 2

Peste branza adaugati toate ingredientele, fara smantana si nuca de cocos.

Stafidele inainte  le spalati sau opariti cu apa fiarta.

Budinca rapida cu branza de vaci - Pas 2
Pas 3

Amestecati bine toata compozitia.

Budinca rapida cu branza de vaci - Pas 3
Pas 4

Ungeti cu  ulei/unt o tava pentru cuptor, de preferat s-o asterneti si cu hartie de copt, sa nu se lipeasca budinca de tava.

Budinca rapida cu branza de vaci - Pas 4
Pas 5

Puneti compozitia de branza in tava si nivelati.

Budinca rapida cu branza de vaci - Pas 5
Pas 6

Ungeti branza deasupra cu cele 2 linguri de smantana.

Puneti la cuptor pana se rumeneste bine.

Budinca rapida cu branza de vaci - Pas 6
Pas 7

O scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca putin si puteti s-o feliati.

Budinca rapida cu branza de vaci - Pas 7
Pas 8

Este delicioasa si simpla sau cu putin iaurt si dulceata pe langa.

Pofta Buna!

Budinca rapida cu branza de vaci - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 26

MadaUngu168
Mada Ungu (MadaUngu168) 04 Dec 2021, 16:29

Aici in Olanda nu e decât ricotta sau cottage cheese? Care merge la budinci? Mulțumesc

lena
Elena (lena) Mada Ungu (MadaUngu168) 04 Dec 2021, 20:06

Ambele sunt bune, doar ca la ricotta va avea textura mai fina, budinca cu cottage cheese este putin mai grunjoasa.

AdinaPop317
Adina Pop (AdinaPop317) 01 Apr 2020, 09:43

La ce temperatura trebuie pusă budinca?

lena
Elena (lena) Adina Pop (AdinaPop317) 01 Apr 2020, 13:45

La 180-200 de grade.

Rocsana Dan
Rocsana Dan 30 Jul 2015, 19:13

Daca pun foaie de copt merge? in loc sa o ung cu unt.

lena
Elena (lena) Rocsana Dan 30 Jul 2015, 19:41

Da, sigur.

emmaird
emmaird 18 Jan 2011, 19:42

ma gandeam eu ca n-o s aiasa. si n-a iesit. go-go-go. cred ca mai trebuie faina. ca a iesit terci.

MariaP
MariaP 29 Sep 2010, 22:24

Ooo, ce minunatie!  Poate fi folosita si pe post de pasca pentru cei carora nu le place in mod deosebit aluatul, fie el simplu sau de cozonac sau cei carora aluatul dospit le face rau. Mie imi place sa pun si alte arome in compozitie (rom, coaja de lamaie, zahar vanilat), dar cu siguranta este buna si doar cu esenta de vanilie.

Nota mea pentru reteta:
Emma
Emma 15 Sep 2010, 20:32

Ai folosit un vas de Jena? Cam ce dimensiuni are? Am si eu unul si as vrea sa vad daca ar fi bun. Ma gandesc ca daca e prea mic se face prea groasa compozitia si poate nu se coace.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Emma 15 Sep 2010, 21:59

Da este un vas de Jena, este cam de 20-22 cm  diametru. Daca ai unul mai mare pune dubla cantitate de la toate ingredientele.

avlontez
avlontez 01 Apr 2009, 12:10

Am facut si mi-a iesit, deja s-a si terminat.  E bine ca se face usor si repede. O  felie de prajitura si cu o cana de lapte merge perfect.

Daniela Cananau
Daniela Cananau 28 Mar 2009, 17:50

Ce-i aia gris de griu?

lena
Elena (lena) Daniela Cananau 28 Mar 2009, 21:41

La gris de grau rusii mai spun Manka, se face cu lapte de obicei

lena
Elena (lena) 01 Dec 2008, 18:44

Sunt sigura ca o sa-ti placa, gustul este deosebit, chiar mai bun de cat poza.

nasty
nasty 30 Nov 2008, 20:58

voi face si eu sa vad daca este asa buna precum si arata.....

Arata toate comentariile