Lapte de migdale raw vegan

Dupa acest week-end am atatea expresii si idei noi de expus, sigur nu ajunge sa va insir aici toate cele vazute - urmariti blogul Lalena in continuare sa vedeti un nou articol despre Targul Raw Vegan, noile impresii, site-uri si chestii interesante - m-au fascinat si inca un plus pentru a merge si a fi deschis la informatii noi.

Dupa cateva retete degustate si vazute la targ, imediat dupa ce am venit acasa m-am pus la treaba si am incercat o prima reteta, stiam de ea mai demult dar tot o lasam (in gandul meu " ei mare lucru Lapte de migdale"). Si dupa prima degustare ....impresia a fost "wow!!!" - este delicios, simplu de preparat si foarte, foarte sanatos.

Poate ziceti ca este mai caloric decat laptele simplu - sa stiti ca nu este cu mult mai caloric, in schimb sunt calorii "bune", care ajuta sa le ardeti pe cele "rele" - Aici un articol despre migdale, destul de interesant.

Va recomand cu incredere reteta, este una dintre cele mai populare pe net, preluata de la Ligia Pop, experta in retete raw vegan.

Ingrediente

Migdale uscate
1 pah
1 pahar de 250 ml - migdalele trebuie sa fie crude, nu prajite
Curmale uscate fara samburi
10 buc
Apa
1 l

Pasi de urmat

1

Deci, daca va hotarati sa faceti lapte de migdale, pasul cel mai important este inmuierea migdalelor si curmalelor. Pentru migdale este necesar pentru a activa enzimele bune din ele si pt curmale pt a le inmuia si scoate excesul de zahar - in plus se blendeaza mult mai usor.

In 2 boluri puneti 1 cana de migdale si 10 curmale fara samburi.

2

Turnati apa cat se le acopere bine si lasati 8-10 ore la inmuiat.

Perfect este sa le puneti seara in apa si dimineata va preparati repede laptele.

3

A 2-a zi, puneti intr-un blender migdalele, curmalele si 1 litru de apa (perfect este sa folositi unul cu putere mai mare - 700-1000W, eu am lucrat cu un veteran de-al meu - nici nu stiu cat are dar sigur nu mult. S-a ispravit cu brio, deci vedeti ce aveti si adaptati-va).

4

Blendati bine amestecul pana observati ca nu mai sunt bucati mari de curmale sau migdale in lapte.

Eu am blendat in 2 ture - 1 data si dupa asta am lasat 15 minute - apoi din nou, sa fiu sigura ca s-a blendat totul bine.

5

Si acum partea mai delicata - trebuie sa strecurati acest amestec cat mai bine ca sa nu lasati bucatele mici sa va strice placerea de a savura un lapte fin si aromat.

Eu am folosit punga speciala de strecurat laptele din magazinul raw vegan al Ligiei Pop, de dapt de la targul raw unde au avut si stand. Voi puteti lua un tifon, impaturit in mai multe straturi sau un prosop de bucatarie mai gros.

Cu punga am facut astfel - am imbracat-o pe blender.

6

Apoi usor am turnat compozitia intr-un bol mai adanc. Am presat incet punga ca sa treaca tot laptele.

7

Cam asa ramane pulpa in punga/prosop dupa ce ati scos laptele.

8

Turnati laptele intr-un vas si gata, puteti sa-l savurati.

9

Pulpa nu o aruncati, puteti face cu ea un tort raw vegan, vedeti reteta pe site-ul Ligiei.

10

Laptele puteti sa-l amestecati cu orice: cacao, carob, vanilie, scortisoara, etc.

La fel se poate folosi ca baza pentru multe alte retete, mai ales de cei care nu tolereaza laptele de vaca sau soia.

Laptele este delicios, consistenta foarte placuta si cu aroma de migdale si un dulce perfect de la curmale.

Pofta Buna si sanatate!

Cantitate: 900 ml (6-7 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Publicata:
Nota: 5 (3 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 24

Inador
Inador 13 nov 2014, 08:28

Migdalele nu se vor combina cu alimente dulci (zahăr, miere, sucuri dulci, pâine albă), deoarece acest lucru ar duce la activarea mecanismelor de stocare a grăsimilor în corp.

Mirella2477
Mirella2477 07 iun 2014, 23:34

Am specificat varsta copilului:2 ani! Nu vad ce nu a fost clar! Daca piticul meu ar fi fost mai mic nu as fi pus intrebarea. Nu caut o alternativa la alaptat. Stiu ca laptele de migdale e foarte sanatos si vreau sa-i dau din cand in cand sau sa-i prepar cate ceva cu el. 

sorineatza
sorineatza 07 iun 2014, 10:20

Nu a specificat varsta exacta bebelusului si stiam si eu ca pana la 1 an si ceva 2 ani copilul ar trebui sa bea lapte uman. Dar nu este o regula. Am vazut multe mame alaptand copii si pana la 3 ani. Pe urma exista o banca de lapte uman pentru mamele care nu pot alapta, sper ca ai urmarit linl-ul furnizat.

sorineatza
sorineatza 04 iun 2014, 16:51

Eu nu m-as incumeta. Cel mai bun lapte este cel uman!!

lena
Elena (lena) 04 iun 2014, 16:05

Daca nu este alergic la nuci/migdale sigur ca merge.

Mirella2477
Mirella2477 04 iun 2014, 16:02

Buna ziua! Ati putea sa-mi spuneti daca laptele acesta este ok pentru un copil de doi ani? Multumesc frumos!

Nota mea pentru reteta:
sorineatza
sorineatza 24 feb 2014, 09:57

Am intrebat pentru ca daca le pui in apa si le tii mai mult timp poti sa le cureti coaja mult mai usor.

lena
Elena (lena) 23 feb 2014, 21:53

Pentru lapte nu le curat - este oke si asa, si din resturi fac un pate delicios de migdale.

Curatatul il fac pentru branza raw, dar fara oparit merge cam greu - dar daca le oparim deja nu mai sunt raw...

sorineatza
sorineatza 23 feb 2014, 18:37

Stie cineva daca trebuie curatate migdalele de coaja?? ca am vazut ca nu zice nimeni nimic de acest lucru.

Nota mea pentru reteta:
liudicik
liudicik 31 mar 2011, 14:52

Am testat si eu reteta, mmmmm... un deliciu!       de obicei, consum laptele de soia din comert, dar de azi, se pare ca  imi schimb obiceiurile      O intrebare doar, citind si alte retete pe net, am vazut ca la final, lichidul obtinut se fierbe kiteva minute, aici Nu.  Cam kite zile s-ar pastra la frigider laptele nefiert??  multumesc

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile