Salata berlineza

Cred ca o stie toata lumea, nu fac o descoperire - dar pentru cei care nu ati incercat-o sa stiti ca este foarte gustoasa. Variatii la reteta sunt si ele o multime, eu bineinteles am ales-o pe cea mai simpla si cred ca am nimerit-o si pe cea mai gustoasa.

O singura precizare si sugestie sa va dau - daca va apucati de aceasta salata, neaparat sa gasiti carne de vita/vitel care sa se fiarba bine. Sa nu fie tare si atzoasa, nu va strica gustul salatei dar sigur va trebui sa puneti scobitori pe masa:) Sau puteti folosi alt fel de carne, ar fi o solutie daca nu gasiti carne de vita buna si nu aveti cum s-o fierbeti ca lumea.

In rest v-o recomand, este foarte buna, se potrivesc perfect toate ingredientele si sigur o veti mai face si alta data.

Ingrediente

Carne de vita/manzat
500 g
v-as recomanda sa alegeti o bucata de carne de vitel, sa fiarba mai repede
Oua
4 buc
puteti sa folositi si albusurile de la ouale fierte pt maioneza, daca va raman
Ceapa alba
1 buc
Castraveti murati
2 buc
Maioneza
2 linguri
Pasta de tomate
1 linguri
Sare, piper
1 lingurite
puneti dupa gust

Pasi de urmat

1

Fierbeti bine carnea de vita/vitel - puteti s-o faceti si la oala de presiune, sa fie mai repede. Lasati sa se raceasca complet.

La fel fierbeti ouale, le raciti in apa apoi le curatati de coaja.

2

Acum facem salata.

Prima se taie marunt carnea de vita.

3

Apoi ouale se toaca cubulete. Le adaugati intr-un bol in care veti amesteca salata.

4

Cepa se taie felii subtiri si lungi - julien, o adaugati la restul ingredientelor.

5

Castravetii se taie cubulete si se adauga la salata.

6

Puneti maioneza si pasta de tomate, amestecati bine.

7

Potriviti de sare si piper si lasati cateva ore la frigider sa se marineze si sa se patrunda bine salata.

8

O serviti si decorati cum va place - cu verdeata sau bucatele de castraveti murati.

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kg (5-6 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 240 min

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

crissy (19 April 2011, 09:36)

este super ok, cautam o salata de genul acesta, dar daca as pune ceapa oparita in apa otet sare zahar piper boabe o frunza dafin ??? ca sa nu miroase tare a ceapa ???

 

lena
lena (19 April 2011, 11:53)

Da Crissy, poti sa marinezi si ceapa putin - dar sa stii ca dupa ce se marineaza in frigider toate ingredientele impreuna (vezi pas.7) - gustul de ceapa nu se simte, se marineaza perfect si ea.

zuzu2 (19 April 2011, 20:05)

 Multumiri din nou pt toate retetele minunate.Te-am vizitat destul de des dar nu ti-am mai lasat nici un comentariu,nici nu as avea ce sa comentez,numai felicitari.Iti doresc UN PASTE FERICIT ALATURI DE FAMILIA TA.

paula1133
paula1133 (23 November 2011, 11:56)

oare dak am inlocui carnea de vitel cu pieptul de pui...?