Rulada de pui invelita in cascaval

Eu de obicei cam tot ce pun pe site recomand ca este foarte bun si gustos - dar sunt anumite preparate care te cuceresc la prima vedere si la prima gustare. Aceasta rulada asa este - mi-a placut imediat ce am vazut-o pe un forum, plus metoda de preparare simpla, de rezultatul final..... nu am cuvinte. Ne-a placut la toti f.mult, si copiii au cerut portie dubla - este moale, aromata, frageda si cu toate astea se taie perfect si puteti face cu ea chiar si sandwich-uri dimineata.

Perfecta ca si aperitiv, mancare sau preparat din carne, inlocuitor de mezeluri pline de E si tot ce vrei numa carne nu.

Ingrediente

Carne de pui
600 g
puteti pune sau piept, sau pulpe, sau amestec
Ciuperci albe proaspete
4 buc
sau 3-4 linguri de ciuperci din conserva
Ceapa alba
1 buc
Smantana
1 linguri
Cascaval clasic
400 g
Oua
4 buc
Pesmet
2 linguri
Sare
1 lingurite
Piper
0.25 lingurite
un varf de cutit

Pasi de urmat

1

Carnea de pui se spala, curata si se da prin masina de tocat carne.

2

Ceapa se curata, spala si se toaca marunt. Apoi intr-o tigaie adaugati putin ulei si o caliti putin - nu o rumeniti tare, doar sa se inmoaie.

3

Acum puneti ciuprecile, amestecati bine si mai lasati sa se caleasca 5 min.

4

Adaugati smantana, putin piper si sare - amestecati, lasati 2-3 minute sa fiarba apoi luati de pe foc.

5

Puneti acest amestec peste carnea tocata si amestecati.

6

Adaugati pesmetul, putina sare si piper, amestecati si gata - acesta va fi amestecul de carne pentru rulada.

7

Cascavalul il dati prin razatoarea medie si amestecati bine cu cele 4 oua.

8

Intr-o tava de cuptor asterneti hartie de copt si intindeti acest amestec uniform, sa fie cam de 5-6 mm grosime. Dati la cuptor la 180-200 grade pentru 10-15 minute.

9

Cam asa arata dupa ce am scos-o de la cuptor.

10

Si acum un pic de indemanare - luati cu mainile hartia de copt si rasturnati blatul de cascaval pe o suprafata eu am pus-o direct pe masa. Scoateti hartia usor, se scoate repede - doar trageti de ea putin.

11

Pe marginea blatului de cascaval puneti amestecul de carne si ii dati o forma mai rotunda. Lasati putin loc la marginile laterale pentru a forma usor rulada.

12

Formati rulada si indoiti putin din bordurile laterale ca sa fie inchisa bine din toate partile.

13

Cam asa arata rulada gata inchisa si formata.

14

O puneti atent intr-o tava de cuptor asternuta cu folie de aluminiu si o inveliti bine si strans. Apoi o dati la cuptorul preincalzit la 180-200 grade pentru 30-35 de minute. Dupa acest timp o scoateti si lasati sa se raceasca complet.

15

Apoi o serviti si taiati cum va place - va spun sincer, gustul este fff bun, de la prima gustare veti fi siguri ca o mai repetati.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (15 portii aproximativ)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 40 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Ellena
Ellena (12 April 2011, 15:21)

Yam-Yam au inceput sa vina retele de Paste!!! Ce bine arata!

gabidari
gabidari (12 April 2011, 16:32)

arata nemaipomenit.......trebuie sa o incerc si eu!!!!

georgyana
georgyana (12 April 2011, 17:02)

arata super tre sa o incerc si io

Clarutza
Clarutza (12 April 2011, 19:49)

 Reteta este extraordinara!Este foarte simplu de facut ,arata minunat si cred ca este delicioasa!Multumim pentru reteta!Am s-o fac sigur in weekend!Te pup Lena!

Mery75
Mery75 (12 April 2011, 21:18)

Draga LENA in seara asta ma apuc de toba de pui dar si rulada asta urmeaza pentru ca ti-am zis nu rezist tentatiilor tale. Trebuie sa le probez pe toate pana la PASTE. Oricum iti multumesc pt. fiecare lauda adusa mie, in urmatoarea secunda ma gandesc la tine. Esti o femeie exceptionala. O seara buna si multi pupici.

emily (12 April 2011, 22:11)

 Lena, in primul rind iti multumesc inca pentru o reteta delicioasa care o voi proba neaparat, voiam doar sa intreb cind scoti blatul de la cuptor il lasi sa se raceasca mai intii sau incepi al rula asa fierbinte? Multumesc anticipat.

bia cris
bia cris (13 April 2011, 00:07)

 buna lena imi place la nebunie reteta asta ,,intro zi am pregatito de fro 3 ori asa de mult nea placut pupici frumoaso 

 

lyly
lyly (13 April 2011, 08:07)

Minunat! Sigur o sa pun aceasta rulada pe masa de Paste!

O zi minunata!

Liliana

lena
lena (13 April 2011, 08:18)

Emily, o rulez asa fierbinte, toti pasii merg unul dupa altul - nu am mai mentionat de chestia cu fierbinte, dar cred ca textura ar permite s-o rulezi si calda - rece sigur nu, ca se intareste cascavalul.

dragosana82 (13 April 2011, 09:27)

arata fffffffff bine,sigur o sa incerc si eu,pupici lena

 

Ionela A
Ionela A (13 April 2011, 10:34)

Arata foarte bine! De Paste o voi face si eu.

Elena.M
Elena.M (13 April 2011, 16:33)

Draga,Lena.Tare bucuroasa as fi daca mai invata niste retete pe care sa le prepar cu carne de miel.Cum ar fi ciorba de miel,pastrama.Micile tale secrete tare mult m-as bucura daca mi le-ai impartasi.Din toate retetele tale,nu am gasit nimic preparat cu carne de miel.Cumva nu indragesti acest tip de carne??Sau restul familiei?Multumesc.

lena
lena (13 April 2011, 19:43)

Elena, gatesc miel - fac drob sau miel la cuptor, sau dupa metoda bunicii, la tigaie - singura problema este ca nu mai apuc sa fac si pt site, sunt prinsa acum cu mai multe chestii, o sa va spun si pe blog cu ce anume.

Promit ca daca fac ceva pt Paste revin cu retete si poze

Mery75
Mery75 (13 April 2011, 21:24)

Tava este cea de la aragaz
?

lena
lena (13 April 2011, 21:27)

Da, este tava de aragaz clasic cu 4 arzatoare.

dolce forno (14 April 2011, 11:26)

ce pot spune ...arata ingrozitor de bine   la gust nici nu vreau sa ma gandesc cum este...deja imi ploua in gura...trebuie  s-o fac ffffff urgent! lena esti    BESTIALA  !iti multumesc!

neluta (14 April 2011, 17:32)

 

 arata super si cred ca e si f buna multumesc pentru toate.

Mery75
Mery75 (15 April 2011, 21:59)

LENA acum ma apuc de treaba, sper sa-mi iese la fel cu a ta. O sa-ti spun dupa ......

Mery75
Mery75 (16 April 2011, 00:09)

Ce super am lucrat-o. Nu mi-a creat nici un fel de problema. E simplu de facut, m-am speriat putin la inceput. O sa vin cu pareri despre gust maine, dar arata ffffff bine.

Corina S.
Corina S. (17 July 2011, 09:26)

 Am facut aseara aceasta rulada. Este delicioasa. Astazi voi avea musafiri la masa, sper sa-i impresionez :). as vrea sa punctez doar ca a stat mai mult la cuptor.eu am cuptorul pe gaz, cu flacara doar in partea de jos.oricum, foarte usor de realizat. Recomand!

corneliabel20
corneliabel20 (07 January 2012, 22:27)

cu tot respectul domana Lena..am 21 de ani si am invatat ,ulte retele de la d-voastra..toate retetele sunt minunate..la fiecare sarbatoare de-aici "fur" retete ca sa uimesc familia..deliciu pe aceasta pagina...tineti-o tot asa

siadela
siadela (10 January 2012, 15:51)

 am incercat rulada  de sarbatori,afost delicioasa!!!!!

cristyana
cristyana (12 February 2013, 16:07)

Aseara am facut aceasta rulada.Este minunata.Usor de realizat,aspectuasa si f.gustoasa.Multumesc.

walkiry (26 March 2013, 15:28)

 am facut si eu reteta aceasta de revelion,este dementiala.........vreau sa o fac din nou de ziua mea poate inlocui cu succes mezelurile din comert.mersi mult pentru reteta x.o.x.o.

 

Iordache Madalina
Iordache Madalina (23 May 2013, 22:47)

 Mereu urmaresc retetele tale si gatesc dupa ele, as vrea sa stiu la rulada asta cu ce as putea inlocui ciupercile pentru ca mie nu imi plac. Sau iese buna si asa fara ciuperci, sau pot inlocui cu branza?

 

lena
lena (23 May 2013, 22:48)

Iese bine si fara ciuperci, am incercat.

De branza nu stiu, sa nu se topeasca in compozitie, as zice ca mai bine nu trebuie.

TanDi (14 March 2014, 21:11)

Am facut aceasta rulada pe post de aperitiv, in locul clasicului cordon bleu, in ideea ca e mai rapid si cu mai putina prajeala. Foarte bun rezultatul, au mancat si copiii.

timotei
timotei (05 April 2014, 01:12)

 Acum e la cuptor,revin cu poze si impresii dupa.Mie mi sa lipit tare cascavalul de foia de copt ca atrebuit foarte incet cu un cutit sa dezlipesc de foaie dar vestea buna ii ca deasupra nu sa rupt si cind am rulato arata frumos

timotei
timotei (07 April 2014, 01:16)

 Am avut tava mica si sa primit cam gros stratul de cascaval, alta data o sa pun mai putin cascaval si o sa fie ok . Pun si poza promisa ca am tot incercat sa incarc poza zilele acestea si nu se incarca

adela la la
adela la la (22 April 2014, 11:24)

 Am incercat si eu reteta, a iesit exact cum ma asteptam. A placut la toti. Multumesc ca exista acest blog!!!!