Ciuperci la cuptor, simple

Este o reteta foarte simpla, chiar banala - dar sincera sa fiu nu ma ducea capul s-o fac mai inainte. Abia de curand am descoperit cat de bune sunt ciupercile asa simple, facute in cuptor. Plus la toate este repede, dietetic, sanatos si cu toate astea...delicios.

Le puteti servi ca orice - garnitura, mancare, aperitiv, etc - depinde de ocazie. Eu le fac pe post de aperitiv atunci cand am musafiri care tin post sau sunt vegetarieni, sunt sigura ca nu veti da gres cu ele.

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
1 kg
sa aveti in vedere ca dupa coacere scad cam de 2 ori - sa vedeti cum calculati portiile
Ulei de masline
2 linguri
Piper negru, sare
1 lingurite
puneti dupa gust din ambele

Pasi de urmat

1

Ciupercile se spala si se curata bine.

2

Porniti cuptorul, tava o ungeti cu putin ulei.

3

Turnati ciupercile in tava, aveti grija sa fie intr-un singur nivel - nu umpleti prea mult tava.

4

Puneti tava la cuptor - veti observa pe parcus ca ciupercile lasa apa si scad in volum. Recomand, ca sa nu asteptati prea mult pana scade apa singura, luati tava si atent mentineti cu un capac sau farfurie ciupericle si scurgeti sucul lasat.

5

Le lasati sa se coaca in continuare pana incep sa se rumeneasca - mai scoateti tava de 1-2 ori din cuptor si o scuturati pentru a intoarce ciupercile pe toate partile (sa se rumeneasca) - sau le amestecati cu o lingura/spatula.

6

Observati cam cu cat scad ciupercile - am avut tava plina cu ciuperci proaspete aici. Asta este, doar aveti grija cand calculati portiile.

7

Dupa ce s-au rumenit frumos pe toate partile, le scoateti din cuptor, potriviti de sare si piper si ...gata!

Le serviti cu ce va place, sunt delicioase.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (2-3 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Natali (05 April 2011, 10:30)

Un aport de proteine vegetale acum in post, si oricind alta data, e mereu binevenit!

Emma (05 April 2011, 11:24)

Super! Simplu, gustos, hranitor si sanatos!

carmendamaschin (05 April 2011, 11:51)

foarte bun!si eu le fac cam de un an..de cand cu regimuri...si le fac fara de ulei pe foaie de copt..superbune!multumesc,zi frumoasa!

adrianamo (05 April 2011, 12:46)

Abia astept sa-mi fac..

dragosana82 (05 April 2011, 13:01)

abia astept sa o incerc.......

 

Ionela A
Ionela A (05 April 2011, 14:00)

Buna.

Eu sunt Ionela, o mamica a doi copii minunati, Georgiana de 9 ani si Costi de 5 ani.

Eu am o alta reteta de ciuperci la cuptor. Aleg ciuperci ceva mai mari... sa fie palariile mai mari. Intr-o tava asez palariile cu scobitura in sus. Apoi in fiecare palarie pun un pic de ulei de masline, un praf de sare, marar tocat. apoi pun in tava si putina apa. In tava nu mai pun ulei , este de ajuns cel pus deasupra. Le tin la cuptor cam o jum de ora si sunt gata. Se servesc pe farfurie alaturi de o fripturica, sau cu o salata..... ca suntem in post.

Am incercat reteta de chec de ciocolata cu nuci si prune de post. Doar ca eu nu am mai pus prune. Dar a iesit excelent.

Apoi am improvizat. Am facut compozitia la de la chec(cantitati duble), dar cu stafine in loc de prune. Eu am turnat compozitia in tava de la aragaz. Dupa ce s-a copt si s-a racit  am pus pe deasupra glazura de cacao , apoi nuca de cocos colorata. Glazura am facut-o din 100 grame de margarina, 50 grame de ciocolata menaj, doua lingurite de zahar si putina esenta de rom. Am pus intr-o craticiorara pe foc ... s-au topit, am amestecat, apoi am pus peste prajitura. Imediat am presarat nuca de cocos... care s-a lipit frumos si apoi am taiat.... Georgiana, fetita mea , a fost incantata. Ea a pus si cateva firicele de zahar colorate (dintr-acelea de ornat prajiturile).

Eu nu prea ma pricep la povestit asa de bine .... Dar sper sa se inteleaga ce am vrut sa spun.

Cu mult drag, Ionela.

Laura Teodora
Laura Teodora (06 April 2011, 18:47)

 Sunt minunate aceste ciuperci!!!! Ionela mi-ai dat niste idei chiar foarte bune, iti multumesc!

 

Ralucuta
Ralucuta (12 January 2012, 14:06)

super gustoase!!!! 

lilianamunteanu
lilianamunteanu (30 January 2012, 00:28)

Eu le-am adaugat rozmarin. Fara sare. A fost o garnitura minunata! Tu cat le-ai tinut incat sa nu lase apa?

lena
lena (30 January 2012, 20:12)

Le-am tinut mai mult, au lasat apa apoi s-a uscat si s-au rumenit :)

linku94
linku94 (15 July 2012, 11:25)

 Sunt foarte bune, insa fara ulei sunt mult mai bune, doar sucul lor natural.

Cristina Maria
Cristina Maria (23 October 2013, 20:00)

 Imi plac ciupercile la cuptor, asa simple. Fac reteta asta de cate ori am ocazia :)

viki40 (03 December 2013, 23:57)

 eu,nu le spal niciodata,inlatur stratul  subtire de pe suprafatza ....