Legume la tigaie

Aici am in vedere amestecurile de legume congelate la punga - legumele proaspete se fac altfel, in alta ordine si alt timp de preparare.

Fiindca suntem comozi, dar sanatos vrem sa mancam - solutia noua si foarte comoda sunt aceste amestecuri congelate la punga. Sofiei ii plac foarte mult, este un intreg ritual la noi cu alesul culorilor, si ma bucur ca la ea culoarea preferata este verde (stiti cum "creste" inima mamei cand copilasul mananca bine si sanatos:)

Metoda este simpla, chiar banala dar poate totusi cineva nu o cunoaste, si am zis sa va dau mici detalii cum sa le faceti mai gustoase.

Atentie! In varianta de post folositi doar ulei simplu.

Ingrediente

Amestec mexican congelat la punga
1 kg
Ulei de masline
1 linguri
Unt
1 linguri
in varianta de post puneti inca 1 lingura de ulei in plus
Sare
0.5 linguri
puneti dupa gust
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite
un varf de lingurita optional

Pasi de urmat

1

Asa arata amestecul mexican pe care il folosesc si cumpar cel mai des - prefer sa iau punga de 1 kg ca sa ne ajunga pentru 4-5 portii, si pt a 2-a zi.

Atentie, inainte de preparare amestecul nu trebuie dezghetat nici intr-un caz - se pune direct din punga scoasa de la congelator.

2

Intr-o tigaie mai adanca puneti uleiul si untul.

Sa va explic de ce anume asa combinatie - uleiul de masline nu va lasa untul sa se arda si ii va pastra aroma. In plus uleiul de masline la incalzire/prajire nu elimina substante cancerigene, deci daca vreti legume cu adevarat si gustoase si sanatoase folositi acest ulei sau altele la fel de sanatoase.

3

Dupa ce s-a topit untul adaugati legumele congelate din punga. Amestecati cu o paleta si lasati la foc mediu spre mare sa se caleasca.

Nu faceti focul mic nici intr-un caz, veti astepta mult si bine sa se faca legumele.

Periodic mai amestecati, dar nu exagerati - sa nu faceti legumele terci.

4

Sunt gata atunci cand vedeti la o urmatoare amestecare ca nu mai sunt legume congelate si cand gustati una din ele, este putin crocanta - al dente, dar nu cruda si nu congelata.

Atunci adaugati sarea, piper si ceva verdeata uscata din preferintele voastre - la mine a fost patrunjel si busuioc.

5

Le serviti imediar fierbinti sau reci, sunt la fel de delicioase in ambele cazuri.

Stiu ca variante ar mai fi dar v-am pus reteta de baza - pentru cine nu stie sau poate nu le facea bine si gustos.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (4 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 2 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Lilicica (21 March 2011, 11:52)

Noi facem des, Ameliei ii plac, dar si noua. Si le folosim ca baza si ptr paste, orez, etc. 

Eu nu le prajesc, ca sa evit grasimile in plus. Le fierb direct, iar la final, cine doreste isi pune unt sau ulei. Eu le pun doar sare. 

lyly
lyly (21 March 2011, 13:54)

Si noi le folosim la garnituri.Sunt minunate!Decat cartofi si orez mai bine legume

strutioana
strutioana (22 March 2011, 13:55)

eu n-am facut niciodata legume asa....dar azi le-am facut pt prima oare si sunt super gustoase 

Cori
Cori (24 December 2011, 00:13)

Fac si eu legume trase la tigaie destul de des, pt. a manca mai sanatos, cica. Acum nici in legume nu mai ai incredere.  Dar numai ca in general folosesc legume proaspete si sunt foarte bune si gutoase. Le mai consum si cu putin sos de soia. 

Cori
Cori (01 March 2012, 14:32)

Am facut si cu amestec de legume mexican (congelate) si sunt foarte bune

Ludmila G-M
Ludmila G-M (01 April 2012, 17:57)

FOARTE GUSTOS!!! Mai ales sotului i-a placut. Ador site-ul tau, Lena, e foarte usor sa gatesti alaturi de tine!!!

Anonim (30 September 2013, 22:01)

 Pana acum le fierbeam si nu ieseau tocmai bune... acum sunt delicioase!

Si, Cori: Legumele congelate isi pastreaza mai bine vitaminele!

tanicelu (07 February 2014, 13:12)

fiindca am vazut reteta ta m-am gindit sa o prepar, dar... nu aveam decit pastai si ardei congelat si am hotarit sa curat un morcov, sa-l pun in congelator p.u citeva minute, am deschis o cutie cu porumb...si gata. apoi am facut ca in cele expuse in pasii tai si am savurat o mincare usoara si delicioasa. multumesc Lena, ca intotdeauna!!!

tiki
tiki (31 May 2014, 21:59)

                   Buna. Si eu fac f, des garnitura din amestec mexican. Astazi insa am facut din curiozitate sa incerc niste forme (food moulds) primite acuma. Eu am fiert si niste orez  ptr.culoare. A iesit f. fain.

Janeth
Janeth (22 November 2014, 17:39)
N-am incercat niciodata. Nu se pune si apa?