Rulada de pui invelita in cascaval

Eu de obicei cam tot ce pun pe site recomand ca este foarte bun si gustos - dar sunt anumite preparate care te cuceresc la prima vedere si la prima gustare. Aceasta rulada asa este - mi-a placut imediat ce am vazut-o pe un forum, plus metoda de preparare simpla, de rezultatul final..... nu am cuvinte. Ne-a placut la toti f.mult, si copiii au cerut portie dubla - este moale, aromata, frageda si cu toate astea se taie perfect si puteti face cu ea chiar si sandwich-uri dimineata.

Perfecta ca si aperitiv, mancare sau preparat din carne, inlocuitor de mezeluri pline de E si tot ce vrei numa carne nu.

Ingrediente

Carne de pui
600 g
puteti pune sau piept, sau pulpe, sau amestec
Ciuperci albe proaspete
4 buc
sau 3-4 linguri de ciuperci din conserva
Ceapa alba
1 buc
Smantana
1 linguri
Cascaval clasic
400 g
Oua
4 buc
Pesmet
2 linguri
Sare
1 lingurite
Piper
0.25 lingurite
un varf de cutit

Pasi de urmat

1

Carnea de pui se spala, curata si se da prin masina de tocat carne.

2

Ceapa se curata, spala si se toaca marunt. Apoi intr-o tigaie adaugati putin ulei si o caliti putin - nu o rumeniti tare, doar sa se inmoaie.

3

Acum puneti ciuprecile, amestecati bine si mai lasati sa se caleasca 5 min.

4

Adaugati smantana, putin piper si sare - amestecati, lasati 2-3 minute sa fiarba apoi luati de pe foc.

5

Puneti acest amestec peste carnea tocata si amestecati.

6

Adaugati pesmetul, putina sare si piper, amestecati si gata - acesta va fi amestecul de carne pentru rulada.

7

Cascavalul il dati prin razatoarea medie si amestecati bine cu cele 4 oua.

8

Intr-o tava de cuptor asterneti hartie de copt si intindeti acest amestec uniform, sa fie cam de 5-6 mm grosime. Dati la cuptor la 180-200 grade pentru 10-15 minute.

9

Cam asa arata dupa ce am scos-o de la cuptor.

10

Si acum un pic de indemanare - luati cu mainile hartia de copt si rasturnati blatul de cascaval pe o suprafata eu am pus-o direct pe masa. Scoateti hartia usor, se scoate repede - doar trageti de ea putin.

11

Pe marginea blatului de cascaval puneti amestecul de carne si ii dati o forma mai rotunda. Lasati putin loc la marginile laterale pentru a forma usor rulada.

12

Formati rulada si indoiti putin din bordurile laterale ca sa fie inchisa bine din toate partile.

13

Cam asa arata rulada gata inchisa si formata.

14

O puneti atent intr-o tava de cuptor asternuta cu folie de aluminiu si o inveliti bine si strans. Apoi o dati la cuptorul preincalzit la 180-200 grade pentru 30-35 de minute. Dupa acest timp o scoateti si lasati sa se raceasca complet.

15

Apoi o serviti si taiati cum va place - va spun sincer, gustul este fff bun, de la prima gustare veti fi siguri ca o mai repetati.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (15 portii aproximativ)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 40 min
Publicata:
Nota: 5 (5 voturi)

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 33

Melanie
Melanie 16 apr 2015, 20:02

Am pregatit aceasta rulada pt masa de Paste si a fost apreciata! Din pacate nu am reusit sa fac poze. Imi place f mult.

denilu
denilu 05 feb 2015, 15:18

As dori sa fac si eu aceasta rulada. Ai putea sa-mi spui cat tine la frigider, adica cate zile? Ma gandeam sa fie pentru masa de dimineata, pentru sandvisuri sau ca o gustare in loc de sunca de Praga sau alt fel de mezeluri "nesanatoase" din comert. Multumesc anticipat pentru raspuns, Lena.

lena
Elena (lena) denilu 05 feb 2015, 15:37

Cam 4-5 zile tine sigur.

adela la la
adela la la 22 apr 2014, 11:24

Am incercat si eu reteta, a iesit exact cum ma asteptam. A placut la toti. Multumesc ca exista acest blog!!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 07 apr 2014, 01:16

Am avut tava mica si sa primit cam gros stratul de cascaval, alta data o sa pun mai putin cascaval si o sa fie ok . Pun si poza promisa ca am tot incercat sa incarc poza zilele acestea si nu se incarca

Poza mea pentru reteta:
TanDi
TanDi 14 mar 2014, 21:11

Am facut aceasta rulada pe post de aperitiv, in locul clasicului cordon bleu, in ideea ca e mai rapid si cu mai putina prajeala. Foarte bun rezultatul, au mancat si copiii.

Poza mea pentru reteta:
siadela
siadela 10 ian 2012, 15:51

am incercat rulada  de sarbatori,afost delicioasa!!!!!

Nota mea pentru reteta:
corneliabel20
corneliabel20 07 ian 2012, 22:27

cu tot respectul domana Lena..am 21 de ani si am invatat ,ulte retele de la d-voastra..toate retetele sunt minunate..la fiecare sarbatoare de-aici "fur" retete ca sa uimesc familia..deliciu pe aceasta pagina...tineti-o tot asa

dragosana82
dragosana82 13 apr 2011, 09:27

arata fffffffff bine,sigur o sa incerc si eu,pupici lena

Nota mea pentru reteta:
Clarutza
Clarutza 12 apr 2011, 19:49

Reteta este extraordinara!Este foarte simplu de facut ,arata minunat si cred ca este delicioasa!Multumim pentru reteta!Am s-o fac sigur in weekend!Te pup Lena!

Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 12 apr 2011, 15:21

Yam-Yam au inceput sa vina retele de Paste!!! Ce bine arata!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile